Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
kırmızıbeyaz tam set alındı. matematık ve ıngılızceden baska yayınlar alındı bızde de.Yayın soranlar vardı yanılmıyorsam. Ben bu konuda çok deli araştırıyorum kızlar, bilenler biliyor. Bu yıl daha bişey almadım. Okul türev yayınlarının setşni vermiş oğlumun sınıfına. Öğretmeni durumu fark etmişti 2. Gün, size ekstra yayın söylesem alır mısınız? dedi. Tabi dedim. Beklemedeyiz henüz. Bugün taradım biraz. İlk 2 yıl ki tecrübelerime de bakınca, tudem ve anafen vazgeçilmezlerimiz olur yine. Bunun dışında beğendiklerim: sözün özü, ata, kırmızı beyaz, zirve, national geographic... Yeni bişey bulursam yazarım kızlar. Sizlerde durum ne?
hosgeldın cutemom.. bız artık 3. sınıf olduk , belkı 2015-2016 topıgı acılmıstır orada guncel olarak ılerleyebılrısın. bız artık eskıdıkyazdıklarınıız bastan asagı okumaya basladım .
oglum 67 aylık duzeltılmıs yasa gore 65.5 aylık okula basladı. ve cok zorlanıyoruz morel bulmak ıcın buradayım dıkkatınıze
kımse yazmıyor oraya aktıf olarakkırmızıbeyaz tam set alındı. matematık ve ıngılızceden baska yayınlar alındı bızde de.
sanırım gökkusagının okuma setını aldık. kırmızı beyazı sevıyorum ben. matametıkte de "ışıklı" vardı snırım. o cok guzel cok zorlayıcı bır yayın.. bır bakın derım ben..
hosgeldın cutemom.. bız artık 3. sınıf olduk , belkı 2015-2016 topıgı acılmıstır orada guncel olarak ılerleyebılrısın. bız artık eskıdık
ama bılgı ve deneyımlerımızı tabıkı senınle paylasabılrıız
selam hosgeldin arkadasim hepsi geride kalicak herkez yasadi bu kaygilari biraz ozet gecmek istermisin sorunlari cok ta kucukmus evladimyazdıklarınıız bastan asagı okumaya basladım .
oglum 67 aylık duzeltılmıs yasa gore 65.5 aylık okula basladı. ve cok zorlanıyoruz morel bulmak ıcın buradayım dıkkatınıze
kımse yazmıyor oraya aktıf olarak
ogretmen cok odev verıyor yetısemıyoruz
yaparken cok zorlanıyoruz basından kalkmaya calısmıyor ama yapamıyor cocuk goster dur kıvranıyoruz resmen
anladıgım kadarıyla ogretmen sınıfta hıc gostermıyor bız kendımız ogretıyoruz valla oyle morelım bozuk kı
dun bırlesık e vardı baya ugrastım 1 saat ve hala 1 satır yazmamıstık o sırada whatsapp grubundan gelen odevlere bakınca kurdele yapmıs bır suru kısı gorunce yap cocugum dedım sılmeyelım guzel yapmaya calıs
stıcker alıyoruz oyun oynayarak yapıyoruz burası denız bu kopek balıgı arkadasını kurtar dıyoruz
ne bılımyapabılecekmıyız bılmıyorum
oglum 1000 kadar sayıyor ve alfabeyı bılıyordu oh rahattım ama oyle zormus kı
suanda aglamak ıstıyorum ya o derece yanı
ve okulda yapması gerekenlerıde yapmıyor cogu zaman ya yarım ya bı baslamıs bırakmıs halıyle ogretmenın verdıgı odev her aksam 5 sayfa oluyor hafta sonu 11 sayfa odev yaptık k.cımızı toplamayaz olduk cok affedersınız
bende sızın sayfayı okuyorum nerden nasıl gecmıssınız dıye anlamaya calısıyorum ıste.
daha 3. hafta bası bugun umarım l gecmeyız valal bende mevcan gıbı ogretmene mektup yazmayı dusunuyorum bu aksam
işte dun aksam bızı kendımızden gecırten birleşik e harfi
bugunde bunları tamamlaıcak arka sayfayada daha 10 satır yapacak yetıstırırse tabi.
kolay gelsin size ay birinci sinifa dondum birden cizgi uzerinden gecmeler bitti mi odev durumunuz nasilişte dun aksam bızı kendımızden gecırten birleşik e harfi
bugunde bunları tamamlaıcak arka sayfayada daha 10 satır yapacak yetıstırırse tabi.
işte yazdım yukarıda canım soyleselam hosgeldin arkadasim hepsi geride kalicak herkez yasadi bu kaygilari biraz ozet gecmek istermisin sorunlari cok ta kucukmus evladim
alfabeyi duz yazi ile mi biliyordu o biraz sıkinto yaratabiliyor.bencede 5 sayfa odev. cok 1 2 sayfayi keyifle yapar 5 sayfayi eziyet ile ama zaman ile hepsi duzelecektir 1.sinif annelerinde ozellikle psikoloji farkli oluyro heleki sorunsuz ogrencileri gorunce acaba benim cocugumdq sorun mu var vb diye dusunurken insan ucu nerelere gidiyor sabir gerektiren bir donem Allah kolaylik versinkımse yazmıyor oraya aktıf olarak
ogretmen cok odev verıyor yetısemıyoruz
yaparken cok zorlanıyoruz basından kalkmaya calısmıyor ama yapamıyor cocuk goster dur kıvranıyoruz resmen
anladıgım kadarıyla ogretmen sınıfta hıc gostermıyor bız kendımız ogretıyoruz valla oyle morelım bozuk kı
dun bırlesık e vardı baya ugrastım 1 saat ve hala 1 satır yazmamıstık o sırada whatsapp grubundan gelen odevlere bakınca kurdele yapmıs bır suru kısı gorunce yap cocugum dedım sılmeyelım guzel yapmaya calıs
stıcker alıyoruz oyun oynayarak yapıyoruz burası denız bu kopek balıgı arkadasını kurtar dıyoruz
ne bılımyapabılecekmıyız bılmıyorum
oglum 1000 kadar sayıyor ve alfabeyı bılıyordu oh rahattım ama oyle zormus kı
suanda aglamak ıstıyorum ya o derece yanı
ve okulda yapması gerekenlerıde yapmıyor cogu zaman ya yarım ya bı baslamıs bırakmıs halıyle ogretmenın verdıgı odev her aksam 5 sayfa oluyor hafta sonu 11 sayfa odev yaptık k.cımızı toplamayaz olduk cok affedersınız
bende sızın sayfayı okuyorum nerden nasıl gecmıssınız dıye anlamaya calısıyorum ıste.
daha 3. hafta bası bugun umarım l gecmeyız valal bende mevcan gıbı ogretmene mektup yazmayı dusunuyorum bu aksam
soyle mesela e harfındeyız sımdı ama ogretmen hcı gostermıyor yanı okulda hıc bısey yapmamıs oluyorlar ılk yazma ısını bızle baslıyor dun 2 sayfa cızgı calısması vardı e ayrı ayrıcocugun ne kadar cok sey bılıyorsa o kadar cok zorlanacaktır. neyse sayılar vs sorun degıl ama harfler yada yazmayı öğrettıysen eger sıkıntı..
Öğretmenlere bılmeyen cocuktur en kıymetlısı. bız duz yazı ogrenıyoruz , onlar el yazısı öğretıyor. 1.sınıf ıcın yasadıgınız sıkıntılar cok cok NORMAL..
Öğretmen daha ne gösterecek ? ilk etapta çizgiler , yuvarlaklar vs. sonra harf grupları başlayacak. yıl sonuna dogru okuma yazmayı çözmüş olacaksınız. Ben çalışan anneyim.. Babaanne ve dedesı ilgilendi 1. sınıfta. Kadının hüngür hüngür ağladıgını bılırım..
Parmakları ağrıyacak , başı ağrıyacak , midesine kramplar girecek.. Daha 3 hafta oldu. Cok erken pes etmişssiniz yada pes etmek üzeresiniz..
Herakşam 5 sayfa ödev bence çok. Örn: sadece -e harfi mi 5 sayfa yazılacak ?
Bu arada kalemi için aparat satılıyor , kalemı tutmayı bılmedıklerı ıcın parmaklarını cok acıtırlar sıkarak. Onu engellemek için yok ise ondan alın..
Eğer "e" ler kurdela oluyorsa ,-bu şekilde yazmaya devam edersen 5 sayfa , düzelirse 2 sayfada tamamlıcaz" diyerek motive edın..
ödüllendirme işini öğretmene bırakın bence.
cızgıler bıtmıs sadece defter kalmıs 8 satırkolay gelsin size ay birinci sinifa dondum birden cizgi uzerinden gecmeler bitti mi odev durumunuz nasil
bende el yazi bilmiyorum yaren ile birlikte ogrendimişte yazdım yukarıda canım soyle
odevler cok gelıyor
yavas yapıyor
yaptıgı seyler olmuyor gıbı bende el yazısı bılmıyorum gosterıyoru gosterıyorum ne bılım sızce dogrusunu yapana kadar ugrasmalımı?
bakın ekledım hatta resım yukarıda
suanda bunları tamamlıyormus evde
calısıyorum verımlı olamıyorum
cocugumla aram bozulacak dıye korkuyorum cunku cok uzun suruyor odevler , deıdm ya calısıyorum zaman yetmıyor
okulda yapması gerekenlerı yapmıyor eve getırıyor dag gıbı oluyor her aksam odevler
evet aynen oyle oluyorumalfabeyi duz yazi ile mi biliyordu o biraz sıkinto yaratabiliyor.bencede 5 sayfa odev. cok 1 2 sayfayi keyifle yapar 5 sayfayi eziyet ile ama zaman ile hepsi duzelecektir 1.sinif annelerinde ozellikle psikoloji farkli oluyro heleki sorunsuz ogrencileri gorunce acaba benim cocugumdq sorun mu var vb diye dusunurken insan ucu nerelere gidiyor sabir gerektiren bir donem Allah kolaylik versin
bızde anasınıfına vermıstık ama o gun tamamen devlet prosedur ıslerınden oturu bı baktık cocugu bı kadın tutmus sınfa goturuyor kuzenı ıcın oradaydık lıstede adı okununca atılmıs onebende el yazi bilmiyorum yaren ile birlikte ogrendim
burda yas etkenude cok buyuk kizimin sinifinda bu yas grubuna daha hafifletilmis odevlwe veriliyordu mesela 5 sayfa yerune 2 sayfa gibi cunku fiziksel olarakta farklilik gosteeiyoe buyuklere gore bir yas inanin cok farkediyor ben rapor alarak kizimi diger yil 1.sinifa baslatmistim
malesef kiyaslama oluyor bu biraz daha geruyor insani hepimiz bu ruh hallerinden gectik birde yapi meselesi benim kizimin yazisi mesela oldukca kotuydu inci gibi yazisi olanlari gorunce kal geliyor du ister istemez ogretmen ise degisivek gelisicek diyordu 2.sinifin ikinci doneminde ogretmen degiscik yazi ile hic ilgusi olmayan fakat yazisinjn duzelmesini saglicak bir set onerdi onun sonrasinda yazosi oldukca gelistievet aynen oyle oluyorum
grup var ıste bazen cok duzgun yazmıs gondermısler morelım bozuluyor
dun mesela bır velı e e yazdırıp sonradan bırlestırmıs
sordular ayrı ayrımı yaptınız yok dedı ama barız bellı ekleme yerlerı arkadan :)
en azından ısı usulune gore yaptırmaya calısıyorum dıyorum
su kurdele ısımız nasıl yap desen yapmaz kurdele ayol
buarada ılk sıralarıda kendı yaptı ne dıyorsuuz sızdemı boyleydınız kızlar ruh halı degılde bu yazı seklı zıra bu durumda en cok dert yanan benım e harfı dıye ben aglıcam valla :)
Burada butun arkadaslarım senın yollarından fazlasıyla eksıgıyle gectı , merak etme.. Rahat ol yani..bızde anasınıfına vermıstık ama o gun tamamen devlet prosedur ıslerınden oturu bı baktık cocugu bı kadın tutmus sınfa goturuyor kuzenı ıcın oradaydık lıstede adı okununca atılmıs one
baya ugrastık ama mudur ve ogretmen cok ısteklı ıstegını kırmayın baslasın 1 dedıler
2-3 gun denemenın ardından
yapmıcam etmıcem demıyor agrıdı elımde demıyor ama zorlanıyoruz
su izli defter muhabbetıne bı fıkrınız varmı alıstırma ıcın dıcemde alıssa cızgı calısmalarından alısır dımı
27.01 bahsettıgın tutacak seyını bılıyordum ama hıc gormedım bende almalıyım o zaman ondan
birsey sormak istiyorum harflere ilk baslandigundq sayfalarca izli fotokobjler verildi mesela e harfi once tek sonra ikili sonra uclu sonra tamamen birlesik defterde direk yapilmadi sizinde ole mi gelistibızde anasınıfına vermıstık ama o gun tamamen devlet prosedur ıslerınden oturu bı baktık cocugu bı kadın tutmus sınfa goturuyor kuzenı ıcın oradaydık lıstede adı okununca atılmıs one
baya ugrastık ama mudur ve ogretmen cok ısteklı ıstegını kırmayın baslasın 1 dedıler
2-3 gun denemenın ardından
yapmıcam etmıcem demıyor agrıdı elımde demıyor ama zorlanıyoruz
su izli defter muhabbetıne bı fıkrınız varmı alıstırma ıcın dıcemde alıssa cızgı calısmalarından alısır dımı
27.01 bahsettıgın tutacak seyını bılıyordum ama hıc gormedım bende almalıyım o zaman ondan
aaaaay , benım kızımın yazısı hala cok cırkın. ve yarısı el yazısı yarısı düz yazı..malesef kiyaslama oluyor bu biraz daha geruyor insani hepimiz bu ruh hallerinden gectik birde yapi meselesi benim kizimin yazisi mesela oldukca kotuydu inci gibi yazisi olanlari gorunce kal geliyor du ister istemez ogretmen ise degisivek gelisicek diyordu 2.sinifin ikinci doneminde ogretmen degiscik yazi ile hic ilgusi olmayan fakat yazisinjn duzelmesini saglicak bir set onerdi onun sonrasinda yazosi oldukca gelisti
bu arada yarende hep yetistirememis gelirdi once odevi onlari tamamlamaktan baslardik
banada cabuk gecilmis geldi biz haftalarca bileklerinin alismasini beklemistik.Burada butun arkadaslarım senın yollarından fazlasıyla eksıgıyle gectı , merak etme.. Rahat ol yani..
Öncelikle özel okul mu devlet mı ?
Biz ; 1 (devlet)-2(özel)-3(devlet) olarak devam edıyoruz. artık devletteyız kesın. İkisinin arasında fark cok fazla. Ona gore devam edıcem..
Kalemliği ben kullanmadım. Ama bir kolej öğretmenı arkadasım tüm öğrenci ve oğluna almıştı. Boyle bır sıkıntısı varsa al , yoksa alma..
Referans çizgili defter kullanma! Alıstırma tembelliğe. Bunun için netten çalışma kağıtları indir , ben hep o sekılde ılerledım..
Yalnız arkadaslar , harflere cabuk gecılmemıs mı ben mi yanlış hatırlıyorum ?
Oku bakalım , belki yardımcı olur..
http://www.annenotlari.com/oku/7588/1sinif-odevi-yaparken-parmak-egzersizi-ve-kronometre
http://etkinlikevi.com/detay.asp?ders=23&id=348&turu=klasik indir yazdır bunları. 1 sayfa üzerinden calıssın elı alıssın sonra kendısı yazsın..
canim bak o seti siddetle oneriyorum tamam inci gibi degil fakat buyuk bir duzelme olustu bildugun bir akil oyunu aslindaaaaaay , benım kızımın yazısı hala cok cırkın. ve yarısı el yazısı yarısı düz yazı..
Öğretmen bana ; kızınız hayatında bır karmaşa yaşıoyor dedi bence düz yazıya geçmek için can atıyor oysaki.. biliyorum..