- Konu Sahibi antidepresif
-
- #29.281
Biz emziğe bu pazar başladık, ilk denemede aldı hemen, eltimdeydik, onun kızı için aldığı ama tutturamadığı yüxmilyon tane emziği kaynatmış hazırlamış bizim için. Ben de topladım getirdim hepsini. Ama sürekli vermiyorum, oğlum da sürekli almıyor, keyfi ne zaman isterse:)
ben de memnun değilim hiç görüntümden ama diyet falan yapmaktan vazgeçtim canım özellikle de burada konuştuklarımızdan sonra. sütüm çok daha önemli kilolar elbet gider ama süt geri gelmez. 6ay kesinlikle diyet yapmayı düşünmüyorum artık ama yediğim ıvır zıvırı azaltmaya çalışıyorum en azından daha fazla almayım kilolar da yavaş yavaş giderse oh ne ala derim diyorum
:))) Ahhh sorma kaç gündür canım kek istiyor, ıspanaklı börek istiyor nerde karbonhidrat var canım onları çekiyor.Hadi işe yarar bişi olsa yiyicemde süt yapacak şeylerde değiller ki,inat yaptım yemiyorum bakalım ne kadar dayanıcamAma son 1 aydır falan ben eline verirsem çıngırağını havaya kaldırıp çıkan sese gülebiliyor oğlum:)
Ben diyet de yapamam sanırım, irade sıfır bende. Şimdi bile gözümün önünden tavuk kanatları geçiyor, o derece
bu hafta rota aşımız var. sizler hangi aşıyı yaptırdınız ve kaç doz? yaptırıyorum ama biraz da endişeliyim önceki aşılarda yan etki çıktı ve toplatıldı diye. bu aşılar daha az yan etkiye sahipmiş. sonuçta toprakla içiçe olduğumuz için yaptırmak zorundayım ama biraz da endişe etmiyor değilim
Lilypie - Pregnancy, baby and parenting tickers. sonra burayı tıkla Baby and Kids Birthday ,orada bir tarih çıkacak bebeğin doğduğu tarihi gir baby yazan yeri seçip next yap böyle bir yazı olacak full size ticker next yap Choose a scendiye bir tablo çıkacak ok tuşlarıyla istediğin tabloyu seç next yap bebek resimleri var istediğini seç next yap What type of ticker to create yazan yerden babys age yazan yeri tıkla yine tarih çıkacak bebeğin doğum tarihini gir altında Optional text to display above the tickernun altını tıkla ve istediğin notu yaz Our baby is yazan yeri tıkla yine istediğin notu yaz en altta renkler var fon olarak seçebilirsin yine next yap For Websites:yazan yerin yanında image url yazan yeri kopyala yapıştır yap biraz karışık oldu ama inşallah yardımcı olabilmişimdir canım
Lilypie - Pregnancy, baby and parenting tickers. sonra burayı tıkla Baby and Kids Birthday ,orada bir tarih çıkacak bebeğin doğduğu tarihi gir baby yazan yeri seçip next yap böyle bir yazı olacak full size ticker next yap Choose a scendiye bir tablo çıkacak ok tuşlarıyla istediğin tabloyu seç next yap bebek resimleri var istediğini seç next yap What type of ticker to create yazan yerden babys age yazan yeri tıkla yine tarih çıkacak bebeğin doğum tarihini gir altında Optional text to display above the tickernun altını tıkla ve istediğin notu yaz Our baby is yazan yeri tıkla yine istediğin notu yaz en altta renkler var fon olarak seçebilirsin yine next yap For Websites:yazan yerin yanında image url yazan yeri kopyala yapıştır yap biraz karışık oldu ama inşallah yardımcı olabilmişimdir canım
Annecikler size birşey danışmak istiyorum.Kızım bir haftadır 2 günde bir kaka yapmaya başladı.Ve bunun yanında 1 haftadır önceden 10ar dakikadan 20 dakika emerdi ama şimdi 15 dakikaya hatta 10 dakikaya düştü 3 gündür pışpışlayarak hoplatarak emziriyorum.5dakika emdikten sonra dudaklarını büzüyo yada kafasını arkaya doğru itiyor göğsümü yokladığımda süt akışı var ama neden böyle oldu bilmyiorum endişeleniyorum acaba daha emmicekmi diye.bebek büyüdükçe emme süresi azalıyor mu bu durum normal mi bi bilginiz var mıı??Şimdiden çok çok teşekkür ederim
canım merhaba benim oğlum çooook uzun zamandır sadece 1 göğsümden en fazla 10dk emiyor. daha fazla emdiği ya da 2.göğsü istediği zamanlar yok denecek kadar az. doktorum 'kilo alımı gayet iyi bırak karışma çocuğa nasıl istiyorsa öyle emsin güçlü emiyor demek ki. sütü hızlı çektiği için memeyi çabuk boşaltıyordur.' dedi. ben de karışmıyorum
inan şuan çok rahatladım canım çok teşekkür ederimm :) insan heemen senaryolar üretmeye başlıyorr
başlarda ben de çok takıyordum. sütüm mü yetmiyor acaba neden emmiyor falan diyordum doktora bile götürdüm emmiyor sütüm az galiba kilosuna bakalım dedim. şimdi düşünüyorum da ne kadar panik davranmışımama ilk bebek olunca insan endişeleniyor. sen de rahat ol canım eğer kilo alımı iyiyse sorun yok merak etme. benim oğlan da fazla yüz göz olmayı sevmiyor işini hemen bitirip ayrılıyor memeden:))
güzel anneler bir soru daha bebeğim arabasını çok seviyor rahat da duruyor ama artık büyüyorlar ve bazen sıkıldığını hissediyorum onu oyalayacak nasıl bir puset oyuncağı tavsiye edersiniz? kullandığınız bir oyuncak var mı?
Kızlar ailenizin manyağı olarak ev yapımı peynir tarifi buldum, ek gıda sürecinde labne veremem diyordum, şimdi bu peyniri deneyeceğim bakalım.
1 litre günlük süt
6-7 kaşık üzüm sirkesi
Süzmek için tülbent
Günlük pastorize süt çelik bir tencerede ısıtılır. Arman hoca 80derece olsun demiş. Sütün 80 dereceye geldiğini nasıl anlıyoruz. sütün üzeri kaymak tutmaya başlayıp, üzerinden buhar çıkıyorsa tamam demektir. 6-7 çorba kaşığı üzüm sirkesi döküp karıştırıyoruz. Anında süt kesilmeye başlıyor. Temiz bir mutfak bezi ile üzerini kapatıp 2 saat bekliyoruz. Sonra çift kat tülbent serilmiş bir süzgeçe döküp süzüyoruz. 1 litre sütten 5-6 çorba kaşığı kadar peynir çıktı. Çabuk bozulurmuş. Hemen bebeğimin kahvaltısına kullanmaya başladım. Tadına baktım tabii ki,kaymak gibi birşey bu. Bir dilimin üzerine peynir sürüp reçel veya balla nefis olur. Ben vişne reçeli ile yedim. Omlete kullanmaya kıyamadım,ama eminim nefis olurdu.
Güncelleme:Yaklaşık 3 aydır her hafta bu peynirden yapıyorum. İlk zamanlarda üzüm sirkesi kullanıyordum. Sonra elma sirkesi kullandım. Elma sirkesi daha kokusuz olduğu için artık onu kullanıyorum. (20 Mart 2012)
Bu arada peynirden arta kalan peyniraltı suyu oluyor. Ben bu suyu da atmayıp saklıyorum. Annem ekmek yaparken kullanıyor. İnanılmaz lezzetli ekmekler çıkıyor ortaya.
Evet bugünkü araştırmalarım neticesinde ek gıda sürecine baya baya hazırladım kendimi mental açıdan :)
canım merhaba benim oğlum çooook uzun zamandır sadece 1 göğsümden en fazla 10dk emiyor. daha fazla emdiği ya da 2.göğsü istediği zamanlar yok denecek kadar az. doktorum 'kilo alımı gayet iyi bırak karışma çocuğa nasıl istiyorsa öyle emsin güçlü emiyor demek ki. sütü hızlı çektiği için memeyi çabuk boşaltıyordur.' dedi. ben de karışmıyorum
canım bizde şöyle bir durum vardı, kız ağlayınca veriyorduk, bazen yarım saat, bazen 1 saat, en fazla iki saate tekrar istiyordu. doktor 2 saatte bir verin dedi, başta zorlandık, kıyamadık 1,5 saat, 1,45 filan derken 2 saatte bir vermeye başladık, biraz rahatladı sonunda. sık emzirince gazı artıyormuş, gazdan çektiği sıkıntıyı gidermek için de emmek istiyormuş yavrucak. yani emdikçe emmek istiyormuş özetle:)
süre değişince belki emme miktarı da artar canım, tek öğünle değerlendirmemek lazım, 1-2 gün uygulamaya çalış istersen, alabiliyorsa emzik filan ver. emdiği miktar artmazsa geri dönersin sık emzirmeye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?