How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

2012 Şubat Anneleri

canım ne olacak hamile kalsam doğum yapsam karın yine sarkacak
adam arıza işte takık bidahamı ameliyat olacağım o zaman iki çocuk olacak herşey daha zor o zaman
herşeyden önce ben gergin üzgün olacağım memo biyandan bebek biyandan şimdi bile gece spor yapabiliyorum zaten zor oluyo bir çocuk daha olsa belki uykuya zor vakit kalır spor filan hak getire
artı dediğim gibi eşime iş demede ne dersen de
şunu yap desen suratı asılır burnundan getirir psikolojik baskı çok yapar insana
ikinci çocuk olursa al çocukların ikisinide git daha iyi en azından moralini bozan biri olmaz zaten yıpranıyosun birde üzerine tuz biber olunca insan hayattan yaşamaktan vazgeçiyo
ben zaten bir kere kötü hale geldim dibe vurdum o zaman eşimin gerçek yüzünü gördüm tekrar görmeye gerek yok
iyi gün dostu sen iyiysen güçlüysen diksen kusursuzsan güzelsen iyi ama dipteysen bakımsızsan bozulmuşsan kötü
aynı şeyleri tekrardan yaşayacak gücüm yok
ben hiç ailevi sorun nedir bilmedim annemle babam hep iyiydi hep gülerdik aile çok önemli bak hala çabalıyorum o öyle işte spor yapmasan kilo alsan bozulsan herşeyi bianda siler bambaşka biri olur tek kelime konuşmaz tersler surat yapar
böyle ailede büyümesin üzülmesin istiyorum hala çabalıyorum inşallah düzelecek ameliyattan sonra

hügocuk inşallah ameliyatın çoook başarılı geçer, karnın gidince geriye pek birşey kalmaz zaten. eşin etrafında dört döner inşallah. ama zor bir eşin var bence, eşim değil benim yüzüme söylemek beni beğenmediğini hissettirse bile çok pis darılırım ama dediğin gibi bende seninle aynı fikirdeyim çocuğum babasız büyüsün istemem. ama beni eşimde çoooook tembeldir, elini hiçbir işe sürmez, geçenlerde herkesin içinde ben sinem doğum yaptı yapalı değil ev işi yapmak bir bardağa elimi sürmedim dedi:53: sanki çok büyük bir meziyetmiş gibi. evde elinde kumanda sürekli uzanır şekilde tv izler, yerinden kalkmaz, birşey istersen burnundan getirir o bakışları yeter zaten

kızlar bu gebeliğinizde tetenoz aşısı vuruldunuzmu??
ben ilkinde oldum.doktorum bunda gerek yok,iki gebelik arası çok az,diğer aşı seni korur dedi.
geçende umutun aşısı için sağlık ocağına gittiğimde hemşire tetenozunda var gelmişken vuralım dedi.kararsız kaldım ama vurdurmadım!sizler neyaptınız?

ben ikinci hamilelikte de tetanoz aşısı vurdurdum. çünkü benden ziyade bebeği tetanozdan koruması içinmiş. bence vurdur. çünkü senin bağışıklığın var ama bebeğin bağışıklığı yok. bir zararın olmaz. çalıştığım için ben eczanede yaptırdım aşıyı. haftaiçi sağlık ocağına gidip aşı vurdurmak için izin iste, milletin afrasını tafrasını çek, işime gelmedi:)

hügocuk inşallah ameliyatın çoook başarılı geçer, karnın gidince geriye pek birşey kalmaz zaten. eşin etrafında dört döner inşallah. ama zor bir eşin var bence, eşim değil benim yüzüme söylemek beni beğenmediğini hissettirse bile çok pis darılırım ama dediğin gibi bende seninle aynı fikirdeyim çocuğum babasız büyüsün istemem. ama beni eşimde çoooook tembeldir, elini hiçbir işe sürmez, geçenlerde herkesin içinde ben sinem doğum yaptı yapalı değil ev işi yapmak bir bardağa elimi sürmedim dedi:53: sanki çok büyük bir meziyetmiş gibi. evde elinde kumanda sürekli uzanır şekilde tv izler, yerinden kalkmaz, birşey istersen burnundan getirir o bakışları yeter zaten

işte bende bu tarz sebeplerden ikinciyi düşünemiyorum canım
inşallah güzel geçer ameliyatta çok sıkıldım artık

hayırlı olsun berfincim; sen zor kısmını atlatmış sayılırsın. 2 çocukla uğraşmak gerçekten zor olmalı. büyük ilgi beklerken küçüğün sürekli kucakta olması, sıksık emzirmek insanı yoruyordur. ama aynı anda ortaya çıkınca da rahatlık olacak. cesur anne demek 3. yü düşünüyorsun:) Allah gönlüne göre versin. gerçi tecrübe konusunda haklısın. artık o ürkeklik gitti üzerimizden bu saatten sonra daha kolay çekip çeviririz inşallah. Sağlıkla büyüsünler de herşeyin başı o.
Ay dur daha atlatmadim bi tek amelyat dikis vs olayini evet atlattim su 3 ay sorunlari bi bitse esas o zaman atlatmis olucam
iki yaş sendromumuymuş :53:
yapma dedikçe ıh ıh deyip inadına gözünün içine baka baka yapıyorlar
sürekli herşeyi kendi yapmak başarmak istiyor başardığıda yok bu sefer sinir olup ağlıyorlar
Benimkide oyle biseyi yapamadimi hic sabri yok hemen kizar aglar bagirir elinde ne varsa firlatir atar, kac ayliksin derlerya boyle sabirsizliga cok dogru 7 aylikya ona bagriyorum ben cok sinirli ikinci nasil olucak bakalim hugocum senin memoyla benim kizin huylari bebekliginden beri ayniydi halada ayni huylari birebir
birinciler yetmedi ikinciye enikliyosunuz :52: :52:
memoş gece uyanıyo sessizce kalkıyor zaten yağaımın hemen yanında beşik veeee popomu kalçamı ısırıyor
dün gece öyle korktumki tüylerim diken diken oldu
koca sesiylede gülüp geri yatıyor
tik oldu valla ani şeylerden çok korkuyorum
geçen günde eşim koltukta yatmış uyurken gitmiş ısırmış eşimde can acısıyla hoplayınca memoşta koltuktan uçtu kafasını yere çarptı çok ağladı
Ay cok guldum havinde karsima gecmis beni taklit ediyor isirma ara ara bizdede var ama ben o an kiziyorum aliskanlik olmasin diye itiyorum birakiyor simdilik
kızlar bu gebeliğinizde tetenoz aşısı vuruldunuzmu??
ben ilkinde oldum.doktorum bunda gerek yok,iki gebelik arası çok az,diğer aşı seni korur dedi.
geçende umutun aşısı için sağlık ocağına gittiğimde hemşire tetenozunda var gelmişken vuralım dedi.kararsız kaldım ama vurdurmadım!sizler neyaptınız?

Ben ilkinde mecburi yarim kaldi dogum yapmistim bi daha gidip yaptirmamistim tek dozda kaldi bu hamileligimde yaptirdim sonuncuda eylulde olucam hemsire yapalim 3 cuye korur dedi bende yaptiricam digerinde yaptirmicam belli sene koruma ozelligi var asilarin cunku

Ay dur daha atlatmadim bi tek amelyat dikis vs olayini evet atlattim su 3 ay sorunlari bi bitse esas o zaman atlatmis olucam

Benimkide oyle biseyi yapamadimi hic sabri yok hemen kizar aglar bagirir elinde ne varsa firlatir atar, kac ayliksin derlerya boyle sabirsizliga cok dogru 7 aylikya ona bagriyorum ben cok sinirli ikinci nasil olucak bakalim hugocum senin memoyla benim kizin huylari bebekliginden beri ayniydi halada ayni huylari birebir

Ay cok guldum havinde karsima gecmis beni taklit ediyor isirma ara ara bizdede var ama ben o an kiziyorum aliskanlik olmasin diye itiyorum birakiyor simdilik

Ben ilkinde mecburi yarim kaldi dogum yapmistim bi daha gidip yaptirmamistim tek dozda kaldi bu hamileligimde yaptirdim sonuncuda eylulde olucam hemsire yapalim 3 cuye korur dedi bende yaptiricam digerinde yaptirmicam belli sene koruma ozelligi var asilarin cunku

evet baştan beri aynıydı huyları valla ne yalan diyeyim aynı olunca birazda olsa rahatlıyodum kolay değil huysuz çocuk sahibi olmak
valla memoşun yaptıklarını ben bile akıl edemiyorum hayret yani nerden hemen aklına geliyoda yapıyo pes
anahtar deliğine bamya sokmak hemen nerden aklına geldi
yaramazlıklarıyla şaşırtıyor beni
bu akşam üzeri bahçeye çıktık 4-5 yaşlarında iki kız daha vardı evcilik oynuyorlarmış bıcır bıcır pek tatlılardı
bankın altına girmişler bank evleriymiş :1:
neyse bizde gittik banka oturduk filan mehmet devamlı bankın etrafında dönüyo filan derken o da girdi bıcır bıcır oynuyorlar
bizim yaramaz oğlan pek sakinleşti uslu uslu oynadı kızlarla hayret ettim nerden baksan yarım saat uslu durmuştur
doğduğundan beridir uykuları hariç yarın saat arıza çıkartmadan ilkkez durdu ve oturarak oynadı uzun süre ona çok şaşırdım zaten
sonra kalktı hopladı zıpladı filan aynen devam tabiki
balkon yıkadılar su birikintisine gittiler memo kendinide ısladı kızlarıda ısladı tutup tutup atıyo kızları suya
bende aldım geldim yıkadım çok kızdı apartmanı yıktı oynayacakmış normal oynasa tamam ama pis suyla mahvetti üstü başı mahvoldu

güzel dileklerin için çok sağol canım :9:

ben ikinci hamilelikte de tetanoz aşısı vurdurdum. çünkü benden ziyade bebeği tetanozdan koruması içinmiş. bence vurdur. çünkü senin bağışıklığın var ama bebeğin bağışıklığı yok. bir zararın olmaz. çalıştığım için ben eczanede yaptırdım aşıyı. haftaiçi sağlık ocağına gidip aşı vurdurmak için izin iste, milletin afrasını tafrasını çek, işime gelmedi:)

bende sizden duyunca aradım bugün sağlık ocağını gittim vurdurdum geldim..haraket ettirince kolum ağrıyor biraz ama solağım ben gittimde sol kola vurdurdum,sağa vurdurmak aklıma gelmedi oan telaştan.umutla gitmiştim odayı dağıtmakla meşguldu o,ona dur oğlum,gel oğlum demekten kendimi unuttum.

senin yarım kaldığı için iyi olmuş yaptırdığın canım ya..

benim eşim sorumsuz 40 yaşına girdi hala gezeyim tozayım aman bir iş bulmasın beni derdinde
rahatına düşkün
memoşun tüm yükü bende
bi tane daha olursa tek başıma ikisine birden yetemem
eşime kalsa ister tabiki nasıl olsa bakan benim ama ben istemiyorum ancak toparladım sayılır tekrar eski günlere dönmek istemiyorum evet bende üzülüyorum tek çocuk ama diğer türlü daha zor
eşimin 1 gün izni var o günde motorla gezme sevdasında oluyo balığa gidiyo diğer günler sabah beş buçuktan akşam 8 e kadar işte çalışıyo
az erken gelse motorla gezeyim der
anlayacağın o böyle ayrıca hep fit olmamı ister halden anlamaz doğumdan sonrada demediği kalmadı
onca çocukla uğraş koliğiyle uğraş birde üzerine hamile kaldın kilo aldın doğum yaptın kilo diye laf işit kötü davransın eşin
bu kadar kaldıramıyorum bana göre değil
zaten eğer bir çocuk daha olursa biz kesin ayrılırız
memoşun babasız büyümesini istemiyorum ben yaşamadım ama yaşayan gördüm anne babası ayrı olup annesine sarılan çocuk görüpte ağlayan çocuk gördüm o yetti bana
uzun siredir memoş sağlıklı ailede büyüsün diye elimden gelen herşeyi yapıyorum eşimle aramı düzültmek için herşeyi yapıyorum estetik bile yaptıracağım zor oluyo artık bende yaşlanıyorum bazen kafa kalmıyo
sakinlik huzur arıyorum
yoruldum...

kendince çok ama çook haklısın hugo.zaten ben kendi fikrimi söylemiştim,tabiki kararına etki etmek istemem.ben tam olarak neler yaşadığını bilmiyordum.senin yerinde olsam bende düşünmezdim heralde.
aslına bakarsan benim eşimde biraz sorumsuz diyebiliirim.hep işini bahane eder,yorgun olur,bi hafta sonu olur zaten (onun deyişiyle)ondada dinlenmek ister,geç kalkmak ister.ama anası babası gelince onlarla hafta içi hafta sonu farketmez sabahlara kadar oturur,benide oturtturmaya çalışır ..
haftasonu cumartesi dışarıdaydık,eşim iftarını falan açtı dışarıda yedik,biraz erken gittik umuutu gezdirdik falan..
yoruldu ya,pazar günü umut kendini yırtarcasına ağlamasına bile 'alıp ben biraz dışarıya çıkarayım şu çocuğu 'demedi!
ben bu halimle alıp çıkarsam sesini çıkarmaz yani'dur sen,bütüngün gezdiriyorsun,ben çıkarayım demez!
ama ben lafımı söylerim esirgemem.
baba gibi al çocuğu gezdir biraz ,benmi çıkarayım yani ,evdesin dedim.
dün bütüngün gezmiş bugünde evde dursunmuş çocuk.dediği laf bu!
ne diyim ben bu adama şimdi1
sen ikinci olunca görürsün dedim!!
rahatına çok düşkündür benimkide..

bende sizden duyunca aradım bugün sağlık ocağını gittim vurdurdum geldim..haraket ettirince kolum ağrıyor biraz ama solağım ben gittimde sol kola vurdurdum,sağa vurdurmak aklıma gelmedi oan telaştan.umutla gitmiştim odayı dağıtmakla meşguldu o,ona dur oğlum,gel oğlum demekten kendimi unuttum.

senin yarım kaldığı için iyi olmuş yaptırdığın canım ya..

kendince çok ama çook haklısın hugo.zaten ben kendi fikrimi söylemiştim,tabiki kararına etki etmek istemem.ben tam olarak neler yaşadığını bilmiyordum.senin yerinde olsam bende düşünmezdim heralde.
aslına bakarsan benim eşimde biraz sorumsuz diyebiliirim.hep işini bahane eder,yorgun olur,bi hafta sonu olur zaten (onun deyişiyle)ondada dinlenmek ister,geç kalkmak ister.ama anası babası gelince onlarla hafta içi hafta sonu farketmez sabahlara kadar oturur,benide oturtturmaya çalışır ..
haftasonu cumartesi dışarıdaydık,eşim iftarını falan açtı dışarıda yedik,biraz erken gittik umuutu gezdirdik falan..
yoruldu ya,pazar günü umut kendini yırtarcasına ağlamasına bile 'alıp ben biraz dışarıya çıkarayım şu çocuğu 'demedi!
ben bu halimle alıp çıkarsam sesini çıkarmaz yani'dur sen,bütüngün gezdiriyorsun,ben çıkarayım demez!
ama ben lafımı söylerim esirgemem.
baba gibi al çocuğu gezdir biraz ,benmi çıkarayım yani ,evdesin dedim.
dün bütüngün gezmiş bugünde evde dursunmuş çocuk.dediği laf bu!
ne diyim ben bu adama şimdi1
sen ikinci olunca görürsün dedim!!
rahatına çok düşkündür benimkide..

aşını vurdurmakla iyi yapmışsın günışığım. babalar nedense hep yorgn ve yük hep annelerin üstünde. sabırsız ve tahammülsüzler hemen bıkıyorlar dolayısıyla da çocuk anneci oluyor. hergün çocuğun temiz hava alması gerektiğini düşünmüyorlar. hamile olduğum için ben de çıkartamıyorum zaten bütün gün işteyken sıcaktan bunalıyorum, yoruluyorum. bu konuda neyse ben susayım konusmayayım daha fazla keza tansiyonum çıkacak sinirden.

aşını vurdurmakla iyi yapmışsın günışığım. babalar nedense hep yorgn ve yük hep annelerin üstünde. sabırsız ve tahammülsüzler hemen bıkıyorlar dolayısıyla da çocuk anneci oluyor. hergün çocuğun temiz hava alması gerektiğini düşünmüyorlar. hamile olduğum için ben de çıkartamıyorum zaten bütün gün işteyken sıcaktan bunalıyorum, yoruluyorum. bu konuda neyse ben susayım konusmayayım daha fazla keza tansiyonum çıkacak sinirden.

içimde kalırdı yaptırmasaydım..şimdi rahatım:))

babalardan hiç konuşmayalım bencede..bu erkeklerin çoğu aynı galiba.
ikinci doğduğunda ister istemez ilk çocuk biraz ihmal edilecek,hergün dışarı çıkamayamak,şimdi çıkabildiği kadar çıksın düşüncesindeyim bende...ama anlatamıyorum eşime..:neyse daha fazla sinirlenmek istemiyorum bende..hazır umut uyuyorken bedenimi ve ruhumu dinlendireyim biraz..

içimde kalırdı yaptırmasaydım..şimdi rahatım:))

babalardan hiç konuşmayalım bencede..bu erkeklerin çoğu aynı galiba.
ikinci doğduğunda ister istemez ilk çocuk biraz ihmal edilecek,hergün dışarı çıkamayamak,şimdi çıkabildiği kadar çıksın düşüncesindeyim bende...ama anlatamıyorum eşime..:neyse daha fazla sinirlenmek istemiyorum bende..hazır umut uyuyorken bedenimi ve ruhumu dinlendireyim biraz..

dediğin gibi hem ikinci geliyor hem de kışın bu kadar fazla çocuğu dışarı çıkartamayacağız. onun için geçerli şartlar bizim için de geçerli, dışarda çalış evde çalış, eve gel çocukla ilgilen bir de hamile halinle. sanırım erkek anneleri oğullarını fazla el bebek gül bebek yetiştiriyorlar onca seneden sonra da değiştirmek kolay değil kemikleşmiş bu yapıyı. bir de benim yaptıklarıma kusur bulunca o zaman beni kimse tutmasın. evet evet neyse sakin kalmak en iyisi
sen de dinlen biraz o zaman. görüşürüz.

dün akşam iftarda oğlum ağlamaya başladı rahat yürüyemiyodu ben de pişik oldu sandım altını açık bıraktım krem sürdüm falan bi de diş döneminde old için dolven verdim neyse biraz daha sızlandı sonra sakinledi

ama gece 4 te bi kalktı nasıl ağlıyo yine karnını tutuyo bi de baktım pipisi şişmiş gibi yine anlayamadım tabi ne old :( ne yapsam istemiyo ağlıyodu yine azcık dolven verdim yine ağladı sızlandı çok karnını tutuo çocuk :(
tam hazırlandım bu böyle olmaz acile götürelim dedim 1 saatlik ağlamanın ardından sızıp uyudu ....

sabah kalktı normal hiç bişiyi yok
anlamadım kızlar yaa
bi yeri ağrısa hep ağrır di mi
pipisi de normaldi sabah
???????????

merhaba anneler...ben mart annesiyim 5 ay bıtıyor az kaldı....szilere bır sorum var,kızım cok ani birden bire biberonu bıraktı sabah yıyordu akşam oldu agzına almıyor...bıraz zorladım aglıyor ha bire diliyle itiyor...emzık verıyoeum gene aynı...degısık bı ıkı bıberon denedım gene aynı...aglıyor almıyor...kaşıkla vereyım dedım onuda almadı mamayı da ıstemıor galiba...
hiçbiey analamdım cok severdı bıberonu içerdi ne oldu böyle birden :( varmı bunu yaşayan lütfen cevap :(

merhaba anneler...ben mart annesiyim 5 ay bıtıyor az kaldı....szilere bır sorum var,kızım cok ani birden bire biberonu bıraktı sabah yıyordu akşam oldu agzına almıyor...bıraz zorladım aglıyor ha bire diliyle itiyor...emzık verıyoeum gene aynı...degısık bı ıkı bıberon denedım gene aynı...aglıyor almıyor...kaşıkla vereyım dedım onuda almadı mamayı da ıstemıor galiba...
hiçbiey analamdım cok severdı bıberonu içerdi ne oldu böyle birden :( varmı bunu yaşayan lütfen cevap :(

Benim tahminim dis cikartiyor olabilir kabarmis yerler varsa acidigi icin almiyor olabilir ....

selam millet napıyosunuz
dün chiccoya gittik biberon almak için orda mont gçrdüm kışlık uzundu
monttan ziyade parkaydı
üç yaş içinmiş eh bizimkine ancak olur :1:
180 tlden 80 e düşmüş evirdim çevirdim gayet güzeldi başkada yoktu yaz d,ye düşmüş fiyatı kışa girerken artardı bende uygun kaliteli diye aldım
geçen sene uygun fiyatlı kipadan aldık çok terletiyordu ondan sonra ensesinden soğuk giriyordu hastalancak diye korkuyordum
erkek montlarını kısa yapıyorlar popişler hep açıkta valla
kızlarınki kıymetli uzun uzun montlar erkeklere yok :1:
neyseki tesadüf uzun bulabildim dizlerini örtüyor
tek sorun rengi lacivert
memoş oğlan açık renk canlı renkleri sever hiç siyah veya koyu renk bişeyimiz yok hatta bu yüzden kız bile zanneden oluyordu :1:
inşallah arıza çıkartmaz giyer
bu ara sürekli yatak odasına gidip eşimin dışarı çıkarken giydiği şortunu bulup getirip eşime veriyor gezmeye gidelim diye :1:

en sonunda balkon için gelebildiler valla kayınpeder öyle gevşekki ancak adam bulup getirebildi :1:
bizim balkon epey büyüktü adamda dedi zaten
ölçtü biçti filan 2500 tl dedi
4 yıl garnatili filanmış ısıcammış filan
kayınpeder pazarlık yapamamış yanındaki komşu yapmış 1900 tlye düşürmüş :1:
bayram biter bitmez hemen takacaklar bende eşimin dağınıklıklaından kurtulacağım
kasklar motor montları dizlikler motor çantası ne ararsan var ev çıfıt çarşısı gibi oluyordu bazen
koşu bandınıda koyacağım kendi çapımda ufak bir spor salonu oluşturuyorumda :1:

Kızlar merhaba. Ben hala yazlıktayım. Hepimizin bayramı mübarek olsun Allah nice bayramlara eriştirsin. Hepinizi çok özledim en kısa zamanda görüşmek üzere. Bizler iyiyz Allah a şükür. Ömer ayakkabı araba daha birşeyler demeye başladı. Kızım da iyi.umarım sizler de iyisinizdir. Öptüm sizi:16:

aman şeker anne adayları bende 2011 şubat annesiyim yani kızım 5 aylık oldu şimdi sizin heyecanlarınızı anlıyorum ve hepinizi tebrik ediyorum allah kucağınıza almayı nasip etsin inşallah öptüm hepinizi :64:

Nilse ben esinte hatirladinmi nasılsın canim kizin büyümüş masallah facen varmi ordan konuşalım ben tlf girdim

selam kızlar uzun zaman oldu girmeyeli unutulmuşumdur:)) nsılsınız bebişlerimiz artık büyüdü işimiz daha zorlaştı.Benim size paylaşmak istediğim oğlum kahvaltılarını hala karışım yiyor.Tek tek denediğimde peynir yemiyor ekmek az yiyor zeytin yiyor yumurta çok az süt içmez hala emiyor:( ama karışıma bayılıyor.Ne yapacağımı şaşırdım problem pütürlü değil bunu biliyorum.Bulgur pilavını iri olanını kasıkla kendi yer.Bir de bıldırcın yumurtası vermeye başladınız mı? Biz aşıya da gittik 9 dişimiz var az dedi kadın sizinkiler nasıl bizimki 10 aylıkkken iilk dişini çıkarttı çok sorum oldu :)

Back