• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

yarın akşamda arkadaşa gidicez aile dışında gittiğimiz ilk ev gezmesi olcak

koca adam gibi geğiriyo bu çocuk yahuu:52:

oh maşallah gazını güzel çıkarıyor demek :) bazen oğlum da öyle geğiriyor babası dönüp şaşırıyor :1:

bu arada kadınlar gününüzü kutlarım kızlar..
oğluşumla mahallede bir tur attık.. lahana gibi sardım koydum arabasına.. sanırım biraz rahatsız oldu sıkıştı arabada :1: ama ne edim üşütmesin diye öyle yaptım.. ankaranın karı da bir kalkmadı gitti..
15dk falan anca gezdik güneşli yerlerde.. yoksa gölgede çok soğuktu.. bana da iyi geldi yürüyüş yaptım.. bundan sonra da hava böyle güneşli olursa 15-20dk çıkarmayı düşünüyorum.. ikimize de iyi gelir, oğlum biraz da dışarının havasına alışsın..

sizlere tavsiyem dışarı çıkmayı korkuyorsanız.. eğer güneş gören balkonunuz varsa güzelce sarıp 10dk falan çıkarın.. hava mikroplu soğuk falan diye çekinmeyin.. hiç mikrop almazlarsa asıl ozaman daha sık hasta olur bebişler

offf bizimde her haftasonu misafirler oluyor biryere çıkamadım daha.

ay bizde aynen öyleyiz.. pazar günü eşim evde diye sevinemiyorum bile..
sülalesi yığılıyor her pazar.. 5 kardeşler bir de kaynanamgil.. kesin 2 kardeşi geliyor.. çoluk çocuk.. ev dandini oluyor.. ve 2 öğün yemek yemeden kalkmıyorlar .. bezdim diyebilirim.. hoş yardımcı oluyorlar mutfakta ama daral geldi artık.. hiç biri de çağırmıyor bugün de siz gelin diye.. 3 ablasıyla aynı mahalledeyiz , 5dk yürüme mesafesinde üçü de.. erkek kardeşi azcık uzak ama bayılmıyorum onlara gitmeye..

ama bu hafta çok şükür istanbuldan kuzenlerim geliyor hayırlı olsuna.. oh olsun.. kimsem yok ankarada ..
geri bunlar biraz dengesizdir.. merak edip onları görmeye de gelirler..
vallahi eşimi tembihledim.. sizinkilerden kimse gelmez herhalde dedim.. o da bişi diyemicem dedi gelene de git denmez ya dedi..
oof of daraldım yine düşündükçe

kızlar yaa oğlum 3 gündür kakasını yapamıyor biliyorum çok uzun bir süre değil ama sanırım çok sıkıntı yapıyor ona çünkü o kadar huzursuz ki uykuları 5 dk uyuyor uyanıp ağlıyor saatlerce =(( gazı hallettik dedik şimdide bu çıktı galiba başımıza =(((

slm kızlar nasılsınız
kadıınlar gününüz kutlu olsun

size birşey sormak istiyorumm
doğum yapalı 45 gün oldu ve hala kanamam bitmedi çok azaldı ama hafif pembe akıntım hala geliyor
sizlerde nasıl acaba normal doğum yapıp kanaması devam eden var mı bende bi sorun mu var acaba pazartesi kontrolüm var ama meraklandım

canım merhaba nasılsın? oto koltuğunu biz evde kullanıyoruz oyunlar oynuyor pek eğleniyor amaa arabasına taktıkmı durmuyor eğer uykusu gelmişse yani demek istediğim kesinlikle onun içinde uyumuyor acaba rahat mı etmiyor diyorum ama rahat etmese normalde ya da oyun oynarken durmaz ama sadece oyun yeri olarak mı algıladı onu.. eğer dursa rahat olacak benim için çünkü arabaya binerken bebek arabasından çıkarıp arabaya koymak strese sokuyor beni uyancak diye birde uğraştırıyor:) diğer türlü hemen bebek arabasından alıp arabaya koycam halbuki:31:

çok şükür ciğerleri iyiye gitmiş kızımızın o yüzden daha iyiyiz canım:)
ya evet uyurken bebeğin yerini değiştirmek tam bi stres, ben bazen kucağımda uyuyakaldığında az da uyumuşsa yerine yatırmaya kıyamıyorum öyle kucağımda uyuyor:(

kızlarr bugün 41.ci günümüz dün 4o'mızı uçurduk ama bugün sanki oğlum 180 derece garip bir kişiliğe büründü ve korkuyorum dün gece uyudu sabah 5 te kalkatı bida uyudu 11 de kalktı sonra salla salla bi türlü bida uyutamadım uykusu var ama uyuyamıyor hep ağlıyor karnı tok altı temiz gazı çıkmış ama sürekli çığlık çığlığa ağlıyor gözünden yaşlar geliyor napıcamı bilemedim artık annemle battaniyeye koyup salladım uyutum 4.30 da uyudu ve şimdi kalktı saat 8 bakalım nolucak acaba gece uyuyacakmı normelemi dönüyor acaba yada başka bi derdimi var anlayamadım bakalım nolacak

kızlarr bugün 41.ci günümüz dün 4o'mızı uçurduk ama bugün sanki oğlum 180 derece garip bir kişiliğe büründü ve korkuyorum dün gece uyudu sabah 5 te kalkatı bida uyudu 11 de kalktı sonra salla salla bi türlü bida uyutamadım uykusu var ama uyuyamıyor hep ağlıyor karnı tok altı temiz gazı çıkmış ama sürekli çığlık çığlığa ağlıyor gözünden yaşlar geliyor napıcamı bilemedim artık annemle battaniyeye koyup salladım uyutum 4.30 da uyudu ve şimdi kalktı saat 8 bakalım nolucak acaba gece uyuyacakmı normelemi dönüyor acaba yada başka bi derdimi var anlayamadım bakalım nolacak

Canım "büyüme atağı" denen bir durum var çocuklarda. Bir kaç hafta aralıklarla böyle "kriz" geçirirler, sonraki günlerde de savaştan çıkmış gibi deliksiz uyurlar. Benim oğlum h.sonu öldürdü bizi, hiç uyumadı, sürekli kucak istedi, 3 gün falan böyle sürdü. 2 gündür de gündüzleri 1-2 saat dışında sürekli uyuyor. Dün gece banyo yaptırdık yıkadık, 9 da yattı sabaha karşı 4te emmke için kalktı, emerken geri uyudu, sabah 9'a kadar. Gün içinde de yarı uyur yarı uyanıktı, şimdi gene yattı 9da.
Senin bebeğin de böyle büyüyordur, merak etme:)

kızlar yaa oğlum 3 gündür kakasını yapamıyor biliyorum çok uzun bir süre değil ama sanırım çok sıkıntı yapıyor ona çünkü o kadar huzursuz ki uykuları 5 dk uyuyor uyanıp ağlıyor saatlerce =(( gazı hallettik dedik şimdide bu çıktı galiba başımıza =(((

canim aynii durum bende de var

bizde dr. sorduk 7-8 günde yapmaya biliyorlarmis

kaka yapmazsa kilo aliyormmus cocuk.

birde serbet yap ver

4te yatıp akşam 8de uyandıysa gece biraz zor uyur benim kızım açısından öyle yani bi 2.5 aylık olduk geceleri çogunlukla ayaktaydık 3 gündür düzenliyiz mesela kızım dün sabah 6da uyandı gece yatmıştı öğlene kadar minik minik uyudu emzirince uyudu yatınca kalktı uykuyu almıştı öğleden sonra 1 2 saat uyudu uyandı öğlen 3 filandı sonra 7ye kadar uyumadı 7de yattı arada emmek için uyandı sabahta 6.30 ayaktaydı annem baktı biraz ben uyumuşum minik hanımda sallayınca yatmış çok az öğlen 2 saat uyudu sonra hep ayaktaydık akşam 9da yattı sabah kalkar anca gündüz kısa uyut az yatır biz öle çözdük hanfendi gezmek ve uyumak istemiyo saati gelincede basıyo çığlıgı emincede hemen uyuyo bende ilk 40 çıkınca bu çocuk hastamı uyumuyo diyuodum meğer artık uyumucakmış hep:1: ama sonunda kazandık bi kaç gün gündüzleri uyandırdım hatta bi gece sabaha kadar salladık uyusun uyumasın sonra kendiliğinden döndü yoksa sabaha kadar oturup geceye kadar uyuyodu erken kalkıyoruz ama en azından gece uykumuz var şükür

hayirli aksamlar

ınsallah mart annesi olacam... doğum tarihi 20. Mart... bana yardımcı olurmusunuz lütfen...

istanbulda yaşiyorum kücükcekmece cıvarlarında hastane(özel) ve doktor (bayan) tavsıye edebılırmısınız? cok acıl cünkü benım kendı doktorum ümranıyede ve normal dogum ıcın 5200TL istiyo... trafıkten dolayı yetişemem diye doktoru değistirmek istiyorum... son anda ne kadar yanlıs oldugunu bılıyorum ama korkmaya basladım... nolur yardımcı olun

slm kızlar nasılsınız
kadıınlar gününüz kutlu olsun

size birşey sormak istiyorumm
doğum yapalı 45 gün oldu ve hala kanamam bitmedi çok azaldı ama hafif pembe akıntım hala geliyor
sizlerde nasıl acaba normal doğum yapıp kanaması devam eden var mı bende bi sorun mu var acaba pazartesi kontrolüm var ama meraklandım

merhaba bende normal doğum yaptım cuma günü kırkımız çıkıyo benimde kanamam en fazla 12 13 gün sürdü hatta son birkaç gün leke şeklindeydi.

Saat 8'e 10 kala oğlumu oyun halısına koydum, bir 10 dakika kadar birlikte oynadık. Sonra onu yalnız bırakıp mutfağa gittim, kahvaltımı hazırladım, dünden kalanları makineye yerleştirdim. Kahvaltımı yaptım, çayımı içtim vs.
Ve tam 50. dakikanın sonunda oğlum halısında oyuncaklarını tekmelemeye çalışmaktan yorulup halısında uyuyakaldı:))

Saat 8'e 10 kala oğlumu oyun halısına koydum, bir 10 dakika kadar birlikte oynadık. Sonra onu yalnız bırakıp mutfağa gittim, kahvaltımı hazırladım, dünden kalanları makineye yerleştirdim. Kahvaltımı yaptım, çayımı içtim vs.
Ve tam 50. dakikanın sonunda oğlum halısında oyuncaklarını tekmelemeye çalışmaktan yorulup halısında uyuyakaldı:))

ahh canım umarım benim oğlan da sever.. zaman geçtikçe daha uzun oynamaya başlarlar dikkatlerini artık daha çok odaklayabilcekler ee halıdaki oyuncakları da kullanmayı öğreniyordur artık oğluşun:8: oğlum daha küçük ondan becerebilirmi acaba diyorum oynamayı ama şimdi sadece baksa da yeter 1ay içinde başlar sanırım oynamaya birde tekmeleme yeri var ya canım orası çok yukarda mı nasıl becercek bu minikler onu tekmelemeyi:)) bir soru daha tiny love maymun adası oyun halısı da var 2si arasında gidip geliyorum haftasonu karar verip alayım diyorum sen bu halıyı da gördün mü acaba canım görme şansım olmadığı için kararsızım biraz

LyMonatacim ayni gunmu dogmus bizim oglanlar..biz 23unde dogdukk
evet canım 23 ocakta doğdu oğlum:16: demek aynı gün almışız meleklerimizi kucağımıza
ne güzel ya bayıldı size:))bende bi evham bi evham hasta olacak diye.1 aylıkken grip oldu,öksürük.ondan beri çok korkuyorum.psikolojim bozuldu valla.yavrumun gözünün içine bakıyorum
canım bir yandan haklısın hastalanmış meleğin tedirgin olman normal. biz ilk başta ev gezmeleri yaptık sadece çünkü çok küçüktü ben de korkuyordum ama biraz rahat biriyim sanırım ben alışsın dedim biraz soğuk mikrop alması da iyi sonuçta uzun kalmıyoruz ve çok dikkat ediyoruz üşümesin falan diye hem onun için de çok iyi oluyor çünkü ne zaman dışarı çıksak rahatlıyor melekler gibi uyuyor oğlum ama evde öyle değil huysuz:4::1: siz de yavaş yavaş başlayın bence gezmeye canım hava izin verdiğinde. sana da çok iyi gelecektir:54:

ahh canım umarım benim oğlan da sever.. zaman geçtikçe daha uzun oynamaya başlarlar dikkatlerini artık daha çok odaklayabilcekler ee halıdaki oyuncakları da kullanmayı öğreniyordur artık oğluşun:8: oğlum daha küçük ondan becerebilirmi acaba diyorum oynamayı ama şimdi sadece baksa da yeter 1ay içinde başlar sanırım oynamaya birde tekmeleme yeri var ya canım orası çok yukarda mı nasıl becercek bu minikler onu tekmelemeyi:)) bir soru daha tiny love maymun adası oyun halısı da var 2si arasında gidip geliyorum haftasonu karar verip alayım diyorum sen bu halıyı da gördün mü acaba canım görme şansım olmadığı için kararsızım biraz

Evet maymun adasını da duydum ama görmeye vaktim olmadı. Babamız biraz acelecidir, morhercare'e girdik, hadi hadi diye aldırdı bunu:) Çok avm gezmeyi sevmez, dükkan dolaşmaz:) Zaten genelde o dışarıda oğluşla durur, ben içeriye bakarım, sonra içim rahat etmez koştur koştur yanlarına giderim:)

Tekmele yeri yukarıda değil, çapraz koyunca ayak hizasında oluyor ama benimki daha müziği çalıştıracak şiddette vuramıyor, gücü yok:) Onun yerine babası eliyle gizli destek oluyor :)
Yukarıdaki oyuncaklara da yeni yeni erişebiliyor elleriyle, tekmeleri onlara da yetmiyor:) Ama zihninden ne geçiyorsa bazen hırs yapıyor bazen gülüyor bazen sinirleniyor oynarken :) Şimdi de 1 saattir de uyuyor. yuncağın bize bir artısı da bacaklarını hareket ettirdiği için gazını ve kakasını yapmasını kolaylaştırıyor.

Canım şimdi görseline baktım da, maymun adasına tekmeleme yeri yok sanırım. Bir de kenarları kapanıp park olmuyor gibi. Ben kenar çıtçıtlarını kapalı tutuyorum ki ne olur ne olmaz kenarlardan yel girer belki. Ama onun dışında işlevleri aynıdır zaten, çıngırak, hışırdayan şeyler falan:)

Canım şimdi görseline baktım da, maymun adasına tekmeleme yeri yok sanırım. Bir de kenarları kapanıp park olmuyor gibi. Ben kenar çıtçıtlarını kapalı tutuyorum ki ne olur ne olmaz kenarlardan yel girer belki. Ama onun dışında işlevleri aynıdır zaten, çıngırak, hışırdayan şeyler falan:)

canım çok sağol ayrıntılı olarak yanıtlıyorsun bütün sorularımı sanırım senin aldığın halı daha ağır basıyor.. eşim tekmele aparatının daha önemli olduğunu söyledi maymun oyuncağı ayrıyettten de alıp takabilirmişiz boş deliklere oğlunun ayaklarını falan oynatması daha önemliymiş daha faydalı gelmiş senin halı öyle diyor:15: :)))
evet yanlarının kapalı olması bence de güzelmiş çok küçükler çünkü henüz aman ilgisini çeksin oyalansında canım biz gizli destek oluruz ona benim oğlan seninkinden de küçük çünkü:)) ben yatağında sırt üstü yatırıyorum oyunlar oynuyor tekmeler atıyor cidden gazını daha rahat çıkarıyor hareket ettiği için yatağında boş yere oynamak bu kadar hoşuna gidiyorsa halıyı da sevecektir diyorum ben:))

canım çok sağol ayrıntılı olarak yanıtlıyorsun bütün sorularımı sanırım senin aldığın halı daha ağır basıyor.. eşim tekmele aparatının daha önemli olduğunu söyledi maymun oyuncağı ayrıyettten de alıp takabilirmişiz boş deliklere oğlunun ayaklarını falan oynatması daha önemliymiş daha faydalı gelmiş senin halı öyle diyor:15: :)))
evet yanlarının kapalı olması bence de güzelmiş çok küçükler çünkü henüz aman ilgisini çeksin oyalansında canım biz gizli destek oluruz ona benim oğlan seninkinden de küçük çünkü:)) ben yatağında sırt üstü yatırıyorum oyunlar oynuyor tekmeler atıyor cidden gazını daha rahat çıkarıyor hareket ettiği için yatağında boş yere oynamak bu kadar hoşuna gidiyorsa halıyı da sevecektir diyorum ben:))

Eşin haklı bence de, bir çok çıngırak çeşidi var, alıp takarsın üst deliklerine:) Ama tekmelemesi kemik gelişimi için daha yararlı ve tabi gaz için:))

Ben aldığımızda içini bir güzel sildim, ilk açan olmama rağmen. Üzerine de yün bir battaniye serdim, oyun halısıyla ev halımın arasına da kalın bir battnaiyeyi iki kat yaptım ki soğuk çekmesin.
Hah bir de oyuncakta bir ayna var ki o da çok hoşuna gidiyor sıpamın. Onu başka birisi sanıyor sanırım, konuşmaya çalışıyor, kendi konuşmasını da cevap sanıyor heralde :)

Back
X