2012 ..ocak -şubat aylarında tüp bebek yaptıracak olan arkadaşlar....

slmlar..
dün öngörüşme için gittim,kistim çıktı.. adetin 2. günü tekrar bakmam lazım duruma göre 1 ay erteleriz dedi.. benim canım kistim kesinlikle orada duruyor olacak ve 2 sefer git gel boşuna yapmış olucam.. izin konusu ayrı bir dert,bide her gidiş gelişte masraflar artıyor..bu doktorlar da ne kadar rahat yahuu.. gelmesem olmaz mı,takibi yapacak doktorum baksın ona göre başlarız dedim.. olmaz illaki ben bakmak istiyorum dedi..
işin iyi yanından bakıyorum,fiyatta biraz indirim yaptılar,ayrıca aşılamadan kalan ilaçları kullanabilirsin dedi,yani ek olarak en fazla 250 tl ilaç masrafım olacak..

kızlar bu arada narkoz bana dokunuyor,yani en son genel anestezi aldığımda kusmaktan dolayı 1 hafta hastanelik olmuştum.. doktora söyledim,biz çok hafif veririz dedi ama yine de korkuyorum.. illaki istemem dersem sadece o bölgeyi uyuşturacaklarmış,acaba belden mi uyuşturulacak yoksa sadece oraya iğnemi yapacaklar ben anlamadım :)) eğer oraya iğne vurulacaksa ben almayayım uyumaya razıyım :))

Son düzenleme:

AMAN AMAN NE GÜZEL O YUMOŞLARIN HEPSİ ÇOK GÜZEL EMBRİYO OLUR ONLARDA PRENSES VE PRENS OLURRRRR

canım o zaman en yakın kadın doğumcuya gidersin kistin orda değilse oraya gider tedaviye başlarsın

canım o zaman en yakın kadın doğumcuya gidersin kistin orda değilse oraya gider tedaviye başlarsın

işte ben de bunu söyledim doktora.. kendi doktorum bi baksın önce dedim.. olmaz ben de görmek istiyorum dedi.. görüp ne yapacaksa artık :))
yani kist küçülmüş olursa tamamen kaybolmasa bile e2 değerine bakarak tedaviye başlanabilir ve buna da sadece ben karar vermek istiyorum demek istedi..

memnun oldum canım.. merkezimi çok seviyorum. Rabbim ordan beni boş çıkarmaz ve herkes inşallahh.. Bakalım bu sefer son olur inşallahh sende durumalr ne ?

merhaba arkadaşlar bende merkezimi çok seviyorum...Ulun bey benim doktorumda... İnşallah hayırlısıyla meleklerimizle çıkarız umuttan...

nedelin cnm eline sağlık liste için ama ben bu ay dondurulmuş embriyo kullanıcaktım ama kendiliğinden kalmışım düzeltirmisin rica etsem

neldelin canım eline sağlık liste için. listede hangi aşamada kısmına benim iğnelere başladı yazabilirsin, sanırım birkaç kişi daha var başlayan rainekin başladı mesela.

kızlar ben de bu hafta sonu merkezdeyim.
çok az kaldı transferime.
heyecanlanıyorum bi aksilik çıkacak diye.

istanbul kartal aşamalarınıda söylersen çok sevindirirsin beni

İstanbulu bilmem ben ama şanslı bir ildesin sağlık açısından insanlar oraya gidiyor geliyor. tüp merkezlerine vs....

Şöyle anlatayım : araştırma hastanelerinin prosedürü aynı olur mu bilmiyorum ama en azından yaklaşıktır.tabi siz istanbulda olduğunuzdan yoğundur kalabalıktır.Bu yüzden sizin sorun ne bilmiyorum ama ciddi ise hemen size tüp denilir, daha az sorunlu sonuçlarda ise aşılama yapılıyor, eğer raporun çıkarsa da zorundasın iki aşılamaya, eşinin sperm değerinin en az hareketli olmak koşuluyla 5 milyon ise aşılamadır , ama altında ise ya da morfoloji ya da hareket ve sayıda cidddi bir sorun varsa direkt tüp bebek hatta mikroenjeksiyon tekniği bile kullanılır, hattta sperm yoksa azosperm tanısı varsa ameliyatla eşinin yumurtalığından sperm alınır....

ilk önce muayenen olur, tam kan tahlil, rahim filmi......bunları yapman aşağı yukarı iki üç ayını bulacaktır, mesela benim çok şükür bir şeyim yoktu , çıkmadı da ona rağmen iki ay sürdü, rahim filmi çekimini hatta özelde yaptırdım, sorun eşimde benim , bu yüzden de eşime yaklaşık üç dört ay içinde ilaç ve sperm analizi istendi, sonra da bizim malesef sorun genetik olduğu için direkt tüp hatta mikro yapıldı...araştırmalarda iki aşılama iki tüp devlet desteklidir, özeller 5,6 milyara yaptırırken sen 2,3 arası bir şey ödersin..

Ama devlette eğer fırsatın varsa yaptır derim, özeller malesef ki ticarete dökmüşler güvenemiyorsun ( bu bir avantaj ,ama bir yönden de çok bekliyorsun, yıpranıyorsun ordaki senin durumunda olanları gördükçeeee daha da bir çöküyorsun.. ;(( Allah yar ve yardımcımız olsun.

merhaba..
beni de listeye ekleyebilirmisiniz?? 28 yaşındayım ve eşimde morfolıjı sorunu var,ilk tüp bebek denememiz ve bugün 2. iğnemi yaptım:) umut tüp bebek merkezi, süleyman bey doktorum.. aslında çok bilinçli bir süreç değil bizim tedavimiz aşılama için gittiğim merkeze regl 3.günü olması nedeniyle tüp bebeğe atıldık....hayırlısı diyelim...sadece hafta sonunda kadar 300 ve 225lik bir iğne yapıorum, başka ilaç falan almadım? cumartesi tekrar ordayım...bu konuda tecrübeli olanla bana biraz yardımcı olabilir mi??

kizlar ben listedeyim ama mart adetinde baslayacagimi bildirmek istedim. Allah hepimize bu listeye güzel sonuclar yazmayi nasip eylesin bizi eniyi biz anlariz birbirimize dua edelim

slm kizlar,
bende araniza katilmak istiyorum,izninizle
ben 32 yasindayim,almanyada yasiyorum.bizdeki problem esimin spermiograminin cok kötü olmasi ve bende kan pirtilasmasi varmis.
almanyada bir kere icsi ve bir kere kyro(dondurulmus) yaptik malesef olumsuz. basindan buyana beyenmemistim ama fazla bir bilgimiz olmadigi icin iki deneyimimizi orada yaptik,simdi baska bir yerde sansimizi demek istiyoruz.
brüksel tüp bebek merkeziyle mailesiyorum.büyük ihtimal mart ayinda oraya gidecegiz,burada ocak ayinda bir tüp bebek merkezinde radevumuz var,eger orasi bize olumlu gelmezse tabiki.
@banada:slm,özellikle senin yazdiklarini takip ettim.sende almanyadansin ve sende brüksele gideceksin degilmi?
neden brüksel sorabilirmiyim?almanyanin neresindensin?

hepinize hayirli aksamlar

işin ticaret boyutunu hiç sorma bu güne dek ödediğimiz ücreti yazarsam dudağın uçuklar canım o yüzden devlete gidiyim dedim bu sefer eşimin sperm sayısı 1500milyon direk tüp bebek herler herhalde zaten daha önce 3 tüp bebek 1 dondurulmuş denedim bu da tutmazsa dahada çocuk işlerine son veririm ne yapayım hem menevi çöktüm 10 yıldır hem maddi tahmin edersin canım bu rahim filmi nasıl çekilir can acıtırmı ne biliyim bana bunun aşamalarını yazarmısın lütfen

AMAN AMAN NE GÜZEL O YUMOŞLARIN HEPSİ ÇOK GÜZEL EMBRİYO OLUR ONLARDA PRENSES VE PRENS OLURRRRR

kuzum çok teşekkür ederim inşallah hepimizin olur. ama sabah hastanedeydim canım sıkıldı birasss yumoşların gelişimi iyi ama sayısı az dedi doktorum sadece 2 tane gelişmiş bakalım yarın tekrar çağırdı.

merhabalar kaç gündür nete giremedim şimdi gördüm canım sıkma kendini inşallah hayırlısı ile herşey olur hayırlı değilse olmasın zaten evet sayın az ama acele etme dr yönlendirir seni yediğine içtiğine dikkat ediyormusun? sigara varmı? bunlar çok etkiliyomuş ....

sağol canımmm. yediğime içtiğime hiç bu kadar dikkat etmemiştim ben sebzeler bakliyatlar yumurtalar fındığı fıstığı ballı sütleri ne ararsan var şimdiden kilo yaptım yani.. ama zaten benim sıkıntım azalan yumoşlarımdı bugün yumoşun biri 14 mm diğeri 12 mm olmuş. yarın tekrar çağırdı bakalım nolacak

kızlar yenı birsey ogrendım yapmak ıstersenız tabı sizinle paylasmak ıstıyorum....

önce dileğimizi soyluyoruz sonra 2 rekat namaz kılıyoruz sonra tesbıhde 3 kullahu ahad ve 1 kerede fatiha okuyoruz her boncuk 1 sayılacagına gore 100 kere okumamız lazım sonra o tesbihi
kıbleye dogru asıyoruz dılegımız gerceklestıgı zaman 40 kişiye dagıtıyoruz. ben daha yapmadım yenı yılda tedavıye baslarken bebgım ıcın yapıcam esımde benle bırlıkte yapıcak. sızınlede paylasmak ıstedım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…