2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

güzel anneler bir soru daha bebeğim arabasını çok seviyor rahat da duruyor ama artık büyüyorlar ve bazen sıkıldığını hissediyorum onu oyalayacak nasıl bir puset oyuncağı tavsiye edersiniz? kullandığınız bir oyuncak var mı?

Biz emziğe bu pazar başladık, ilk denemede aldı hemen, eltimdeydik, onun kızı için aldığı ama tutturamadığı yüxmilyon tane emziği kaynatmış hazırlamış bizim için. Ben de topladım getirdim hepsini. Ama sürekli vermiyorum, oğlum da sürekli almıyor, keyfi ne zaman isterse:)

bizimki de aynı şekilde işte canım ilk verişimde aldı ama eğer istemezse imkansız almıyor keyfi varsa bir kerede alıyor ben de karışmıyorum keyfine. biz kolik nöbetlerimizde kullandık canım çok faydası oldu acısı olduğu zaman ikiletmedi zaten hemen aldı emzik olmadığı zaman hep bana saldırıyordu gazı daha çok artıyordu. emziğe alışsın istemiyorum oyüzden fazla vermiyorum ben de.dişleri çıkmaya başlayınca da bırakmayı düşünüyorum

ben de memnun değilim hiç görüntümden ama diyet falan yapmaktan vazgeçtim canım özellikle de burada konuştuklarımızdan sonra. sütüm çok daha önemli kilolar elbet gider ama süt geri gelmez. 6ay kesinlikle diyet yapmayı düşünmüyorum artık ama yediğim ıvır zıvırı azaltmaya çalışıyorum en azından daha fazla almayım kilolar da yavaş yavaş giderse oh ne ala derim diyorum:31:

Kesinlikle evet, nasılsa hep böyle etine dolgun olacak değiliz ya eninde sonunda veririz kiloları.Yazı da korseyle geçirmeyi düşünüyorum kullanan arkadaşlarda önerilerini yazarsa bizede fikir olur.
Ama son 1 aydır falan ben eline verirsem çıngırağını havaya kaldırıp çıkan sese gülebiliyor oğlum:)

Ben diyet de yapamam sanırım, irade sıfır bende. Şimdi bile gözümün önünden tavuk kanatları geçiyor, o derece:(
:))) Ahhh sorma kaç gündür canım kek istiyor, ıspanaklı börek istiyor nerde karbonhidrat var canım onları çekiyor.Hadi işe yarar bişi olsa yiyicemde süt yapacak şeylerde değiller ki,inat yaptım yemiyorum bakalım ne kadar dayanıcam :27:

bu hafta rota aşımız var. sizler hangi aşıyı yaptırdınız ve kaç doz? yaptırıyorum ama biraz da endişeliyim önceki aşılarda yan etki çıktı ve toplatıldı diye. bu aşılar daha az yan etkiye sahipmiş. sonuçta toprakla içiçe olduğumuz için yaptırmak zorundayım ama biraz da endişe etmiyor değilim

bu hafta rota aşımız var. sizler hangi aşıyı yaptırdınız ve kaç doz? yaptırıyorum ama biraz da endişeliyim önceki aşılarda yan etki çıktı ve toplatıldı diye. bu aşılar daha az yan etkiye sahipmiş. sonuçta toprakla içiçe olduğumuz için yaptırmak zorundayım ama biraz da endişe etmiyor değilim

Canım biz 2 doz olandan yaptırdık. Bir yan etkisi olmadı. Zaten yan etki olarak ishal olabilir demişti doktor.

Bu arada, sen sordun diye mi bilmiyorum, oğlum oyun halısındaki oyuncakları tutmaya çalışıyor bugün:))

canım bu ve bunun gibi yazılar aklımı çok karıştırıyor. özellikle de bu hafta aşıyı yaptıracak olmam beni geriyor ama yaptırmam gerek diye de düşünüyorum çünkü dediğim gibi toprakla içiçeyiz..

Bebek aşısı Rotarix mercek altında

22 Nisan 2010

Bebeklerin ölüm nedenleri arasında sayılan rotavirüse karşı yaygın biçimde kullanılan iki aşıdan bir olan “Rotarix” hakkında FDA (Amerika Gıda ve İlaç Dairesi) “kullanımının askıya alınması” tavsiyesinde bulundu.

FDA açıklamasında, aşıyla ilgili bir güvenlik kaygısı olmadığı da belirtildi.

www.sağlıktagündem adlı sitede yer alan habere göre, Türkiye dahil bir çok ülkede kullanılmakta olan Rotarix ile ilgili yapılan araştırmalarda yapısında domuz DNA’sı materyali bulunduğu ancak insan sağlığına zararlı olduğuna dair bir bulguya rastlanmadığı kaydediliyor. Rotarix, Amerika Birleşik Devletlerinde de kullanılmasına rağmen bu aşının FDA ruhsatı bulunmuyor. Bir Avrupa firması olan GlaxoSmithKline (GSK) tarafından üretilen Rotarix, Avrupa İlaç Ajansı -EMA (European Medicines Agency) ruhsatıyla satılıyor.
Rotavirüse karşı kullanılan diğer aşı RotaTeq ise bir Amerikan firması olan Merck Sharp & Dohme tarafından üretiliyor.

İKİ AŞI DA AYNI AMAÇLI

Rotarix ve RotaTeq, şiddetli ishal ve kusmaya neden olan rotavirüse karşı kullanılıyor. Rotavirüs, Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre dünya genelinde 0-1 yaş grubundaki bebek ölümlerinin yüzde 85’inden sorumlu sayılıyor.
RotaTeq bebek ölümlerine karşı dünyada FDA ruhsatıyla 2004 yılından beri yaygın biçimde kullanılıyor. Rotarix de 2006 yılında aldığı EMA ruhsatıyla dünya genelinde uygulanıyor. Uluslar arası pazara çıkan bütün ilaçlar tüm ülkelerce geçerliliği kabul edilen iki kurum olan FDA ve EMA’nın verdiği ruhsatlarla satışa sunuluyor.
Doğum sonrası zorunlu aşılar kapsamında yer almamakta birlikte özellikle Afrika, Ortadoğu ve Asya ülkelerinde beslenmedeki hijyen zayıflığına bağlı olarak gıdalardaki bozulma olasılığına dayalı mide bağırsak hastalığında bu iki aşı etkili oluyor. Bebeklerde görülen ishal ve kusmalar bu aşılarla önlenebiliyor.

ÜLKEMİZDE YAYGIN OLARAK KULLANILIYOR

İki aşı da ülkemizde yaygın olarak kullanılıyor. RotaTeq üç doz, Rotarix iki doz olarak belirli aralıklarla uygulanıyor. Aşılar, Sağlık Bakanlığınca kabul edilen zorunlu aşılar kapsamında yer almadığı için bedelleri SGK tarafından karşılanmıyor.
FDA’nın görüş açıklamasından sonraki süreçte Rotarix’in içinde domuz DNA’sı materyali (PCV1) bulunması nedeniyle bu aşının uygulama dışında bırakıldığı belirtiliyor. PCV1’in insan sağlığı açısından olumsuz bir etkisinin saptanmadığı belirtilmesine rağmen, üretici firmanın aşıdaki bu özelliğe açıklama getirmemiş olması da tartışma nedeni oluyor.

İKİ AŞI BİRLİKTE UYGULANABİLİR Mİ?

Tartışmanın başlamasıyla sağlık kuruluşları ve aşıların uygulanmasına karar veren hekimler de ikilem yaşıyorlar.
Rotarix aşısının birinci dozunu uygulayan hekim “yapısında domuz materyali” olduğunun öğrenilmesinden sonra, bebeğin ailesinin olası tepkisi nedeniyle ikinci dozu yaptırmakta tereddüt ediyor. Bu da ortaya “uygulama yarıda bırakılmalı mı yoksa diğer aşıyla devam mı edilmeli?” sorusunu getiriyor.
Bu tartışmaların ve uygulama süreçlerinin hiçbir evresinde Sağlık Bakanlığı devreye girmediği için sağlık kuruluşları ve hekimler kendi değerlendirmelerine göre karar veriyorlar.
İki aşının birbirinin tamamlayıcısı olarak kullanılıp kullanılamayacağı konusunda şu görüş öne çıkıyor:
“Hangi aşıyla başlandıysa onunla devam edilmeli; ancak zorunlu olarak değiştirmek gerekirse doz değerlendirmesine özen gösterilmeli.”
Rotarix iki doz, RotaTeq ise üç doz uygulandığı için, nasıl bir ölçümleme yapılabileceği konusunda belirsizlik yaşandığı belirtiliyor.

DOKTORLAR KONUYU BİLİYOR MU?

Rotarix üzerinde inceleme başlatıldığı andan itibaren konu dünyanın gündemine girdi. Altı ayı aşkın bir süredir, Avrupa İlaç Ajansı (EMA) ile ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) çeşitli incelemeler yapıyor. Ruhsatlandırma kuruluşları, çözüm ortağı konumundaki kuruluşlarla ortak çalışmalar yürütüyorlar. Rotarix yapısındaki farklı materyalin “sağlığa zararlı etkisi olmadığı” belirtilmekle birlikte bu materyalin aşı yapısına niçin sokulduğunun sorgulaması sürdürülüyor. Nisan ve Mayıs ayları raporlarında konunun kapsamlı biçimde değerlendirilmesinden söz ediliyor.

TARTIŞMA PAZAR KAYNAKLI OLABİLİR Mİ?

Rotavirüs ve aşıları üzerindeki tartışmalar, FDA ve EMA’nin yayınlarında geniş biçimde yer alıyor. Rotavirüs aşıları dünya genelinde çok önemli bir pazarı ifade ediyor. Açıkça belirtilmemekle birlikte bu tartışmaların “bir pazar kavgası” kaynaklı olabileceği de öne sürülüyor. İki doz kullanılan Rotarix her dozu 142.32 TL’den, üç doz kullanılan RotaTeq ise her dozu 114.01 TL’den satılıyor. Rotarix’in uygulaması 142.32 x 2 = 284.64 TL’ye, RotaTeq’in uygulaması 114.01 x 3 = 342.03 TL’ye mal oluyor.

Türkiye’de FDA ve EMA yayınlarını izleyen hekimler ve zincir hastane grupları iki ayı aşkın bir süredir konunun içinde yaşıyorlar. Rotarix’in üreticisi olan GlaxoSmithKline görevlileri, büyük hastane gruplarını ziyaret ederek açıklama toplantıları düzenliyor.

Bu tartışmalar arasında şu iki soru yanıtsız kalıyor:
* Halkın bu konuda bilgilenme hakkı yok mu?
* Türk halkına doğru bilgiyi kim verecek?

Lilypie - Pregnancy, baby and parenting tickers. sonra burayı tıkla Baby and Kids Birthday ,orada bir tarih çıkacak bebeğin doğduğu tarihi gir baby yazan yeri seçip next yap böyle bir yazı olacak full size ticker next yap Choose a scendiye bir tablo çıkacak ok tuşlarıyla istediğin tabloyu seç next yap bebek resimleri var istediğini seç next yap What type of ticker to create yazan yerden babys age yazan yeri tıkla yine tarih çıkacak bebeğin doğum tarihini gir altında Optional text to display above the ticker:onun altını tıkla ve istediğin notu yaz Our baby is yazan yeri tıkla yine istediğin notu yaz en altta renkler var fon olarak seçebilirsin yine next yap For Websites:yazan yerin yanında image url yazan yeri kopyala yapıştır yap biraz karışık oldu ama inşallah yardımcı olabilmişimdir canım

çok teşekkür ederim canım o kadar ugrasıp yazmışsın çok mersi :3:

Lilypie - Pregnancy, baby and parenting tickers. sonra burayı tıkla Baby and Kids Birthday ,orada bir tarih çıkacak bebeğin doğduğu tarihi gir baby yazan yeri seçip next yap böyle bir yazı olacak full size ticker next yap Choose a scendiye bir tablo çıkacak ok tuşlarıyla istediğin tabloyu seç next yap bebek resimleri var istediğini seç next yap What type of ticker to create yazan yerden babys age yazan yeri tıkla yine tarih çıkacak bebeğin doğum tarihini gir altında Optional text to display above the ticker:onun altını tıkla ve istediğin notu yaz Our baby is yazan yeri tıkla yine istediğin notu yaz en altta renkler var fon olarak seçebilirsin yine next yap For Websites:yazan yerin yanında image url yazan yeri kopyala yapıştır yap biraz karışık oldu ama inşallah yardımcı olabilmişimdir canım

çok teşekkür ederim canım o kadar ugrasıp yazmışsın çok mersi :3:

Lilypie - First Birthday ticker details

Annecikler size birşey danışmak istiyorum.Kızım bir haftadır 2 günde bir kaka yapmaya başladı.Ve bunun yanında 1 haftadır önceden 10ar dakikadan 20 dakika emerdi ama şimdi 15 dakikaya hatta 10 dakikaya düştü 3 gündür pışpışlayarak hoplatarak emziriyorum.5dakika emdikten sonra dudaklarını büzüyo yada kafasını arkaya doğru itiyor göğsümü yokladığımda süt akışı var ama neden böyle oldu bilmyiorum endişeleniyorum acaba daha emmicekmi diye.bebek büyüdükçe emme süresi azalıyor mu bu durum normal mi bi bilginiz var mıı??Şimdiden çok çok teşekkür ederim

Annecikler size birşey danışmak istiyorum.Kızım bir haftadır 2 günde bir kaka yapmaya başladı.Ve bunun yanında 1 haftadır önceden 10ar dakikadan 20 dakika emerdi ama şimdi 15 dakikaya hatta 10 dakikaya düştü 3 gündür pışpışlayarak hoplatarak emziriyorum.5dakika emdikten sonra dudaklarını büzüyo yada kafasını arkaya doğru itiyor göğsümü yokladığımda süt akışı var ama neden böyle oldu bilmyiorum endişeleniyorum acaba daha emmicekmi diye.bebek büyüdükçe emme süresi azalıyor mu bu durum normal mi bi bilginiz var mıı??Şimdiden çok çok teşekkür ederim

canım merhaba benim oğlum çooook uzun zamandır sadece 1 göğsümden en fazla 10dk emiyor. daha fazla emdiği ya da 2.göğsü istediği zamanlar yok denecek kadar az. doktorum 'kilo alımı gayet iyi bırak karışma çocuğa nasıl istiyorsa öyle emsin güçlü emiyor demek ki. sütü hızlı çektiği için memeyi çabuk boşaltıyordur.' dedi. ben de karışmıyorum:31:

canım merhaba benim oğlum çooook uzun zamandır sadece 1 göğsümden en fazla 10dk emiyor. daha fazla emdiği ya da 2.göğsü istediği zamanlar yok denecek kadar az. doktorum 'kilo alımı gayet iyi bırak karışma çocuğa nasıl istiyorsa öyle emsin güçlü emiyor demek ki. sütü hızlı çektiği için memeyi çabuk boşaltıyordur.' dedi. ben de karışmıyorum:31:

inan şuan çok rahatladım canım çok teşekkür ederimm :) insan heemen senaryolar üretmeye başlıyorr

inan şuan çok rahatladım canım çok teşekkür ederimm :) insan heemen senaryolar üretmeye başlıyorr

başlarda ben de çok takıyordum. sütüm mü yetmiyor acaba neden emmiyor falan diyordum doktora bile götürdüm emmiyor sütüm az galiba kilosuna bakalım dedim. şimdi düşünüyorum da ne kadar panik davranmışım:19: ama ilk bebek olunca insan endişeleniyor. sen de rahat ol canım eğer kilo alımı iyiyse sorun yok merak etme. benim oğlan da fazla yüz göz olmayı sevmiyor işini hemen bitirip ayrılıyor memeden:))

başlarda ben de çok takıyordum. sütüm mü yetmiyor acaba neden emmiyor falan diyordum doktora bile götürdüm emmiyor sütüm az galiba kilosuna bakalım dedim. şimdi düşünüyorum da ne kadar panik davranmışım:19: ama ilk bebek olunca insan endişeleniyor. sen de rahat ol canım eğer kilo alımı iyiyse sorun yok merak etme. benim oğlan da fazla yüz göz olmayı sevmiyor işini hemen bitirip ayrılıyor memeden:))

:) inşallah bi problem yoktur diyeyim ben de o zaman emmedi mi emmiyor yav kolumu ittiriyor kuvvetli kuvvetli sıpa :27:

Kızlar ailenizin manyağı olarak ev yapımı peynir tarifi buldum, ek gıda sürecinde labne veremem diyordum, şimdi bu peyniri deneyeceğim bakalım.

1 litre günlük süt
6-7 kaşık üzüm sirkesi
Süzmek için tülbent

Günlük pastorize süt çelik bir tencerede ısıtılır. Arman hoca 80derece olsun demiş. Sütün 80 dereceye geldiğini nasıl anlıyoruz. sütün üzeri kaymak tutmaya başlayıp, üzerinden buhar çıkıyorsa tamam demektir. 6-7 çorba kaşığı üzüm sirkesi döküp karıştırıyoruz. Anında süt kesilmeye başlıyor. Temiz bir mutfak bezi ile üzerini kapatıp 2 saat bekliyoruz. Sonra çift kat tülbent serilmiş bir süzgeçe döküp süzüyoruz. 1 litre sütten 5-6 çorba kaşığı kadar peynir çıktı. Çabuk bozulurmuş. Hemen bebeğimin kahvaltısına kullanmaya başladım. Tadına baktım tabii ki,kaymak gibi birşey bu. Bir dilimin üzerine peynir sürüp reçel veya balla nefis olur. Ben vişne reçeli ile yedim. Omlete kullanmaya kıyamadım,ama eminim nefis olurdu.

Güncelleme:Yaklaşık 3 aydır her hafta bu peynirden yapıyorum. İlk zamanlarda üzüm sirkesi kullanıyordum. Sonra elma sirkesi kullandım. Elma sirkesi daha kokusuz olduğu için artık onu kullanıyorum. (20 Mart 2012)

Bu arada peynirden arta kalan peyniraltı suyu oluyor. Ben bu suyu da atmayıp saklıyorum. Annem ekmek yaparken kullanıyor. İnanılmaz lezzetli ekmekler çıkıyor ortaya.

Evet bugünkü araştırmalarım neticesinde ek gıda sürecine baya baya hazırladım kendimi mental açıdan :)

güzel anneler bir soru daha bebeğim arabasını çok seviyor rahat da duruyor ama artık büyüyorlar ve bazen sıkıldığını hissediyorum onu oyalayacak nasıl bir puset oyuncağı tavsiye edersiniz? kullandığınız bir oyuncak var mı?

canım merhaba bende bu oyuncağı geçen hafta aldım kızım onu görünce çok heyecanlanıyo çıldırıyo diyebilirim çokta memnunum ayrıca alt kısmındaki zürafa dişlik olarak kullanılıyo Fisher Price ngrakl Zrafa - Oyuncak Dnyas

Kızlar ailenizin manyağı olarak ev yapımı peynir tarifi buldum, ek gıda sürecinde labne veremem diyordum, şimdi bu peyniri deneyeceğim bakalım.

1 litre günlük süt
6-7 kaşık üzüm sirkesi
Süzmek için tülbent

Günlük pastorize süt çelik bir tencerede ısıtılır. Arman hoca 80derece olsun demiş. Sütün 80 dereceye geldiğini nasıl anlıyoruz. sütün üzeri kaymak tutmaya başlayıp, üzerinden buhar çıkıyorsa tamam demektir. 6-7 çorba kaşığı üzüm sirkesi döküp karıştırıyoruz. Anında süt kesilmeye başlıyor. Temiz bir mutfak bezi ile üzerini kapatıp 2 saat bekliyoruz. Sonra çift kat tülbent serilmiş bir süzgeçe döküp süzüyoruz. 1 litre sütten 5-6 çorba kaşığı kadar peynir çıktı. Çabuk bozulurmuş. Hemen bebeğimin kahvaltısına kullanmaya başladım. Tadına baktım tabii ki,kaymak gibi birşey bu. Bir dilimin üzerine peynir sürüp reçel veya balla nefis olur. Ben vişne reçeli ile yedim. Omlete kullanmaya kıyamadım,ama eminim nefis olurdu.

Güncelleme:Yaklaşık 3 aydır her hafta bu peynirden yapıyorum. İlk zamanlarda üzüm sirkesi kullanıyordum. Sonra elma sirkesi kullandım. Elma sirkesi daha kokusuz olduğu için artık onu kullanıyorum. (20 Mart 2012)

Bu arada peynirden arta kalan peyniraltı suyu oluyor. Ben bu suyu da atmayıp saklıyorum. Annem ekmek yaparken kullanıyor. İnanılmaz lezzetli ekmekler çıkıyor ortaya.

Evet bugünkü araştırmalarım neticesinde ek gıda sürecine baya baya hazırladım kendimi mental açıdan :)

paylaşımına bayıldım canım..bende de ek besin dönemi ile ilgili endişe oldukça fazla..arayışlarım içinde bu tarif bana ilaç gibi geldi,artık kızıımın peyniri de ben yapıcamm :))
bi de bişey sorcam arkadaşlar bu profilinize resim koyma olayı nasıl? ben yapamadım da :30:

benimki de sadece bir göğsümden emiyor bazen, iki saat sonra diğerini de vermeye çalışıyorum acıkmıştır diye, almıyor bağırıyor. ağlıyor. kaç kere deniyorum yok almıyor. ama biberonla verirsem lıkır lıkır içiyor. emmek istemiyor desem bazen deli gibi saldırıyor, hiç anlamıyorum. sen kaç saatte bir emziriyorsun peki?

Anneler, bebeklerinizin iki elinden tutup kaldırdığınızda başları geriye mi gidiyor yoksa tutabiliyorlar mı? Bir de ayaklarının üzerine basıyorlar mı?

canım bizde şöyle bir durum vardı, kız ağlayınca veriyorduk, bazen yarım saat, bazen 1 saat, en fazla iki saate tekrar istiyordu. doktor 2 saatte bir verin dedi, başta zorlandık, kıyamadık 1,5 saat, 1,45 filan derken 2 saatte bir vermeye başladık, biraz rahatladı sonunda. sık emzirince gazı artıyormuş, gazdan çektiği sıkıntıyı gidermek için de emmek istiyormuş yavrucak. yani emdikçe emmek istiyormuş özetle:)
süre değişince belki emme miktarı da artar canım, tek öğünle değerlendirmemek lazım, 1-2 gün uygulamaya çalış istersen, alabiliyorsa emzik filan ver. emdiği miktar artmazsa geri dönersin sık emzirmeye

teşekkürler cnmm bu arada bizim hanımefendi maalesef anne göğsünü bıraktı apartmanı inletiyoo ama yinede almıyo ben de ne yapayım yeterki anne sütü alsın diye sağıp veriyorum. çok teşekkür ederim arkadaşım paylaşımın için.

Back