- Konu Sahibi antidepresif
-
- #29.301
Kızlar ailenizin manyağı olarak ev yapımı peynir tarifi buldum, ek gıda sürecinde labne veremem diyordum, şimdi bu peyniri deneyeceğim bakalım.
1 litre günlük süt
6-7 kaşık üzüm sirkesi
Süzmek için tülbent
Günlük pastorize süt çelik bir tencerede ısıtılır. Arman hoca 80derece olsun demiş. Sütün 80 dereceye geldiğini nasıl anlıyoruz. sütün üzeri kaymak tutmaya başlayıp, üzerinden buhar çıkıyorsa tamam demektir. 6-7 çorba kaşığı üzüm sirkesi döküp karıştırıyoruz. Anında süt kesilmeye başlıyor. Temiz bir mutfak bezi ile üzerini kapatıp 2 saat bekliyoruz. Sonra çift kat tülbent serilmiş bir süzgeçe döküp süzüyoruz. 1 litre sütten 5-6 çorba kaşığı kadar peynir çıktı. Çabuk bozulurmuş. Hemen bebeğimin kahvaltısına kullanmaya başladım. Tadına baktım tabii ki,kaymak gibi birşey bu. Bir dilimin üzerine peynir sürüp reçel veya balla nefis olur. Ben vişne reçeli ile yedim. Omlete kullanmaya kıyamadım,ama eminim nefis olurdu.
Güncelleme:Yaklaşık 3 aydır her hafta bu peynirden yapıyorum. İlk zamanlarda üzüm sirkesi kullanıyordum. Sonra elma sirkesi kullandım. Elma sirkesi daha kokusuz olduğu için artık onu kullanıyorum. (20 Mart 2012)
Bu arada peynirden arta kalan peyniraltı suyu oluyor. Ben bu suyu da atmayıp saklıyorum. Annem ekmek yaparken kullanıyor. İnanılmaz lezzetli ekmekler çıkıyor ortaya.
Evet bugünkü araştırmalarım neticesinde ek gıda sürecine baya baya hazırladım kendimi mental açıdan :)
Anneler, bebeklerinizin iki elinden tutup kaldırdığınızda başları geriye mi gidiyor yoksa tutabiliyorlar mı? Bir de ayaklarının üzerine basıyorlar mı?
Arkadaşlaş 2 saat önce 2 büyük bardak ayran içtim, şimdi iki göğsümde sızlıyor ve taş gibi ,ki bugün öyle aman aman çok bi sütümde yoktu, .Hemen sizinde denemeniz için buraya koştum.Deneyin faydasını görün :)
benimki de sadece bir göğsümden emiyor bazen, iki saat sonra diğerini de vermeye çalışıyorum acıkmıştır diye, almıyor bağırıyor. ağlıyor. kaç kere deniyorum yok almıyor. ama biberonla verirsem lıkır lıkır içiyor. emmek istemiyor desem bazen deli gibi saldırıyor, hiç anlamıyorum. sen kaç saatte bir emziriyorsun peki?
Anneler, bebeklerinizin iki elinden tutup kaldırdığınızda başları geriye mi gidiyor yoksa tutabiliyorlar mı? Bir de ayaklarının üzerine basıyorlar mı?
Canım taze peynir çok riskli bence. Ayrıntılı bilgi sahibi değilim ama hamileyken taze peynirden kaçınmak gerekiyordu.Sanırım brusellaya veya zehirlenmeye yol açabiliyor. Ben çok sevmeme rağmen hamileyken höşmerim yememiştim sırf bu yüzden.
lymonata bizimkide öyleydi :) bizimkiler ilk günden dikkafalı demekki :)) inatçı dediği oluncaya kadar ağlıyor asla vazgeçmiyor, başka bişeyle kanmıyor gezceksse gezecek , oyunsa onu oynayacak, ya da kusuyorsa bile illaki üstünü tamamlıyacak midenin, tek sorun annesi ne istediğini kestiremiyor bazen :)
ben otoriter bir anne olacağımı sanırdım ama otoriter bir bebeim var ve ben uysallaşıyorum :)))))
gezgingün teşekkür ederim cevap için aslında dün yarım sayfa bişeyler yazmıştım ama gönder tuşuna basmaya fırsat bırakmadı oğlum :)
bu arada murhul ile gizli tariflerinizi merak ettim , siz canımız çekmsin demişsiniz ama ben acaba hangisi diye 500 çeşit düşündüm ve hepsini canım çekti :)))))))
bi arkadaşın eşi diş dr u idi geçmez ddi sadece gebeliğin ilk 3 ayı iğne yapmıyolarmış,38 haftada dişçiye gidip dolgu bile yaptırmıştımSagol canimm
Canim bebege gecermis..3 sat emzirme yasagi var.sagmistim sutumu ama bizim minik bebegimiz biberon olayina pek aliskin deil korktum kiyamadim...ama kendime kiydimmHemde nasil bi aciii..
Bu saate minigimiz uyandi emdi kaka yapti alti degisti veeee uyandi iice gozlerr acildi..yatagina yatrdim deniz yildizini actimm ;;hickirik tutmasinmii..1 ssate yaklasio hala uyumasini bekliorum yatagindaa
Gecelerin adami olmaya mi niyetlendi neee sanirim
2 sezeryandan sonra normal ha süpermişcanım benim oğlan hep seviyordu uykuyu. ilk başlarda gaz sancılarından dolayı hiç uyuyamıyordu ölüyordu uyku için ama uyuyamıyordu. ozamanlar tek korkum huyunun değişmesiydi şükür değişmedi gaz sancıları azalmaya başlayınca düzenini oluşturdu. ama bazı bebekler çok sevmiyor uykuyu uğraştırıyor biraz merak etme ama çok küçük bebişlerimiz düzenlerini oluşturcaklar güveniyorum ben kuzularımıza
çok haklısın canım olmadı mı olmuyor ben de artık takılmamaya çalışıyorum dediğim gibi benim bu kadar yıkılmamın sebebi hiç sezeryan düşünmemiş olmamdı. artık hiç bir şeye şartlanmamayı öğrendim büyük hayalkırıklığı oldu çünkü benim için ve o an mantıklı düşünmeme engel oldu. ama bebeğimi çıkardıkları zaman ki halini görünce inat ettiğime çok pişman oldum kuzum hiç ağlamadı biraz oksijen desteği alması gerekti kendimi suçlu hissettim sonra ama şükürler olsun şuan çok iyi
canım eğer plesanta falan dikiş yerine yapışmadıysa genelde sorun olmuyormuş. sezeryan dikişi normal doğuma engel değilmiş yani sadece aradan zaman geçmesi gerekiyor ve hiç müdahale edemiyor doktor. kuzenim benden 1 ay sonra doğum yaptı çok heyecanlı bir doğum oldu çünkü 2 sezeryandan sonra normal doğum yaptı vee başardı
canım çıkar aklından hepsini boş kalorileri çıkarttık ya hayatımızdan unuttun mu?kilo vericez biz unutma
merhaba canlar;
Tuğrayla kavga dövüş günleri geçiriyoruz..yanlızlığa alışmayacak gibi gelior banaşuan mızır mızır mızırdanıyor mesela yanımda..karnı tok ,altı temiz ..ilgi delisi anacım bunlar..hiçbişey yapmadan konuşacaksın akşama kadar o da dinleyecek...dilim damağım kuruyor bazen anlatacak bişeyde bulamıyorum =)))) masal anlatıyorum bende napiim =)) sizler de iyisiniz umarım
merhaba canlar;
Tuğrayla kavga dövüş günleri geçiriyoruz..yanlızlığa alışmayacak gibi gelior banaşuan mızır mızır mızırdanıyor mesela yanımda..karnı tok ,altı temiz ..ilgi delisi anacım bunlar..hiçbişey yapmadan konuşacaksın akşama kadar o da dinleyecek...dilim damağım kuruyor bazen anlatacak bişeyde bulamıyorum =)))) masal anlatıyorum bende napiim =)) sizler de iyisiniz umarım
kızlar pnömokok(zatürre) aşısı vurdurdunuz mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?