• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

bu ekşiye-tatlıya aşerme olayına göre cinsiyet belirleme tamamen safsata. benim kuzenin hep ekşi yedi. aklınıza gelebilecek bütün ekşi meyveler, otlar ( ay ağzım sulandı yazarken) ama oğlu oldu. biraz mide bulantısıyla alakalı. bulantı çok olunca insanın tatlı yiyesi gelmiyor doğal olarak, ekşiye yöneliyor..

Benimde çok midem bulanıyo aslında cnm ama ekşi eskiden de hiç sevmezdim şimdide sevmiyorum tatlıya daha düşkünüm.. :44:

arkadaşlar benim topikte dikkatimi çeken birşey oldu.herkes birşeylerden bahsediyor.fakat bazı arkadaşlarda sanki biraz asabilik var kızıyor gibi geldi.birde 9 ay burdayız birlikteyiz belki sonrasındada kimse alınganlık yapmasın kırılmasın isterim.herkesin düşüncesi görüşleri farklı tabikide hepimizin hamileliği bir olmak zorunda değil birimize zararlı olan diğerine faydalıdır.hepiniz biraz daha rahat olun bebişlerinize allahın izniyle birşey olmaz ne kadar pinpirikli olursak ozaman siter yaparız işte ozaman allah korusun birşey olur.panik yapmayın rahat olun...

Kimlerden bahsediyosun mesela cnm?
Alınganlık olduğunda falan o an hemen çözüldüğünü gördüm çoğu zaman ben..
Veya yanlış anlaşılma olduğunda.
Bide şöyle bişey var yüzyüze konuşmuyoruz burda yazıyoruz sadece kimin nasıl bi uslupla konuştuğunu neyi espri yaptığını neyi çok ciddi söylediğini anlamakta sıkıntı çekiyo olabiliriz..
Ki en basiti sözlülük döneminde eşimle en çok tartıştığımız zaman msnde konuştuğumuz zamandı çnkü sesimizi duymuyoruz tonlamalarımızı duymuyoruz mimiklerimizi göremiyoruz..
Ama dediğin gibi bi asabilik veya agrasiflik kimseden sezmedim ben açıkcası.. :40:

benim ne ekşiye nede tatlıya karşı bir aşerme durumum var ikisinide hiç istemiyorum.önüme gelirse yerim ama arama.şimdi benim bebşin cinsiyeti gitti desenize..:90:

valla canım beni sorsan aynı durumdayım. daha birşeye aşermişliğim vuku bulmadı. olsa da kocamı terletsem aslında ama. herşeyi yiyorum ben tatlı ekşi farketmiyor...

ya kızlar kimse beni yanlış anlamasın..
ben çikolata zararlı demedim.. sadece kafein içeriyor dedim ve bu bebeğe zararlı.. mutlaka fazla tüketim olunca etkilenirler.. ama niye herkes hucumladı ben onu anlamadım..
sonuçta birşeyler paylaşıyoruz burda...
en yakınımdaki örneği vereyim..
eltim 15 haziranda doğum yaptı.. hamileliği boyunca deli gibi çikolata yedi ve çay içti.. sakınan göze çöp batar diyipte.. şimdi de bebeği uyutabilmek susturabilmek için daha 10 günlükken emzik vermeye başladı.. gazını falan çıkaramıyor.. asabileşiyor bir damlacık şey.. ha illa çikolatadandır demiyorum.. ama aşırı dikkatsiz beslendi.. ve zararlı olabilecek herşeyden yedi..
neyse ya ben okumaya devam edeyim daha iyisi.. ilk katıldığım zamanlarda bişi dedim yine herkes üstüme zıpladı..

fındık ezmesine ve ülkerin gofretine bayılırım. görür görmez canım çekti.. bi de şu ülker dolciayi gördünüz mü bilmem reklamlarda. 1 aydır arıyorum yaa...

ayy canım tühh söylemeseydim keşke...ama markette her an bulunabilir diye söylemiştim,eşine söyle o getirsin artık akşam...ben öyle yapıyorum genelde:64:
ben bulabiliyorum canım var marketlerde eşim bayılırda onlara ama ben pek sevmiyorum puding türü şeyleri:19:

valla canım beni sorsan aynı durumdayım. Daha birşeye aşermişliğim vuku bulmadı. Olsa da kocamı terletsem aslında ama. Herşeyi yiyorum ben tatlı ekşi farketmiyor...

evvet cnmm yaaaaaaaaaaaaaa bende hiiiçççççççççç aşermedimmmm. Açıkcası bende hamileliğime dair hiç belirti yokkk miğdem bulanmadııı mesella daha çok anlatılan şey bende yokkk.

ayy canım tühh söylemeseydim keşke...ama markette her an bulunabilir diye söylemiştim,eşine söyle o getirsin artık akşam...ben öyle yapıyorum genelde:64:
ben bulabiliyorum canım var marketlerde eşim bayılırda onlara ama ben pek sevmiyorum puding türü şeyleri:19:

yok canım... söylerim kocama getirir akşama..keşke bulunamayanı arasa tabi ama onu istiyom bunu istiyom diye diye adam aşerdiğime inanmaz oldu off ya dolciaaaa:43:
bide ben başlık açacaktım neleri aşerdiniz diye.. manyaklıkmış anladım:60::60::60:

Benimde çok midem bulanıyo aslında cnm ama ekşi eskiden de hiç sevmezdim şimdide sevmiyorum tatlıya daha düşkünüm.. :44:

Kimlerden bahsediyosun mesela cnm?
Alınganlık olduğunda falan o an hemen çözüldüğünü gördüm çoğu zaman ben..
Veya yanlış anlaşılma olduğunda.
Bide şöyle bişey var yüzyüze konuşmuyoruz burda yazıyoruz sadece kimin nasıl bi uslupla konuştuğunu neyi espri yaptığını neyi çok ciddi söylediğini anlamakta sıkıntı çekiyo olabiliriz..
Ki en basiti sözlülük döneminde eşimle en çok tartıştığımız zaman msnde konuştuğumuz zamandı çnkü sesimizi duymuyoruz tonlamalarımızı duymuyoruz mimiklerimizi göremiyoruz..
Ama dediğin gibi bi asabilik veya agrasiflik kimseden sezmedim ben açıkcası.. :40:
canım benim doğru ama sürekli bir özür dileme sürekli bir açıklama yapma durumu ondan dolayı dedim.tabikide alınganlık devam etmiyor ama ben öyle hissettim...:27:

ben çikolata zararlı demedim.. sadece kafein içeriyor dedim ve bu bebeğe zararlı.. mutlaka fazla tüketim olunca etkilenirler.. ama niye herkes hucumladı ben onu anlamadım..
eltim 15 haziranda doğum yaptı.. hamileliği boyunca deli gibi çikolata yedi ve çay içti.. sakınan göze çöp batar diyipte.. şimdi de bebeği uyutabilmek susturabilmek için daha 10 günlükken emzik vermeye başladı.. gazını falan çıkaramıyor.. asabileşiyor bir damlacık şey.. ha illa çikolatadandır demiyorum.. ama aşırı dikkatsiz beslendi.. ve zararlı olabilecek herşeyden yedi..
neyse ya ben okumaya devam edeyim daha iyisi.. ilk katıldığım zamanlarda bişi dedim yine herkes üstüme zıpladı..

ya yok canım yanlış anlama üstüne zıplamak değil asla benim niyetim, seni kırmak da değil. ama şimdi çikoltat zararlı deyince hamilelikte insan daha hassas davranıyor ya, öyle bir cümle duyunca ben yemeyi kesebilirdim mesela. onun için yanlış anlaşılmasın diye bende diğer yazıyı paylaşmak istedim. lütfen yanlış anlama.

Yok tatlım kimsenin sana çullandığı çikolatanın kafein içerdiğini biliyorum abartmadığınız sürece tüketebilrsiniz diyolar ama onu söyledim..
Canım istemeseydi bende yemezdim..
Mesela ilk zamanlar türk kahvesinden tiksinmiştim içmiyodum..
Çayın fazlasının bebekte demir eksikliğine bile sebep olduğunu biliyorum bnmde bitane arkdşım hiç dikkat etmemiş çayıda fazlasıyla koyu içer bebeğinde demir eksikliği var ama herkes bir değildir..
Tabi birbirimizi uyarıcaz bildiğimiz şeylerde ama dediğim gibi bu kadar takmıyorum kasmıyorum..
Daha fazla dikkat edilmesi gereken şeyler varken çikolata benm için en masumu bence..
Sence öyle olmak zorunda değil tabiki..

evvet cnmm yaaaaaaaaaaaaaa bende hiiiçççççççççç aşermedimmmm. Açıkcası bende hamileliğime dair hiç belirti yokkk miğdem bulanmadııı mesella daha çok anlatılan şey bende yokkk.

benim de aşırı bulantım olmadı. sadece acıktığım zamanlar. aç kalırsam bulanmaya başlıyor. sinyal veriyor herhalde beni doyur diye.. :56:

valla canım beni sorsan aynı durumdayım. daha birşeye aşermişliğim vuku bulmadı. olsa da kocamı terletsem aslında ama. herşeyi yiyorum ben tatlı ekşi farketmiyor...

bende geçen terleteyim diye dedimki canım bir bal kabağı olsada tatlısını yapsam.döndü bu mevsimde.dedim bebek mevsim dinlemiyor diye.kara kara düşünmeye başladı sonra şaka diyince bir oh çekişi vardıki görmeliydiniz...

canım benim doğru ama sürekli bir özür dileme sürekli bir açıklama yapma durumu ondan dolayı dedim.tabikide alınganlık devam etmiyor ama ben öyle hissettim...:27:

Alınganlık dersen evet alınganlık yapanlar var daha doğrusu fazla hassas olanlar desek daha doğru..
Ama agrasiflik veya asabilk görmedim ben açıkcası..
Bide şöyle bişey var burda hepimiz hamileyiz kimse kimsenin nazını,kaprisini,alınganlığını çekmek zorunda değil..

slm kızlarrr :71:
kopmuşsunuz gene muhabbet derin kremmi yeni konunuz kız kardeşim verdi banada çatlak önleyiciymiş ama ben doktoruma danışmadan henüz kullanmadım . Gögüslerime kakao yagı sürdüm o da 2 defa :32:
ben de kakao yağı kullanıyorum özellikle belim ağrıdığında eşim kakao yağıyla masaj yapıyo birkaç gün hafifliyo
Kizlar dun de sordum ama sadece şeyda cvp verdi sagiolsun ikili testi yaptiran arkadaslar göbeginizdendenmi yoksa alttanmi bakti doktor lütfen cvp;(
ben ikili test yaptırmadım ama ilk 2 kontrolümüzde alttan bakmıştı bu sefer göbekten bakıp ense ve burun kemiğimi ölçtü
ooooooooooo hadi bakalımm cnmmm erken gitme kuzumm bebişler uyuyorr. Birde bol su iç girmeden olurmuu o zaman hareket ediyorlarrr.

çikolata yemeyi unutmayın kızlar...
ben unuttum sinirden..çikolata enerji veriyo ve kıpır kıpır oluyolar bebişler..:emir_bebek:
kızlar ben gittiğinde heyecandan uyuyamadım 30-40 dakika metroda geçti sabah vaktim orda 2 durak arayla çukulata yedim nestleden 5 parça falan gittiğimde bebeğim kıpır kıpırdı doktorumuz ve hemşireler çok şaşırdı çikolatadan mı yoksa benim heyecanım mı yansıdı bebeğime bilmem birde gidene kadar bir rampa vardı orda mecbur derin nefes aldım sebep ne bilmiyorum ama tek bildiğim bebeğimin beni çok mutlu ettiği e sürekli gözümün önüne gelmesi

ya güneş kremi sürdüm kollarıma falan az önce, tatili hatırlattı :(( ben deniz aşeriyorummm yaaaaa :31:
bende ok özledim denizi ya gitmsem kafama kadar gömülcem içine :52:
Selam kızlar.. yeni topiğimiz hayırlı olsun.. :)
geçmişi öyle üstten okudum .. 100sayfaya zor yetişirdim yoksa..
benimde ayın 19da devlet hastanesindeki randevumuz.. yarın da özele gidicem.. eğr belli olursa ve gösterirse cinsiyetimizi öğreniriz inşallah.. olmadı ayın 19da öğreniriz artık.. kısmet..

bu arada bebişin kıpraşması için kızlar bir tavsiyede bulunmak istiyorum..
çilolata aslında bebiklere zararlı çünkü içinde kafein maddesi var.. o yüzden onu yiyince kıpır kıpır oluyorlar.. ha kahve içmişsiniz ha çikolata yemişsiniz.. yani farklı olmuyor.. tabi fazla tatlı yiyen biri değilseniz.. 2 haftada öyle ufak bir çikolata yemenizde sakınca yok herhalde..
ama hareketlenmesi için burundan derin nefes alıp ağızdan vererek daha fazla oksijen göndermiş oluyoruz bebeğe pompalanan kanla.. ve bu da hareket etmesini sağlıyor.. :49::nazar::nazar::nazar:
ben yedim çikolata doktora da söyledim çok şanslısınız bu haftada bu hareketleri herkes göremez :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:dedi bende çikolata yedim dedim bişi demedi
bende birkaç kere oldu yiyene kadar aklından çıkmıyor insanın:49:

Alınganlık dersen evet alınganlık yapanlar var daha doğrusu fazla hassas olanlar desek daha doğru..
Bide şöyle bişey var burda hepimiz hamileyiz kimse kimsenin nazını,kaprisini,alınganlığını çekmek zorunda değil..

amaan ne gerek var alıngan olmaya agresif olmaya ne güzel takılıyoruz işte. vakit geçiyor. çok kasmamak lazım. yazıda bazı şeyler yanlış anlaşılabilir. şeydacım boşver canım yaa..

ben de kakao yağı kullanıyorum özellikle belim ağrıdığında eşim kakao yağıyla masaj yapıyo birkaç gün hafifliyo

ben ikili test yaptırmadım ama ilk 2 kontrolümüzde alttan bakmıştı bu sefer göbekten bakıp ense ve burun kemiğimi ölçtü

kızlar ben gittiğinde heyecandan uyuyamadım 30-40 dakika metroda geçti sabah vaktim orda 2 durak arayla çukulata yedim nestleden 5 parça falan gittiğimde bebeğim kıpır kıpırdı doktorumuz ve hemşireler çok şaşırdı çikolatadan mı yoksa benim heyecanım mı yansıdı bebeğime bilmem birde gidene kadar bir rampa vardı orda mecbur derin nefes aldım sebep ne bilmiyorum ama tek bildiğim bebeğimin beni çok mutlu ettiği e sürekli gözümün önüne gelmesi

bende ok özledim denizi ya gitmsem kafama kadar gömülcem içine :52:

Ben yedim çikolata doktora da söyledim çok şanslısınız bu haftada bu hareketleri herkes göremez :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:dedi bende çikolata yedim dedim bişi demedi

bende birkaç kere oldu yiyene kadar aklından çıkmıyor insanın:49:

feryad cımm ben bunu kesinlikle deniyeceğim cnmmmmm.birde su içeceğimmmm.

Kızlar, sabahtan beri, şu lanet krem yüzünden netten ve telefondan araştırma yapıyorum, bu esnada doktor sitelerinde çok sayıda farklı konuda da soruyla karşılaşıyorum, inanın aynı soruya farklı doktorlar çok farklı yanıtlar verebiliyor, bu tarz konularda doktorlar bile görüş birliğine varamamışken bizim varmamız mümkün değil, önemli olan birbirimizi suçlamadan, yargılamadan, alınganlık yapmadan görüş-önerilerimizi paylaşabilmemiz.

Bir de sanırım üzerinde doktorların bile fikir birliğine varamadığı şeyleri dozunda tüketmemiz en mantıklısı olacak, yani çikolata yiyelim ama günde 1 taneyi geçmesin gibi.

canım benim neyse ben öyle hissetim herhalde.

feryad cımm ben bunu kesinlikle deniyeceğim cnmmmmm.birde su içeceğimmmm.

birde burda bir arkadaş vardı öküsürün uyanır dedi halimi düşünsenize heyecanlıyım ikide bir küçük çikolata parçaları atıyorum ağzıma bir yandan nefes nefese rampa çıkıyorum bir yandan da bebeğimle konuşuyorum ne olur hareket et seni görmek istiyorum diye :52::52::52: ay açıdım şimdi kendime :9: neyse değdi ama el salladı bize teyzesi kalkar gibi hareketler falan hiç durmadı:nazar::nazar::nazar: inş. seninki de tez zamanda kıpır kıpır davranır karşında:nazar::nazar::nazar: birde hissetmeye başlasak:emir_bebek::emir_bebek:

Back