- 24 Ocak 2012
- 99
- 0
- 44
-
- Konu Sahibi yellowdaisyy
- #29.021
Allah razı olsun kızlar oğlumu rahat ettiremedim mi ben içerde bılmıyorum doktorum geldi şimdi zeynepcim 2 gun daha yatıracaz seni bebegın ciğer gelişimi için iğne yapacagız dedi . 3 gun sonra sezeryana alacaklar kendımı cok kotu hıssedıyorum bana dua edın ...
sa ol yüzümü güldürdün Allah razı olsun .. Allah evlatlarımızı korusun . beklesın ben gelmesını ıstemıyorum sımdı cıger gelıstırıcı ıgne vurdular . kolumda damaryolu 11. nıdılat verıldı offf kafam karısık cok:2:
ben dun dogumhaneye 6 da gırdım gece 11 mıydı neydı cıktıgımda annem geldi canım o cok telaslı belli etmemeye calısıyor ama gercekten tetikte her an dogurabilirim diyeZeynepcm üzülme, sağlıkla hayırlısı ile kucagnda olur inşallah yavrun.. küvez de bebeği rahat ettirmek için, daha çok ilgi bakım için, gözün korkmasın..
kimse geliyo mu ailenden, yine tek misn?
Allah razı olsun ama su hastane psıkolojısı gercekten cok kotü demın bıseyler yedırdıler hemen nıdılat verdıler . kkonusuyorum gelme oğlum kızarım küserım sana bekle daha hazır degılım falan dıyorum ebeleri bile depresyona soktummm.canım benimm allah yardımcın olsun dualarımız seninle çok stres yapıp bebişini etkileme annesi herşeyin güzel olacağını söyleyip onu rahatlat her şey yoluna girecek inş
canım doğurursun merak etme o gelmek istediği zaman beklemez içerde her kaldığı saat onun lehine ciğerleri gelişsin iyicevücudumuz rabbimizin bize sunduğu muhteşem bir sistem en doğru zamanda gelecektir bebeğin
canım korkma bol bol dua et benim kuzenimin bebeğinide küveze aldılar ciğerleri gelişsin diye içini ferah tut kuzucum korkma bizim zeynep dayanıklı kızdır öyle pes etmez oğluşun doğduğunda annesinim gözlerine baktığında melek gibi bir anne görecek dua ediyorum inan senın için
Doğum, yerine göre hayatî tehlike arz eden bir ameliyat olabilir. Böylesine ciddî bir olay, elbette sadece mânevi dua ile geçiştiritlemez. Önce maddi tedbirler alınır, yâni gereken ebeye, doktora gidilir, alâka ve muayenesi temin edilir, Bundan sonra sıra manevî tedbire, yâni duaya gelir.
Nasıl sadece doktor kesin şifaya vasıta değilse, sadece dua da öyle kesin şifaya sebep olmaz. Zira ikisini de Rabbimiz emretmekte, hem maddî, hem de manevî tedbiri dinimiz istemektedir. Birini icra edip ötekini ihmal eden, elbette yarım iş yapmış olur. Tek kanatlı kuşun uçtuğu kadar başarı temin edilir.
Maddî tedbirden sonra alınacak manevî tedbiri, yâni okunacak duayı,
Efendimiz şöyle tavsiye buyurmuştur:
Doğum yapacak hanımın sıhhat ve kolaylıkla doğumunu yapması niyetiyle, Önce Âyetel-Kürsî okunur, sonra (Felâk ve Nâs) sûreleri okunur. Bunlardan sonra da şu âyet okunur:
İnne rabbekümüllahüllezi halekas semavati vel erda fi sitteti eyyamin sümmesteva alel arşi yuğşil leylen nehara yatlübühu hasisev veş şemse vel kamera ven nücume müsehharatim bi emrih ela lehül halku vel emr tebarakellahü rabbül alemin. (Araf 54)
Resul-i Ekrem Efendimiz kızı Fâtıma validemizin doğumunda bu duayı okutmuş, netice sevindirici şekilde huzurlu ve sıhhatli bir doğum olarak tecelli etmiştir,
Mübarek nesil Hazret-i Hasan ve Hüseyin Efendilerimiz böyle dualarla dünyaya gelmişlerdir. Sıhhatli bir doğum haberini alınca Allaha şükretmek, konu komşuda bulunan yoksullara yardım etmek, münasip olan bîr cömertliktir.
canımmm hiç korkma ve üzülme allahım seni ve oğluşunu korur kollar sağlıkla alırsın paşanı kucağına dualarımız seninle sen üzülme ki yakışıklı paşanda bunu hissedip üzülmesinnnn bize yaz yine merakta bırakma bizi
kuzum bak rabbım onu sağlıkla kucağını verecek sen dr. güven eğer stres yaparsan bebek gerilir kuzucum o yüzden hiç korkma tıp çok ilerledi ciğerleride gelişecek hiç korkma kafanı boşalt oldumu dua dua et bol bol
kızlar aksam 6 da sancım vurdu suyum geldı hastaneye kaldırıldım nst ye bagladılar ama baglamadan catı muaynesı yaptılar 1 cm acıklıgım bıle yok nst de sancılar 88-89 sürekli ve bebek kalp atıslaro hızlı .. 3 doktor baktı ve dogumu 7. nıdilatla durdurdular . hastanedeyım su anda dualarınıza muhtacım sabah kendı dr um bakacak . Allaha teslim beklıyorum
kızlar aksam 6 da sancım vurdu suyum geldı hastaneye kaldırıldım nst ye bagladılar ama baglamadan catı muaynesı yaptılar 1 cm acıklıgım bıle yok nst de sancılar 88-89 sürekli ve bebek kalp atıslaro hızlı .. 3 doktor baktı ve dogumu 7. nıdilatla durdurdular . hastanedeyım su anda dualarınıza muhtacım sabah kendı dr um bakacak . Allaha teslim beklıyorum
doktorum 30 hazıranı son gun olarak verdı normal dogum ıcın.en fazla bır kaç gün daha bekleriz.sonra bebek sıkıntıya girer kakasını yapar falan dedi.açılman olursa sunnı sancıyla dogurabılırsın ama acılman olmazsa suni sancı bı işe yaramaz dedi.Gunaydin cicis hatunlar..
Zeynepcim okudum basina gelenleri sakin ol dua et hayirlisi olsun insallah hakkinda canim ya.
Destiny555 canim doktorun sana ne demisti ki? Ben o kismi kacirmisim. Neden dogmazsa sezeryana alacak ki 40. Haftadan sonra 2 hafta daha beklenebiliyor benim bildigim.
Bende dun bi arkadasimin 40 mevlutune gittim. Ayy minicikti yavrucak. Bide 1 bucuk aylik olmus dusunun artik. Bizimkiler daha da minik olcak. ( helede benimki( ) icim bi tuhaf oldu valla kizlar. Soka girmis bi vaziyette kalakaldim.
kövez beni korkutuyor .... perişanım
Bugün hepimiz takipçiyiz sanırım ama hiç yazan yok.. Arkadaşlar durumlar nasıl...
günaydın canım.bende durumlar aynı valla,bugun de doğurmadım.
ayy bugun herkeste bi sinir stresss, napcaz boyle nası geccek son gunlermizzz
doktorum 30 hazıranı son gun olarak verdı normal dogum ıcın.en fazla bır kaç gün daha bekleriz.sonra bebek sıkıntıya girer kakasını yapar falan dedi.açılman olursa sunnı sancıyla dogurabılırsın ama acılman olmazsa suni sancı bı ise yaramaz dedi