Benim eşimde öyle diyordu da, diyorum ya gün geliyor işte hepsi unutuluyor.
Eşim beni ailesinle tanıştırdığı gün, oradan çıktık bir cafeye gittik.
Dün gibi aklımda, nasıl sıktıysam kendimi nasıl tahammül ettiysem hüngür hüngür ağlamıştım.
Eşimde suratıma bakıp "noldu şimdi, bence çok güzel geçti görüşme vs." demişti.
Bende eşime "yok artık, şaka yapıyorsun dimi, yoksa sadece ben mi oturdum onlarla" diye çıkışmıştım.
Ay ne günlerdi ne günler, neyseki geçti gitti...
sana kesin katılıyorum tatlım..Ben işe başlayıp evli hatunlarla takılmaya başladıktan sonra gerçekten nişanlımın bazı hareketlerine eskisi gibi hmn tüm gemileri yakmaktansa daha idareli daha iişveli ve daha ii lafımı dinletmeye başladım...Yaşanan herşey yarın bigün öyle yada böyle karşımıza çıkacak kimsenin hayatı güllük gülistanlık olmayacakki..Aynı evin içine girince herşey değişecek eminim önemli olan bunu minimal hasarla atlatmak...Ben normalde olaylara çok fazla fevri tepki veririm kolay sinirlenmm ama sinirlenirsem gözlerim görmez..Bunu duyduğum olaylar ve yaşananlar sayesinde kendi hayatıma şükredip törpülemeyi öğrendim..Ama eminim tecrübeli adam akıllı insanlardan öğreneceğim çok şey var...hayat bilgisi bu topik evlilik,iş,güç,arkadaşlık herbişey var
Kızlarr benim birimim değişiyor, bir nevi terfi gibi bişi. aslında manevi olarak diyebiliriz. o gittiğim yerde işin inceliklerini öğreneceğim, ve de tabii ki biraz da yoğun olacağım. o sebeple pek aranızda olamayabilirim 1 hafta sonrasında falan
Kızlarr benim birimim değişiyor, bir nevi terfi gibi bişi. aslında manevi olarak diyebiliriz. o gittiğim yerde işin inceliklerini öğreneceğim, ve de tabii ki biraz da yoğun olacağım. o sebeple pek aranızda olamayabilirim 1 hafta sonrasında falan
kader çok güzel sonlandırmışsın olayı...erkek eşine ve ailesine sahip çıkmayı bilecek..anne eş kıyaslamasına çok sinir oluyorum ve yersiz
buluyorum...fakat her iki tarafın hakkını veren bir eş olması gerçekten evliliğin selameti açısından çok çok önemli...
ilişki yönetebilmek zor canım gerçekten..insan yeri geliyor kendisi ile baş edemiyorken sevdiği insanın her hareketine sevgiyle cevap vermesi
zaten mucize bir durum gibi geliyor..iki farklı insanız sonuçta..fakat kriz anlarında olaylara daha aklı selim yaklaşmak önemli ...bu da zaman ve
tecrübe ile öğrenilcek bir durum..ya yaşayarak öğreneceğiz ya da sizlerden bir şeyler öğrenmek mümkün olacak..ben şu ara her birinizin hayatlarını
uzaktan izlemek ve burada anlattıklarınızı anlamlamndırarak varsayım ve çıkarımlar yapmaya çalışıyorum..ben de çok kolay gemileri yakabiliyorum..:26:
bu anlamda görebileceğim noktalar olabilir..
ilişki yönetebilmek zor canım gerçekten..insan yeri geliyor kendisi ile baş edemiyorken sevdiği insanın her hareketine sevgiyle cevap vermesi
zaten mucize bir durum gibi geliyor..iki farklı insanız sonuçta..fakat kriz anlarında olaylara daha aklı selim yaklaşmak önemli ...bu da zaman ve
tecrübe ile öğrenilcek bir durum..ya yaşayarak öğreneceğiz ya da sizlerden bir şeyler öğrenmek mümkün olacak..ben şu ara her birinizin hayatlarını
uzaktan izlemek ve burada anlattıklarınızı anlamlamndırarak varsayım ve çıkarımlar yapmaya çalışıyorum..ben de çok kolay gemileri yakabiliyorum..:26:
Teşekkür ederim
Birçok ' kayınvalidem ve/veya görümcem eşimi dolduruyor ' diyen konu sahibeleri bu düşüncemi pek sevmese debana saçma geliyor.. Kaç yaşında adam, evlilik gibi de bir sorumluluğu girmiş.. Kendi aklı yok mu ki başkalarının dolduruşuna gelsin ? Bence kendi de öyle olma istiyor.. Annem ne derse doğru odur gibi at gözlüğü ile bakıyordur her olaya..
Hepimiz insanız, bir yere kadar susabiliriz. Haksızlıklar gırtlağa dayanmadan erkek adil olmalı orta yolu bulabilmeli, bulamazsa kendi evliliğine zarar verir..
Haklısın canım, kesinlikle öyle.canım sen genelde olgun düşünen, olaylara da bu doğrultu da yaklaşan birisin..fakat kim olursa olsun herkesin
bir yerden sonra kafasına dank eden bir anı gelir..kaldı ki kolay değil..zamanla azalır diyemem,yaşadığın duygu yoğunluğuna
göre değişir..ama ne zaman ki çocuk vs girer de kendini bile unutursun o vakit işte belki duygusallık yerini anneliğe bırakır..
aslında önemli olan ne biliyor musun..ağlasak da zırlasak da mutlu olsak da tartışsak da her andan bir pay çıkarabilmek ve kabullenmek
çok önemli...elbet sıkıntı,stres..vs her şey olacak..ne kadar iyi anlaşırsan anlaş iki insanın aynı evde hayatı paylaşması zor bir meziyet..
:44::44: inşallah kocişim değişmezHayırlısı canım biz farklı kültürlerdeniz olur o kadar senn k.v.dende ağır konuşmuş yani dengesizce o ne demekmiş öyle...Sen de salla bnm gbi insanlardan beklentilerini az tut ben öyle yaptım daha mutluyum inan..Mesela önceden bklerdim işte k.validemin kızı yok sensin falan der lafta arasın sorsun isterdi
m aramazdı konuşunca maximm3 dakika konuşurduk hep üzülürdüm bni sevmiyo diye..Artık çıtayı indirdim bayramda benmle bir konuştu anlatamam yaşoklara girdim beklemicen bişeyler derse sen mutlu olursun demezse zaten beklentin yok üzülmğyosun...Kocanla çok süper çılgınlar gibi bir akşam geçirirsin inşllhhhh
Haklısın kader, benimde en korktuğum budur zaten - "insanın kendi kendine zarar vermesi" - yeri geldi mi yapmıyor değiliz.
Teşekkür ederim
Birçok ' kayınvalidem ve/veya görümcem eşimi dolduruyor ' diyen konu sahibeleri bu düşüncemi pek sevmese debana saçma geliyor.. Kaç yaşında adam, evlilik gibi de bir sorumluluğu girmiş.. Kendi aklı yok mu ki başkalarının dolduruşuna gelsin ? Bence kendi de öyle olma istiyor.. Annem ne derse doğru odur gibi at gözlüğü ile bakıyordur her olaya..
Hepimiz insanız, bir yere kadar susabiliriz. Haksızlıklar gırtlağa dayanmadan erkek adil olmalı orta yolu bulabilmeli, bulamazsa kendi evliliğine zarar verir..
kadercim bir dostum var..4 yıllık evli ve maalesef hala kv den çok çekiyor..geçen gün ki konuşmamızda ona " kv den % 50 suçlu eşin % 50 " dedim..
çünkü bir erkek az çok biliyordur annesini...kaldı ki karısıyla olan ilişkilerini mi göremeyecek...maalesef burada iş biraz da erkekten geçiyor..buradaki
konulara artık bakmıyorum bile neredeyse..çoğu birbirini tekrarlayan konular ve herkes kendini üstün görmek peşinde..kaç yaşında kadınların birbirleri
arkasından bu şekilde konuşmaları hoş değil gerçekten...belki birikim,artık taşıyamamak olur ama bakıyoruz aynı kişiler aynı konular..
dediğin gibi koca koca adamlar..dolduruşa gelmek tuhaf ve basit kaçıyor..:26:
Öncelikle hoşgeldin kader...
Haklısın kader, benimde en korktuğum budur zaten - "insanın kendi kendine zarar vermesi" - yeri geldi mi yapmıyor değiliz.
Gerek cahillik, gerek fevri davranışlar, gerekse düşüncesizlikten... Zamanla oturuyor herşey, insanlar bir birini anlıyor.
Allah hayırlısını versin....
kızlaar sohbet ve konu o kadar güzel ki.....
fakat bugün yetiştirmem gereken bir işler var..:26:
biz de her iş zamanlı maalesef...
fırsat bulursam ya da toparlarsam uğrayacağım yamacınıza...
Kesinlikle.. Benimde bir arkadaşım var ( hatta eşlerimiz arkadaş, bizde onlar sayesinde arkadaş olduk ) , aynı dönemlerde evlendik. Çok şükür ki ben aynı bina da oturmaktan kıl payı kurtuldum o ise aynı sokakta oturuyor.. Ama henüz kiracı, ev alacaklar uzak semtte almalarını önerdim..
Ama eşi istemiyormuş, sebep te uzağa giderse annesi sütünü helal etmem diyormuş
Hoş buldum teşekkür ederim
Herkes biraz mantık yürütse çözülmeyecek birşey yok aslında..
Çok büyük haksızlıklar olmadıkça , yeri geldiğinde ailesine dur diyebilen eşler olduğu müddetçe bizde yaşının büyüklüğüne aldığımız terbiyeye göre bir iki şeylerini görmezden geliriz karşı tarafın elbette..
Hep bi taraf haklıysa buna kimse dayanamaz.. Hele de benim gibi doğrucu davutlar
Bu süt helal etmeme mantığı nedir yahu!
İnsan evladım mutlu olsun yeterki, nasılsa beni düşünür görmeden edemez der.
Sonuçta öyle değil mi ? Biz annemizi görmeden durabilir miyiz? Onlarda duramaz.
Cahillik başka birşey değil işte.
Sadece mantık yürütmeyle de olmuyor be canım. İstediğin kadar mantık yürüt ve doğrucu ol.
Öyle şeyler yaşanıyor ki "yahu ben ne yaptımda böyle oldu şimdi" dedirtiyor insana.
Kendin bile afallıyorsun hakkaten...
Tabii ki her zaman tek tarafın haklılığı ile olacak bir şey değil bu.
Herkes yeri geldi mi kendine göre haklıdır, yeri geldi mi de gerçekten haklı olduğu noktalar olur.
Önemli olan zaten haklıyı haksızı ayırd edebilmek, bunu sağlayacak bir erkek bulmakta zor birşey.
Devamlı bir denge tutturma çabasında olmakta zor.
Ama dediğin gibi zamanla herkes bir birini anlıyor ve bu sorunlar yavaş yavaş kalkıyor ortadan.
İlk aylar önemli evlilikte (bence) çünkü alışma devresi, haliyle çatışmalar çıkacak ve çıkıyor...
ya kızlaar ben nickimi değiştiremiyorum, başka bi isim aldım artık napayım
Yöneticiler değiştirebiliyormuş talep üzerine , nickini..
Başka bi isim aldım derken ?
Yöneticiler değiştirebiliyormuş talep üzerine , nickini..
Başka bi isim aldım derken ?
kuzu korku bir erkekte olmalı ya kaybedersem diye...Garantide hissetmemeli bence...Seni üzmekten kırmaktan korkmalı nasılsa üzsemde barışır o bana böyle yapmaz falan gibi garantileri olmamalı erkeklerin...Belkide evlendiğine pişman olduğunu düşünmesi onu silkelemiştir ne yapıyorum ben diye düşündürmüştür...Bırak öyle bilsin..Belki çok klişe ama bu her ikili ilişkide böyle kaçan kovalanıyor arkadaş ötesi yok.....
hepinize günaydın kızlar , koalacım ne çok sevindim bilemezsinn,,, bazen kavgaları, tartışmaları sırf bu barışma sahneleri olduğu için seviyorum ben ya:)) rabbim mutluluğunuzu bozmasın..
Günaydın kızlar, neler kaynatıyorsunuz bakalım?
Eşimle sabah barıştık... baktım böle somurt somurt nereye kadar dimi..
Harika...
Senin adına çok sevindim canım...
Biz daha problemlerimizi toparlayamadık...
Ama geçen gün canımı sıkan bir olay oldu, sabah eşimle paylaştım.
Neyseki benim yanımda oldu... Sanırım bir tatsızlık yaşamak daha istemedi...
Kayınvalideme gittiğim Salı akşamı, eve dönerken yolda bir adam elini kalçama sürttü.
Adamın elini kıracaktım, sinirlerim bozuldu ama ağız dalaşına girmedim. Ne olduğu belirsiz herifin biriydi...
Herneyse, kayınvalidemde sohbet ederken yol nasıl alışabildin mi gibisinden sordu, bende olanı anlattım.
Alışıyorum ama arada böyle şeylerde oluyor, ahlaksız insan çok dedim.
Kayınvalidemin bana demiş olduğu laf çok ağrıma gitti "dişi köpek kuyruğunu sallamazsa bişi olmaz, sen önüne bakacaksın kafan önde gideceksin"
Şoka girdim resmen, eşime anlattım...
Ya kızlar bu nasıl bir zihniyet, ben artık onların soy adını taşıyorum bu ne demektir ya...
Neyse, kafamda büyütmeden eşime anlattığım iyi oldu, bilsin en azından...
Souvvenir kv'ne hayram kaldım! şaka gibi bir insanmış. tabii ki de eşin seni haklı bulmuştur yani. gerçi bulmasa da şaşırmam yani artık. bi arakdaşım vardı, kv'si çok küfür ediyordu, torunlarına ffalan, o da kocasına rahatsızlığını beyan etmişti de, sen ondan daha mı iyi bileceksin demişti adam cevap olarak. yani böyle ök.zler de var
evet yapmıştım 7 ilinde değerlerini analiz edip yeni revizelerini yaptım bir ilde sıkıntı var onada müdürü aradım gelmemiş daha onu bekliyom canım..Artık ancak öğleden sonra yzısını yazar tabloları hazırlar gönderirim öğlene kadar sizinleyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?