• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

bizde ateş olmadı canım.. bebeğin bünyesine bağlı bunlar.. kimi arkadaşın bebeğine ateş yapmış..
oğlum aşı olduktan sonra 2 saat gezdik eve gelince de 1 saat uyudu.. uyanınca anca verdim calpolu.. doktor ver demişti.. artık aşıdan yarım saat önce calpol verin diyorlar.. nekadar mantıklı bilemiyorum..
Bana doktor ateş olmadan verme demişti. Bir de calpol için açtıktan sonra tarihini üzerine yaz, buzdolabının kapağında tut, 2 ay geçince de at demişti. Etkisi kalmıyoremuş o zaman.
hepsi dökülür ilk saçların derler ama bilmiyorum bizimki de yolunmuş gibi yer yer kelleşmeye başladı:)

Hep biz mi kel kalcaz, biraz da Doruk kel kalsın işte:P

hepsi dökülür ilk saçların derler ama bilmiyorum bizimki de yolunmuş gibi yer yer kelleşmeye başladı:)

Bana doktor ateş olmadan verme demişti. Bir de calpol için açtıktan sonra tarihini üzerine yaz, buzdolabının kapağında tut, 2 ay geçince de at demişti. Etkisi kalmıyoremuş o zaman.

Hep biz mi kel kalcaz, biraz da Doruk kel kalsın işte:P

aşkolsun:5: kel kalmasında sorun yok da yolunmuş tavuğa benzicek yakında:1: hepsi birden dökülmesin ya dökülenin yerine yenileri çıksın hemen oğluşumun dik dik saçlarını seviyorum ben :)) off eşime derdim bıktım kılınızdan tüyünüzden diye birde oğlum çıktı şimdi burdan duyurulur bıktım erkeklerin kılından tüyünden:1: gerçi benim de aşağı kalır yanım yok yani tüy dökme mevsiminde gibiyim:30:
bu arada calpol bilgisi için teşekkürler ben odada tutuyordum ve 2.ayımızda almıştık 4.ay aşılarında ihtiyacım olursa faydası olmayacak anladığım kadarıyla bana yeni bir calpol yolu göründü ozaman:)

ocak bebeklerinin çoğu erkek mi ne? maşallah hepsi de çok yakışıklı . bnm de maviş bi yakışıklım var.

bu arada kızlar, ev sahibim üst katta o kadar gürültü yapıyo ki bebeğim sırf o yüzden uyanıyo. ya da korkup ağlıyo. az önce ağladı, gidip baktım uyuyo. dün sinirden ağladım. evde sürkli tadilat varmış gibi sesler çıkartıyolar. Allah'ım yardım et!

bu arada dün sağlık ocağına gittim. oğlumun aşı bilgilerini vermek için. hemşireye saçımın döküldüğünü söyledim. kan tahlili yapalım dedi, büyük ihtimalle düşük dedi. ama vitamin eksikliği mi kan değerinde mi düşüklük var anlamadım. yarın tahlile gidicem. ona göre de doktor ilaç vericek.

çok güzel açıklamışlar ama ben memnunum oğlumun saçlarından başka renk ve modelde hayatına devam etmesini istemiyorum ya:1:

Yeni Doğan Bebeklerde Saç Dökülmesi!
Bebeklerin saç miktarı çok farklı olabilir. Bazı bebekler neredeyse kel doğarken, bazıları simsiyah gür saçlarıyla dünyaya gelirler. İki durumda da endişelenecek hiç bir şey yok. İncecik 3-5 tel ya da simsiyah gür saçları olsun neredeyse tüm yenidoğanlar, saçlarının bir kısmını veya tamamını kaybederler. Doğum sonrasında zayıf saçlar dökülerek yerini yeni, olgun saçlara bırakır.

Bebeğimin Saçları Neden Dökülüyor?

Bunu şöyle açıklayabiliriz: Hormonlarınız hamilelik boyunca ve doğum sırasında vücudunuzu bu duruma hazırlamak üzere sürekli çalışma halindedir. Vücudunuzdaki her şeyi paylaştığınız bebeğiniz de doğal olarak bu hormonlardan payını alır ve vücudunda sizin hormonlarınızdan yüksek mikarda taşıyarak dünyaya gelir. Doğumdan hemen sonra bu hormon seviyesi olması gereken düzeyi yakalamak üzere düşmeye başlar ve bebeğinizin sahip olduğu saçlarının büyümesi de durur. Endişelenmeyin, çünkü bu durum saçlarının tekrar büyümeyeceği anlamına gelmez. Büyümesi duran ve zayıflayan saçlar, bebeğinizin saçları yeniden büyüme dönemine girdiğinde alttan gelen sağlıklı saçların ittirmesiyle dökülür. Bu sırada bebeğinizin saçları bir süre düzensiz, kısalı uzunlu ve hatta yer yer küçük kelliklerle yamalı görünebilir ama dert etmeyin, zamanla yeni ve güçlü saçlar tamamen çıkacaktır.

Yeni çıkan saçların öncekinden farklı renkte ve biçimde olması doğaldır. Yani siyah ve düz saçıyla dünyaya merhaba diyen bebeğiniz kumral ve dalgalı saçlarıyla hayatına devam edebilir.

Bebeğiniz sürekli yatış pozisyonunda olduğu için başının yastıkla temas ettiği noktalardaki saç kaybı daha belirgindir. Fakat bu tipteki dökülmeler hareket etmeye ve oturmaya başlamasıyla birlikte ortadan kalkar.

Tamamen doğal olan bu dökülme süreci boyunca bazı anormallikler farkederseniz veya ilk 6 ay sonrasında bebeğinizin saçları hala yoğun bir biçimde dökülmeye devam ediyorsa; mutlaka doktorunuza danışmalısınız. Bu durum, beslenme veya başka bir tıbbi kaynaklı sorundan kaynaklı olabilir.

marmelatte
calpol için verdiğin bilgiyi paylaştığın için teşekkür ederim.. evdekini atayım bari
bende üstüne 25 dereceye kadar oda sıcaklığında bişi olmaz diye düşünüp dolaba koymamıştım..
4.ay aşıda da kullandım.. tam 2 ay olmuş ozaman.. yenisini alıp evde bulundurmakta fayda var.. bir an için artık haziranda 6. ay aşısına alırım diye düşündüm de.. nolur nolmaz bulunsun evde...
bu arada senden özedim bugünkü sebzelere 1 büyük yaprak ıspanak kattım :) patates kabak havuç ıspanak.. + pirinç.. azcık daha pütürlü bıraktım alışsın diye..
resmen damaklarıyla eziyor yaw.. diliyle evirip çevirmesine alışmıştım da.. damaklarıyla ezmesi çok hoşuma gitti :D
bir de dişleri çıkınca nekadar şirin olurlar yarabbi :)

bu arada dün sağlık ocağına gittim. oğlumun aşı bilgilerini vermek için. hemşireye saçımın döküldüğünü söyledim. kan tahlili yapalım dedi, büyük ihtimalle düşük dedi. ama vitamin eksikliği mi kan değerinde mi düşüklük var anlamadım. yarın tahlile gidicem. ona göre de doktor ilaç vericek.

Benimde saclarim felaket dokuluyor bu iki haftadir resmen alnim acildi.. Bende bu hafta gideyim bi doktora dedim.. Okadar dokuluyorki gozum korktu..

bu da benim yakışıklım:) $DSC00377.jpg $DSC00379.jpg

Kizlar ya benim bebegimin gazi cook kotu kokuyor ya buyuk insanin bile oyle kokmaz heral... felaket bise Bu acaba bi soruna mi isaret?
Bizimki de kokuyor, gazı da kakası da:)
marmelatte
calpol için verdiğin bilgiyi paylaştığın için teşekkür ederim.. evdekini atayım bari
bende üstüne 25 dereceye kadar oda sıcaklığında bişi olmaz diye düşünüp dolaba koymamıştım..
4.ay aşıda da kullandım.. tam 2 ay olmuş ozaman.. yenisini alıp evde bulundurmakta fayda var.. bir an için artık haziranda 6. ay aşısına alırım diye düşündüm de.. nolur nolmaz bulunsun evde...
bu arada senden özedim bugünkü sebzelere 1 büyük yaprak ıspanak kattım :) patates kabak havuç ıspanak.. + pirinç.. azcık daha pütürlü bıraktım alışsın diye..
resmen damaklarıyla eziyor yaw.. diliyle evirip çevirmesine alışmıştım da.. damaklarıyla ezmesi çok hoşuma gitti :D
bir de dişleri çıkınca nekadar şirin olurlar yarabbi :)
Evet yaa:)) Bir arkadaşım "kaynanam dişlerini çektirdi, 3 gündür ne yaparsa yapsın kızamıyorum damaksız halini görünce" demişti. Hep onu hatırlıyorum şu dişsiz haliyle gülüp bişeyler yerken:))
Bu arada bugün ben formül sütten muhallebi yapıp onu yedirdim. Değişkilik olsun diye:)
Ay çok şeker, kel kadayıf:)

selam kızlar nasılsınız bugün..bende oğlumu uyuttum ütü yapmaya gidicem...dışarı çıkacaktım bugün dışarda ki polenleri görünce vazgeçtim:( oğlum zaten sürekli hapşırıyor birde polenler dokunmasın dedim..demir damlasını bişeylere karıştırıp vermeye çalışıyorum dediğiniz gibi ama ağlama krizlerine giriyor yavrucak:(( suya karıştırdım verdim az önce bi kaç çay kaşığı içti kusacak gibi oldu yine..ooff offf sen neymişsin be demir damlası bıktırdın beni..

Kizlar ya benim bebegimin gazi cook kotu kokuyor ya buyuk insanin bile oyle kokmaz heral... felaket bise Bu acaba bi soruna mi isaret?

canım merhaba.bebeğin kakasını düzenli yapıyormu.benim kızımdada aynı sorun var. hergün yapmıyor maalesef o yüzdende bizimkide bazen çok kötü kokuyor.

Back