2013 Ekim Anneleri

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Kizimiz geliyor

OY: 139 43,7%
  • Oglumuz geliyor

OY: 173 54,4%
  • Ikiz kizlarimiz geliyor

OY: 2 0,6%
  • Ikiz ogullarimiz geliyor

• Ikiz bir kizimiz bir oglumuz olucak

• Ankete Katılan
    318
al benden de o kadar canımcım :KK25:
senin kasılmalar nasıl suan ? dk tutuyomusun ?

evet tuttum düzensiz ama bugün her zamankinden çok var kasılmam mesela saat tutmaya başladığımda saat 12 idi sonra 1e kadar hiçbirşey yoktu 1den beri de 3 kere kasılma oldu ama sabit 15 dk arası yoktu mesela 1de oldu diğeri 1.10 diğeri 1.25 bir de az önce yani 1.45

evet tuttum düzensiz ama bugün her zamankinden çok var kasılmam mesela saat tutmaya başladığımda saat 12 idi sonra 1e kadar hiçbirşey yoktu 1den beri de 3 kere kasılma oldu ama sabit 15 dk arası yoktu mesela 1de oldu diğeri 1.10 diğeri 1.25 bir de az önce yani 1.45
anladım cnm.. bnmde öyleydi ilk baslarda ama suan düzensiz olmasına ragmen aralıkları kısaldı.
01.17
01.24
01.28
01.33
01.39 olarak kaydettim. böyle oluyo sonra bi bakıyorum 10 15 dk tık yok. sonra 2 3 dk da bir geliyo. bi netlik yok yani.. :KK31:
bazen ayaktayken ve bi iş yaparken hissetmiyorum aradan zaman gecmis oluyo. gercek olsa onuda hissederdim heralde :26:

anladım cnm.. bnmde öyleydi ilk baslarda ama suan düzensiz olmasına ragmen aralıkları kısaldı.
01.17
01.24
01.28
01.33
01.39 olarak kaydettim. böyle oluyo sonra bi bakıyorum 10 15 dk tık yok. sonra 2 3 dk da bir geliyo. bi netlik yok yani.. :KK31:
bazen ayaktayken ve bi iş yaparken hissetmiyorum aradan zaman gecmis oluyo. gercek olsa onuda hissederdim heralde :26:

benim de şimdi yine oldu saat 1.50 benimkinin bir düzeni yok anlican ama seninide tam net değil belki yavaş yavaş bir düzene giriyordu belli olmaz yarın sancın başlayabilir mesela ama sen stres yapma yine de

ben yatar canım sana iyi geceler gidip yatayım uykum gelid hazır gelmişken yatayım bari zaten düzensiz bir uykuya sahibim bu hamişlikten dolayı

bu arada bak yine geldi kasılma saat 2 bu sefer kasıklarda ağrı da var çok keskin bir sancı geldi

Son düzenleme:
benim de şimdi yine oldu saat 1.50 benimkinin bir düzeni yok anlican ama seninide tam net değil belki yavaş yavaş bir düzene giriyordu belli olmaz yarın sancın başlayabilir mesela ama sen stres yapma yine de
günün var felan diyolar ama gördüğün gibi bu kasılmalar ve tedirgin eden doktorlar sayesinde insan ayı günü unutuyo. zamanı olsada içinde bi endişe ile bekliyo. Allah hepimize hayırlı sağlıklı doğumlar nasip etsin, sağlıcakla kavusalım bebislerimize insallah da bu günlerde gecer nasılsa..
cnm ben her an cıkabilirim kocişe bağlı olarak :) sen özellikle sıkca hissettiğin zamanlarda mutlaka not et dklarını.

günün var felan diyolar ama gördüğün gibi bu kasılmalar ve tedirgin eden doktorlar sayesinde insan ayı günü unutuyo. zamanı olsada içinde bi endişe ile bekliyo. Allah hepimize hayırlı sağlıklı doğumlar nasip etsin, sağlıcakla kavusalım bebislerimize insallah da bu günlerde gecer nasılsa..
cnm ben her an cıkabilirim kocişe bağlı olarak :) sen özellikle sıkca hissettiğin zamanlarda mutlaka not et dklarını.

ama günün çok kalmadı ki her an olabilir yani illa 40 hafta dolacak diye birşey yok hayırlısı olsun bakalım tatlım ben de çıkıyorum canım uykum geldi

ben yatar canım sana iyi geceler gidip yatayım uykum gelid hazır gelmişken yatayım bari zaten düzensiz bir uykuya sahibim bu hamişlikten dolayı

bu arada bak yine geldi kasılma saat 2 bu sefer kasıklarda ağrı da var çok keskin bir sancı geldi
bugün sende her zamankinden farklı oldugunu sölemiştin, Allah hayır etsin halimizi insallah :)
iyi geceler canım, kasılma devam ederse wc ye kalktıgında bile oluyo, benim öyle genelde..

bugün sende her zamankinden farklı oldugunu sölemiştin, Allah hayır etsin halimizi insallah :)
iyi geceler canım, kasılma devam ederse wc ye kalktıgında bile oluyo, benim öyle genelde..

aynen canım ben olduğunda uykumda bile hissedip uyanıyorum

merhaba kizlar..
Ben 5 ekimde dogum yaptim sizlere dogum hikayemi yazayim dedim.Ben yurtdisindayim once onu belirteyim,2 ekim sabahi wc ye gittim klozetin ici kan doldu.Dogum tarihim 11 ekimdi sanci ve su yokken aniden kan bosaldi acele hast gittik.bizi birakmadilar kan durdu fakat endiseden dolayi birakmadilar.Ayni gece sabaha karsi suyum gelmeye basladi ama hala sanci yok,ertesi gun ufak ufak sancilar gelsede dogum icin yeterli gormediler beklettiler su hala gelmeye devam ederken beni beklettiler.Ta ki 5 ekim sabahina kadar o ana kadar yasadigim rezaleti anlatamam sikintilar icinde aglamaktan yalnizliktan perisan oldum.Sadece esim ve arkadaslarim vardi :KK43: Neyse suni sanci saat 8 de verildi sonra epidural verildi ondan sonra saat 11 gibi benim atesim 39 dereceye cikti bebegin kalp atislarida 195 olunca doktorlar etrafimizi kusatti acil sezeryana alinmam gerekiyormus 3 gun suyum gitmis ve mudahele yapilmamis diye gerizekaliliklarin bedelini ben ve bebegim canimizla odeyecektik.Apar topar ameliyata alindik saat 1:42 yavrumu aldik enfeksiyon suphesi ile 3 gunde antibiyotik verildi benle cocuguma sonunda 8 ekimde taburcu olduk.Simdi yazarken hala gozlerim dooluyor nasip kismet ne ise o oluyor ben cok istedim normaldogumu ama olmadi ustune bir suru sikinti cektim.Yurtdisiymis hast iyi ama bizi perisan ettiler.Cok sukur yavrumla evimdeyim zorlu surec bitti yeni hayata uykusuz gecelere merhaba dedik.Rabbim evladi olanlari bagislasin dogum yapacak olanlara da yardim etsin.Benim dogum hikayem biraz hazindi ama butun kotu olaylar minnagimin aglama sesiyle bitti.Cok sukur bugune diyorum...

Çok geçmiş olsun
Bundan sonrası çok güzel olur inşallah

Slm kızlar kızım iki günlük
Oldu...hepinize de teşekkür
ediyorum bugün taburcu olucam
kızım 3260 grma dusmustu bugün
tekrar 3350 grma çıkmış bol bol
emziriyorum ...

doğum yapmamış arkadaşlar,

emzirmeyle ilgili bikaç not düşmek istedim..

1.) son haftalardan başlayarak lansinoh krem kullandım göğüs uçlarında..doğumdan hemen sonra göğüs ucum küçük olduğu için bebeğim memeyi tutamadı ve hemşire eşime hemen bi silikon meme ucu aldırdı steril edip verdi ve bebeğim memeden tuttu..ancak silikon meme ucundan mı oldu neden bilmiyorum göğüs uçlarım yara oldu..ama çok şükür bebeğim ilk günlerde az sıklıkta olmasına rağmen zamanla düzelen bir sıklıkla emmeye devam etti..hemşire de bana aynı kremi verdi..fekat ben kremi kullanmama devam etmeme rağmen yara olduğunu söyleyince zeytinyağı sürün o zaman o daha etkili dedi..şimdi 10 kez zeytinyağı sürüyorsam 1 kez krem sürüyorum..yani sürmesem de olur..ama yaralar kayboldu sayılır çok azaldı..bugün 17. günümüz..sözün özü kremle filan uğraşmayın daha etkiliyse neden zeeytinyağı kullanmayalım..göğüs ucu toz vs olmadıysa yıkamaya da gerek yokmuş..zaten bebek emene kadar göğüs pedinde kalıyor çoğu kısmı zeytinyağının..
2.) emzirmede en önemli şey su günde 3-4 lt su için dengeli beslenmeye çalışın deli gibi bi sürü bitki çayına şuna buna boğulmayın..ben destek olsun die reklamı çıkan emziren anneler için olan şeyden içiyorum..onu tavsiye etti dr..bir de daha yeni günde 1-2 fincan rezeneye başladım..hem bende hem bebişde gaz olmasın diye..hem de sütü artırıyor diye..
3.) kaç gündür yaşadığım bir sıkıntıya emzirme kampını anlatan sitede çözüm buldum..sorun şuydu: bebeğim çok şükür emiyor..sütümün de yettiğini gözlemliyorum..nasıl?şöyle ki günde 5-6 kez hardal renkli kaka yapıyor..ayrıca bir kaç sefer sadece idrar yapıyor..idrar bezi dolduruyor ve renksiz kokusuz..emmeden sonra keyifli oluyor..emerken yutkunuyor vs..fakat akşam saatlerind uyanık oluyor ve ben de görmeleri için dede ve babaannesine veriyorum onlar da saolsun bebişle konuşuyor jimnastik yaptırıyor vs..ama bu saatlerde bebek yarım saat olmadan emmek istiyor..onlar da bebek aç..sütünmü yok vs diolar..bu da iyice canımı sıkıyor..derken bulduğum sebep şu oldu: bebek sadece açken emmek istemez duygusal ihtiyaçlardan dolayı da emmek ister..özellikle çok fazla uyaranla karşılaştığında annesine sarılıp emip sakinleşmek ister..sadece fizyolojik ihtiyaçlarına bakıp daha yeni emdi aç olamaz vs demek yanlış..bunu duyunca işte bu dedim..anlamlandıramadığım olaya çok iyi bir açıklama geldi..

sizlere de faydalı olması umuduyla yazmak istedim..herkese öpücükler..:KK54:

su an dört kilo, pazartesiye kadar ne olur bilmiyorum. Pazartesiye sezeryan günü verdi..
oyyy maşallahhhh :nazar: abla neyle besledin o kadarrrrr :) küçük tosuncuk pazartesi geliyo demek, Allah hayırlısıyla sağlıcakla kavuştursun inşallah :KK16:
Slm kızlar kızım iki günlük
Oldu...hepinize de teşekkür
ediyorum bugün taburcu olucam
kızım 3260 grma dusmustu bugün
tekrar 3350 grma çıkmış bol bol
emziriyorum ...
oy maşallah kuzucuğa :)
ha oldu ha olacak derken sende doğurdun taburcu oluyosun zullum, darısı hayırlısıyla bekleyenlere inşallah :) :KK16:

doğum yapmamış arkadaşlar,

emzirmeyle ilgili bikaç not düşmek istedim..

1.) son haftalardan başlayarak lansinoh krem kullandım göğüs uçlarında..doğumdan hemen sonra göğüs ucum küçük olduğu için bebeğim memeyi tutamadı ve hemşire eşime hemen bi silikon meme ucu aldırdı steril edip verdi ve bebeğim memeden tuttu..ancak silikon meme ucundan mı oldu neden bilmiyorum göğüs uçlarım yara oldu..ama çok şükür bebeğim ilk günlerde az sıklıkta olmasına rağmen zamanla düzelen bir sıklıkla emmeye devam etti..hemşire de bana aynı kremi verdi..fekat ben kremi kullanmama devam etmeme rağmen yara olduğunu söyleyince zeytinyağı sürün o zaman o daha etkili dedi..şimdi 10 kez zeytinyağı sürüyorsam 1 kez krem sürüyorum..yani sürmesem de olur..ama yaralar kayboldu sayılır çok azaldı..bugün 17. günümüz..sözün özü kremle filan uğraşmayın daha etkiliyse neden zeeytinyağı kullanmayalım..göğüs ucu toz vs olmadıysa yıkamaya da gerek yokmuş..zaten bebek emene kadar göğüs pedinde kalıyor çoğu kısmı zeytinyağının..
2.) emzirmede en önemli şey su günde 3-4 lt su için dengeli beslenmeye çalışın deli gibi bi sürü bitki çayına şuna buna boğulmayın..ben destek olsun die reklamı çıkan emziren anneler için olan şeyden içiyorum..onu tavsiye etti dr..bir de daha yeni günde 1-2 fincan rezeneye başladım..hem bende hem bebişde gaz olmasın diye..hem de sütü artırıyor diye..
3.) kaç gündür yaşadığım bir sıkıntıya emzirme kampını anlatan sitede çözüm buldum..sorun şuydu: bebeğim çok şükür emiyor..sütümün de yettiğini gözlemliyorum..nasıl?şöyle ki günde 5-6 kez hardal renkli kaka yapıyor..ayrıca bir kaç sefer sadece idrar yapıyor..idrar bezi dolduruyor ve renksiz kokusuz..emmeden sonra keyifli oluyor..emerken yutkunuyor vs..fakat akşam saatlerind uyanık oluyor ve ben de görmeleri için dede ve babaannesine veriyorum onlar da saolsun bebişle konuşuyor jimnastik yaptırıyor vs..ama bu saatlerde bebek yarım saat olmadan emmek istiyor..onlar da bebek aç..sütünmü yok vs diolar..bu da iyice canımı sıkıyor..derken bulduğum sebep şu oldu: bebek sadece açken emmek istemez duygusal ihtiyaçlardan dolayı da emmek ister..özellikle çok fazla uyaranla karşılaştığında annesine sarılıp emip sakinleşmek ister..sadece fizyolojik ihtiyaçlarına bakıp daha yeni emdi aç olamaz vs demek yanlış..bunu duyunca işte bu dedim..anlamlandıramadığım olaya çok iyi bir açıklama geldi..

sizlere de faydalı olması umuduyla yazmak istedim..herkese öpücükler..:KK54:
tavuklum çok güzel bilgiler paylaşmışsınnn. 3. madde özellikle tam benlikmiş. kalabalık evde olunca :)

:))))) günaydınnn geçmişi okudum geldim noldu kadılmaların devam ediyor mu
ayy ben günaydın felan da yazmamışımmmm balataları sıyırdım sanırım iyice:KK9:
Günaydın canım, kasılmalara devam ama sık değil şuan :) sende nasıl durumlar ?

merhaba arkadaşlar ben yeni üye oldum bu gruba. 37+ 4 günlük hamileyim. bu gece saat 2 den beri baş ağrısı çekiyorum ( şakaklarımda). internetten biraz araştırdım ne yapabilirim diye. ve geceden beri buz kompresi, limon kolonyasıyla ovma, nane yağıyla ovma vs. gibi bitakım bişiler yaptım. sabah da bir tane minoset içtim. hafifledi ama hala geçmedi başımın ağrısı. ne yapabilirim daha ?

X