kafa bimilyon oldu benım.. adı neydı arkadasım ?canim bak o seti siddetle oneriyorum tamam inci gibi degil fakat buyuk bir duzelme olustu bildugun bir akil oyunu aslinda
hahha erken baslamis :)tabi kiz cocuklarinin giyim sus vb cok ilgi alanlari tablet hafta ici yasak bizdekafa bimilyon oldu benım.. adı neydı arkadasım ?
benımkının işi gücü şu anda ; giyim /süs / dışarı / müzik / tablet / tv..
daha adapte olamadık.. ergen havasında / psikolojısınde kafayı yedirecek bu çocuk bana..
devlet okulundayızBurada butun arkadaslarım senın yollarından fazlasıyla eksıgıyle gectı , merak etme.. Rahat ol yani..
Öncelikle özel okul mu devlet mı ?
Biz ; 1 (devlet)-2(özel)-3(devlet) olarak devam edıyoruz. artık devletteyız kesın. İkisinin arasında fark cok fazla. Ona gore devam edıcem..
Kalemliği ben kullanmadım. Ama bir kolej öğretmenı arkadasım tüm öğrenci ve oğluna almıştı. Boyle bır sıkıntısı varsa al , yoksa alma..
Referans çizgili defter kullanma! Alıstırma tembelliğe. Bunun için netten çalışma kağıtları indir , ben hep o sekılde ılerledım..
Yalnız arkadaslar , harflere cabuk gecılmemıs mı ben mi yanlış hatırlıyorum ?
Oku bakalım , belki yardımcı olur..
http://www.annenotlari.com/oku/7588/1sinif-odevi-yaparken-parmak-egzersizi-ve-kronometre
http://etkinlikevi.com/detay.asp?ders=23&id=348&turu=klasik indir yazdır bunları. 1 sayfa üzerinden calıssın elı alıssın sonra kendısı yazsın..
2 fotokopı e vardı ayrıbirsey sormak istiyorum harflere ilk baslandigundq sayfalarca izli fotokobjler verildi mesela e harfi once tek sonra ikili sonra uclu sonra tamamen birlesik defterde direk yapilmadi sizinde ole mi gelisti
su sete bendemı baksamhahha erken baslamis :)tabi kiz cocuklarinin giyim sus vb cok ilgi alanlari tablet hafta ici yasak bizde
bu arada setin adi meta forms
bu hafta bazında , hafta içi tv , süs , sokak sevdası yoruyor beni.. Bende cok dagıttım cocukta haklı. Ev-iş derken daha adapte olamadım kızıma..hahha erken baslamis :)tabi kiz cocuklarinin giyim sus vb cok ilgi alanlari tablet hafta ici yasak bizde
bu arada setin adi meta forms
devlet okulundayız
gecen sene anasınıfında hazırlık ıdı ne ayaln soylım kafam yıne gelıp gıdıyor
ozelmı devletmı dıye
koleje gonderebılırım ama o kadarda rahat degılım fakat bıseylerden fedakarlık ederek yapabılırım bunu
sız neden 2 sınıfta ozele gıtmıstınız
okudum aslında ama ogretmendenmı memnun degıldınız sız ?
3 hafta ve harflerdeyız bencede cok cabuk gectık ama gelde anlat ogretmen telefonunu acmıyor bıle
2 fotokopı e vardı ayrı
1 tanede kıtaptan vardı 3 satır uzerınden gıtmısler devamını kendın yapıcan ama 1 sıra orada bırlesıktı
sonra dıek deftere
ama okulda hıc ıslemeden dırek evde aynı aksam yapınca
ben cızgı calısmalarını tamamlatmadan deftere gectım yetısmıcek dıye nıtekımde yetısmedı
su sete bendemı baksam
evet memnunuz gecen yil yaren simif degisikligi yaptugu donem ogretmen. acil olarak aldirmisti yazimis nasilsa artik dusununbu hafta bazında , hafta içi tv , süs , sokak sevdası yoruyor beni.. Bende cok dagıttım cocukta haklı. Ev-iş derken daha adapte olamadım kızıma..
setten memnun musn. Bu sene ogretmenınız aldırmıstı degıl mı ?
okulun 2günü öğretmen şikayetlendı. Kızınız cok asi , özgür ruhlu.. Ben sınırlaarını cızmeye calsıyorum , evdede siz çizin yoksa seneye zapdedemeyiz , özgür kız olup cıkar..
Ben şok !
Çok şımartmışız , onun yerine herşeyi düşünmüşüz , çalışan annenin verdiği psikolojik baskıyla , o istemeden kızım sunu cok seveer deyıp almışız. Öğretmen , istediği bişeyi almayınca napıyor deıd.. Ben kem küm.. Bilemedim.. Olmadı ki hiç! İstemesine fırsat kalmadı yani. Ben herşeyi araştırdım , gördüm , özendim ve aldım.. Ne kötü bir annelik yapmışım
yani deftere gecis icin erken olmus bix oldukca fazlaca fotokoide ustunden gecmece yapmistik artik igretmen eksikleri siz tamamlicaksiniz ama tabi zaman lazim2 fotokopı e vardı ayrı
1 tanede kıtaptan vardı 3 satır uzerınden gıtmısler devamını kendın yapıcan ama 1 sıra orada bırlesıktı
sonra dıek deftere
ama okulda hıc ıslemeden dırek evde aynı aksam yapınca
ben cızgı calısmalarını tamamlatmadan deftere gectım yetısmıcek dıye nıtekımde yetısmedı
cocugun yanlıs ya da kotu yazdıgını mesela dıger sayfada ekledıgım defterı gıbı kurdeleuye benzese mudahale etmem lazımmı etmemem mı lazım cozemedımBen sınıf annesinin gazına gelip , okul değiştirdim. Çalıştıgım ıcın okulla cok ılgılenemıyrodum , sonra malum yerime baka baka öğretmenımıze döndüm.. İyi bir kolej olmadıgı surece ve öğretmenınız iyi oldugu surece devletten almayın derım.. Özelde sadece okul parasıyla kalmaz servisi var, kıtabı var , ing. si var , aktiviteleri var , gezisi var .. var var var..
Yarenin bahsettiği seti alın , çocuğun basını baştan ezeceksin.. Burdaki annelerin hepsinin ana fikri bu oldu , ama yolu ayrı oldu. Baştan nasıl alısırsa öyle gidiyor. Hepımız arastıran , idealist anneleriz. Çocuklaırmızın sınavlarında vs dönütlerini alıyoruz böylece..
Hırs yapma , iddialaşma kimseyle.. Ama içinde tatlı bir rekabet duygun olsun.. cocugu bunaltmadan.. hissettirmeden..
cocugun yanlıs ya da kotu yazdıgını mesela dıger sayfada ekledıgım defterı gıbı kurdeleuye benzese mudahale etmem lazımmı etmemem mı lazım cozemedım
bızımkılerden daha kotulerı vardı grupta gordugum kadarıyla
ben bı turlu yolumu cızemıyorum kı
cok sagolasınız
Mrb canım, benim bu yıl oğlum 3 , kızım 1. Sınıf. Ve bizimki de 67.5 aylık başladı. Ocak 2010 doğumlu. Kızlar daha erken gelişiyor ve kızım 20 aylıktan beri anaokulunda olunca verdik ilkokula. Abimizden tecrğbemiz var tabi. Özeldeker bizşmkiler ve eve ödev vermeyen çantasız eğitşm yapan bir sistemi var okulun. Gerçi ben bunu sevmiyorum, canım kaşınıyor :) evde kendşm bişeyler yaptırıyorum.kımse yazmıyor oraya aktıf olarak
ogretmen cok odev verıyor yetısemıyoruz
yaparken cok zorlanıyoruz basından kalkmaya calısmıyor ama yapamıyor cocuk goster dur kıvranıyoruz resmen
anladıgım kadarıyla ogretmen sınıfta hıc gostermıyor bız kendımız ogretıyoruz valla oyle morelım bozuk kı
dun bırlesık e vardı baya ugrastım 1 saat ve hala 1 satır yazmamıstık o sırada whatsapp grubundan gelen odevlere bakınca kurdele yapmıs bır suru kısı gorunce yap cocugum dedım sılmeyelım guzel yapmaya calıs
stıcker alıyoruz oyun oynayarak yapıyoruz burası denız bu kopek balıgı arkadasını kurtar dıyoruz
ne bılımyapabılecekmıyız bılmıyorum
oglum 1000 kadar sayıyor ve alfabeyı bılıyordu oh rahattım ama oyle zormus kı
suanda aglamak ıstıyorum ya o derece yanı
ve okulda yapması gerekenlerıde yapmıyor cogu zaman ya yarım ya bı baslamıs bırakmıs halıyle ogretmenın verdıgı odev her aksam 5 sayfa oluyor hafta sonu 11 sayfa odev yaptık k.cımızı toplamayaz olduk cok affedersınız
bende sızın sayfayı okuyorum nerden nasıl gecmıssınız dıye anlamaya calısıyorum ıste.
daha 3. hafta bası bugun umarım l gecmeyız valal bende mevcan gıbı ogretmene mektup yazmayı dusunuyorum bu aksam
Öğretmeninize hayran oldum canım, maşaallah. Ne güzel hakim olaya. Ve ilgili. İnş hep böyleleri öğretmen olur diyecem de zor bir dua biliyorumbu hafta bazında , hafta içi tv , süs , sokak sevdası yoruyor beni.. Bende cok dagıttım cocukta haklı. Ev-iş derken daha adapte olamadım kızıma..
setten memnun musn. Bu sene ogretmenınız aldırmıstı degıl mı ?
okulun 2günü öğretmen şikayetlendı. Kızınız cok asi , özgür ruhlu.. Ben sınırlaarını cızmeye calsıyorum , evdede siz çizin yoksa seneye zapdedemeyiz , özgür kız olup cıkar..
Ben şok !
Çok şımartmışız , onun yerine herşeyi düşünmüşüz , çalışan annenin verdiği psikolojik baskıyla , o istemeden kızım sunu cok seveer deyıp almışız. Öğretmen , istediği bişeyi almayınca napıyor deıd.. Ben kem küm.. Bilemedim.. Olmadı ki hiç! İstemesine fırsat kalmadı yani. Ben herşeyi araştırdım , gördüm , özendim ve aldım.. Ne kötü bir annelik yapmışım
Yoğunluktan giremediğim için anca okudum hepsini. Canım sizin öğretmen yatıyor bence. Manyak mı bu ya? Eve o kadar ödev verilir mi? Kendi ne yapıyor okulda? Belli ki veliye yüklüyor hepsini, yol yakınken ayrıl derim ben. Ama şartlarınızı bilemem tabi. Bende şartlarımı en son limitşne kadar zorlayıp özele verdim, hem çalışıyorum hem de oğlumdaki çok acı 2 yıl devlet tecrübesi ders oldu.cocugun yanlıs ya da kotu yazdıgını mesela dıger sayfada ekledıgım defterı gıbı kurdeleuye benzese mudahale etmem lazımmı etmemem mı lazım cozemedım
bızımkılerden daha kotulerı vardı grupta gordugum kadarıyla
ben bı turlu yolumu cızemıyorum kı
cok sagolasınız
Yoğunluktan giremediğim için anca okudum hepsini. Canım sizin öğretmen yatıyor bence. Manyak mı bu ya? Eve o kadar ödev verilir mi? Kendi ne yapıyor okulda? Belli ki veliye yüklüyor hepsini, yol yakınken ayrıl derim ben. Ama şartlarınızı bilemem tabi. Bende şartlarımı en son limitşne kadar zorlayıp özele verdim, hem çalışıyorum hem de oğlumdaki çok acı 2 yıl devlet tecrübesi ders oldu.
Velilere hiç takılma derim, hepsi ayrı dünya mübarek. Çalışıyorsan ya etüt takviyesi aldır ya da özele ver derim ben. Yalnız o öğretmenle 4 yıl geçmez bilesin. Egitşmhane. Com ve benzeri yerlerde çok etkinlil var, incele istersen canım.
Bu arada bizim öğretmen de bu pzt geçti harflere ki çok normal. Çünkü bu sene okullar geç açıldı ve bu yüzden 1. Sınıfların uyum haftası yapılmadı. Artı şimdiki bebeler hep iyi maşaallah, kreşe anaokuluna gitmeyen yok, öyle olunca da hazır geliyolar, hatta sıkıldılar bile 2 haftada çizgi çalışmalarından.
merhaba arkadaşlar benim kızım da 3.sınıfa gidiyor,geçen yıl tayin dolayısıyla il değişikliğimiz oldu,1.sınıf öğretmenimiz hep etkinlik boyama vs yaparken yeni öğretmenimiz tam tersi,her gün sınav,yazılı yapıyordu, geldiği sınıfa çok güzel uyum sağladı,zaten 1.sınıfta okumaya ilk kızım geçmişti,çok istekliydi,burda da her sınavdan 100 alıyordu bir yanlışa bile ağlıyordu,ama 3.sınıf bi başladı sanki başka çocuk geldi,benim zorumla oturuyor dersin başına 2-3 yanlışla başladı yazılılara,yanlış okumuşum diyo umursamıyor,bana 50 alanları örnek veriyor,haline şükret der gibi,sinir oluyorum lütfen bi akıl verin bana,,,