• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Son fotoğraf sarılığının en yüksek olduğu dönemlerden, pek çirknidi o zamanlar:)

3. fotoğraf da mevlüt kıyafetimiz:)

İlk 2 foto da 2 aylıkkenden.

tü tü maşallah :nazar:
o ilk resimde uyudu uyuyacak havası var sanki :D anne uyuyacağım ya ne çekiyorsun demiş gibi :1:

Sorma yaa:) Oğlum doğduğunda aşırı sarışın olduğundan mı erken doğumdan mı bilemen göz kapakları oluşmamıştı daha, o yüzden gözlerinin olduğu yerde ince bir çizgi vardı, hatta çok ağlamıştım ben gözleri yok diye de İstanbul'dan eniştem gelip doktorla konuşana dek inanmamıştım doktora, sütüm kesilmesin diye yalan söylüyorlar bana diye ağlıyordum. Eniştem geldi, ona inandım artık.
BU fotoğraf da oğlumun gözlerini ilk açtığı zamanlardan. Açar bir iki dakika bakar, geri kapardı. Uyur mu uyanık mı anlayamazdık hiç:)

Koprina nerdesin bilemedim, buraya da yazayım, hem fikri olan diğer arkadaşlar da cevap verir dedim:)

Ya koprina sen biilrsin o zaman, oğlum 66.5 cm,7.5 kilo. Bu zamana dek hep huggies kullandık ama iki gündür bezin etiket kısımlarının değdiği yerler pütür pütür kabardı ve cildi de kıpkırmızı oldu. 4 maxi kullanıyoruz. Bezden midir sence?

maaşallah arkadaşlar oğluşlarınız birbirinden şekerler.e benim başım kelmi bende koyayım bari birkaç resim. $20120428_133739.jpg $20120502_203431.jpg $20120502_203436.jpg $20120413_115904.jpg

Koprina nerdesin bilemedim, buraya da yazayım, hem fikri olan diğer arkadaşlar da cevap verir dedim:)

Ya koprina sen biilrsin o zaman, oğlum 66.5 cm,7.5 kilo. Bu zamana dek hep huggies kullandık ama iki gündür bezin etiket kısımlarının değdiği yerler pütür pütür kabardı ve cildi de kıpkırmızı oldu. 4 maxi kullanıyoruz. Bezden midir sence?

heryerdeyim :1:
ben başlarda prima premium care kullandım memnundum ama bizde hep taşma olayı vardı bez taştıkça numarasını arttırdım 4 numara geçerken de aktif bebek aldık..
yani 3 ay 1 haftalıkken falan 4 numaraya geçtik ama bundan 1-2 hafta önce ay nasıl tarif edim.. makata yakın popiş yanaklarının birleştiği yerde beyaz noktacıklar çıkmıştı o sıralar niveanın pişik kremini kullanmaya başlamıştım ona yordum açıkçası.. doğdugundan beri memleketten aldığım bebek kremini kullanmıştım o birince aldığım nivea kremini kullanayım dedim.. artık kremden mi yoksa pişik başlangıçı mı bilemedim..
aktif bebeğe geçtikten 3 hafta sonra da pişik oldu ama beze yormak istemedim.. kremdendi sanırım ve biraz da benim hatam kremi beğenmedim diye birkaç kez sürmeden kapattım kurulamıyordum da pek sildikten sonra..
şimdi senin dediğini de bilemedim.. değişik kullandığın bişi oldu mu krem gibi falan? ama krem olsa o bölgede olmazdı pütürlükler.. havalar ısınıyor bence ondandır..
şey yap. hoş şu anda da ankara parçalı bulutlu.. bebeğin durduğu yere çöp poşeti ser.. üstüne de örn kirli kutusuna atacağın bir battniye mesela.. poposu açık kalsın hava alsın biraz.. he bacak arasına da bir çamaşır koyuver.. hortumları nereye fışkıracağı belli olmuyor.. ayaklarına da ince çorap.. yarım saat öyle dursun..
biz pişiğimizi öyle atlattık + pudra :) o kızarıklığın ilerlemesine müsade etme.. perişan oluyorlar sonra çiş yaptıkça..

**
bu arada biz 4no kullanıyoruz 88li paketimizi yeni açtık o bitince 4+ geçmeye düşünüyorum.. en son boyumuzu 62 ölçtüler.. o da bacağını germeden... kilosu da 8,340... 13 nisanda.. bir ara uğrayıp bakıcam kilosuna, hem ek gıdaya da geçtik bu ay bakalım yaradı mı oğluma.. geçen gün ölçtük görümcemle boyu 65cm idi :) buna daha çok inandım..

Son düzenleme:

canım bez dermatiti deniyor buna amaa bunca zaman yapmayıp da şimdi yapması ilginç oyüzden belki havanın sıcaklığından belki de yeni kullandığın birşey olduysa ondan olmuştur. çünkü ıslak mendil de kullanmıyorsun sen. bu arada zeytinyağı çok iyi geliyor doktoum bile z.yağını tavsiye ediyor poposunu yıkarken de suyun içine bir iki damla damlat demişti canım ciltte tahriş yapacak kalıntıları temizliyormuş sürdüğünde de ciltte koruyucu bir tabaka oluşturuyormuş. bu arada pudra kullanmayın kızlar pudranın tanecikleri ve sonradan oluşan pudra kümecikleri hareketli bölgelerde kasıklarda kıvrımlar arasında birikerek sürtünme yoluyla cilde zarar verebiliyormuş. ya da havada kalan tanecikler üst yolunum enfeksiyonuna ya da idrar yollarından girerek üriner enfeksiyona neden oluyormuş birde cildin hava almasını engelliyormuş doktorum uzun bir nutuk çekmişti de paylaşayım dedim:1:

heryerdeyim :1:
ben başlarda prima premium care kullandım memnundum ama bizde hep taşma olayı vardı bez taştıkça numarasını arttırdım 4 numara geçerken de aktif bebek aldık..
yani 3 ay 1 haftalıkken falan 4 numaraya geçtik ama bundan 1-2 hafta önce ay nasıl tarif edim.. makata yakın popiş yanaklarının birleştiği yerde beyaz noktacıklar çıkmıştı o sıralar niveanın pişik kremini kullanmaya başlamıştım ona yordum açıkçası.. doğdugundan beri memleketten aldığım bebek kremini kullanmıştım o birince aldığım nivea kremini kullanayım dedim.. artık kremden mi yoksa pişik başlangıçı mı bilemedim..
aktif bebeğe geçtikten 3 hafta sonra da pişik oldu ama beze yormak istemedim.. kremdendi sanırım ve biraz da benim hatam kremi beğenmedim diye birkaç kez sürmeden kapattım kurulamıyordum da pek sildikten sonra..
şimdi senin dediğini de bilemedim.. değişik kullandığın bişi oldu mu krem gibi falan? ama krem olsa o bölgede olmazdı pütürlükler.. havalar ısınıyor bence ondandır..
şey yap. hoş şu anda da ankara parçalı bulutlu.. bebeğin durduğu yere çöp poşeti ser.. üstüne de örn kirli kutusuna atacağın bir battniye mesela.. poposu açık kalsın hava alsın biraz.. he bacak arasına da bir çamaşır koyuver.. hortumları nereye fışkıracağı belli olmuyor.. ayaklarına da ince çorap.. yarım saat öyle dursun..
biz pişiğimizi öyle atlattık + pudra :) o kızarıklığın ilerlemesine müsade etme.. perişan oluyorlar sonra çiş yaptıkça..

**
bu arada biz 4no kullanıyoruz 88li paketimizi yeni açtık o bitince 4+ geçmeye düşünüyorum.. en son boyumuzu 62 ölçtüler.. o da bacağını germeden... kilosu da 8,340... 13 nisanda.. bir ara uğrayıp bakıcam kilosuna, hem ek gıdaya da geçtik bu ay bakalım yaradı mı oğluma.. geçen gün ölçtük görümcemle boyu 65cm idi :) buna daha çok inandım..

Sağol canım, bakalım ben de şu deneme külotlarından birini giydirip salayım bari oğlanı biraz.

pudra hakkında haklısında.. bize hiçbir krem.. ilaç.. zeytinyağı hiçbirşey yaramadı.. doktor 3-4 çeşit krem yazdı biri fayda etmedikçe başkasını yazdı.. sonunda oğlumun bu haline daha fazla dayanamayıp pudra aldım.. ve 3 günde geçti.. artık kullanmıyorum ama mesela pudrayı da koyarken önce elime koyup sonra krem gibi sürdüm toz kalmayacak şekilde.. poposu kuru kalıyordu böylece geçti pişiğimiz.. tabi ki evlatlarımız için en iyisini istiyoruz ama .. mesela annem beni pudra ile büyütmüş.. ozamanlar hep pudra kullanılırmış ve hiç pişik sorunu yaşamamış.. bazen bende çok pimpirikleniyorum ama herşeye de takılmamak lazım diye düşünüyorum :)

boşa akıyor diye çok üzülüyorum canım ya bayağ da akıyor yani dediğin gibi bugün bir ara dışarı çıkıcam kalkan alayım ben de hamileyken alacaktım gerekmez diye almadım almalıymışım sanırım.

ben kalkanı yıkamamışsam bazen biberon tutuyorum diğer tarafa, tek elle emzirmek gerekiyor tabi o zaman

arkadaşlar merhaba.4. ay aşılarını yaptıran annelere sorum olacak.bu aşı illaki ateş yapıyormu ya. benim gözüm şimdiden çok korktu.2 aydır kontrollerini dört gözle beklerken bu ay gelmesin diye içim içimi yiyor.:43:

ya kızlar bende bişi sorayım..
oğlum uykusunda uyanıyor çiş yapmak için.. bazen de ağlıyor.. üroloğa götürdüm normal dedi çişine sıkıştığı için huzursuz olur dedi tahlil bile yaptırmadı..
böyle durumlarda akıllandım artık.. pantolonunu çıkarıyorum bezini açıyorum o anda fooşş diye çiş yapıyor, ellemezsem geri dalıyor uykuya.. bende hafifçe cırt cırtları geri yağıştırıyorum bezi de bol bağlıyorum.. alt taraf çıplak kalıyor tabiiiii... ve uykuya devaam
saat 11 de yaşadık böyle bir durum bugün :) 8,45te uyudu hala uyuyor.. (6.45te uyanmıştı)
meyve püresini de yediremedim.. çorbaya geçicez artık napayım

pudra hakkında haklısında.. bize hiçbir krem.. ilaç.. zeytinyağı hiçbirşey yaramadı.. doktor 3-4 çeşit krem yazdı biri fayda etmedikçe başkasını yazdı.. sonunda oğlumun bu haline daha fazla dayanamayıp pudra aldım.. ve 3 günde geçti.. artık kullanmıyorum ama mesela pudrayı da koyarken önce elime koyup sonra krem gibi sürdüm toz kalmayacak şekilde.. poposu kuru kalıyordu böylece geçti pişiğimiz.. tabi ki evlatlarımız için en iyisini istiyoruz ama .. mesela annem beni pudra ile büyütmüş.. ozamanlar hep pudra kullanılırmış ve hiç pişik sorunu yaşamamış.. bazen bende çok pimpirikleniyorum ama herşeye de takılmamak lazım diye düşünüyorum :)

canım en son çare olarak denediysen bilemem hep diyorum ya zaten anne bebeği için en doğrusunu bilir ama artık kanıtlanmış bir gerçek küçük bebekler için zararlı olduğu ben uzun bir süre kullanmayı düşünmüyorum sizinle de doktorumun söylediklerini paylaştım kulllanıp kullanmamak anneye kalmış. ben çok rahat büyütüyorum oğlumu ama bilerek zararlı olan şeyleri de yapmamaya çalışıyorum. ayrıca eskilerin yaptık ama birşey olmadı biz sizi böyle büyüttük dedikleri okadar çook şey var ki artık uygulanmayan çünkü zaman değişti ozaman bilinmiyordu bunların zararlı olduğu zararı olsa da yaptıklarından dolayı olduklarını anlamıyorlardı zaten. bazı şeylerin de etkisi hemen çıkmıyor zaten bunları sırf pudra için yazmadım genel olarak söylüyorum. bu pimpiriklenmek değil aslında bebeğim için özen gösteriyorum tamamen bana bağımlı onun vücudu onun sağlığı hakkında birşey yaparken 1000 kere düşünmeliyim. mesela kaynanamın biz böyle yaptık dediği şeyleri yapsam yanmıştık kadın biz bez bağlamazdık kuma yatırırdık oh mis mikroplarda ölürdü diyor ya da ateşi olan bir bebek ona göre iyice sarmalanıp sobanın yanına konmalı:1::1: ayy dedikodu yaptım kaynanacım kusura bakma artık:1:

arkadaşlar merhaba.4. ay aşılarını yaptıran annelere sorum olacak.bu aşı illaki ateş yapıyormu ya. benim gözüm şimdiden çok korktu.2 aydır kontrollerini dört gözle beklerken bu ay gelmesin diye içim içimi yiyor.:43:

bizde ateş olmadı canım.. bebeğin bünyesine bağlı bunlar.. kimi arkadaşın bebeğine ateş yapmış..
oğlum aşı olduktan sonra 2 saat gezdik eve gelince de 1 saat uyudu.. uyanınca anca verdim calpolu.. doktor ver demişti.. artık aşıdan yarım saat önce calpol verin diyorlar.. nekadar mantıklı bilemiyorum..

canım bez dermatiti deniyor buna amaa bunca zaman yapmayıp da şimdi yapması ilginç oyüzden belki havanın sıcaklığından belki de yeni kullandığın birşey olduysa ondan olmuştur. çünkü ıslak mendil de kullanmıyorsun sen. bu arada zeytinyağı çok iyi geliyor doktoum bile z.yağını tavsiye ediyor poposunu yıkarken de suyun içine bir iki damla damlat demişti canım ciltte tahriş yapacak kalıntıları temizliyormuş sürdüğünde de ciltte koruyucu bir tabaka oluşturuyormuş. bu arada pudra kullanmayın kızlar pudranın tanecikleri ve sonradan oluşan pudra kümecikleri hareketli bölgelerde kasıklarda kıvrımlar arasında birikerek sürtünme yoluyla cilde zarar verebiliyormuş. ya da havada kalan tanecikler üst yolunum enfeksiyonuna ya da idrar yollarından girerek üriner enfeksiyona neden oluyormuş birde cildin hava almasını engelliyormuş doktorum uzun bir nutuk çekmişti de paylaşayım dedim:1:
Sağol canım, z.yağını uyanınca deneyeyim, şimdi alıştırma külodunu giydirdim, mal meydanda yatırdım bakalım.
Aslında mustela sürünce ikinci açışta bişey kalmıyor ama 3. açışta gene kıpkırmızı. İlginç yaa.
ya kızlar bende bişi sorayım..
oğlum uykusunda uyanıyor çiş yapmak için.. bazen de ağlıyor.. üroloğa götürdüm normal dedi çişine sıkıştığı için huzursuz olur dedi tahlil bile yaptırmadı..
böyle durumlarda akıllandım artık.. pantolonunu çıkarıyorum bezini açıyorum o anda fooşş diye çiş yapıyor, ellemezsem geri dalıyor uykuya.. bende hafifçe cırt cırtları geri yağıştırıyorum bezi de bol bağlıyorum.. alt taraf çıplak kalıyor tabiiiii... ve uykuya devaam
saat 11 de yaşadık böyle bir durum bugün :) 8,45te uyudu hala uyuyor.. (6.45te uyanmıştı)
meyve püresini de yediremedim.. çorbaya geçicez artık napayım
Benimki de çiş yaparken titriyor iyi mi!!

Buda benim kucuk askim... Coook seviyorum bebegimi :emir_bebek:

marmelatte, lymonata, gamze, feryal,
melniz (kız bebişine ne verdin de ekşitti kendisini :) )
claramavi,
maşallah yavrulara.. kaçırdığım resim yok sanırım :) ocak topiğindeki erkekler de pek yakışıklı anam..
hehe biz de aralık temsilcisiyiz :P kıskandık ta resimleri :P

Eki Görüntüle 410587 Eki Görüntüle 410590 Eki Görüntüle 410591 Eki Görüntüle 410596 Eki Görüntüle 410597 Eki Görüntüle 410598

maaşallah arkadaşlar oğluşlarınız birbirinden şekerler.e benim başım kelmi bende koyayım bari birkaç resim.Eki Görüntüle 410626 Eki Görüntüle 410627 Eki Görüntüle 410628 Eki Görüntüle 410629

:nazar: maşallah hepsi çok güzelll

çok şeker yaaaa tam fırlama gibi gülüyo çok karakteristik bi yüzü var
:
tesekkur ederiiiz, ananesi de "erkek suratli" diye seviyor :1:

maşallah sizlere ya hepsi birbirinden güzeller.. Her fotoda ayrı güzellik :) Bu arada artık tam ısırmalık oldular yazın yandık.. :))
sagol canim, yazin turkiyeye geldigimizde ananesi neneleri yicekler oglumu, ben simdiden kolalrini isiriyorum alissin diye :23:
Cook sirin bunlar yaa... Nazar alah bagislasin kizlar bebeklerinize,, seker tam bunlar ya:)))
Amin canim sagol!

Buda benim kucuk askim... Coook seviyorum bebegimi :emir_bebek:
Masallah masallah! saglikla buyut insallah! :46:
marmelatte, lymonata, gamze, feryal,
melniz (kız bebişine ne verdin de ekşitti kendisini :) )
claramavi,
maşallah yavrulara.. kaçırdığım resim yok sanırım :) ocak topiğindeki erkekler de pek yakışıklı anam..
hehe biz de aralık temsilcisiyiz :P kıskandık ta resimleri :P

Eki Görüntüle 410587 Eki Görüntüle 410590 Eki Görüntüle 410591 Eki Görüntüle 410596 Eki Görüntüle 410597 Eki Görüntüle 410598
kendi nazarligi var senin oglunun da masallah! reklam bebekleri gibi kerata :51:
Eki Görüntüle 410607 Eki Görüntüle 410608 Eki Görüntüle 410609 Eki Görüntüle 410610

Hayır yani bizim de var bir sürü pozumuz ama kameradan aktarılmıyor nedense:)
parmak da agizda! o tombis yanaklari allah bagislasin, saglikla buyut yakisiklini :34:
maaşallah arkadaşlar oğluşlarınız birbirinden şekerler.e benim başım kelmi bende koyayım bari birkaç resim.Eki Görüntüle 410626 Eki Görüntüle 410627 Eki Görüntüle 410628 Eki Görüntüle 410629
o kirpikler ne oyle, fotodan bile belli oluyo, tu tu masallah!

oğlumun sırma gibi saçları dökülüyor ya:1: ne kadar dökülür ne zamana kadar dökülür var mı bilen? elinden ve etraftan toplamaktan bıktım da birde döküldüğü yetmiyormuş gibi eli hep saçlarında sonra emiyor birde o elleri bütün gün ellerini siliyorum:4: yoksa etrafa dağıldığı az geliyor ya kakasından da çıkıyor saçları:1:

hepsi dökülür ilk saçların derler ama bilmiyorum bizimki de yolunmuş gibi yer yer kelleşmeye başladı:)

Back