• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler 2012 prematüre doğum yapan anneler burayaaaa

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Merhaba arkadaşlar,

27+5 'te ani sancıyla normal doğum yaptım ve sonrasında ise birçok sorun yaşadık minik mucizemle. Buradaki yazıları tarayarak umut bulmaya çalışıyordum sürekli. Çok şükür şimdi ufak tefek sorunlarımız kalsa da çoğu güçlüğü atlattık sayılır. Bu yaşadıklarımı ben de prematüre annelere umut olmak amacıyla bir blogta paylaşmaya başladım.

www.prematurebebekannesi.com

Umarım sizlere ufak da olsa bir ışık tutabilirim. İstediğiniz zaman bana e-mail yoluyla ya da yorum yazarak ulaşabilirsiniz.

Son düzenleme:
merhaba kızlar bende 8 eylul 2012 saat 15.20 de getırdı kızım eceyı dunyaya 1950gr 41 cm dodu yogun bakımda kalmadı sadece beslenme sorun oldu o yuzden 8 gun kaldı hastanede yogun bakım unıtesınde hıcır cıhaza baglı degıldı sadece beslenmesı kontrol edıldı.malesef neredeyse hıc sutum olmadı 2 ay mama takvıyesıyle emzırdım.suanda kızım 6100 gr 60 cm dıs cıkarıyor ek gıdaya basladı ama malesef ıstahı hıc yokk

Merhaba arkadaşlar,

27+5 'te ani sancıyla normal doğum yaptım ve sonrasında ise birçok sorun yaşadık minik mucizemle. Buradaki yazıları tarayarak umut bulmaya çalışıyordum sürekli. Çok şükür şimdi ufak tefek sorunlarımız kalsa da çoğu güçlüğü atlattık sayılır. Bu yaşadıklarımı ben de prematüre annelere umut olmak amacıyla bir blogta paylaşmaya başladım.

Prematüre Bebek Annesi Olmak: Dünyanın Sonu ya da Yeniden Doğuş?

Umarım sizlere ufak da olsa bir ışık tutabilirim. İstediğiniz zaman bana e-mail yoluyla ya da yorum yazarak ulaşabilirsiniz.

canım bloğunu ziyaret ettim.ilgiyle ve gözyaşlarıyla okudum.tam da bizim gibileri anlatıyor. özellikle o camın ardından bakmak yok mu...her hatırlayışımda ağlıyorum.biz de yeni çıktık yoğun bakımdan.rabbim bebişlerimize sağlık bize de dayanma gücü versin.

Amin canım inşallah saglıkla sıhhatle buyutmeyı nasip etsin Allah.

canım bloğunu ziyaret ettim.ilgiyle ve gözyaşlarıyla okudum.tam da bizim gibileri anlatıyor. özellikle o camın ardından bakmak yok mu...her hatırlayışımda ağlıyorum.biz de yeni çıktık yoğun bakımdan.rabbim bebişlerimize sağlık bize de dayanma gücü versin.

merhaba,

27 kasım da 32+3 de oğlumu normal doğumla dünyaya getirdim.(1750gr 47cm)27.haftamda rahm ağzında 4 cm açıklık vardı.4.5 hafta hastanede 1haftada evimde yattıktan sonra sancılandım ve doğum yaptım.

hastanede kaldığım süre boyunca 2 defa ciğer geliştirici iğne oldum ve bu sayede bebeğim küvezde sadece 1 gün kaldı.küvezde kalma nedeni de doğum sırasında omuzu kanala takıldı.kontrol amaçlı aldılar.çok şükür solunum problemi yaşamadı.sarılığı kontrol altında tutmak içn 1 hafta hastanede kaldık.

şimdi 3,5 düzeltilmiş 1,5 aylık.çok şükür gelişimi iyi.tek sorunumuz emmediği için sütüm bitme noktasında.hep sağarak vermek zorunda kaldım ve hergün azaldı malesef.şimdi günde 30 cc ancak verebiliyorum .

biz çok sıkıntı çekmedik ama küçük den de küçük bir bebekle ilgilenmek ço çok zor.Allah tüm prematür annelerine yardım etsin bebişlere sağlık versin.bebeği küvözde olan arkadaşlar var sanırım.bol bol dua ve asla umudunuz kaybetmeyin.onlar hissediyolar.

bebeğimin küvöz de kaldığı gece yanına girdim.elini tutmama izin verdiler.elini tuttuğum anda kalp atışları arttı.hemşire geldiğini anladı dedi.siz güçlü olursanız onlarda olur.o minicik şeyler yaşama tutunmayı bizlerden çok daha fazla istiyolar inanın

Merhaba benimde 2006 yılında normal doğumla 2.250 kg 7 aylık kızım oldu.hamilelik süresince herşey normaldi ama neden erken doğum oldu anlamadık.20 gün içerisinde kızımın kilosu 1 kg a kadar düştü anne sütü alamadık çok zor günler geçirdik. şuanda kızım 7 yaşında ve herşey normal o yüzden kesinlikle üzülmeyin rabbim izin verdikten sonra herşey yoluna giriyor.

Benim kızım 26 nisan 2012 de 34 haftalık 1700 gr 40cm olarak dunyaya geldi. 15 gün küvezde kaldı. İlk 1 ay içinde sadece 300gr aldı. 1 yaşına girdiğinde 6900 dü kilosu. Şuan 20 aylık düzeltilmiş olarak 18,5 aylık. Ve 8100gr. ve 78 cm. Çok az kilo aldı. İştahsız, biboron almadı. 7. Aydada emmeyi bıraktı. Kaşıkla içirmek zorunda kaldım manaları ve kaşık fobisi oluştu. Ciddi kusma problemi vardı. Artık ne yapsam kilo aldıramıyorum. Maşallah sağlığı yerinde, çok hareketli. Motor gelişimi ve zeka gelişimi yaşıtlarıyla bir gitti. Ana kilomuz çok az. Boyuda ortalamaya yaklaştı. Benim kızım gibi kilo sorunu yaşayan vamı?

o04-01-2012 gece yarısı 35 haftalık 1400 gr 41 cm boyunda dogdu oglum 2 gün küvözde kaldık şuanda 2 yaşında 12 kg 81 cm boyunda ve yaşıtlarına göre çok çok zeki bir çocuk

Back