midem gene başladı karnım patlayacakmış gibi şişim şu anda ......şu son 19 günüm bitse bebişim gelsin istiyorum artıkk ...ay ne heycanlı olacak annemler kardeşlerim gelcek kaynanam görümcemler gelcek 2 kişilik evimiz şenlenecek
Korkma hiç korkulacak birşey değil.ilk bebeğimde banada taktılar iki dk lık bişey.normal doğum çatı muayenesi falan herşeyden korkan birisiyimgenel anasteziyle sezeryan olmuştum çok güzeldi herşey.şimdi 7 aylık hamileyim yine genel sezeryan düşünüyorum aynı dr aynı hastahanede sonda da taktılar lavmanda yaptılar hiç acı hissetmedim
O kadar cok riskliymiş meğer ama bu anesteziciye ve dr ye baglıda bır durum tabıkı pof sureklı kafam karısıyor valla ben normal ıstıyorum ınsallah öyle olur ama normal olmazsa epidural dıyordum hayırlısı olsun canım hakkımızda.
cnm okuyunca hemen yazmak istedim sonda olayından hiçç korkma çok ama çok basit şekilde saniye sürüyo takılması ve sonra hiç hissetmiyosun o varmı yokmu sadece kendini kasma yeterli önce takmalarının sebbede bebeği mümkün olduğunca az narkoz gitmesini sağlamak
Allah gonlune göre versın ıns ıstedgın gıbı dogum yaparsın,evet o kadar rısklı dedı ıkı anestezıcıyle konustuk ıkısıde aynı seyı dıyor bıde epıdural-spınal tutmama ıhtımalı ama artık karar verıldı genel olacagım kendımı hazırladım
kızlar bişey sorcam leke tarzında bişey geldi o ne oluyo ya lütfenn yardımm
kimse yokmu :26:
bozem senı korkutmak ıstemem ama bana dr öyle bırsey olursa hemen ara benı demıstı basıma gelmedı bılmıyorum senıde yanlıs yonlendırmek ıstemem ama bence dr u bır ara
kızlar geçende yazışmıştım biriyle bu konuyu ama unuttum kimiyleydi, tekrar yazayım dedim..
bende de gebelik şekeri var, ve bana da ime-dc yazmıştı doktor, neyse ben 1 hafta boyunca diyet yaptım ölçümleri yaptım doktora gittim göstermeye.. ama bnm değerler hep yüksek, o hafta kız kardeşim gelmişti onda da şeker cihazı vardı başka bi marka, neyse bi de onunla ölçeyim dedim nerdeyse 50 değer farklı.. doktora gittim söyledim bu makina bozuk yanlış ölçüyo dedim, o da baktı hakkaten makina yanlış ölçüyo, ve bu makinalar genelde böylymiş! bu markada sıkıntı oluyomuş böyle sık sık.. az daha insüline başlatacaktı doktor, ucuz yırttım.. makinayı değiştirdik şimdi
değerler normal.. ama hala o makinayla ölçüm yaptığımda yüksek görünüyo değerlerim.. sizinki de bozuk olabilir.. farklı bi makinayla daha ölçün derim...
Doğru diyorsun, cünkü başta bana insülin kullanacaksın dediler, kabul etmedim. Verilen diyeti 1 hafta uyguladım sonuçları götürdüm. Sonuçlar gayet normal cıktı. Doktor pek inanmadı, aynı anda hem bendeki hem hastanenin şeker ölçüm aleti ile de ölçtü. Birbirine yakın değerler cıktı. böylece benimkinin doğru ölçtüğünü anlamış olduk. O zaman öğrendim hatalı olabileceğini. Zaten kandan ölçülen kadar birebir değerler cıkmazmış. Sadece hastaya fikir veriyor öyle düşünmek lazım. En kesin değerler kan tahlili yada idrar tahlili ile mümkün. Gectiğimiz pazartesi günü idrarda keton gibi şekere işaret belirtiler de cıkmayınca demek ki doğru yoldayım dedim. Zaten farkediyorum korkunç iştahım son buldu, kilo alımım durdu. Bunlar da çok önemli ipuçları.
Hastaneden geldim herşey yolunda iken ne yazık ki sezeryan olucam sanırım. Vaji gecmisim vardı benimde ve cati muayenesi olamadım. Kendime cok kızıyorum. O kadar motive ettim kendimi yine beceremedim. Sinirden agliyorum[/QUOTE
Hiç üzülecek bir şey yok önemli olan kendini nasıl rahat hissedersen o şekilde yapabilirsin.Çünkü normal dogumda kendini kasmaman gerekiyor diger türlü bebegin beynine oksijen gitmeyebilir.Bende yeni dogum yaptım genel anes. sezeryan oldum.Rabbimme sıgın o bizi bizden iyi tanıyor..........
canım banada gebelik şekeri tehşisi konuldu diyete bi başladım ölçümler 50lere 60mışlara düştü ayağa kalkamayacak gibi oluyodum diyeti bıraktım abartmadan yiyorum şükür şimdi normal hepkızlar geçende yazışmıştım biriyle bu konuyu ama unuttum kimiyleydi, tekrar yazayım dedim..
bende de gebelik şekeri var, ve bana da ime-dc yazmıştı doktor, neyse ben 1 hafta boyunca diyet yaptım ölçümleri yaptım doktora gittim göstermeye.. ama bnm değerler hep yüksek, o hafta kız kardeşim gelmişti onda da şeker cihazı vardı başka bi marka, neyse bi de onunla ölçeyim dedim nerdeyse 50 değer farklı.. doktora gittim söyledim bu makina bozuk yanlış ölçüyo dedim, o da baktı hakkaten makina yanlış ölçüyo, ve bu makinalar genelde böylymiş! bu markada sıkıntı oluyomuş böyle sık sık.. az daha insüline başlatacaktı doktor, ucuz yırttım.. makinayı değiştirdik şimdi
değerler normal.. ama hala o makinayla ölçüm yaptığımda yüksek görünüyo değerlerim.. sizinki de bozuk olabilir.. farklı bi makinayla daha ölçün derim...
Doğru diyorsun, cünkü başta bana insülin kullanacaksın dediler, kabul etmedim. Verilen diyeti 1 hafta uyguladım sonuçları götürdüm. Sonuçlar gayet normal cıktı. Doktor pek inanmadı, aynı anda hem bendeki hem hastanenin şeker ölçüm aleti ile de ölçtü. Birbirine yakın değerler cıktı. böylece benimkinin doğru ölçtüğünü anlamış olduk. O zaman öğrendim hatalı olabileceğini. Zaten kandan ölçülen kadar birebir değerler cıkmazmış. Sadece hastaya fikir veriyor öyle düşünmek lazım. En kesin değerler kan tahlili yada idrar tahlili ile mümkün. Gectiğimiz pazartesi günü idrarda keton gibi şekere işaret belirtiler de cıkmayınca demek ki doğru yoldayım dedim. Zaten farkediyorum korkunç iştahım son buldu, kilo alımım durdu. Bunlar da çok önemli ipuçları.
Hastaneden geldim herşey yolunda iken ne yazık ki sezeryan olucam sanırım. Vaji gecmisim vardı benimde ve cati muayenesi olamadım. Kendime cok kızıyorum. O kadar motive ettim kendimi yine beceremedim. Sinirden agliyorum
Benmde 8ay gibi sürmüştü. Bitti diye düşündüm ama bitmemiş demekki. Kendimi kötü hissediyorum. Niye b en diye. Ama elden birsey gelmiyor. Beynen de hazirlasam kendimi olmuyor olmuyor
canım banada gebelik şekeri tehşisi konuldu diyete bi başladım ölçümler 50lere 60mışlara düştü ayağa kalkamayacak gibi oluyodum diyeti bıraktım abartmadan yiyorum şükür şimdi normal hep
Evet ne yazık ki, şablon uygulamaları standart olarak herkese uyguluyorlar. Bana 100 gr. yükleme yapıldı.3 saatlik ölçümlerimin tamamı 200 üstü çıkınca insülin dedi doktor. Yok dedim. Evet baya iştahlıyım ama tatlı yemem, cocuğuma zarar vermesin diye cola bile içmiyorum, diyetle çözülmesi gerekir dedim. Peki dedi, Diyetisyenden liste aldım. 1 hafta uyguladım sonuçlar gayet normal, böyle devam et dedi. Peki insülün kullansaydım? Bir de düşük şekerle uğraşacaktım. Zaten şurda sayılı gün. Kolay mı insülini hayata adapte etmek.
Neyse, sorumluluk almak istemiyorlar, insiyatif kullanmak istemiyorlar, sonuçlara göre ezbere tedavileri yürürlüğe koyuyorlar hemen. Bi' sor bakalım ben nasıl besleniyorum? ne yerim ne içerim? Ona göre de insülin mi? yoksa diyet yeter mi? Allah'dan itiraz ettim de şükürler olsun, başıma başka işler acılmadan devam ediyoruz.
Evet ne yazık ki, şablon uygulamaları standart olarak herkese uyguluyorlar. Bana 100 gr. yükleme yapıldı.3 saatlik ölçümlerimin tamamı 200 üstü çıkınca insülin dedi doktor. Yok dedim. Evet baya iştahlıyım ama tatlı yemem, cocuğuma zarar vermesin diye cola bile içmiyorum, diyetle çözülmesi gerekir dedim. Peki dedi, Diyetisyenden liste aldım. 1 hafta uyguladım sonuçlar gayet normal, böyle devam et dedi. Peki insülün kullansaydım? Bir de düşük şekerle uğraşacaktım. Zaten şurda sayılı gün. Kolay mı insülini hayata adapte etmek.
Neyse, sorumluluk almak istemiyorlar, insiyatif kullanmak istemiyorlar, sonuçlara göre ezbere tedavileri yürürlüğe koyuyorlar hemen. Bi' sor bakalım ben nasıl besleniyorum? ne yerim ne içerim? Ona göre de insülin mi? yoksa diyet yeter mi? Allah'dan itiraz ettim de şükürler olsun, başıma başka işler acılmadan devam ediyoruz.[/ allah korumuş canım benim allah yardımcımız olsun inşallah bende hiç tatlı namına bişey yememiştim artık az az yiyorum .. hayırlısıyla sağlıklıca bebeklerimizi kucaklarımıza alıp kurtuluruz
Neyse, sorumluluk almak istemiyorlar, insiyatif kullanmak istemiyorlar, sonuçlara göre ezbere tedavileri yürürlüğe koyuyorlar hemen. Bi' sor bakalım ben nasıl besleniyorum? ne yerim ne içerim? Ona göre de insülin mi? yoksa diyet yeter mi? Allah'dan itiraz ettim de şükürler olsun, başıma başka işler acılmadan devam ediyoruz.[/ allah korumuş canım benim allah yardımcımız olsun inşallah bende hiç tatlı namına bişey yememiştim artık az az yiyorum .. hayırlısıyla sağlıklıca bebeklerimizi kucaklarımıza alıp kurtuluruz
banada 75gr yükleme yapılmıştı aclık 85 di 1. saat 235 ikinci saat 11o çıkmıştı
Hastaneden geldim herşey yolunda iken ne yazık ki sezeryan olucam sanırım. Vaji gecmisim vardı benimde ve cati muayenesi olamadım. Kendime cok kızıyorum. O kadar motive ettim kendimi yine beceremedim. Sinirden agliyorum[/QUOTE
Hiç üzülecek bir şey yok önemli olan kendini nasıl rahat hissedersen o şekilde yapabilirsin.Çünkü normal dogumda kendini kasmaman gerekiyor diger türlü bebegin beynine oksijen gitmeyebilir.Bende yeni dogum yaptım genel anes. sezeryan oldum.Rabbimme sıgın o bizi bizden iyi tanıyor..........
bıraz dogumundan bahsedermısın bıze?kolay oldumu hemen uyandınmı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?