2012 Yılı Hamile kalmayı Planlayan Anne Adayları

ee kizlar nasilsiniz??? anlatin bakem yaa Hu... bakin birazdan gidince arasaniz da bulamazsiniz beni...

geldimmm..
hormon testine çağırdı doktor. sevdim kadını. yumurtu takibi yapacağızzz... 3.günü hormon testi veriyorum,8. günüde yumurta takibi olacak.
sonrası artık Allah kerimm..
canımmm çok sevindimmmm doktoru sevmene, herşeyin çok güzel olacağına eminimmm tatlım..sen bunu baştan yapmalıydın aslında ama neyse..hiç dinlemedin beni kuzu..
kuppecimm

seninn bebğin düşmş geçmişte farketmm çok geçmş olsun bende bebğimi kaybettim 22 kasımda..sennki kaç haftalıktı ?iki kez midüşük yaptınn arka arkayamıydı bpekii
çok teşekkür ederim canım, sana da çok geçmiş olsun, benim bebeğimin kalbi durdu, öğrendiğimde 12 haftalıktım, ilk kez kaybım oldu canım..şimdilerde korkuyorum, bir dahaki hamileliğimde de aynı şey olur diye..araştırma sürecindeyim, şuan kan pıhtılaşması sorunum olduğu kesinleşti ama pazartesi günü başka tahlil sonuçlarımı alacağım, ondan sonraki süreci merak ediyorum, pazartesi doktorumuza göstercez sonuçları..şuan korunuyoruz..belki de korunmayı bırakın der doktor, tam da reglim bitti, yumurtlama zamanıma az kaldı..
kuşummmmmmmmmmmm..benim de hamile kaldığım ay, annem aramıştı telefonda dedi ki, seni rüyamda gördüm, boynunda inciden bir kolye vardı, bu bebek demektir ama Allah hayırlara çıksın demişti..o ay ben hamile olduğumu öğrenmiştim..ben rüyalara çok inanırım..inşallah senin de bu ay güzel haberlerini alacağızz fıstikoooomm
kulağınmı çınladıda geldin yoksaaa
ne zaman eve geçeceksin çok geç oldu yorma kendidni fazla
canım dün çok geç geldim eve, üstümü bile çıkartamadan uyuya kalmışım, kocişşş uyandırmasaaa öyle sabahlardım heralde..çokk yorulmuşum çooookk..
ee kizlar nasilsiniz??? anlatin bakem yaa Hu... bakin birazdan gidince arasaniz da bulamazsiniz beni...
walla ben bugün burdayım..doğalgaz bağlanıo eve..bi sürü kişi gelip gidiyo ama yine de burdayımmm..takip etcemm..özledim sizlerle konuşmayııı..sen napıosun bakalımmm regenimmmmmmmmmmmmmmm

nerdesinizzzz siz bakiiiimmm..herkes köşesine çekilmiş kahvelerini yudumluyor galibaa..ben daha ne yiyeceğime karar veremedim..kahvaltı bilemm yapmadım

canım senin bana anlattığın kan pıhtılaşması olaynı eş,ime anlattım gidelim önlemimizi alalım dedim ama bana kızdı
neymiş dr şüphelense söylermiş dedim 2. düşükten sonra yapıyolar test falan ondan kabul ettiremedim o yüzden dedim 2. de düşerse bidaha aynı acıyı yaşarsam 3. şansın yok dedim unut çocuk falan birbirimize girdikkk

ya canım o kadar üzüldüm ki, ne diyeceğimi bilemedim..kocanın kötü niyeti olduğunu sanmıyorum ama bence bilgi eksikliğinden kaynaklanmış biraz..bu testler çok masraflı testler olduğu için ilk düşükte yapılmıyor diye biliyorum ben..bebeği patalojiye yolluyorlar ama anne için hiçbir işlem yapmıyorlar..bunu özellikle istemen gerekiyor..doktorun bunu söylememesi çok normal, ben de kendim söyledim doktora bu testleri istiyorum diye..eğer ki söylemeseydim ben de yaptırmayacaktım ve kan pıhtılaşması sorunum olduğunu bilemeyecektim..böyle bir test yaptırmam gerektiğini de benim çok yakın bir arkadaşım aynı sorunu yaşadığı için bana söylemişti..kan pıhtılaştırması testi yaptır bebeğin kalbi büyük bir oranla bu yüzden duruyor demişti..çünkü biz düşük yapmıyoruz, bebek düşmüyor, kalbi duruyor..kanımızdaki pıhtı, bebeğin beslendiği o ince damarları tıkadığı için bebek beslenemiyor ve kalbi bu yüzden duruyor..bizim sorunumuz farklı..eşinle sakın kavga etme, güzelce izah etmeye çalış, en azından bir doktor görüşü alırsınız..olmadı netten araştırın..ihmal etmeyin..sonuçta kayıp bizlerin kaybı, canımızdan can gidiyor, o acıyı yaşamaktansa tedbirli olmak daha iyi değil mi?ama eşin çok sinirliyse sakın uzatma canım, Allah yardımcı olsun, inşallah bir daha sorun yaşamazsın..diyecek kelime bulamıyorum..çok üzgünüm gerçekten..

Son düzenleme:
benimde 10 haftalıkken kalbi durmuştu patolojiye götürmemiz gerektiğini bilmiyorduk dr tavsiye etti bizde götürdük ama bi sonuç çıkmadı nedenini öğrenemedik ve hiç masraflı bişey değil sosyal güvencem olmadığı halde devlet hastanesinde 40 lira verdim özeldede en fazla 100 olur bence öyle bi imkan varsa boşvermeyin ama eşinlede aranı bozma bu sebeple

canım eşim alında çok uysal sakindir ama benim takıntılı olduğumu düşünüyor
ben biraz panik bir yapıya sahibim
bana kızıyor sen herşeyi kötüye yoruyoısun diyor sende yoktur diyor işte
kandırabilirsem yada dr a gidersem ben sorcam bakalım
ama bende haklıyım bu konuda çok duydum çünkü kalbi duranların kan pıhtılaşması olduğunu
neyse hakkımızda hayırlısı olsun artık

canım zaten dr direk patalojiye gönderdi bişey çıkmadı ondan ilk diyedir dede sonraki ihtimal düşük olmaz dedi ne bilim işte eşimde dr öle dedği diye sorun çıkardı bana

(( rabbim herkesin hakkında hayırlısını nasip etsin inşaallah..
canım sen kalp atışlarını falan görmüşmüydün 10.haftada kalbi durdu sende değişiklikler varmıydı peki

canım sen kalp atışlarını falan görmüşmüydün 10.haftada kalbi durdu sende değişiklikler varmıydı peki
canım ben zaten hiç hamilelik belirtisi yaşamadım sadece 4 5 haftalarda adet sancısı gibi hafif kasılmalar oldu bide iştahım çok açıktı ama bulantım hiç olmadı biraz yorgunluk uyku hali vardı o kadar 5. hafta dr gittim bi sorun yoktu bende herhangi bi şikayetim olmayınca bi daha gitmedim 1 ay kadar sonra bi gideyim dedim belki testler falan yapılıyor ya zamanı gelmiştir bi bakalım orda bebeğin normalden küçük olduğunu söylediler büyük ultrasona gönderdiler ordada kalp atışları ve herhangi bir yaşam belirtisi göremediler ya kalbi durmuş yada tamamen oluşmamış dediler bende 1 hafta düşündüm biraz sıkıntılı bi dönemin sonunda yapılacak başka bişey yoktu kürtaj olmaya gittim

canım patoloji ayrı..patoloji bebekte bir sorun olup olmadığına bakıyor, yani nası diyim mesela bir kanser gibi bir durumdan kaynaklanıp kaynaklanmadığı ayrıca gerçekten bir sorun olduğu için mi alınmaya kalkılmış yada alınması yasal olan ayda mı alınmış ona bakıyorlar..genelde onda büyük bir sorun çıkmaz..benim dediğim testler, senin kanın ile yapılan testler, kanında pıhtılaşma var mı diye bakılıyor ve bu ilk düşükte yapılmıyor en az iki tane kaybın olması lazım canım..kan pıhtılaşması testlerinden sonra genetik testlerini de yaptırıyorsun, ne sorun varsa çıkıyor..için rahat bi şekilde tedavini uygulayarak hamileliğini de sürdürebiliyorsun..bizim sorunumuz zaten hamile kalamamak değil de, hamileliğimizi sürdürebilmek..dediğim gibi kan pıhtısı bebeğin beslenmesini önlediği için kalbi duruyor..
canım belki de gerçekten yoktur, bu ihtimal de var ama diğer bahsettiğim ihtimal de yok değil..ve bu can ya, riske atılcak birşey değil ki..hem bebek açısından hem de bizim açımızdan..ben hayatımda o kadar kötü bir gün geçirdiğimi hatırlamıyorum, kürtaj olduğum gün..çektiğim vicdani ve fiziki acıyı unutamam..neden bir daha yaşayayım ki tedbirli olmak varken..eşin hiç kızmasın, eminim ki senin kadar derin bir acı çekmiştir, kendi eşimden biliyorum..bir daha aynı şeyi yaşayacağınız tabii ki de kesin değil ama insanın içinin rahat olması, sonrasında kendisini suçlayacak şeylerin ortadan kalkması bence en iyisi..bunun en iyi örneğiyim, eğer ki araştırmasaydım,tahlillerimi yaptırmasaydım, kan pıhtılaşması sorunum olduğunu bilmiyor olacaktım, ikinci hamileliğimde ve daha sonrasında da hep bu nedenle bebeğini kaybetmeye devam edecektim..Allaha şükür ki çözüm yolunu aradım ve buldum canım benim..inşallah eşin anlayışlı davranır da için rahatlar seninde..

canım zaten dr direk patalojiye gönderdi bişey çıkmadı ondan ilk diyedir dede sonraki ihtimal düşük olmaz dedi ne bilim işte eşimde dr öle dedği diye sorun çıkardı bana
bence dr una güveniyorsan bu kadar kafana takma stres yokk eşinide kendinide üzme sen bu kadar kafana takarsan erkekler daha içine kapanıktır o adamcağız ne yapsın dahada üzülüyordur bence biraz sakinleş bebişe odaklan olacak diye düşün olumlu düşün olumlu şeyler yaşarsın inşallah bi daha rabbim kimseye yaşatmaz böyle acılar

benimde 8. haftada kalp atışlarını duymuştuk miniğimin, sonrasında 12. hafta bitiminde gittik, kalbinin durmuş olduğunu öğrendik..o anı hiç unutmayacağım, resmen bi yıkılıştı..Allaha şükür şimdi daha güçlüyüz..çok acı ya kızlar, yaşamayan bilemez

saol canım bilgilendirdiğin için peki bu pıhtılaşma için bir tedavi varmı? bir sonraki hamileliğinde bu sorunu ortadan kaldırabilecek bir tedavi uygulanabiliyormu ?:44:

saol canım bilgilendirdiğin için peki bu pıhtılaşma için bir tedavi varmı? bir sonraki hamileliğinde bu sorunu ortadan kaldırabilecek bir tedavi uygulanabiliyormu ?:44:

tabiiki de var canım, eğer ki çok ileri derecede kan pıhtılaşması sorunu yaşamıyorsan corasprin veriyor doktorun, şimdi bazı genlerine bakıyorlar ve bu genlerinde heterezigot yada homozigot mutasyona rastlanırsa, o zaman sorun var demektir..bu mutasyonlar ikiden fazla geninde çıkarsa, o zaman iğne de kullanmak zorunda kalıyorsun, benim mesela kesinleşti, her gün iğne vurulmam gerekecek ve corasprin kullancam, çünkü üç genimde tespit edildi..iğnelerde bildiğimiz o büyük iğneler değil ayrıca minik şeker hastalarının kullandığı iğneler var ya onlardan..tedavisi bu kadar işte canım..düzenli şekilde kullanıyorsun kanının sulanmasına neden oluyorlar ve böylelikle de bebeğin pıhtılaşmadan etkilenmiyor..

bu arada heterezigot mutasyon taşıyıcı mutasyon
homozigot mutasyon ise taşıyıcı olmuyor, bebeğin kaybının önlenmesine daha da dikkat edilmesi gereken bi mutasyon..
benim allahtan üçü de heterezigot..

öyle işte kızlar..bildiklerim bunlar..merak ettiğiniz birşey olursa yine yardımcı olurum..

Son düzenleme:

canım peki sen ne zaman düşük yaptın ve ne kadar süredir bebiş istiyorsun ? benim 2 ay oldu denemelere başlayalı henüz bişey yok

eşim benden kötü olmuştu canım 6 kilo verdi çok ağladı oda benimle inşallah Allah hakkımızda hayırlısını verirr ne diyim

npayim kuppecim, demistim ya ev temizligine daldim, cok sükür epeyce bitti, camasirlari benim gelin yikiyor, bir banyo kaldi.. ay acayip dagilmisiz :26::26::26::26: her sey her yerde olmus resmen... simdi bi kahve yaptim da kendime, onu icerken size bakayim dedim, bitince cikcam carsida ufak bi isim var.. sükür maasimi da aldim evime bi alisveris yapayim diyorum.. ya sana da olyuor mu??? ben mesela kendi paramla aldigim bir sey olunca, farketmez yiyecek ya da esya, böyle daha bi tatli daha bi kiymetli oluyor yaa

ay kuzu bilmiyorum kaynanamin bu rüyasi da cikar mi aman hayirlisiysa ciksin yoksa beklemeye raziyim ben...

tatlim üzüldüm yaa... valla erkeklerle bu konuda anlasmak gercekten zor... esim de gecen satastibana, benim de resmen sartellerim atti, dedim yeter bu bir degil iki degil dedigin... sakyasa da bi sInIrI var.. ben 2kere sirf bu sebepten gittim doktora... bir seyim cikmadi sükür.. bir de sen gitsen de icimiz rahatlasa dedim.. bozuldu... kötü bir sey demedim ama napiiimm... zorla söyletiyor.. üzülme sen.. dr isini de ihmal etme, bak kuppecim arastirdi buldu sorununu, o da sana fikir verir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…