• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler 2012 prematüre doğum yapan anneler burayaaaa

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

gamzeliimm

ben eşim ve prensesimiz
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2010
180
119
303
merhaba kızlar,benim prensesim 11 temmuz 2012 de dünyaya geldi 33 hafta 4 günlük,1 kilo 900 gram adı ÖYKÜ
5 gün küvezde yattıktan sonra kavuştuk öykümüze,güneşimize.
anne sütüyle besleniyodu herşey yolunda sanıyodum,sarılık için götürdük 1 gece ışın tedavisi görüp çıkıcaktı ama iştahsızlık problemi olduğu tespit edildi ,anne sütü yeterli gelmemiş kilo almamış hatta zayıflamıştı.1 hafta daha küvezde yattıktan sonra kendine geldi şimdi doktorumuz tavsiyesiyle takviye aptamil PRE kullanıyorum.çok şükür 5,5 kilo oldu pamuğum.

sizin bebişleriniz kaç haftalık dünyaya geldi,kaç kilo,anne sütün yeterli geliyormu,motor gelişimleri nasıl
merak ettiğimiz herşeyi burda paylaşalım istedim yorumlarınızı bekliyorumm

merhbalar....
24 mayıs2012 de suyumun azalmasıyla 35. haftaızın ilk gününde aniden doğuma alındım kızım doğduğunda mosmordu:53: hatırlamak bile istemiyorum... 2.400gr doğdu 10 gün küvözde kaldık:53: nefes alamıyordu ciğerleri gelişmemişti (iğnesini doktorum yapmamıştı...yani doktor hatasından)-----şimdi 5,5 aylık olduk bu süreçte günde 1 kez yada 2kez aptamil mama takviyesi verdim... çogu zaman emzirdim yetmeyen yerdede takviyemizi aldık tabiii şimdi 7,500gr lık bir tosuncuk olduk:nazar::nazar::nazar: allah kimseye yaşatmasın erken doğum çok zor ... bebeğin bakımı çok güç.... sütün yetmemesi, vucudun hazır olmaması ayrı bir dert... en kötüsüde yavruyu hastahanede o cam kutunun içinde görmek... şimdi iyiyiz ama çok şükür:nazar::nazar::nazar:

Merhaba, ben de erken dogum yaptım, benim oglum mayista 27 haftada dogmuş, 990 gr ve 35 sm. Cok zor zaman gecirdik, tam 2 ay yogun bakımda kaldı, sonunda elemize aldık, allahımıza şükürler olsun. Simdi iyiz, büyüyor, şişko oldu, düzeltilmiş 3 aylik, 6 kilo.
Biz de ilk aylar preaptamil kullandık sonra bebelaca geçtik hic bir problem yasamadık. Gecen ay rsv aşisı başladık, siz de yapıyormusunuz ?

BENDE Varııım...21 ocak 2012de 29 haftalık 1,310 gram dünyaya geldi kızım bir ay yoğun bakımda kaldı şimdi iyiyiz çokşükür

merhaba, öncelikle Allah herkesin yavrusunu bağışlasın.sağlıkla büyüsünler inş.
bende 12 temmuz 2012 de ikiz kızlarımı dünyaya getirdim. biri 1510 gr, diğeri 1365 gr olarak doğdular.boyları 38 cm, doğum haftamız 30+1 di.
şuan 4800 gr olduk.
bana hala zayıf geliyorlar. :(((
anne sütü+aptamil veriyorum.mamayı mı değiştirsem.yanakları tombiş olsun istiyorum kızlarımın.boyları da 54 cm oldu.herkes iyi diyor ama ister istemez vaktinde doğan bebeklerle karşılaştırıp üzülüyorum :(((

Merhabalar güzel anneler ve minnaklari
Benimde 12 Temmuz 2012 de 33+3 de 2350 gr 44 cm kızım dünyaya geldi.. Bir gun önce Dr kontrolumuz vardı hersey mükemmeldi o güne kadar ne mide bulantı ne kusma hiçbir problem yaşamamıştım cok güzel bir hamilelik geçirdim ama 12 Temmuz aksamı aniden cok yogun kanama başladı kontrolde 1 cm açılmayla hayatı tehlikeden dolayı acil sezaryene alındım kizim 18 gun yasam savasi verdi solunum problemi vardı akciğer ve mide kanaması geçirdi yüzde yüz oksijene bağlandı ama kizim hepsinin üstesinden geldi Allah'ın izni ile
Dun 4 ayı bitirdi düzeltilmiş 2,5 ayligiz su ana kadar sadece anne sutu aldı 5400 gr 58 cm olmusuz..hic mama vermedik ama artık doyuramadigim icin bebelac sutlu pirincli kasik mamasi ve meyve puresine başladık..yavaş yavaş ek gıdaya geçiş yapmayı planlıyorum sizde durumlar nasil ek gıda konusunda??

benımde bebegım gelişme geiliği yüzünden 30 hafta5 gunluk 3temmuz2012 günü doğdu 61 gun kuvezde kaldık ve bugun ıtıbariyle duzeltılmıs 2,5 aylığız, 4400 gr olduk boyumuz 53 cm bç:38, Allaha sukur ıyıyız sımdılık ama, gobek fıtıgımız, su fıtıgımız ve safra kesemızde taş var, ınsallah bunlardanda tez zmanada kurtuluruz, Allah tum bebklere ve annelere ve babalara sabır ve şifa versin...

merhaba, öncelikle Allah herkesin yavrusunu bağışlasın.sağlıkla büyüsünler inş.
bende 12 temmuz 2012 de ikiz kızlarımı dünyaya getirdim. biri 1510 gr, diğeri 1365 gr olarak doğdular.boyları 38 cm, doğum haftamız 30+1 di.
şuan 4800 gr olduk.
bana hala zayıf geliyorlar. :(((
anne sütü+aptamil veriyorum.mamayı mı değiştirsem.yanakları tombiş olsun istiyorum kızlarımın.boyları da 54 cm oldu.herkes iyi diyor ama ister istemez vaktinde doğan bebeklerle karşılaştırıp üzülüyorum :(((

Merhabalar,
Acaba siz Capa'da yattınız mı? Eğer tahmin ettigim kisi iseniz (kızlarınızın isimlerinden ve dogum haftanizdan dolayı) dogum sancilarinizin olduğu gece yogun bakımda yanınızda yatıyordum ben de :) Bebislerinizin iyi olmasına çok sevindim. Saglikla büyütmeniz dileği ile.

Merhabalar,
Acaba siz Capa'da yattınız mı? Eğer tahmin ettigim kisi iseniz (kızlarınızın isimlerinden ve dogum haftanizdan dolayı) dogum sancilarinizin olduğu gece yogun bakımda yanınızda yatıyordum ben de :) Bebislerinizin iyi olmasına çok sevindim. Saglikla büyütmeniz dileği ile.

evet Çapada yattım. yoğun bakımda iken siz doğum yapmıştınız.kızınız olmalı 900 küsür gr doğdu demişti anneniz.
siz nasılsınız? kızınız nasıl?
inanın orası aklıma geliyor da herkesi düşünüyorum neler yaptılar, bebişler nasıl diye. bol bol dua ediyorum tüm anne adaylarına.Rabbim tüm anne adaylarının yardımcısı olsun.özellikle hastanede yatanların.

bende 05/05/2012 de 24 haftalıkken suyumun gelmesiyle 24 haftalıkken 660gr. olan kızımı doğurdum. 106 gün kuvözde kaldı kızım.ramazan bayramının 1. günü bayram hediyesi verdiler kızımı eve, her şey çok güzel gidiyor.şimdi kızım 3.750gr. küçük süreyyam yavaş yavaş büyüyor.

evet Çapada yattım. yoğun bakımda iken siz doğum yapmıştınız.kızınız olmalı 900 küsür gr doğdu demişti anneniz.
siz nasılsınız? kızınız nasıl?
inanın orası aklıma geliyor da herkesi düşünüyorum neler yaptılar, bebişler nasıl diye. bol bol dua ediyorum tüm anne adaylarına.Rabbim tüm anne adaylarının yardımcısı olsun.özellikle hastanede yatanların.

Yok ben dogum yapmamıştım, sizin dogum yaptığınız gece yogun bakimdaydim sadece. O gece 30+1'deyim demiştiniz, ben daha 28 haftaliktim, içimden Allah'ım ben de o gunu görsem demiştim, dua yerine gecti sanırım, ben de tam 30+ 1 de doğurdum :) Zorlu bir süreç oldu bizim icin, çok küçük doğdu meleğim, 2 ay yogun bakımda kaldı, ama çok şükür şimdi iyi, evdeyiz :) Tabi bir ayağımız hastanede hala ama, bugünümüze şükür... Allah cümlemizin evlatlarına şifa versin, kimsenin de kucağını boş bırakmasın, hep buna dua ediyorum ben de...

benim meleğimde kordon dolanmasından dolayı 33+4 de doğdu.şuan 2950 gr 43,5 cm.diğer bebeklerle kıyaslamak çok yanlış biliyor insanda elinde olmadan yapıyor.arada baya farklar oluyor.zor bir süreç.inşallah hepimiz bu süreci hayırlısıyla atlatırız.

Yok ben dogum yapmamıştım, sizin dogum yaptığınız gece yogun bakimdaydim sadece. O gece 30+1'deyim demiştiniz, ben daha 28 haftaliktim, içimden Allah'ım ben de o gunu görsem demiştim, dua yerine gecti sanırım, ben de tam 30+ 1 de doğurdum :) Zorlu bir süreç oldu bizim icin, çok küçük doğdu meleğim, 2 ay yogun bakımda kaldı, ama çok şükür şimdi iyi, evdeyiz :) Tabi bir ayağımız hastanede hala ama, bugünümüze şükür... Allah cümlemizin evlatlarına şifa versin, kimsenin de kucağını boş bırakmasın, hep buna dua ediyorum ben de...

amin güzelim. herşey onlar için zaten.bende 28 haftalıkken hastaneye yatmıştım.30 lu haftaları bir görsem diyordum:)
2 ay çapa da mı yattı kuzun?
bu arada ben doğumu beylikdüzünde yaptım. pendikten beylikdüzüne 22 gün gittik geldik.çok şükür iyiyiz şimdi.
senin bebiş kız mı erkek miydi?kaç kg doğdu?

merhabalar bende pramatüre annesiyim 8 yıllık özlem sonunda ikizlerim22.07.2012de 26+3de dünyaya geldiler 86 gün yoğun bakımda kaldık eve geleli tam 1ay oldu şuan 3-500 kiloyuz çok şükür bugünleri gördük bizde milupa pre yle besleniyoruz siz nekadar süre bunu kullandınız?

34.haftamda 2.300 garam 45cmlık kuzum dunyaya geldı .erken dogum rıskım her zaman vardır prevıaydım cunkı.kızım 20 gun kuvezde kaldı .sarılık ve bronsıt gecırdı bu surede.ılk olarak prematıl kullandık.yetresız gelmeye baslayınca aptamıl preye gectık.bır hafta kadar kullandıkten sonra kızım doymamaya basladı.cunku sutumde kesılmıstı. o gunden berı aptamıl1 kullanıyorum.su an uc aylık olduk .5.600 agırlıgımız 59 cm boyumuz var.ek gıdaya gecmemı soyluyor herkes.ben azar azar ıkı gundur elma suyuna basladım.kızımda reflu var .ne verzem cıkarıyor.elma suyu mıdesıı rahatlatıyor galıba bır tek onu kusmuyor.tabı bır bucuk aydır su ve rezene cayıda az az verıyorum
asıalrını gecen ay oldu.kılosu normal olabılır dendı hepatıt b,verem ve karma asılarını yaptırdım.
hafıften pırınc unu muhallebı denıycem sıvıya yakın halde .
motor gelısımıde normal .
sız neler verıyorsunuz ek gıdaya gecen var mı

merhabalar bende pramatüre annesiyim 8 yıllık özlem sonunda ikizlerim22.07.2012de 26+3de dünyaya geldiler 86 gün yoğun bakımda kaldık eve geleli tam 1ay oldu şuan 3-500 kiloyuz çok şükür bugünleri gördük bizde milupa pre yle besleniyoruz siz nekadar süre bunu kullandınız?

Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin canım. :nazar:
biz 2,9 da preye, 3,5 kg de aptamil 1 e geçtik.kızlarım doymuyordu çünkü.
5-6 kg de 2ye geçebilirsiniz dediler hatta.

merhaba benimde prensesim 02.04.2012 de saat 13:23 te dünyaya geldi aslında tam 37 haftalıktı ancak son 3 hafta karnımda kilo almadıgı için 2,350gr doğdu çok şükür küvözdede kalmadı sarılıkta olmadı. doktorumuz sağolsun çokyardımcı oldu ciğerleri gelişmemiş olabilir diye doğumdan 1 gün önce 12 saat arayla 2 doz iğne vurdular ve bebeğim sezeryan doğumla ve :nazar::emir_bebek: ağlayarak yani sağlıklı bir şekilde doğdu. Şimdi 7,5 aylık ve 7,5 kg Allah hepimizin yavrularını bağışlasın

Benim kizimda 27 agustos 2012 de tam 34 haftalikken dogdu.ben de previaydim.o haftaya kadar zor dayandik.gece kanamam oldu,apar topar hastaneye gittik.sabah ameliyata girdim.cok riskli bir ameliyatti.cok sukur ikimizde kurtulduk.kizim haftaya uc aylik olacak.2150 gr.44 cm dogdu.ciger gelistirici olmustum iki hafta once.dogdugunda aglamis.simdi normal bebekler gibi cok sukur.

Merhaba arkadaslar ben anne degilim henuz ama size merak ettiginiz konular varsa yardimci olmak isterim. Yenidogan yogun bakim hemsiresiyim premature bebekler hakkinda sormk istedkleriniz varsa doktoruma danisarak ya da bildigim kadariyla cevaplayabilirim.. Rabbim kucuk meleklerimize sifa versin..

Benim kizimda 27 agustos 2012 de tam 34 haftalikken dogdu.ben de previaydim.o haftaya kadar zor dayandik.gece kanamam oldu,apar topar hastaneye gittik.sabah ameliyata girdim.cok riskli bir ameliyatti.cok sukur ikimizde kurtulduk.kizim haftaya uc aylik olacak.2150 gr.44 cm dogdu.ciger gelistirici olmustum iki hafta once.dogdugunda aglamis.simdi normal bebekler gibi cok sukur.

meraba canım yazını okurken acaba ben mı yazdım dıye bır anda supeye dustum aynı hersey sadece benım kızım 2140 gram 46 cm dogdu suan kac kılo kac cm bebegın

Back