• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

alkış merssetciğimee simgeleri yapmıyo pc m ya :-( yoksa birsürü alkış yapacaktım sana .
cici anne olacaksın maşallah sana :nazar: aha bu simgeyi yapıyor diğerlerini yapmıyo :14: sanırım bilgisayarım bozuluyor.bebek doğsada içme bırakırsın zaten belli bir süre sonra.benim de arkadaş hamile 6 aylık hala içiyo zıkım iç diyorum gülüyor kızıyorum kendine ama dinlemiyo gerçi telefonda demediğimi bırakmıyorum bebişe yazık .
aslında normal zamanda benim bulunduğum ortamda içenede ben kızıyorum .sen içiyorsun beni niye zehirliyorsun git başka yerde iç diyorum .yavaştan sıvışıyolar.hele hele parkta cocuklar oynarken babaları içiyo ya kriz geliyo bana.başka yerde içer misiniz beyefendi rahatsız oluyoruz diyorum kasıyo adam yavaştan yavaştan sıvışıyo :1:

Sağol canım benim gaza geliyorum böyle destek olununca, gurur duyuyorum kendimle :65::65::65:

benim çalıştığım binada yaklaşık 700 kişi çalışıyor, bunların da %70 i kadın, dolayısıyla bol miktarda hamile, emzikli falan oluyor :1: özellikle son dönemde o kadar çok görüyordum ki karnı burnunda elinde sigara içenleri, inanamıyorum, kimsenin anneliğini sorgulamak kimsenin haddi değil ama bu kadarcık fedakarlığı da mı yapamıyorsun dimi?

parkta da en doğrusunu yapıyorsun, orası sigara içilecek en son yer :20: düşüncesiz insanlar nolucak :63:

Bak senin yerine bol miktarda simge yaptım :60::60::60: bilgisayarı da kapat aç bak bakalım düzelecek mi?

yuhhhhhhhhhhhhhh anlamıyorum ben insanları yazık bebişine ya doğunca yanındada içsin bende aynen inanmıyordum eşimde içince günde 1 pk içiyordum ama çok şükür istediğin zaman Allah sabır veriyor dayanamam diye bir şey olmuyorher kes anne olamaz doğurmak yetmez

Canım seni de tebrik ederim, biz gerçekten zoru başarıyoruz :46::46::46:
Benim gebeliğim pek planlı değildi, o yüzden ilk 4 hafta bilmeden içtim maalesef, testte çift çizgiyi gördüğümde elimde yarısı içilmiş son digaram vardı, ikinci çizgi belirdiği anda kalan yarısını tuvalete attım, ve o benim son sigaram oldu :66:

kızlar konumuza ne oldu? bürou taşıdık 2-3 gündür netimiz yok. geldim sizi göremedim konu kılıtlenmiş ödüm patladı ya. ay ne çok alışmışım size. neden buraya geçtik? nurgule msj atıyoruz sanırım bilgileri. bende atarım şimdi. herkez iyi mi? ben cumartesi gidecem doktora.

Anladım canım, benimki de hırçınlaşmasa da bebeğin de benim de rahatsız edici derecede üstümüze düşüyor, eşim bu bebeği 3 yıldır istiyordu, ben istemediğim için yapmadık, hep hap kullandım ben, her ay yalvarırdı bana bu ay kullanma diye, ama ben kesinlikle istemiyordum... uzun süre beklediği için çok kıymetli bebeği :34: benim de normalde de çok üstüme düşerdi zaten, hem de boğacak düzeyde...

Bu arada biz de hiç yapmadık :77: bir süre daha da yapmayız heralde :26:

Senin eşinin burcu ne cnm çok merk ettm..

bende içmedim içenlere de çok kızardım ama benim anlamadığım canım neden hala istiyor ben tamamen bırakmayı hayal ederken bebeğime rağmen canımın istemesi sinir bir durum eşimde içiyor bana söz vermesine rağmen bırakmadı onada sinir oluyorum

Ben sigarayı bırakmadan önce sürekli başımda bıdı bıdı konuşan bi adamdı eşim bırakalım birlikte sen bırak bende bırakcam hamile kalırsan kesinlikle içemezsin bak ben sana diyorum diye..
Sen bırak benm bırakma gibi bi derdim yok diyodum her seferinde ve gerçekten hiç öyle bi derdimde olmadı..
Hani sürekli ah şu mereti bi bırakabilsem diyen insanlar varya hiç onlardan değildim yani :1:
Sonra hasta oldum içemedim ve bıraktım aslında en büyük sebebide bigün anne olmak istiyosam bırakmam lazım mantığıyla bıraktım..
O günden sonra eşim pro almıştı bi fırt çekiyim demiştim hamile fln değildim tabi ıyy o ne öyle nefessiz kaldım sanki ağzım çöp kutusu gibi berbatt..
Bıraktıkdan sonra tekrar içmemeye gayret edin sonuçta iradenize sahip çıkabiliyosunuz demekki..
Prodan bi fırt almamın sebebide kendimi denemekti bi nevi..
Hee bu arada eşim hala püfür püfür içiyo bırakma gibi bi derdi yok :60:
İş stresinden dayanamıyomuş bu işte çalıştığı sürece bırakamazmış bla bla blaa..

Umarım dediğin gibi olur, zaten kabaca bir hesapla en az 2 yıl içmemiş olucam, unuturum o zamana kadar dimi :61:

Bu arada bizim şirketten bir kız, hamileyken günde 1.5 paket sigara içiyordu, 6 aylıkken erken doğum yaptı ve bebeğini kaybetti, şimdi yine hamile ve yine sigara içiyor, onu gördükçe deliriyorum inan ağzını burnunu kırasım geliyor :41:
neymiş bırakamazmış, o kadar insan sigara içiyormuş bebekleri sağlıklı doğuyormuş, onun geçen yılki bebeğinin ölümü kadermiş bilmemne,
bırakılmasa ben bırakamazdım, nerdeyse 14 yıldır içiyorum aralıksız içiyorum ben bu zıkkımı ve bebeğimleyken asla asla içmem, bırak içmeyi, sigara içilen ortama bile girmem :19:

Bende yanımda içenleri bile kışkışlıyorum içmeyin yanımda diye eşimde içmiyo balkonda içiyo kendine işkence bırak kurtul diyorum bebek doğdukdan sonra balkonda bile içirtmem görürsün gününü :1:
Hamileyken sigara içmenin zararlarını bas bas bağırarak söylüyolar erken doğuma bebekte kalıcı hasarlara neden oluyomuş iş arkadaşında gerçekten rahatmış hiçmi vicdanı sızlamamış acaba bazen insanları anlamakta güçlük çekiyorum.. :19:

evet canım bende oğluşa alacağım Çilek > Riverton 155*215 cm kaz tüyü yorgan tek kişilik (%15wgd - %85wgf) baksana canım sence de iyi olur mu ya çilek ürün ya koku yapar mı ki arkadaş demiş dikat et koku yapmamasına diye .107 tl imiş 79 a düşmüş .
yastık olarak da bunu alırım 15 tl miş Çilek > Wakefield 50*70 cm yastık

Canim çilegin mallari kaliteli fiyatida uygun bence valla ben hic kokaninida duymadim onlar belki iyi olmayan marka olabilir bilemiyorum benimki othello ve cevremde arkadaslarimda annemde herkes kullaniyor cok rahat yalniz kesinlikle makineye atma kuru temizleme yaptir canim[/QUOTE]evet canım othellaı gördüm araıştırırken ama sanki biraz daha pahalıydı .haftasonu gidip gezeyim yakından göreyim bakalım .kuru temizlemeye vericez sağol canım yardımın için .

Sağol canım benim gaza geliyorum böyle destek olununca, gurur duyuyorum kendimle :65::65::65:

benim çalıştığım binada yaklaşık 700 kişi çalışıyor, bunların da %70 i kadın, dolayısıyla bol miktarda hamile, emzikli falan oluyor :1: özellikle son dönemde o kadar çok görüyordum ki karnı burnunda elinde sigara içenleri, inanamıyorum, kimsenin anneliğini sorgulamak kimsenin haddi değil ama bu kadarcık fedakarlığı da mı yapamıyorsun dimi?

parkta da en doğrusunu yapıyorsun, orası sigara içilecek en son yer :20: düşüncesiz insanlar nolucak :63:

Bak senin yerine bol miktarda simge yaptım :60::60::60: bilgisayarı da kapat aç bak bakalım düzelecek mi?

Canım seni de tebrik ederim, biz gerçekten zoru başarıyoruz :46::46::46:
Benim gebeliğim pek planlı değildi, o yüzden ilk 4 hafta bilmeden içtim maalesef, testte çift çizgiyi gördüğümde elimde yarısı içilmiş son digaram vardı, ikinci çizgi belirdiği anda kalan yarısını tuvalete attım, ve o benim son sigaram oldu :66:
aferim valla içimden geliyor böyle güzel düşünen insanları seviyorum ,fedakarlık yapabilen insanlara hayran kalıyorum hep.simge yapmıyo bazen benim bilgisayar antika sayılır aç kapa kafası gelmiyor ancak format gelir hakkından onunda cd yeri bozulmuş

kızlar konumuza ne oldu? bürou taşıdık 2-3 gündür netimiz yok. geldim sizi göremedim konu kılıtlenmiş ödüm patladı ya. ay ne çok alışmışım size. neden buraya geçtik? nurgule msj atıyoruz sanırım bilgileri. bende atarım şimdi. herkez iyi mi? ben cumartesi gidecem doktora.
yaa neler kaçırdın neler :1: kaç sayfa geçtik .seyyahımın haberi yok dedim ama bulursun diye haber vermedim canım .nasıl taşınmanız bittimi tamaen çok yorma tamam mı kendini.9 temmuz randevun var ben hatırlyorum bak

Senin eşinin burcu ne cnm çok merk ettm..

Bende yanımda içenleri bile kışkışlıyorum içmeyin yanımda diye eşimde içmiyo balkonda içiyo kendine işkence bırak kurtul diyorum bebek doğdukdan sonra balkonda bile içirtmem görürsün gününü :1:
Hamileyken sigara içmenin zararlarını bas bas bağırarak söylüyolar erken doğuma bebekte kalıcı hasarlara neden oluyomuş iş arkadaşında gerçekten rahatmış hiçmi vicdanı sızlamamış acaba bazen insanları anlamakta güçlük çekiyorum.. :19:

Aslan canım, gerçi benim babam da aslan ama babamla eşim pek benzemiyorlar, tek ortak yanları sevgilerini gösterme konusunda aşırı cömert olmaları, sevgi göstermeye ve şımartmaya bayılırlar :69:
Benim eşim pek anne sevgisi, şevkati görmemiş, o şevkati bende bulunca bana çok düşkün oldu, Allah bozmasın tabi şikayet etmeye hakkım yok ama ben de tipik ikizler kadını, fazla sıkıya gelemiyorum, arada heyyyyyyyt yeter be dediğim oluyor :34:

Sigara konusunda ben de kışkışlıyorum milleti, hatta geçen gün açık havada olduğumuz halde masamda sigara içirtmedim kimseye, gidin uzakta için dedim :51: gerçi benim arkadaşlarım da düşünceliler o konuda, zaten gidecektik falan dediler yani :1:

Kızlar benim yazları hep ayaklarım şişer, bileklerim falan odun gibi olur :50: şimdi üstüne hamilelik de eklenince ayaklarım fil ayağı gibi oldu, üstüne basamıyorum, tuz çok kullanmıyorum, suyu bulantılarımdan dolayı içemesem de limonata falan içip sıvı ihtiyacımı karşılamaya çalışıyorum, her akşam yürüyoruz eşimle, ama yine de ayak oldu davul, napıcam ben??? şimdiden böyleysem ilerleyen aylarda ne hale gelirim :18:

Aslan canım, gerçi benim babam da aslan ama babamla eşim pek benzemiyorlar, tek ortak yanları sevgilerini gösterme konusunda aşırı cömert olmaları, sevgi göstermeye ve şımartmaya bayılırlar :69:
Benim eşim pek anne sevgisi, şevkati görmemiş, o şevkati bende bulunca bana çok düşkün oldu, Allah bozmasın tabi şikayet etmeye hakkım yok ama ben de tipik ikizler kadını, fazla sıkıya gelemiyorum, arada heyyyyyyyt yeter be dediğim oluyor :34:

Sigara konusunda ben de kışkışlıyorum milleti, hatta geçen gün açık havada olduğumuz halde masamda sigara içirtmedim kimseye, gidin uzakta için dedim :51: gerçi benim arkadaşlarım da düşünceliler o konuda, zaten gidecektik falan dediler yani :1:

Allah bozmasın canım.. :nazar: :nazar: :nazar:
Açık havadaysak ya ben oturduğum yeri değiştiriyorum yada bi süre içenden uzak duruyorum..
Kokusuna tahammül edemiyorum hele bazen sokak bile sigara kokuyomuş gibi geliyo..:120:

kızlar yine ben:)) konu almış başını gitmiş.. benim de sigarayla başım dertte.. biz nerdeyse 4.5 ay önce birlikte bıraktık ama eşim 2 ay önce tekrar başladı. şimdi bu konuda sürekli tartışıyoruz. seni görünce benim de canım istiyor diyorum alıp bi fırt çekiyorum hiç etkisi olmuyor. halbuki çok rahatsız ediyor hem onun bana kötü kokmasını istemiyorum hem de hamile olduğum için bana destek olsun anlasın istiyorum. çok baskı yapıyosun diyor bana.. bende sözümün hiçbir kıymetinin olmadığını gördükçe daha çok baskı yapma ihtiyacı duyuyorum yanı buna sebep sensin diyorum. dün böyle tartıştık sabah da ofise gelecekmisin dedi. ben de gelmicem bundan böyle rahat ol dedim. az önce arayıp özür diledi ama bu konuda hiç taviz vermeyecek biliyorum:14:

Allah bozmasın canım.. :nazar: :nazar: :nazar:
Açık havadaysak ya ben oturduğum yeri değiştiriyorum yada bi süre içenden uzak duruyorum..
Kokusuna tahammül edemiyorum hele bazen sokak bile sigara kokuyomuş gibi geliyo..:120:

Sağol canım Allah kimsenin başını bozmasın :nazar::nazar::nazar: aşkın ömrü 3 yıl diyenlere inat 11 yılı devirdik birlikte, 18 yaşımdan beri aşığım kocama :69: Allah ayırmasın kimseyi sevdiğinden, ay duygusala bağladım yine :69:

Şu sigaradan tiksindiğim günleri ben de görebilecek miyim acaba :44: milleti kışkışlayıp sonra da kedinin ciğere baktığı gibi ellerine bakıyorum, içimden günah bir şeyi istiyormuşum gibi Tövbe Tövbe sen affet Allahım falan diyorum, şaka gibi :60:

kızlar yine ben:)) konu almış başını gitmiş.. benim de sigarayla başım dertte.. biz nerdeyse 4.5 ay önce birlikte bıraktık ama eşim 2 ay önce tekrar başladı. şimdi bu konuda sürekli tartışıyoruz. seni görünce benim de canım istiyor diyorum alıp bi fırt çekiyorum hiç etkisi olmuyor. halbuki çok rahatsız ediyor hem onun bana kötü kokmasını istemiyorum hem de hamile olduğum için bana destek olsun anlasın istiyorum. çok baskı yapıyosun diyor bana.. bende sözümün hiçbir kıymetinin olmadığını gördükçe daha çok baskı yapma ihtiyacı duyuyorum yanı buna sebep sensin diyorum. dün böyle tartıştık sabah da ofise gelecekmisin dedi. ben de gelmicem bundan böyle rahat ol dedim. az önce arayıp özür diledi ama bu konuda hiç taviz vermeyecek biliyorum:14:

Ben bıraktığımda eşimde bıraktı güya ama tekrar başladı delirdim bende senin gibi oda üstüme gelme diyip bitane daha yakıyodu daha da deliriyodum :4:
Ama sırf eşinle biten bişey değil yanında içenler var sokakta içenler var kendini tutman lazım..
Bırakmıyosan bırakma kendine zarar diyorum en sonunda deli etsede beni..
Bu arada bu bi fırt çekmek hamileyken olmuyo dimi?

Sağol canım Allah kimsenin başını bozmasın :nazar::nazar::nazar: aşkın ömrü 3 yıl diyenlere inat 11 yılı devirdik birlikte, 18 yaşımdan beri aşığım kocama :69: Allah ayırmasın kimseyi sevdiğinden, ay duygusala bağladım yine :69:

Şu sigaradan tiksindiğim günleri ben de görebilecek miyim acaba :44: milleti kışkışlayıp sonra da kedinin ciğere baktığı gibi ellerine bakıyorum, içimden günah bir şeyi istiyormuşum gibi Tövbe Tövbe sen affet Allahım falan diyorum, şaka gibi :60:

Amin canım..
3 yılmı hmm bizde geçtik 3 yılı hahaha yalan onlar yalan bencede :1:

Valla ben çok tiksindim cnm yaa hamile değilkende tiksiniyodum kokusu mahfediyodu beni hala öyle.
Kokusunu aldığında da tiksinme hissetmiyomusun cnm ya?

Canım ya, of eşin içerken işin zor...
Gerçi benimki de içiyor ama akşam evde içmiyor, iş yerinde içiyor akşama kadar, anladığım kadarıyla sizin iş yeriniz de aynı, yanılıyor muyum?
Ay söyle bari kötü bir sigara içsin, hem sen de istemezsin o zman, o da tiksinir, benimki azaltmak için öyle yapıyor, abuk sabuk sigaralar alıyor :60:
Sözünün değeri yok diye düşünme ama, bırakmıyorlar işte napalım, ben de çok dil döküyorum bırakmıyor...

ben sigara hiç içmedim kokusundan bile nefret ederim evlendikten sonra eşim balkonda içti asla evde içirmem . hamile olduktan sonra yine balkonda içiyodu balkonun kapısını bile kapattırdım kesinlikle dedim evde kokusunu duymicam dedim . oda unuttu odada sigarayı yaktı balkona gitti ve kapısını kapatmayı unutmuş . ilk kez kocamla ogün tartıştık o bana bağırdı bende ona hiç taviz vermedim sorumsuzluk senin yaptığın gibi bir sürü aşağılayıcı laf ettim sonra gittim teelevizyon açtım izledim oda yatcaktı gececiydi sonra kalktı geldi yanıma özür falan filan dedim son olsun kokusunu bile duymicam diyorum artık yanımda dahi içmiyor ve balkonun kapısını kapatıyor. hamilelikte sigara çok kötü kokuyor onun yanı sıra terleme kokusu parfüm kokusu ağız kokusu bunlar beni tiksindirdi. yatarken kocama bile sarılmıyorum eskiden sarılırdım ama şimdi bir koku duysam hemen uzaklaşıyorum oda daha dikkatli oluyor . bazen dişlerini fırçalamazdı . şimdi daha dikkatli ter kokusunu ne bilim ya dikkat şart

Kızlar benim yazları hep ayaklarım şişer, bileklerim falan odun gibi olur :50: şimdi üstüne hamilelik de eklenince ayaklarım fil ayağı gibi oldu, üstüne basamıyorum, tuz çok kullanmıyorum, suyu bulantılarımdan dolayı içemesem de limonata falan içip sıvı ihtiyacımı karşılamaya çalışıyorum, her akşam yürüyoruz eşimle, ama yine de ayak oldu davul, napıcam ben??? şimdiden böyleysem ilerleyen aylarda ne hale gelirim :18:

benimde ayağım şişti ama sadece biri üstüne basamoyorum neden acaba ya yarın dr.a sorucam bu arada yarın ikili test günüm hemen çıkıyomu kızlar sonucu bilen varmı

Amin canım..
3 yılmı hmm bizde geçtik 3 yılı hahaha yalan onlar yalan bencede :1:

Valla ben çok tiksindim cnm yaa hamile değilkende tiksiniyodum kokusu mahfediyodu beni hala öyle.
Kokusunu aldığında da tiksinme hissetmiyomusun cnm ya?

Üste sinmiş kokusundan hoşlanmıyorum, mesela eşimin tişörtleri falan pis kokuyor, ya da akşam servise binmeden sigara içiyor millet, öyle biniyorlar servise, o zaman iğreniyorum ama içilirken dumanının konusunu alırsam hemen atlayıp bir tane yakasım geliyor :14: neyse bunu da atlatıcaz, nelere dayanıyorum bu da bir şey mi dimi :34:

Ben bıraktığımda eşimde bıraktı güya ama tekrar başladı delirdim bende senin gibi oda üstüme gelme diyip bitane daha yakıyodu daha da deliriyodum :4:
Ama sırf eşinle biten bişey değil yanında içenler var sokakta içenler var kendini tutman lazım..
Bırakmıyosan bırakma kendine zarar diyorum en sonunda deli etsede beni..
Bu arada bu bi fırt çekmek hamileyken olmuyo dimi?

benim sokakta içenlerle bi derdim yokki.. bana babam zorla bıraktırdı.. çok ısrar etti. ve benim gibi sigarayı içmeyip adeta yiyen birinin sigarayı bırakabileceğine kimse inanmadığı için komşularım falan ertesi gün rahat rahat içtiler hep yanımda.. hatta zorla ikram ettiler ama içmedim.. sonradan alışınca canımda çekmedi.. yani bıraktım ama yanımdakiler aynen devam etti.. böyle de zor koşullarda bıraktım düşün... ama iş kocama gelince zararlı ne yaparsa canım çekiyor etkileniyorum işte ne yapayım.. hamileyken sigara içenlere en çok ben kızardım hala da kızıyorum ama eşimde görünce çekiyorum bi fırt arada işte..:59:

benimde ayağım şişti ama sadece biri üstüne basamoyorum neden acaba ya yarın dr.a sorucam bu arada yarın ikili test günüm hemen çıkıyomu kızlar sonucu bilen varmı

Benim ikisi de şiş, Cumartesi yaptırıcam testi o esnada sorarım, henüz yaptırmadığım için kaç günde çıkar bilmiyorum cnm

Canım ya, of eşin içerken işin zor...
Gerçi benimki de içiyor ama akşam evde içmiyor, iş yerinde içiyor akşama kadar, anladığım kadarıyla sizin iş yeriniz de aynı, yanılıyor muyum?
Ay söyle bari kötü bir sigara içsin, hem sen de istemezsin o zman, o da tiksinir, benimki azaltmak için öyle yapıyor, abuk sabuk sigaralar alıyor :60:
Sözünün değeri yok diye düşünme ama, bırakmıyorlar işte napalım, ben de çok dil döküyorum bırakmıyor...

benimki de akşam evde içmiyor. işten eve paket getirmiyor yani.. ama ofisimiz evin dibinde.. 100 metre falan yani.. sıkılınca ben yanına gidiyorum. ona en uzak odaya oturuyorum bilgisayarda oyalanıyorum diyelim ki, taaaaa öteki odadan içtiği sigaranın kokusu burnumda bitiyor arıyorum dahiliden:)) yinemi yaktın az iç şunu beee.. diyorum o da yuhh oraya kadar nasıl geliyor koku anlamadım diyor. böyle böyle gün içinde 50 kere telefonlaşıyoruz ofisin içinde..:60: benim burnum insan burnu değil vakum vakumm..

Back