doğum yapmamış arkadaşlar,
emzirmeyle ilgili bikaç not düşmek istedim..
1.) son haftalardan başlayarak lansinoh krem kullandım göğüs uçlarında..doğumdan hemen sonra göğüs ucum küçük olduğu için bebeğim memeyi tutamadı ve hemşire eşime hemen bi silikon meme ucu aldırdı steril edip verdi ve bebeğim memeden tuttu..ancak silikon meme ucundan mı oldu neden bilmiyorum göğüs uçlarım yara oldu..ama çok şükür bebeğim ilk günlerde az sıklıkta olmasına rağmen zamanla düzelen bir sıklıkla emmeye devam etti..hemşire de bana aynı kremi verdi..fekat ben kremi kullanmama devam etmeme rağmen yara olduğunu söyleyince zeytinyağı sürün o zaman o daha etkili dedi..şimdi 10 kez zeytinyağı sürüyorsam 1 kez krem sürüyorum..yani sürmesem de olur..ama yaralar kayboldu sayılır çok azaldı..bugün 17. günümüz..sözün özü kremle filan uğraşmayın daha etkiliyse neden zeeytinyağı kullanmayalım..göğüs ucu toz vs olmadıysa yıkamaya da gerek yokmuş..zaten bebek emene kadar göğüs pedinde kalıyor çoğu kısmı zeytinyağının..
2.) emzirmede en önemli şey su günde 3-4 lt su için dengeli beslenmeye çalışın deli gibi bi sürü bitki çayına şuna buna boğulmayın..ben destek olsun die reklamı çıkan emziren anneler için olan şeyden içiyorum..onu tavsiye etti dr..bir de daha yeni günde 1-2 fincan rezeneye başladım..hem bende hem bebişde gaz olmasın diye..hem de sütü artırıyor diye..
3.) kaç gündür yaşadığım bir sıkıntıya emzirme kampını anlatan sitede çözüm buldum..sorun şuydu: bebeğim çok şükür emiyor..sütümün de yettiğini gözlemliyorum..nasıl?şöyle ki günde 5-6 kez hardal renkli kaka yapıyor..ayrıca bir kaç sefer sadece idrar yapıyor..idrar bezi dolduruyor ve renksiz kokusuz..emmeden sonra keyifli oluyor..emerken yutkunuyor vs..fakat akşam saatlerind uyanık oluyor ve ben de görmeleri için dede ve babaannesine veriyorum onlar da saolsun bebişle konuşuyor jimnastik yaptırıyor vs..ama bu saatlerde bebek yarım saat olmadan emmek istiyor..onlar da bebek aç..sütünmü yok vs diolar..bu da iyice canımı sıkıyor..derken bulduğum sebep şu oldu: bebek sadece açken emmek istemez duygusal ihtiyaçlardan dolayı da emmek ister..özellikle çok fazla uyaranla karşılaştığında annesine sarılıp emip sakinleşmek ister..sadece fizyolojik ihtiyaçlarına bakıp daha yeni emdi aç olamaz vs demek yanlış..bunu duyunca işte bu dedim..anlamlandıramadığım olaya çok iyi bir açıklama geldi..
sizlere de faydalı olması umuduyla yazmak istedim..herkese öpücükler..
ayy ben günaydın felan da yazmamışımmmm balataları sıyırdım sanırım iyice
Günaydın canım, kasılmalara devam ama sık değil şuan :) sende nasıl durumlar ?
su an dört kilo, pazartesiye kadar ne olur bilmiyorum. Pazartesiye sezeryan günü verdi..
Slm kızlar kızım iki günlük
Oldu...hepinize de teşekkür
ediyorum bugün taburcu olucam
kızım 3260 grma dusmustu bugün
tekrar 3350 grma çıkmış bol bol
emziriyorum ...
cnm rahat edebilceğin bi şekilde otur ya da uzan, gözlerinin üstünede hafif soğuk ve ıslak bez koyup dinlendirebilirsin.merhaba arkadaşlar ben yeni üye oldum bu gruba. 37+ 4 günlük hamileyim. bu gece saat 2 den beri baş ağrısı çekiyorum ( şakaklarımda). internetten biraz araştırdım ne yapabilirim diye. ve geceden beri buz kompresi, limon kolonyasıyla ovma, nane yağıyla ovma vs. gibi bitakım bişiler yaptım. sabah da bir tane minoset içtim. hafifledi ama hala geçmedi başımın ağrısı. ne yapabilirim daha ?
bnmde bugün az cnm Allah hayırlısıyla nasip etsin ne diyelim :)Benim bugün az var cnm çok değil biz bu gidişle doğuramıycax
Kızlar şimdi misafir geldi, doğum konusu açıldı.. Bnm kv de panikledi, doktoru ara çağırırlarsa gidelim felan dedi. En azından bi hafta sürem var daha diyorum ama bazı olumsuz seyler söylediler o da moralimi bozmadı değil. gitmek problem değil ama hastane yakın değil. eşimin izin alması var, 1 saatlik yolu gidip bi de boş dönmek var. devamlı izin almasıda problem çünkü bi patronu bi kendi var çalıştığı yerde. ben bikaç belirti bekleyim diyorum ama bnm kv hiçbirşeyi olmadan doğum yapmış bi insan. misafirin gelini deseniz o da hiçbir belirtisi yokken tesadüfen kv.sinin farketmesiyle doğum yapmış. Kafamı ne zaman rahatlatsam bi yerlerden bişeyler giriyo.. Valla ne düşünücemi şaşırdım yaa
cnm rahat edebilceğin bi şekilde otur ya da uzan, gözlerinin üstünede hafif soğuk ve ıslak bez koyup dinlendirebilirsin.
bnmde bugün az cnm Allah hayırlısıyla nasip etsin ne diyelim :)
bebişin hareketlerinde sorun yok şükür.. kasılmalarda çok sık değil, dünkü kadar sıklaşırsa gideyim o zaman..Telaşlanma cnm aklınada kötü bişey getirme boşa gitmek diye bişey yok çünkü en axından için rahatlamış oluyor ama böle şeylerde izin almanın sorun yapcanı sanmıyorum patronun siz yinede bi gidin bence bebiş hareketli mi harekeyliyse hiç kokma
günlemiz aynı cnm, hayırlısı ile doğurursun inşallah..pazartesi bende doğuruyurum dua edin ne olur
Allah yardımcınız olsun, bi avazda kurtulun sağlıcakla kurtulun inşallah.. Dualarımız sizinle..elfile, Alina123, bir_dost, miamore, szn80
bizim duaya çok ihtiyacımız vaaaaaar :18:
başka varsa bu listeyi de günceleyelim arkadaşlar
allah analı babalı büyütsün canım ne kadar güzel içten yazmışsın allah bağışlasın meleğinizi size
çok tşk ederim arkadaşım aminn allah hepimizin yavrularını bize bağışalsın:)
oyyy maşallahhhhabla neyle besledin o kadarrrrr :) küçük tosuncuk pazartesi geliyo demek, Allah hayırlısıyla sağlıcakla kavuştursun inşallah
oy maşallah kuzucuğa :)
ha oldu ha olacak derken sende doğurdun taburcu oluyosun zullum, darısı hayırlısıyla bekleyenlere inşallah :)
tavuklum çok güzel bilgiler paylaşmışsınnn. 3. madde özellikle tam benlikmiş. kalabalık evde olunca :)
elfile, Alina123, bir_dost, miamore, szn80
bizim duaya çok ihtiyacımız vaaaaaar :18:
başka varsa bu listeyi de günceleyelim arkadaşlar
Allahim hepimizin adi olanin olmayanin yardimcisi olsun insalllah.
yağmurum Allah yardımcın olsun, inşallah sorunsuz bir doğum olur. sen yüreğini ferah tut. bak zullu da çeşitli belirtiler geçirdi ama günü gelince aldı elif zeynebini kucağına. darısı başımıza dualarım seninleAllah yardımcınız olsun, bi avazda kurtulun sağlıcakla kurtulun inşallah.. Dualarımız sizinle..
Siz de bize dua edin olur mu, bu ara belirtiler yüzünden hayli zor günler geçirmeye başladık
Merhabalar,hayırlı cumalar herkese daha doğrusu kalanlarımıza
Pazartesi her ne kadar istemesem de gelmek istemeyen kızım için çok büyük ihtimalle ben de sezeryana alınacağım,benim için de dua edin..Rabbim hakkımızda hayırlısını versin..
cnm rahat edebilceğin bi şekilde otur ya da uzan, gözlerinin üstünede hafif soğuk ve ıslak bez koyup dinlendirebilirsin.
teşekkür ederim önerin için. başka bu konuda yardımcı olacak varsa çok memnun olurum. doktorum da bayram tatilinde. acile gitmeli miyim?????
adı ne abla onun, oooo nasıl bi multivitamindir öyleeee :))yaa yagmurummm bren cok kilo aldim ama öyle har har yemedim...Aldigim vitaminden oldu, hergün bir adat balik yagi, bir adet de multi vitamin. Doktorum hic aksattirmadi sag olsun semirdi cocugum:))) pazartesi ye kadar kac kilo olur Allah bilir. Bir arkadasim vardi 10 gün önce bebegi bir hafta geriden geliyordu, kilosu cok düsük demis doktor. Bende benim vitaminden tavsiye etmistim hemen almis baslamis, bugün kontrolden geldi hemen bana yazmis. Bebek haftasina yetismis hatta öne bile gecmis.. Öyle bir vitamin iste:))
hayırlısıyla sağlıcakla alırsın inşallah kucağına.. Dualarımızdasın cnmcım..Merhabalar,hayırlı cumalar herkese daha doğrusu kalanlarımıza
Pazartesi her ne kadar istemesem de gelmek istemeyen kızım için çok büyük ihtimalle ben de sezeryana alınacağım,benim için de dua edin..Rabbim hakkımızda hayırlısını versin..
Allah yardımcınız olsun, bi avazda kurtulun sağlıcakla kurtulun inşallah.. Dualarımız sizinle..
Siz de bize dua edin olur mu, bu ara belirtiler yüzünden hayli zor günler geçirmeye başladık