• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebiş gösterirse görürsünüz tabi cnm inşallah öğrenirsiniz cinsiyetini yarın..
Kahveyi ve çikolatayı tamamen yasaklamıyolar cnm günde belirli bi sınırla alabilrsiniz diyolar..
Zaten ben çikolatasız yaşayamam yani.. :1:

evet yasaklamıyorlar ama yemeseniz ya da içmeseniz daha iyi diyorlar :) tabi buna herkes uyamıyor.. ben kendim adıma diyim..
sat'ım 25 mart ya, ben 15 martta kahveyi kestim.. sanki sonraki ay hamile kalacağım içime mi doğdu artık ne olduysa..
bende çikolata hastasıyım (şerbetli tatlıları sevmem hiç).. ama hamile kaldığımdan beri ağzıma tatlı pek sürmüyorum.. 1 bucuk ay önce 1kiloluk çokokrem aldı eşim bana seviyorum diye, üstünden sadece bir çay kaşığı yiyebildim hala duruyor :1:
bazen eşim de gelip bakıyor ateşim falan mı var da yemiyorum diye :D adam şaşırdı bu değişime...

HAMİLELİKTE ÇİKOLATA TÜKETİMİ
Çikolata içerdiği kafein, teobromin gibi maddeler nedeniyle insan vücudu üzerinde çeşitli etkilere sahiptir. Bu etkileri zaman zaman araştırmalara konu olmuştur. Gebelik üzerinde etkileri konusunda da bazı araştırmalar yapılmıştır. Bu konuda son yapılan araştırmalardan birisi 2008 yılında Yale Üniversitesinde yapılan araştırmadır. Bu araştırma sonucunda gebelik sırasında çikolata tüketiminin olumlu etkileri olduğu tespit edilmiştir. 2291 hamile bayan üzerinde yapılan bu çalışmada çikolata tüketen annelerde preeklampsi (gebelikte yüksek tansiyon, gebelik zehirlenmesi) daha az görülmüştür. Bu çalışmada ayrıca bebeklerin kordon kanında teobromin düzeyine bakılmıştır ve teobromin düzeyi yüksek olan gebeliklerde preeklampsinin az görüldüğü bildirilmiştir. Teobromin çikolatada bulunan bir metilksantin türevi maddedir, özellikle bitter çikolatada daha fazla bulunur. (Kaynak)

Bunun yanı sıra çikolata, kahve, kolada bulunan kafein maddesinin aşırı tüketiminin gebelik üzerinde düşük, erken doğum gibi olumsuz etkileri olabileceği bazı araştırmalarda gösterilmiştir. Ancak az veya orta düzeyde tüketmenin bir sakıncası yoktur. Günde 1-2 bardak kahve veya kola benzeri içecekler tüketilebilir.

Özet olarak çikolatada bulunan teobrobin maddesinin gebelik üzerinde olumlu etkilerini kanıtlamak için daha fazla araştırmaya ihtiyaç olsa da aşırıya kaçmamak kaydıyla haftada 2-3 kere az miktarda çikolata tüketmenin faydaları olabileceği bildirilmektedir. Özellikle bitter çikolata daha çok tavsiye edilmektedir. Çikolata yüksek kalorili bir yiyecektir ve aşırı tüketilmesi fazla kilo alınmasına neden olur.

Ayrıca yapılan bazı çalışmalarda gebelik sırasında çikolata tüketen annelerin bebeklerinin doğumdan sonra daha mutlu olduğu ve daha çok güldüğü tespit edilmiştir. Çikolata "mutluluk hormonu" seroronini arttırarak insan duygu durumu üzerinde olumlu etki yapar.

seremcim ben sana geçen de yazmıştım ama sanırım görmedim. benim içime doğan sanki senin kızın olacak gibi:108:

görmedim canım çook özürr:16: gerçekten mi...bakalım tatlım yaa,eşim sanki erkek istiyor gibi geldi dün ilk defa öyle sezinledim ama doktor kızınız olucak derse de asla üzülmez belli etmez...allahım sağlıklı bebekler versin inşallah tabi ama kızlar da havalı oluyor beee:39:

hmm.. doğru. neyse artık onu düzelttiririm nurrose gelince..

Bencede mesajda atabilrsn :34:

inşallah tatlım,öğreniriz yaa....artık kıyafet almak istiyorum bebeğime,ama aldık geçen gün eşimle dayanamadık 3 çift çorap bir tatlı ki ilk doğduğunda giyer sonrada zor giyer:46:minicikkk....canım bende öyle yaparım diyorum kapının oraya koyup öyle uyuyabilirim, normalde ben 11-12ye kadar uyuyan biriydim eskiden ama şimdi sıcaktan sabah 8.30da 9da ayaktayım uyamıyorum kapı pencerede açamıyorum her yere inşaat yapılıyorr of of lazım yani...canım doğru diyorsun bende özlerim çok kıyamam bırakmaya ne yedi ne içti diye içim içimi yer valla:16:

Evet bende almak istiyorum bişeyler ama sonra bişey sanki beni engelliyo cinsiyetini öğrenmemiş olmakta daha da hevesimi kırıyo..
Cinsiyetini öğrensemde direk dalmam kıyafetlere gibi geliyo ya :44:
Ah o sıcaklardan bende uyuyamıyorum eşim camı açtırmıyo uçak çok fazla geçiyo bizim burdan bide caddeden geçen arbaların seslerinden uyuyamıyomuş paşam eh sıcaktanda ben patlıyorum bide güneş gözüme gözüme vuruyo uyumak iyice işkence oldu bu yaz anlycan zaten taşınmak istiyorum herşey batıyo gözüme evle ilgili :60:
Evet aslnda yemek yaptığım fln yok ama kıyamıyorum yinede özlüyorum..
Mesela ramazanda git burda durma bana sahurmuş iftarmış onla uğraşma ben anneme giderim diyoda bakalım içim rahat ederse gidiciimmmmm :1:

Çikolata içerdiği kafein, teobromin gibi maddeler nedeniyle insan vücudu üzerinde çeşitli etkilere sahiptir. Bu etkileri zaman zaman araştırmalara konu olmuştur. Gebelik üzerinde etkileri konusunda da bazı araştırmalar yapılmıştır. Bu konuda son yapılan araştırmalardan birisi 2008 yılında Yale Üniversitesinde yapılan araştırmadır. Bu araştırma sonucunda gebelik sırasında çikolata tüketiminin olumlu etkileri olduğu tespit edilmiştir. 2291 hamile bayan üzerinde yapılan bu çalışmada çikolata tüketen annelerde preeklampsi (gebelikte yüksek tansiyon, gebelik zehirlenmesi) daha az görülmüştür. Bu çalışmada ayrıca bebeklerin kordon kanında teobromin düzeyine bakılmıştır ve teobromin düzeyi yüksek olan gebeliklerde preeklampsinin az görüldüğü bildirilmiştir. Teobromin çikolatada bulunan bir metilksantin türevi maddedir, özellikle bitter çikolatada daha fazla bulunur. (Kaynak)

Bunun yanı sıra çikolata, kahve, kolada bulunan kafein maddesinin aşırı tüketiminin gebelik üzerinde düşük, erken doğum gibi olumsuz etkileri olabileceği bazı araştırmalarda gösterilmiştir. Ancak az veya orta düzeyde tüketmenin bir sakıncası yoktur. Günde 1-2 bardak kahve veya kola benzeri içecekler tüketilebilir.

Özet olarak çikolatada bulunan teobrobin maddesinin gebelik üzerinde olumlu etkilerini kanıtlamak için daha fazla araştırmaya ihtiyaç olsa da aşırıya kaçmamak kaydıyla haftada 2-3 kere az miktarda çikolata tüketmenin faydaları olabileceği bildirilmektedir. Özellikle bitter çikolata daha çok tavsiye edilmektedir. Çikolata yüksek kalorili bir yiyecektir ve aşırı tüketilmesi fazla kilo alınmasına neden olur.

Ayrıca yapılan bazı çalışmalarda gebelik sırasında çikolata tüketen annelerin bebeklerinin doğumdan sonra daha mutlu olduğu ve daha çok güldüğü tespit edilmiştir. Çikolata "mutluluk hormonu" seroronini arttırarak insan duygu durumu üzerinde olumlu etki yapar.
Merhaba ben 2011 ocak annesiyim ben her allahın günü yedim çikolata :D hele doğum öncesi ülker riolardan günde iki tane yiyordum sütle :D kızım da maaşallah çok güleçtir ..

görmedim canım çook özürr:16: gerçekten mi...bakalım tatlım yaa,eşim sanki erkek istiyor gibi geldi dün ilk defa öyle sezinledim ama doktor kızınız olucak derse de asla üzülmez belli etmez...allahım sağlıklı bebekler versin inşallah tabi ama kızlar da havalı oluyor beee:39:

estağfrullah canım ne özrü. benim ki de erkek istiyor sanırım. % 70 erkek dediğinde doktor gözlerinin içi parladı. ama sürekli benim için hiç farketmez diyor. ama doğduktan sonra zaten kimsenin cinsiyeti umursayacağını sanmıyorum ben.. bu arada izmirlimisin? ben istanbulda oturuyorum ama aslen salihlidenim..

çikolata zararlı demeyin yaaa,öyle birşey olmaz,olamazz,yahu o zararlı bu zararlı o zaman açlıktan ölsek mi ne:43: saçma....ben sorucam doktoruma, hergün mutlaka 1 gofret yiyorum istisnasız...ayrıca fıstık,fındık ezmesi de yiyorum ayrıca kızlar fındık,fındık ezmesi çok faydalıymış...ben bayılırdım şimdi daha bayıla bayıla yiyorum,umarım canınızı çektirmem söyleyince ama her markette var alırsınız...:66:hem de faydalıymış :74:

Son düzenleme:
Merhaba ben 2011 ocak annesiyim ben her allahın günü yedim çikolata :D hele doğum öncesi ülker riolardan günde iki tane yiyordum sütle :D kızım da maaşallah çok güleçtir ..

maşallahh o zaman kızına:61: benim tatlı midemi bulandırıyor diye yemiyordum halbuki çok severim ama hep ekşi aşeriyorum eşimi maymun ettim o daldan bu dala.. olmamış bütün meyveleri aşerdim ekşi diye.. ama bugün 2 tane çikolata yedim. bundan sonra daha çok yemeye özen gösteririm artık..:8:

ben öyle çikolata hastası değilim ama kararında tüketilen çikolatanın zararının olacağını sanmıyorum.. doktora girmeden önce bir muz bir hurma ve yarım tablet çikolata yemiştim. maşallah dedi doktor hareketleri çok güzel dedi. bundan sonra da doktora girmeden yemeyi düşünüyorumm..

çikolata zararlı demeyin yaaa,öyle birşey olmaz,olamazz,yahu o zararlı bu zararlı o zaman açlıktan ölsek mi ne:43: saçma....ben sorucam doktoruma, hergün mutlaka 1 gofret yiyorum istisnasız...ayrıca fıstık,fındık ezmesi de yiyorum ayrıca kızlar fındık,fındık ezmesi çok faydalıymış...ben bayılırdım şimdi daha bayıla bayıla yiyorum,umarım canınızı çektirmem söyleyince ama her markette var alırsınız...:66:hem de faydalıymış :74:

gofrettt..:53::53::53: fındık ezmesi....:53::53::53:

evet yasaklamıyorlar ama yemeseniz ya da içmeseniz daha iyi diyorlar :) tabi buna herkes uyamıyor.. ben kendim adıma diyim..
sat'ım 25 mart ya, ben 15 martta kahveyi kestim.. sanki sonraki ay hamile kalacağım içime mi doğdu artık ne olduysa..
bende çikolata hastasıyım (şerbetli tatlıları sevmem hiç).. ama hamile kaldığımdan beri ağzıma tatlı pek sürmüyorum.. 1 bucuk ay önce 1kiloluk çokokrem aldı eşim bana seviyorum diye, üstünden sadece bir çay kaşığı yiyebildim hala duruyor :1:
bazen eşim de gelip bakıyor ateşim falan mı var da yemiyorum diye :D adam şaşırdı bu değişime...

Bende günde 1 tane türk kahvesi içerdim ve içmediğim gün bi eksiklik hissederdim..
Eskisi gibi aramıyorum ancak biri gelicekte ona yaparken kendmede yapıcam öyle içiyorum..
Ama çikolatada hiç bi kısıtlama getirmedim kendime..
Kahvede cnm çekerse içerim.. O kadar kasmıyorum ben kendimi açıkcası..
Buda tercih meselesi sonuçta..
Mesela bende hiç asitli bişey tüketmiyorum bırakalı baya oldu ee içenlerde var tamamen kesmek canı istiyosa normal değil bence..

Imm bitter dahamı faydalıymış severim bitteride.. :56:
Oyyy dahamı çok gülüyomuş bebişler hahaha ay içim bi tuhaf oldu onu okuyunca..
Bilgi için teşekkürler cnm.. :34:

estağfrullah canım ne özrü. benim ki de erkek istiyor sanırım. % 70 erkek dediğinde doktor gözlerinin içi parladı. ama sürekli benim için hiç farketmez diyor. ama doğduktan sonra zaten kimsenin cinsiyeti umursayacağını sanmıyorum ben.. bu arada izmirlimisin? ben istanbulda oturuyorum ama aslen salihlidenim..

dün eşimle konuşurken farkettim bugüne kadar en ufak bir şey söylemedi kız erkek diye ama onu gözlerinden bile tanıyorum artık:16: erkek istiyor galiba...hayırlısı tatlım bakalım yaa. 20sinde umuyorum belli olucak:34: ben izmirliyim canım doğma büyüme...manisa salihli:) hemşehri sayılırız aslında....:61:

maşallahh o zaman kızına:61: benim tatlı midemi bulandırıyor diye yemiyordum halbuki çok severim ama hep ekşi aşeriyorum eşimi maymun ettim o daldan bu dala.. olmamış bütün meyveleri aşerdim ekşi diye.. ama bugün 2 tane çikolata yedim. bundan sonra daha çok yemeye özen gösteririm artık..:8:

Bende ekşiyi çok severdim. Hamileyken tatlı aşerdim hep . Ekşiyi ağzıma süremezdim. Evde ekşi o kadar çok şey vardı ki hepsi çöpe gitti.Bana hep erkek olacak erkek olacak dediler ama kızım var :D

Bende ekşiyi çok severdim. Hamileyken tatlı aşerdim hep . Ekşiyi ağzıma süremezdim. Evde ekşi o kadar çok şey vardı ki hepsi çöpe gitti.Bana hep erkek olacak erkek olacak dediler ama kızım var :D

benimki de erkek canım... şimdilik öyle görünüyor yani. ama herkez ekşi istediğim için erkek diyordu. ye tatlıyı doğur hakkıyı ye ekşiyi doğur ayşeyi lafı yalan. herkes tam tersi olur dedi öyle de oldu:)

bu ekşiye-tatlıya aşerme olayına göre cinsiyet belirleme tamamen safsata. benim kuzenin hep ekşi yedi. aklınıza gelebilecek bütün ekşi meyveler, otlar ( ay ağzım sulandı yazarken) ama oğlu oldu. biraz mide bulantısıyla alakalı. bulantı çok olunca insanın tatlı yiyesi gelmiyor doğal olarak, ekşiye yöneliyor..

arkadaşlar benim topikte dikkatimi çeken birşey oldu.herkes birşeylerden bahsediyor.fakat bazı arkadaşlarda sanki biraz asabilik var kızıyor gibi geldi.birde 9 ay burdayız birlikteyiz belki sonrasındada kimse alınganlık yapmasın kırılmasın isterim.herkesin düşüncesi görüşleri farklı tabikide hepimizin hamileliği bir olmak zorunda değil birimize zararlı olan diğerine faydalıdır.hepiniz biraz daha rahat olun bebişlerinize allahın izniyle birşey olmaz ne kadar pinpirikli olursak ozaman siter yaparız işte ozaman allah korusun birşey olur.panik yapmayın rahat olun...

Çok sağolun inşallah sizlerde hayırlısıyla kavuşursunuz bebişlerinize :emir_bebek: çok sık giremiyorum bebişten ama danışmak istediğiniz şeyleri mesaj atarsanız yardımcı olmak isterim.Bu dönemde insanın kafası soru işaretiyle doluyor çünkü

bu ekşiye-tatlıya aşerme olayına göre cinsiyet belirleme tamamen safsata. benim kuzenin hep ekşi yedi. aklınıza gelebilecek bütün ekşi meyveler, otlar ( ay ağzım sulandı yazarken) ama oğlu oldu. biraz mide bulantısıyla alakalı. bulantı çok olunca insanın tatlı yiyesi gelmiyor doğal olarak, ekşiye yöneliyor..

benim ne ekşiye nede tatlıya karşı bir aşerme durumum var ikisinide hiç istemiyorum.önüme gelirse yerim ama arama.şimdi benim bebşin cinsiyeti gitti desenize..:90:

Back