• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Şubat Anneleri

baya bi baktı inceledi hem karında hem alttan ama kalp atımını bulamıyorum dedi.kafam çok karışık ve çok üzgünüm ben böyle olsun istemedim hep dua ettim bebeğim sağlıklı olsun diye

tabikii istemedinnn ve kötü düsünme diorummm.. kesenn büyümüüs isteee.... akntıdan sonraa doktorr baktıı 6+2 idii normalde 6+4 olması lazım 2 gün eksikk.. gebeligin devam edioo bebek henüz yok ama kücük ondan olmayabilirr 10 gün sonra gell dedii.. son andaa bebekk göründüü ki zatenn hamsii yavrusuu kiminn pek kücüktüüü.. kalbini gördükk ama vajinall olmasına ragmenn dinlemedikk.. doktorr yapmadıı.. amaa bebek görünmeseydide kesenn büyümüşş gebelik devam edio dedii ve ilac yazıcaktıı.. baska bi doktora gitt dinle benii.. duyulmayabilirrr yanii bideee sat tann hesaplayıp 8 haftalık dioruzz benimkii 2 günn eksikk meselaa döllenme tarihi dee öenmlii sonuctaa.. belkii daha kücüktürr.. üzme kendinii..

Günaydın bayanlar, benim 1-2 gündür hafif hafif lekelenme oluyor bayanlar, tam 7 haftadayız, sizlerdede oluyormu. panik yapmak istemiyorum. doktorada cumartesiye gideceğim.

Canım inan şuan dokunsan ağlayacak gibiyim nolur üzülme vardır bi hayr belki söylemek kolay diyeceksin inan değil bende salı günü kalp atışını duymaya gidicem duyarsam şükür duymazsam yine şükür herşey allahtan tabiki insan üzülüyo ama ya gelen bebek hasta olsa sakat olsa bir hayat öleceksin üzüleceksin rabbime sığın o elbet açıyor kapılarından birini...Yeterki ona inan bize can veren rabbim elbet kuzularımızıda bize verecektirrr:54:

sağol canım iyi dileklerin için

kızlar bi yerde okumuştum pc başında olanların en az 2 saatte bir 15 dakika pc başından ayrılıp cenini dinlendirmeleri gerekiyor bilginize radyasyondan etkileniyor kuzucuklar bana 15 dk müsadee:69:

Günaydın bayanlar, benim 1-2 gündür hafif hafif lekelenme oluyor bayanlar, tam 7 haftadayız, sizlerdede oluyormu. panik yapmak istemiyorum. doktorada cumartesiye gideceğim.

canım lekelenmen varsa mutlaka dr una danış derim her bünye aynı tepkiyi vermezzz seni en iyi bilen sen ve dr un ona sor hemen:69:

sabah tuvaletten sonra lekelenme oldu.doktora gittim az önce.doktor bebek var ama kalp atışını duyamıyorum dedi.yarın sabah bi daha gel bakalım dedi.eğer yine kalp atışı yoksa kürtaj olacaksın dedi.çok üzgünüm.şubatta da düşük yapmıştım.6+5im daha 7 hafta bile dolmamıştı.bebek çok küçük dedi belki ondan yoktur dedi ama bilmiyorum kürtaj olmak istemiyorum:50::50::50::

canım ya bendede akıntımın arasında lekelenme oluyor daha kalp atışını duymaya gitmedik. daha öncede 18 haftalık kaybettim. Bakalım ne olacak benim durum. Ama şakır şakır kanayıpta gebeliği sağlıklı sıhatli ilerleyenide duydum. Geçmiş olsun canım, biraz daha bekleyin belki yeni oluşuyordur.

bebeğin olmasına mı sevineyim yoksa kalp atımı olmamasına mı üzüleyim bilemedim.yarın duyamazsa aldırmıcam.haftaya bi daha başka doktora gitcem

doppler de de baktılar benim üzerine kan akımı gidiyomu canlımı diye. aklında olsun sesacımm.. ayy canım çok sıkıldı ben çıkıyorum :((((

yarın iyi haberlerini bekliyorum canım:59:

cumartesiyi bekleme cnmm hemen gitt.. ilac veriyrr cünküü düsük riski içinn.. önlemm önlemdirr
ne yapacağımı şaşırdım. Bu akşam mı gitsem acaba, vajinal yaptırmak istemiyordum o yüzden biraz bekletiyordum doktora gitme işini.
kızlar bi yerde okumuştum pc başında olanların en az 2 saatte bir 15 dakika pc başından ayrılıp cenini dinlendirmeleri gerekiyor bilginize radyasyondan etkileniyor kuzucuklar bana 15 dk müsadee:69:
bende arda dolaşıyo ama ne kadar faydalı bilemiyorum.
canım lekelenmen varsa mutlaka dr una danış derim her bünye aynı tepkiyi vermezzz seni en iyi bilen sen ve dr un ona sor hemen:69:

Korktum biraz. akşama gitsemmi acaba.

Bayanlar internette bunu buldum ama bi okuyun bakalım. 7 haftada

Bu hafta içinde bebeğin yerleştiği rahim iç tabakasının gelişimi ve idamesinden sorumlu olan hormonun üretim işlevi yumurtalık dokusundan plasenta adı verilen yapıya devredilecektir. Bu devir esnasında bazı anne adaylarında az miktarda lekelenme tarzında kanamalar olabilmektedir ("plasental shift", yani "devir teslim" kanaması).
Yine çok ilginç bir şekilde rahminiz gebelik öncesi dönemin alışkanlıklarını sürdürerek bu hafta içinde, tam adet kanamanıza denk gelen günlerde, adet sancılarına benzer kramp tarzı ağrılar oluşmasına ve hatta bazen kanama bile görmenize neden olabilir. Rahimin bu "programlı davranışı" %20 anne adayının bu kramplar nedeniyle endişelenmesine neden olmaktadır. Gerçekte gebelik devam etmekte, rahim ise sanki adet kanaması olacakmışçasına kurulu bir saat gibi zamanı geldiğinde kasılmaktadır. Bu durum önümüzdeki aydan itibaren büyük olasılıkla normale dönecek olsa bile çok az anne adayında her ay belli zamanlarda kramp tarzı sancılar devam edebilir.

Son düzenleme:
:60::60:desenize topiğin tek kızı benim meleğim olacakkkk :63::63::63:

oğluşlarınıza isteyeceksiniz naz yapıcak kzımmm:60:

Benimki de kız :23:

valla cok büyük merak konusuuu 4 ay bitsindeee bakalım kimlerin kızıı kimlerin oglu olcakkkk:1::1::1::1: aslındaa erkenn cinsiyett testii türkiyede varmısss 100 liraya satılıyomuss ama her eczanede var mıdırr bilmemmm:61::61:

Ben almam ekranda kukusunu görmeden testin doğruluğuna inanmam da çok zor olur, o 100tlya birkaç fırfırlı don daha alırım :9:

sabah tuvaletten sonra lekelenme oldu.doktora gittim az önce.doktor bebek var ama kalp atışını duyamıyorum dedi.yarın sabah bi daha gel bakalım dedi.eğer yine kalp atışı yoksa kürtaj olacaksın dedi.çok üzgünüm.şubatta da düşük yapmıştım.6+5im daha 7 hafta bile dolmamıştı.bebek çok küçük dedi belki ondan yoktur dedi ama bilmiyorum kürtaj olmak istemiyorum:50::50::50::

Offfff inan çok üzüldüm, ama yine de umut var kürtaj olacağına inanmak istemiyorum, başka bir doktora gideceğini yazmışsın zaten, en doğrusu da bu canım.Zamanında anneme doktor benim için "2 kafalı bu alalım bunu" demiş.Annemin moral sıfır tabi..Teyzemlerle konuşmuş, teyzemler "bu çocuğu çok bekledin, varsın 2 kafalı olsun bi ay sen bir ay bizler bakarız doğur" demişler.Tabi sağ salim doğdum şükür kafam 1 tane :) Allah a dua et canım, dualarımız seninle.

sata göre 9 dum dr agöre 7, biz duyduk kalp atışını sonra öldüü:59::59::59:

Birşey sorucam, satla uyumlu olmadığı zaman genelde ölüyor mu ?

Bu arada Gurbetguzeli kayınvalidem İsviçre'nin neresinde hiç bilmiyorum bi sorarım
:6:

Bayanlar internette bunu buldum ama bi okuyun bakalım. 7 haftada

Bu hafta içinde bebeğin yerleştiği rahim iç tabakasının gelişimi ve idamesinden sorumlu olan hormonun üretim işlevi yumurtalık dokusundan plasenta adı verilen yapıya devredilecektir. Bu devir esnasında bazı anne adaylarında az miktarda lekelenme tarzında kanamalar olabilmektedir ("plasental shift", yani "devir teslim" kanaması).
Yine çok ilginç bir şekilde rahminiz gebelik öncesi dönemin alışkanlıklarını sürdürerek bu hafta içinde, tam adet kanamanıza denk gelen günlerde, adet sancılarına benzer kramp tarzı ağrılar oluşmasına ve hatta bazen kanama bile görmenize neden olabilir. Rahimin bu "programlı davranışı" %20 anne adayının bu kramplar nedeniyle endişelenmesine neden olmaktadır. Gerçekte gebelik devam etmekte, rahim ise sanki adet kanaması olacakmışçasına kurulu bir saat gibi zamanı geldiğinde kasılmaktadır. Bu durum önümüzdeki aydan itibaren büyük olasılıkla normale dönecek olsa bile çok az anne adayında her ay belli zamanlarda kramp tarzı sancılar devam edebilir.

benn bunu biliorumm amaa benim akıntımm regl tarihine denk gelmedi maaleseff ve akabinde agrı basladıı.. bie doktor da ii yaptın gelmekle dedii.. bizz herseyii okuyoruzz ögreniyoruzda sonucta onlarrda işin ehlii.. parca geldi mi diee sormustu bana.. ne salakk cevaplar verdimm hayır gelmedii bilmem geldimi yoksaa benden habersizz wc ye düsmş olabilir mii falan diee... hala tik olduu wc ye bakıorum ayıptır sölemesii girip cıktıkcaa:1::1::1: o nedenlee gitt baktırrr için rahat etsin cnmm

Benimki de kız :23:

Ben almam ekranda kukusunu görmeden testin doğruluğuna inanmam da çok zor olur, o 100tlya birkaç fırfırlı don daha alırım :9:

Offfff inan çok üzüldüm, ama yine de umut var kürtaj olacağına inanmak istemiyorum, başka bir doktora gideceğini yazmışsın zaten, en doğrusu da bu canım.Zamanında anneme doktor benim için "2 kafalı bu alalım bunu" demiş.Annemin moral sıfır tabi..Teyzemlerle konuşmuş, teyzemler "bu çocuğu çok bekledin, varsın 2 kafalı olsun bi ay sen bir ay bizler bakarız doğur" demişler.Tabi sağ salim doğdum şükür kafam 1 tane :) Allah a dua et canım, dualarımız seninle.

Birşey sorucam, satla uyumlu olmadığı zaman genelde ölüyor mu ?

Bu arada Gurbetguzeli kayınvalidem İsviçre'nin neresinde hiç bilmiyorum bi sorarım
:6:

valla bana da fiyatıı fazlaa geldii..3 pakett bez parasııı:60::60::60: bidee zatenn erkekkse daha erkenn belli oluoo doktor asagı yukarı bi tahminn yaparr.. 2 ayy bitti bile nerdeysee:16::16::16::16::16::16:

inanın ağzıma dah bi lokma ekmek koymadım hiç bişey yemedim.doktor ilk önce yarın yada pazartesi gel bi daha dinleyelim dedi.sonra sen yarın sabah gel dedi aç karnına bi daha deneyelim dedi.pazartesiye kadar vakit var da niye yarın diye tutturdu anlamadım.kızlar cumartesi 7 haftalık olcam pazartesi de 7+2 yim o zamana kadar belki kalbi gelişir ve atmaya başlar demi

benn bunu biliorumm amaa benim akıntımm regl tarihine denk gelmedi maaleseff ve akabinde agrı basladıı.. bie doktor da ii yaptın gelmekle dedii.. bizz herseyii okuyoruzz ögreniyoruzda sonucta onlarrda işin ehlii.. parca geldi mi diee sormustu bana.. ne salakk cevaplar verdimm hayır gelmedii bilmem geldimi yoksaa benden habersizz wc ye düsmş olabilir mii falan diee... hala tik olduu wc ye bakıorum ayıptır sölemesii girip cıktıkcaa:1::1::1: o nedenlee gitt baktırrr için rahat etsin cnmm

her wc ye gittiğimde bende bakıyorum. insan tedirgin oluyor haliyle. Bakalım olmazsa giderim akşam.

Back
X