2012'nin TAZE GELİNLERİ BURADA TOPLANALIM,YARDIMLAŞALIMM ! :)

souvvenır neye sınırlendın hafta sonu noldu?

Ya canım, aklıma geldikçe üzülüyorum...

Pazar günü arkadaşlarımız kahvaltıya gelelim dediler.
Bende eşime sordum cumartesi, o da tamam olur dedi, zaten dışardaydı.
Alışverişe çıkmış bir sürü kahvaltılık alıp gelmiş sağolsun...

Cumartesi de benim bir akrabam Fatih'te doktoru varmış ona gelecek.
Beni aradı Cuma gecesinden, oraya gelicem müsaitsen sana geleyim diye.
Bende olur dedim.

Fakat o geldiğinde ancak süpürgeyi bitirdim.
Parmağımda rahatsız olduğu için, evim bal dök yaladır zaten her daim, fakat çok detaya inemedim o gün.
Kız gelmiş şimdi nasıl temizlik yapayım... Oturduk çay kahve, derken eşim geldi onunla da oturduk...
Hoş sohbet ettik.

Ertesi gün arkadaşlar geleceği için, kız gidince bende ortalığı bir güzel toparladım.
Gece yatmadan önce dedim şu masanın örtüsünü koyayım sabaha kolaylık olsun.
Üzerinde bir tomar fişler var.
Eşime sadece dedim ki "bu fişler ne olacak hayatım?"...
Ay sanki azarlamışım gibi adamı bir başladı "sanki sende çok düzenlisinde, bilmem ne"
Nevrim döndü tabii...
Haftasonum berbat geçti, çünkü hiç konuşmadım eşimle.

Evim tertemiz olduğu halde, hiç bir şekilde dağınık olmadığım halde nasıl der bunu.
Hem çalışıyorum, hem temizliyorum, hem yemeğini önünden eksik etmiyorum, tatlısına kadar yapıyorum...
Sinirim bozuldu anlayacağınız, hala asabım bozuk...

Çok pişman oldu, özürler diledi.
Fakat dedim ona "insanın fikri neyse zikri de o dur... Demekki içinden hep böyle düşünüyordun"
Bu akşamdan itibaren hiç birşeye elimi sürmeyeceğim, bakalım kim dağınık kim toplu göreceğiz...

Yıkayacaktın dimi..Bende yıkamadım valla şeker onlara zaman kalmadı

Yok canım değiştiricem perdelerimi...
Beğenmiyorum... Mobilyalarıma da uyumlu değil zaten...
Farklı tarzda perdeler istiyorum ben ama hayırlısı bakalım...

Bir yandan masraf yapmayayım diyorum.
Diğer yandan görüntüsü hoşuma gitmiyor.
Bir nevi kararsız kaldım diyebilirim.
Şu kış ayları bir geçsin bakalım, ne olup bitecek bakacağım artık...

canım belkı başka şeye kızmıştır eşin senden çıkarmıştır öfkesini. ben erkekleri anlamıyorum zaten bız bayanlar gıbı değiller.

Souvvenir ben sana demiştim dimi kendini bu kadar hırplama diye
Sende en az eşin kadar çalışıyorsun
Buna rağmen birşeyini eksik etmiyorsun da ufacık bişeyde ( fiş gibi ) çıkışabiliyor maşallah

Eşin olarak bakmıyorum olaya ; bu kişi eş, baba ya da kayınvalide hep böyledir
Nasıl alışırsa öyle gider, o artık senin görevin halini alır hatta fazlasını beklerler
İnsanoğlu olarak nankörüz çünkü, hep daha fazlasını isteriz

souvvenir, hakikaten eşin niye öyle demiş anlamadım hiç sevmem tartışmada konunun değil de karşı tarafın eksiklerinin gündeme getirilmesini, üste çıkmak için. ki burda tartışma bile yok :44: sanırım hassas bir anına denk geldin canım, affet kocacığını

canım belkı başka şeye kızmıştır eşin senden çıkarmıştır öfkesini. ben erkekleri anlamıyorum zaten bız bayanlar gıbı değiller.

Yok canım, eşimin başka şeye kızıp başkasından sinir çıkartma gibi huyu yok.
Zaten o gün hem iyi haberler almıştı, hemde güzel bir gün geçirdik.

Klasik başak burcu işte... Titizliğin önde gideni...
Hayır yani evim pis olsa, toparlamasam uğraşmasam haklı.
Bende sevmem ki dağınıklığı...
Ve sadece ne olacak fişler dedim, yani kaldır veya niye burdalar da demedim.
"Dosyaya koyucam" veya "atılacak" demesi yeterliydi, bende tutar kaldırır veya atardım...
Huyumu biliyor.
Ama işte, huysuzluk olsun onunkisi....
Ay neyse, kafanızı şişirmeyeyim...
Bende sistemimden çıkarttım çok şükür...

Pazar akşamı diyor zaten "çok özür dilerim çok gerçekten, eşşeklik ettim, sen didiniyorsun uğraşıyorsun" diye.
Görmüyor değil, cumartesi ayrı toparladım evi, pazar ayrı...
Ne şirinlikler yaptı sonrasında, fakat bile bile niye lades diyorsun sen ya, benim kızdığım nokta bu.

ki burda eksik de yok. senin ne kadar düzenli ve hamarat biri olduğunu hepimiz biliyoruz görmesek bile
eşin seni bamtelinden mi vurmak istemiş acaba:44: ya da bazen hepimiz saçmalarız, saçmalamış olabilir. konuşmamak doğru değil, ama ev işini yapmama kararını destekliyorum, görelim bakalım onun düzenliliğini

ters bir zamanına geldi belki de canım.. şu yaşadığın durum aile içinde de çok oluyor.ne kadar yaparsan yap yine bir kusur bulunuyor.
en güzeli kendine göre yap, seni mutlu edecek kadar gerisini düşünme.yoksa eşin,sevgilin,ailen...vs. her hangi birini memnun etmek ağzınla kuş tutsan da
zor bir olay.

Sanki beni anlatıyorsun haaa :) Ben de olsam senin gibi tepki verirdim ama yapmamamız gerek aslında ama huy işte..belki çok farklı niyetle soruyo karşımızdakiler ama biz istediğimiz yöne çekebiliyoruz ne yazık kii..Özverimize karşılık haketmiyormuşuz gibi geliyr.
güzel bır model rahat kullanabıldınmı o gün:)
bu arada mutluluklar dılerım
Teşekkürler canım..Ben kokteyl+nikah yaptığım için çok rahat ettim ama çalgılı çengili olacaksa kuyruğundan ötürü rahat edemeyebilirsin canım

Pazar akşamı falan çok özür diledi, çok pişman oldu.
Bende lafımı esirgemem hiç bir zaman ve zaten olay büyümesin diye hep sustum.
Yanıma geldi, sırnaştı vs. hiç ses çıkartmadım, o da huyumu biliyor zaten.
Nalet bir inadım var...

En sonunda dedim "sen niye böyle yapıyorsun, bu evi kim topluyor kim temizliyor da böyle birşey dedin, ne dağınıklığımı gördün" diye.
Haklısın ev bal dök yala, çok afedersin öyle demek istemedim, aslında "senin de dağınıklığın veya dağınık halin olamaz mı" demek istemiştim dedi.

Dedim tamam iyi hadi onu demek istedin de, ben sana "niye bunlar burada, niye dağıttın" mı dedim. Ne olacak diye sordum.
Yersiz bir laf söyledin deyince de özürlere başladı...
Ne diyeceğimi bende sapıttım anlayacağın...
Neyse bi müddet o toplasın evi bakalım noluyo, çok düzenli madem...

Yok affettim canım...
Pazar akşamı bi ton şaklabanlık yaptı sağolsun.
Bir noktadan sonra bende koptum tabii...
Ama çabuk "unutabilen" bir yapım yok malesef, hala keyifsizim...

Sağolasın canım, tamam aşırı titiz değilimdir, fakat dağınıklığa ve kire gelemiyorum.
Gördüğüm bir dağınıklığı toplarım, kirli yeri muhakkak temizlerim...
Parmağımdan dolayı birşeyleri tam anlamıyla yapamamış olabilirim ama kirli bir evim veya dağınık bir evim yok yani.
Bizim eve her an misafir gelebilir modunda olduğum için, temiz dursun ne gerek var düşüncesindeyim...

Evet bundan sonra toparlamayacağım.
Çamaşır & bulaşık bu haftasonu beni fena yordu zaten.
Hem misafir ağırladım hem çamaşırları as, topla, bi daha makinaya at.. Bunlarla uğraştım yani...

Sen yine dayanamaz toplarsın ahanda buraya yazıyorum

Yok canım benim, zaten olay onu memnun etme çabası değil.
Bana rahat batıyor evim kirli olduğunda veya dağınık olduğunda.
Pazar günü bile "amaaannn şöyle yayayım kendimi de, nolursa olsun" diyemiyorum..

Cumartesi gelen arkadaşım diyor (hem de akrabam) "evi nasıl bıraktım aklın durur, çektim kapıyı çıktım, arada insan salmak istiyor kendini, bende o dönemdeyim" diyor.
Ama bunu diyen başak burcu, eşimi de biliyor... İşin zor diyor bana... Başak burçları hakikaten zor kızlar, hele erkekte...
Eşim der yani "ay şurası tozlanmış, burası kirlenmiş" ama üşenmez kalkar yapar o ayrı.
Kalkar süpürgeyi açar, ben silerim mesela... Yardım destek olur...
Ben ona fazla iş yaptırmam, yaptırma taraftarı da değilim zaten... Kendi düzenim otursun istiyorum ben...

ben de başak burcuyum ama rahat olanından sanırım..
dağınıklığı sevmiyorum ben de çok titizimdir..dün ellerim mahvoldu mesela ki hem de bizim doğalgaz yok, kombi yok buna ek olarak
çivi gibi her zaman su.ama olduğu kadar ..sen de alışma dönemindesin..her daim böyle olman mümkün değil canım, akis halde ya sinirlerin yıpranır ya
da sağlığın..

şurası da bir gerçek ki burç falan bahane evlenince..orta yolu bulmak mühim olan..o da biraz rahat olmayı bilecek bu konuda.ne de olsa erkekler
biz kadar temizlik-yemek yapmıyorlar, bir işin ucundan tutmuş olsalar da..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…