sizin biraz daha farklı galiba canım..bizde kurabiye yapılır bizde de en fazla 3 tane konur para gelişigüzel konur yıkanmadanyerken kime çıkarsa o hediye alır ne aldığı önemli olmaz ne isterse onu alır para çıkan kişi.ve o kurabiyede afiyetle yenir canım bide ilk adımını onunla atsın diye değil bebek iyice yürümeye başlayınca yapılır yürüyor diye ..benim elti 10 tane koydu para 10 kişiye çıkacak
10 eylül 2013 saat: 14:45 kızımla buluşma anım :)
gece başlayan gaz sancısına benzeyen ağrılarım 2 saatte bir gelmeye başladı. sonra saatte 1, sonra yarım saatte 1 derken sabah oldu. eşime kahvaltı hazırladım işe gönderdim ve hiçbirşey belli etmedim. hep acaba mı diyordum kendi kendime.
Sonra ishalim başladı ve ağrılar şiddetlendi. Sancıların süresi 20 dakikaya kadar inince kayınvalideme indim alt katımda oturuyor kendisi.
Hemen apar topar hastaneye gittik. ben daha durun belki değildir diyorum :) ağrılar halen çekilir gibi gülüp konuşabiliyorum..
acil muayeneye girdik ve doktor muayne etti vee açıklığım 4 cm olmuştu bile.
hemen yatış yaptı benim etekler tutuştu:) eşimi aradım apar topar işyerinden geldi. ebeler sürekli tuşe yapıyorlar açılma 5 cm..suyumu patlattılar,
o sırada rahim açıcı iğne ve suni sancı verildi. ve 15 dakikalık tarif edemeyeceğim sancılardan sonra açılmam 9 cm ve sancı aralıkları 2 dakikaya düştü ben halen odadayım.
doktorum geldi beni doğum odasına aldılar. çatala çıktım hemen kesi yapıldı. ilk ıkınmada bebişimin kafası, ikinci ıkınmada bebişim doktorun elindeydi. ya rabbim bir doğum bu kadar mı kolay olur sana binlerce şükürler olsun. 20 dakikada doğurdum hemde çatır çatır inanması o kadar güç ki.. herkese böyle doğumlar nasip olsun
10 eylül 2013 saat: 14:45 kızımla buluşma anım :)
gece başlayan gaz sancısına benzeyen ağrılarım 2 saatte bir gelmeye başladı. sonra saatte 1, sonra yarım saatte 1 derken sabah oldu. eşime kahvaltı hazırladım işe gönderdim ve hiçbirşey belli etmedim. hep acaba mı diyordum kendi kendime.
Sonra ishalim başladı ve ağrılar şiddetlendi. Sancıların süresi 20 dakikaya kadar inince kayınvalideme indim alt katımda oturuyor kendisi.
Hemen apar topar hastaneye gittik. ben daha durun belki değildir diyorum :) ağrılar halen çekilir gibi gülüp konuşabiliyorum..
acil muayeneye girdik ve doktor muayne etti vee açıklığım 4 cm olmuştu bile.
hemen yatış yaptı benim etekler tutuştu:) eşimi aradım apar topar işyerinden geldi. ebeler sürekli tuşe yapıyorlar açılma 5 cm..suyumu patlattılar,
o sırada rahim açıcı iğne ve suni sancı verildi. ve 15 dakikalık tarif edemeyeceğim sancılardan sonra açılmam 9 cm ve sancı aralıkları 2 dakikaya düştü ben halen odadayım.
doktorum geldi beni doğum odasına aldılar. çatala çıktım hemen kesi yapıldı. ilk ıkınmada bebişimin kafası, ikinci ıkınmada bebişim doktorun elindeydi. ya rabbim bir doğum bu kadar mı kolay olur sana binlerce şükürler olsun. 20 dakikada doğurdum hemde çatır çatır inanması o kadar güç ki.. herkese böyle doğumlar nasip olsun
yok ablacım keşke serin olsa, ankara ile aynı.. bikaç gündür fark var serinlikte sadece.. antalyaya da ilk zamanlar çok gidip geldik eşim ve arkadaşlarla.. lunaparkı akvaryumu alışveriş merkezlerini turlayıp gelirdik.. eşimin kuzenide orada, havaalanından misafirleri almaya gittiğimizde erken çıkar onlarla vakit geçirirdik :) ben ankarayı seviyorum belkide orada doğup büyüdüğüm içindir.. Biçok güsel anım var :)ooo serin serin cok güzel yerdesinn...Bize de yaklasmissin, annemler de Antalya da benim...Ankara yi hic sevmedim hicde sevemicem sanirim. Ne kadar kuru ve soguk bir sehir:))
yok ablacım keşke serin olsa, ankara ile aynı.. bikaç gündür fark var serinlikte sadece.. antalyaya da ilk zamanlar çok gidip geldik eşim ve arkadaşlarla.. lunaparkı akvaryumu alışveriş merkezlerini turlayıp gelirdik.. eşimin kuzenide orada, havaalanından misafirleri almaya gittiğimizde erken çıkar onlarla vakit geçirirdik :) ben ankarayı seviyorum belkide orada doğup büyüdüğüm içindir.. Biçok güsel anım var :)
geçmiş olsun canım korkma içini ferah tut dua edeceğim senin ve bebeğin için
kızlar akıntıyla karışık az pembe leke geldi doktora gidemedim salı günü randevum var sizce tehlikeli bi durum var mıdır? bana yardımc olun zaten doğum stresi vardı birde bu korku.. psikolojim yerlerde..
hayırlı olsun canım umarım tez zamanda çıkar bebiş küvezden..sütünü de sağ canım ki sütün olsun şimdi sağmazsan sütün hiç gelmez bebiş çıkınca da doya doya emzirirsin tatlışınıçok sağolcanım...hepiniz sağolun..ALLAH ım hepinize mutlu doğumlar nasip etsin..sağlıkla hemencecik kavuşun yavrunuza..
dün spinal sez ile doğum yaptım...dua edin hepiniz kızım kuvezde..3260 gr.ve 52 cm doğdu ama daha sonradan sez doğumdan kaynaklandığını öğrendiğim bi sorun yaşıyorz...bebeğim çıkarken akciğer ıslaklığı olmuş yani solunum güçlüğü çekiyrz.bı yüzden küvezde yavrucağım...yapabiliosanız normal doğum yapın derim..ilk bebeğimde hiç böyle bi sorun yaşamamıştım..o da sez.dı...37 hafta 3 günde doğum yaptım..dr lar durumunun iyi gittiğini sölüyr.,ilkj gördüğümde hüngür hüngür ağladım emzirmeme bile izin vermediler..şimdi evdeyin kızım hastanede..eşim gitti görmeye rengi koyu morumsuydu..şimdi açılmış bembeyaz olmuş diyor..dr da iyiye gidiyor en geç bir hafta sora taburcu ederiz dedi..
dua edin şöyle içten kızlar..bana sütü sağ biz verelim diyorlar ama sütüm yok ki sağayım.bir iki damla anca geldi..
yarın öbür gün gidicem hergün vericem sütümü 1 damla da olsa..çok acıyo göğüslerim..acaba sağmakla yanlış mı yapıyorum başka bi şansım yok.çıkarmıolar kuvezden..bi görseniz hızlı hızlı soluk alıp veriodu en son gördüğümde yavrucağım..
en kötüsü de yan odalardan bebek sesleri gelio..odamdaki bebek kuvezini götürmeleri..
tutramadım kendimi boşaldı gözyaşlarım..şimdi olduğu gibi...
çok sağolcanım...hepiniz sağolun..ALLAH ım hepinize mutlu doğumlar nasip etsin..sağlıkla hemencecik kavuşun yavrunuza..
dün spinal sez ile doğum yaptım...dua edin hepiniz kızım kuvezde..3260 gr.ve 52 cm doğdu ama daha sonradan sez doğumdan kaynaklandığını öğrendiğim bi sorun yaşıyorz...bebeğim çıkarken akciğer ıslaklığı olmuş yani solunum güçlüğü çekiyrz.bı yüzden küvezde yavrucağım...yapabiliosanız normal doğum yapın derim..ilk bebeğimde hiç böyle bi sorun yaşamamıştım..o da sez.dı...37 hafta 3 günde doğum yaptım..dr lar durumunun iyi gittiğini sölüyr.,ilkj gördüğümde hüngür hüngür ağladım emzirmeme bile izin vermediler..şimdi evdeyin kızım hastanede..eşim gitti görmeye rengi koyu morumsuydu..şimdi açılmış bembeyaz olmuş diyor..dr da iyiye gidiyor en geç bir hafta sora taburcu ederiz dedi..
dua edin şöyle içten kızlar..bana sütü sağ biz verelim diyorlar ama sütüm yok ki sağayım.bir iki damla anca geldi..
yarın öbür gün gidicem hergün vericem sütümü 1 damla da olsa..çok acıyo göğüslerim..acaba sağmakla yanlış mı yapıyorum başka bi şansım yok.çıkarmıolar kuvezden..bi görseniz hızlı hızlı soluk alıp veriodu en son gördüğümde yavrucağım..
en kötüsü de yan odalardan bebek sesleri gelio..odamdaki bebek kuvezini götürmeleri..
istanbul gezmek için çok güzel bi yer, ben üniv.deyken gitmiştim arkadaşlarla, çok güzel zaman geçirdik :) ama yaşamak için çok zor bi şehir.. geçen senenin sonunda da izmiri dolaştık biraz, çanakkaleye giderken.. ben şahsen orada yaşamak isterdim :))Ankarada dogup büyüyenler oraya asik canim .. Benim de cok arkadasim var Ankara li...Ben Antalya yida cok sevmem. Ama Istanbul a asigimm:))
canım allah size bağışlasın, hayırlısıyla bir an önce toparlanır çıkar inşallah, dualarımız sizinle..çok sağolcanım...hepiniz sağolun..ALLAH ım hepinize mutlu doğumlar nasip etsin..sağlıkla hemencecik kavuşun yavrunuza..
halıları yıkamaya verdim camı balkonu sildik yıkadık pat yağmur(
çok sağolcanım...hepiniz sağolun..ALLAH ım hepinize mutlu doğumlar nasip etsin..sağlıkla hemencecik kavuşun yavrunuza..
inşallah aranız düzelir uzatmamak lazım bu küslük durumlarını canım karı koca arasında tabi tartışmalar olur ama uzun sürmesin bak doğumuna da az kaldı kırgın olmayın şu son günlerde
Allah hepimize acil şifalar versin insallah canım. Hele bu son haftalarda biran ince toparlanmamiz lazım.benmde bogazda kasınma terleme burun akıntım var sukur öksuruk yok bende yarın yAzdrym ılac azda kaldı ama ıyılesırım belkı
Oh oh maasallah :) seker mı vardı arnde canım.selam kızlar,
biz de az önce geldik doktordan.. bugun tam 36+0 haftalık oldu bebiş.. kilosu da 3100gr olmuş bir haftada 300 gr almış yine :18:
doğuma kadar 3800 olabilir dedi doktor teyzemiz... herşey yolundaymış, suyu da gayet iyi dedi.. ters dönmüş bebiş..
doğum şekli konusunda da konuştuk %80 normal dedi.. plasentam aşağıdaydı önceden ama şu an normal doğumu tehlikeye sokasar durumda değil dedi.. yani sadece bebeğin duruşuna bağlı sezeryan olması.. aksi takdirde normal doğum gibi görünüyo..
burdaki doğum haberlerinden sonra gidelim bakalım odamıza falan dedim valla ne zaman gelcekleri bellimolmuyo bu yaramazlarınodayı gördük hemşire teyzelerimizle konuştuk güzel ve verimli bi gün oldu yani.. artık beklemedeyiz :)
Canım kadin doğumcularin oluyor maalesef öyle. Bizimde gecen randevumuz vardı ertesi güne aldılar. Ameliyata girmiş dr'um. Sonuçta olabilecek seyler bunlar. Sezeryan dogum vs biranda olabilen seyler. Bizim basımıza da gelebilir.Kızlar şimdi yine sinir oldum herşeye ağlıyorum ya hastaneden aradılar doktorun acil ameliyatı çıkmışmış mesai çıkışına kadar ameliyatta olacakmış hastane bağcılarda ben beylikdüzündeyim eşimde hastane tarafında çalışıyor oradan tam beni almaya gelmişti bende böyle böyle oldı die söyledim haftaya salıya randevu verebiliyorlarmış eşimin ağzondan çıt çıkmadı geri gitti hastaneyede gıcık oldum eşim desen başka alem
Zaten 3 hafta kalmış neden başka doktora gideyim ağla ağla yine sinirlerim gerildi yine ya
Arkadaşlar herkese selamlar 2013 eylül annesiyim biz oğlumla bugünle tam 10 günlük olduk biz sıramızı savdık topu sizlere attık inşallah hayırlı doğumlar nasip eder Allah, sezeryanda normal doğumdan da korkulacak bir şey yok ben sezeryan oldum 2 saat sonra ayağa kalktım Allah yardımcınız olsun... Sevgiyle kalın...
bende diyorum hava yağışlı gösteriyo da niye buraya yağmıyoo zaman geçmiş olsun diyelim sana benim de başıma hep gelir bu olay ne zaman cam silsem en geç ertesi gün akşama yağmur yağar
bende diyorum hava yağışlı gösteriyo da niye buraya yağmıyo
demek şifresi buymuş, hemen camları silmeye başlayım en iyisi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?