• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler 2012 prematüre doğum yapan anneler burayaaaa

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
inatla mamaya karşısınız allah sizi mecbur bırakmasın kimse illede mama içsin demiyor sütolmayınca ne yapcaksın neyse hayırlıolsun allah analı babalı büyütsün bebişinizi

mutlaka senin dediğin gibi mecbursak evet .ama hastanede yatarken daha sütümü beklemeden oradaki hemşireler illah mama verin süt olmaz erken doğum dediler. ama ben ki üç kere mama verildiğini gördüm bebeğime onun haricinde emzirmeye çalıştım tüm ağrılara rağmen.yarım saat 1 saat arayla mızladıkça meme verdim ve sütüm geldi.unutmayalımki her annenin sütü bebeğine yeter .yeterki sık sık emzirsinler. allah herkesin bebeğini korusun.

mutlaka senin dediğin gibi mecbursak evet .ama hastanede yatarken daha sütümü beklemeden oradaki hemşireler illah mama verin süt olmaz erken doğum dediler. ama ben ki üç kere mama verildiğini gördüm bebeğime onun haricinde emzirmeye çalıştım tüm ağrılara rağmen.yarım saat 1 saat arayla mızladıkça meme verdim ve sütüm geldi.unutmayalımki her annenin sütü bebeğine yeter .yeterki sık sık emzirsinler. allah herkesin bebeğini korusun.:emir_bebek:

Merhaba bende prematüre bebek annesiyim kızım 35+1de 43cm ve 1680 gr doğdu ileri derecede gebelik zehirlenmesi yaşadım 19 tansiyonla doğuma alındım ve narkozu kaldıramadıım için 2.5 gün yoğun bakımda yattım kızım şuan 10 aylık boyu gayet ii ama çok zayıf iştahı da yok siz beslemek için neler yapıyorsunuz yada siz de aynı iştah problemini yaşıyormusunuz herkese bebekleriyle sağlıklı günler diliyorum:nazar:

Merhaba kızlar, bende kuzumu 22 eylül de 36 haftalık olarak doğurdum. 14 gün küvezde kaldi. 1800 olarak doğdu bebeğim. Küvezde kaldığı dönem, hayatımda geçirdiğim en zor dönemdi. Elime almaya bile korkuyodum. Anne sütü yetmediği için mama kullandık. Önce prematil, şimdide aptamil pdf kullanıyoruz :) Şimdi 4.5 kilo oldu. Çok hareketli cadı bi kız oldu :D

Ben 2011 premature annesiyim...oglum 34+4 te dogdu.... Dogum yaptigim gun emzir dediler sonra sutumu mak cektim inanin hic yoktu 1 saatte zor 20 mm pompaladim o aciyla kivranarak yinede vazgecmedim cok sukurrr sutum geldi 1 hafta oglumla beraber hastanede kaldik hic mama verdirtmedim 1 ay boyunca pompayla cektim arada emzirdim..sutumde yetti hizlica kilo aldi bebegim 1,5 aylikken sutum kesildi bas agrisindan dolzyi agir antibiyotik aldim...emzirmek istedigimde cocugum doymuyor sutul gitmisti ucunu bile siksam zor geliyordu mama verdim cogunuda yine emeirmeye calistim yapmadigil yontem kalmadi imedigim rezene caylari bulgur pilavlari kalmadi sutum tam geldi derken gogus ucunda catlama oldu resmen emzirmek iskenceydi ciglik ata ata emziriyordum gozumdeki yaslar akip gidiyordu ne yaptiysam care olmadi yinede oglum icin vazgecmedim tam 40 gun cektim aciyi kremler basliklar kullandim oyle duzeldi oglum sutum sayesinde oyle bir kilo aldiki ilk oglumdan bilirim sutumun yaradigini....simdi oglum 23 aylik...yaditlarina gore cok kilolu saglikli 1 ayligini gecti bebegim kimse anlamazdi bile premature oldugunu simdide hormonlu cocuk diyorlar ( masallah diyin) allah kimsenin kucagini bos birakmadin inss bebegi kuvezde olanlar sagliklica evlatlarini eve getirirlet...onun zorlugunu iyi bilirim....

Merhabalar güzel anneler ve minnaklari
Benimde 12 Temmuz 2012 de 33+3 de 2350 gr 44 cm kızım dünyaya geldi.. Bir gun önce Dr kontrolumuz vardı hersey mükemmeldi o güne kadar ne mide bulantı ne kusma hiçbir problem yaşamamıştım cok güzel bir hamilelik geçirdim ama 12 Temmuz aksamı aniden cok yogun kanama başladı kontrolde 1 cm açılmayla hayatı tehlikeden dolayı acil sezaryene alındım kizim 18 gun yasam savasi verdi solunum problemi vardı akciğer ve mide kanaması geçirdi yüzde yüz oksijene bağlandı ama kizim hepsinin üstesinden geldi Allah'ın izni ile
Dun 4 ayı bitirdi düzeltilmiş 2,5 ayligiz su ana kadar sadece anne sutu aldı 5400 gr 58 cm olmusuz..hic mama vermedik ama artık doyuramadigim icin bebelac sutlu pirincli kasik mamasi ve meyve puresine başladık..yavaş yavaş ek gıdaya geçiş yapmayı planlıyorum sizde durumlar nasil ek gıda konusunda??

Canim allah bagaslasin cocuklarimizi.bende 11 temmuz carsamba dogum yaptim.o gun sabah doktora gittigimde kimildamadan yat 1 ay daha sik disini dedi ama cok erken dedi ama kizimiza siz geciremedik aksam saat 20 de sancilarim basladi .izmir ege dogum evine yonlendirdi direk dr.kuvez oldugu icin.tam filimlerdeki gibi oldu dogumum :) aksam 22 :00 de dunyaya geldi normal olarak girdigimle ciktigim bir oldu 5 gun kuvezde kaldi cikti 1 hafta sonra sarilik tan 1gun isin tedavisi goruldu,fakat istahsizlik var dediler 4 gun daha kaldi.sutum cok iyiydi ilk baslarda sonraki kuvez olayindan itibaren sutum azaldi uzuntuden dediler.aptamilpre yi onerdi doktorumuz onu verdim takviye olarak simdi tamamen kesildi bu ay hic emmedi vermeye calisiyorum isiriyo sinirleniyor.ek gidalara basladik hemsire onayiyla gecen ay kontrolunde 6.5kilo 63 santimdi bidahaki kontrolumuz ocakta

Merhaba kizlar ek gida sureci nasil gidiyor.ben yogurt mayaliyorum.elma,armut,muz,havuc pureleri yapiyorum.masallah sapur supur yiyiyo hero bayb pirincliye basladik bu ay bu sekilde yavas yavas.ilerliyoruz sizlerrrrrrr?

Bu arada damaklari cooookkk kasiniyorr.babasinin ve kendi parmagini isirmatan kendini kaybediyo hemsiresine sorucam rahatlatici biseyler tavsiye edecekmi acaba.

26haftalık 900 gr doğdu oğlum yarın bir ay oluyor onun hastanede olması hiç birşey yapamamak çok zor. Allahıma dua edıyorum rabbım onu bize bağışlansın çok zor böyle beklemek:( ama 3f86e6e68b9f886b479f4938637a3c957f46d528 okuduklarım umut oluyor allahım izin verirse tabi Allah hepimizin yardımcısı olsun

merhabalar bende pramatüre annesiyim 8 yıllık özlem sonunda ikizlerim22.07.2012de 26+3de dünyaya geldiler 86 gün yoğun bakımda kaldık eve geleli tam 1ay oldu şuan 3-500 kiloyuz çok şükür bugünleri gördük bizde milupa pre yle besleniyoruz siz nekadar süre bunu kullandınız?

Ben sızınle aynı şeylerı yasadım bana umut oldunuz inşallah bende bebeğimi sağlıklı bir şekilde kucağıma alırım çok zor günler benim için bir aydan beri yoğun bakımda oğlum minicik oğlum dua istiyorum çok içim acıyor çeken anlıyor :(

Ben sızınle aynı şeylerı yasadım bana umut oldunuz inşallah bende bebeğimi sağlıklı bir şekilde kucağıma alırım çok zor günler benim için bir aydan beri yoğun bakımda oğlum minicik oğlum dua istiyorum çok içim acıyor çeken anlıyor :(

merhaba,

bende 27.haftamda erken doğum riskiyle hastaneye yatmıştım.32.haftaya kadar bekletebildiler ve 32.hafta bittikten sonra doğum yaptım.

sizi anlıyorum haklısınız gerçekten çeken anlar.

Allah yardımcınız olsun.sakın umudunuzu kaybetmeyin.oğlunuz sizin hislerinizi hisseder.siz güçlü olmalısınızki o da güçlü olsun.

Dualarım sizinle ve bebişinizle.Allah sağlıkla kucağınıza almanızı evinize götürmenizi nasip etsin.

Merhaba arkadaslar ben anne degilim henuz ama size merak ettiginiz konular varsa yardimci olmak isterim. Yenidogan yogun bakim hemsiresiyim premature bebekler hakkinda sormk istedkleriniz varsa doktoruma danisarak ya da bildigim kadariyla cevaplayabilirim.. Rabbim kucuk meleklerimize sifa versin..

merhaba,

benim szie bir sorum olacak.

oğlum 32+2 de 1750 kg olarak doğdu.şimdi 13 günlük ve 1930 gr.

doğduğunun 3.günü yenidoğan sarılığı oldu.fototerapiye girdi.birilubin değerini ölçtüklerinde fototerapiye girdiğinin ertesi günü düşüyordu.dışarda kalınca yine yükseliyordu.

şimdi evimizdeyiz.2 gündür karaciğerin çalışmasına yardımcı bir ilaç veriyoruz doktorumuzun önerisiyle.sabah akşam yarım eritip içeriyoruz.dün tahlil yapıldı.bilirubin 5.7.iki gün önce 3.7 idi.doktorumuz artık kendi atar bundan sonra.fototerapinin dışında 2 gün kalmasına rağmen çok az yükselmiş,ilaç fayda ediyor demekki dedi.ve bir sonraki kontrolümüzün 40 ı çıkınca olacağını söyledi.
ben yine de tedirginim.yükselirse diye korkuyorum.kontrolümüz 40 ı çıkınca.o zamana kadar tahlil yapılmayacak.gerçi yarın sağlık ocağına gideceğiz.yapılabiliyorsa orda baktırmayı düşünüyorum bilirubin değerine.sarılık için evde yapabileceğim birşey varmı?sizin bir öneriniz varmı?
teşekkürler.

mrhb.evet bizde rsv asısını yaptırıyoruz.bende 27 haftlık doğum yaptım ikizlerimden birini kaybettim ama allah masalımı bana bağışladı.masalım da 27 ağustos 2012 de 1.300 kilo doğdu
ve 2 ay o da yoğun bakımda yattı ama allaha binlerce şükür şimdi iyi.su an 4.5 kilo.

Merhaba, ben de erken dogum yaptım, benim oglum mayista 27 haftada dogmuş, 990 gr ve 35 sm. Cok zor zaman gecirdik, tam 2 ay yogun bakımda kaldı, sonunda elemize aldık, allahımıza şükürler olsun. Simdi iyiz, büyüyor, şişko oldu, düzeltilmiş 3 aylik, 6 kilo.
Biz de ilk aylar preaptamil kullandık sonra bebelaca geçtik hic bir problem yasamadık. Gecen ay rsv aşisı başladık, siz de yapıyormusunuz ?

Bu arada damaklari cooookkk kasiniyorr.babasinin ve kendi parmagini isirmatan kendini kaybediyo hemsiresine sorucam rahatlatici biseyler tavsiye edecekmi acaba.

mrhb.evet bizde rsv asısını yaptırıyoruz.bende 27 haftlık doğum yaptım ikizlerimden birini kaybettim ama allah masalımı bana bağışladı.masalım da 27 ağustos 2012 de 1.300 kilo doğdu
ve 2 ay o da yoğun bakımda yattı ama allaha binlerce şükür şimdi iyi.su an 4.5 kilo.

Solunumda nekadar.kaldı? Biz 1 ay oldu hala solunumdayız çok zor günler

2012 rekorunu anlaşılan kızım süreyya ve ben elimizde tutuyoruz 24 haftalık doğum yaptım kızım 106 yoğun bakımda kaldı.660 gr. doğan kızım şimdi 3.740 gr. artık yavaş yavaş ses çıkarmaya agulanmaya başladı 660 gr doğup ertesi gün 500gr. düşüp hayata tutunan kızıma bana onu kucağıma alıp koklamama yardımcı olan bursa doruk hastanesinde görevli hemşire ablalarına doktorlarımız gönen ve soner beye onu ropa taşıyan ambulansçı amcasına kızıma çok özen gösterip kızıma hiç oluşmayan göz damarllarını iğneyle açıp lazerle düzelten bursa fakultenin güler yüzlü göz doktoru meral hanıma çok teşekkürler.kızıma dayanma gücü bize sabırla onu bekleme gücü veren allahıma ne kadar dua etsem az ne kadar kulluk yapsam az allahıma nasıl şükretsem az

2012 rekorunu anlaşılan kızım süreyya ve ben elimizde tutuyoruz 24 haftalık doğum yaptım kızım 106 yoğun bakımda kaldı.660 gr. doğan kızım şimdi 3.740 gr. artık yavaş yavaş ses çıkarmaya agulanmaya başladı 660 gr doğup ertesi gün 500gr. düşüp hayata tutunan kızıma bana onu kucağıma alıp koklamama yardımcı olan bursa doruk hastanesinde görevli hemşire ablalarına doktorlarımız gönen ve soner beye onu ropa taşıyan ambulansçı amcasına kızıma çok özen gösterip kızıma hiç oluşmayan göz damarllarını iğneyle açıp lazerle düzelten bursa fakultenin güler yüzlü göz doktoru meral hanıma çok teşekkürler.kızıma dayanma gücü bize sabırla onu bekleme gücü veren allahıma ne kadar dua etsem az ne kadar kulluk yapsam az allahıma nasıl şükretsem az

masallah güçlü kızına kıyamam ben ona dayanıklıymıs bende bursadayım hamileyim neden erken doğum yaptın canım cok küçük yasamaz diyenlere ibret olsun hikayen bütün zorlukları atlatmıssın tekrar masallah:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

arkadaşlar merhaba.4 aralıkta 29+2 günle eken doğumla kızım dünyaya geldi.şu anda yoğun bakımda.ben şubatta olacak derken o dayanamadı.1160 gr doğdu.ama 1080 e düşmüş.anne sütüne başladık.sağmaya başladık.dualarınıza ihtiyacım var.o kadar küçük ki anlatamam.ne olur dua edin bırakmasın beni meleğim

Bende 32 haftalık doğum yaptım 09 ocak 2012 de kanamam geldi acilen sezaryana alındım 6 saat sonra kendime geldim ve bebeğim yanımda yoktu hastanenin yeni doğan doktoru ve küvez olmadığı için başka bir hastaneye götürmüşler kendi sağlık durumumdan hastaneden çıkamıyordum 5. gün gidibelmiştim görmeye oda 5 dakkika izin vermişlerdi 24 gün küvezde kalmıştı 28. günde çıkmıştı eve geldiğinde herşey güzeldi kovuşmuştuk oğlumus UMUTumuza haftalık doktor kontorllermiz vardı umutun baçaklarında kasılmaları vardı ve ditreme görüyorduk ve 4 aylık olmasına ramen başını tutamıyordu emar çekidi bireyşey çıkmadı sonrası kontoreller devam ediyordu hastaneye git gel bir sıkıntı vardı ama ne olduğunu bilemiyorduk doktorlar da net birşey söylemiyordu ve umut halen daha dönemiyordu kendini dik tutamıyordu 9. ayda tekrar başka bir doktara götürdük bizi fizik doktoruna yönlerdirdi fizik doktoru 15gün kadar evde fizik yaptırdı ama hiç bir sonuç alamadık. fizik doktoruda Nöroloji ye yönlendirdi hemen gittik muayene etti ve emar istedi sonuçta PERİVENTRİKÜLER LÖKOMALAZİ ydi doktor bolbol konuşmamısı kitap okumamısı çocukla devamlı ilgilenmemizi söyledi fizik doktarını devam etmemizi söyledi başka hiç bir tedavisi yokmuş. şimdi fiziye başladık gün aşırı gidiyoruz ve evde ben devamını ediyorum fizik 30 seans sonuç vermezse rehabilitasyon na başlayacak şu anda 11 aylık tavsiyeeriniz için şimdiden teşekkürler

Back