2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Evet, haklısın. Zaten ilk olarak hafif pütürlü şeylerle alıştırmak gerekiyormuş, o yüzden benim bir arkadşaım anne sütünün için hipp in nişasta gibi bişeyi var, ondan katıp ağzını pütürlü şeylere alıştırdı, sonra tam katı gıdaya geçti.

peki kızlar ilk defa birşeyler vermeye başladığımız zaman tamamen püre olması gerekmiyor mu? ilk defa veriyor bile olsam pütürlü mü olsun azzcık?

benim kuzumda dünden beri 1 2 saat arayla sürekli uyumadu. her uyandığında eyvah diyorum dahha uyumaz ama emmerken uyuya kaldı tüm gün gece uyumaz diyordum ama 1 kez uyandı yalnızcaa acaba yenii bir büyüme atağımı ne dersiniz kızlarr.
birde bebeklerinizin olduğu odada bilgisayar kullanıyormusunuz ? ben kullanıyorum ama içim pek rahat değil bu konuda fikri bilgisi olan varm mı:?

günaydın kızlar..

lymonata hani resim koyucaktın kız merak ettim

kızlar benim gibi maydonoz ayıklamaktan nefret eden varsa markafonide maydonoz makası var..
ay 4 tl 5 tl derken 80 lira tutmuş aldıklarım

Canım mesela kimi doktor ilk olarak yumurta sarısının 1/8iyle başlatıyor, zaten azıcık bişey, onu da iyice ezip verince bişey olmuoyr:)

evet doğru diyorsun okadardan birşey olmaz pütürlü deyince ne düşündüysem ben gözüm korktu:) ek gıdaya geçeceğimiz zamanı düşününce heyecanlanıyorum ya:))

günaydın kızlar..

lymonata hani resim koyucaktın kız merak ettim

kızlar benim gibi maydonoz ayıklamaktan nefret eden varsa markafonide maydonoz makası var..
ay 4 tl 5 tl derken 80 lira tutmuş aldıklarım

günaydın canım.. bende birkaç tane oğlanın fotosu var diğerleri eşimde hep yani ya akşama olur ya da yarın. ama bir tek ben koymam:))

neyse saçma sapan masal anlatan bir ben değilmişim:) baktım o kadar çok saçmalıyorum ki en sonunda üstün dökmenin miyasenin kuzuları diye bir kitabı var onu okuyorum. kızım da hayretle dinliyor. bazen ben bile ne dediğini anlamazken o ne anlıyorsa. adam psikolojiyle ilgileniyor mutlaka vardır bir faydası deyip okumaya devam ediyorum:)bir de hANGİ hayvanın adı geçiyorsa onun sesini çıkarıyorum bizim ki baya bana eşlik ediyor:)

günaydın kızlarr nasılsınızz
bebeklerden vakit buldukça zar zor girebiliyorumm muhabbetlere bi katılabilsemm artık nasıl iyi olacak

uppuzun bi zamandan sonra ben tekrar geldimm herkesin bebişi sağlıklıdır umarımm gerilere döndüm baktımra profilde resmi olan bebişler çok tatlı maşallahh

peki kızlar ilk defa birşeyler vermeye başladığımız zaman tamamen püre olması gerekmiyor mu? ilk defa veriyor bile olsam pütürlü mü olsun azzcık?

canım pütürlüleri 6.-7. aydAn sonra başlanması tavsiye ediliyor..
milupanın sayfasında örnek beslenme menüsü bile var :) çok güzel faydalı bilgiler var..

Canimmm bugunden itibaren sut sakllamaya baslicam insallah.bana sut saklamayi anlat.demek istedigim emziridm az bi sut sagdim posete koydum ama dolmadii..o sutu napcamm..ertesi emzirme sonrasindaki sutu ona ekleyebilirmiyim...beni aydinlat kuzum
Aa

Canimmm bugunden itibaren sut sakllamaya baslicam insallah.bana sut saklamayi anlat.demek istedigim emziridm az bi sut sagdim posete koydum ama dolmadii..o sutu napcamm..ertesi emzirme sonrasindaki sutu ona ekleyebilirmiyim...beni aydinlat kuzum
Aa

canım, şimdi sütünü sağdın, amacın dondurmaksa hiç miktarına falan bakmadan üzerine "tarih ve miktar" yazıp buzluğa at hemen. Ama amacın dondurmak değil, akşam babası/teyzesi/halası gelince ben biraz dinleneyim, o biberonla beslesin demekse, gün boyu sağdığın sütleri birleştirip dolapta tutabilirsin, ama kapak kısmında değil de iç kısımda. Ama birleştirmeden önce aynı sıcaklıkta olmalılar. Yani ilk sağdığın ve dolapta bekleyenin üzerine boşaltmadan önce biberonla bi 15-20 dakika dolapta bekletip sonra birleştir. Ve bu birleştirdiğin sütleri en geç ilk sağımdan sonraki 16-18 saat içinde bebeğe içir. Kimisi 48 saate kadar dolapta durur diyor ama bence vakit geçtikçe besin değeri de azalabilir. Hiç riske atma, sabah 9da ilk sütü sağdın diyelim ki, gece 11-12 gibi ver o birleştirdiğin sütleri.

anneler bana yardım edin kırkım çıktıktan 12-13 gün sonra adet oldum yani 8 martta ama bu aydaha olmadım o iğrenç gebelk testlerinden de yapmak istemiyorum ne zaman yapsam pozitif çıkıyor
kırkı çktıktan sonra adet olanarkadaşlar bir sonrakini tam günündemi oldunuz

maşallah oğlanlanları benimğlanla tanıştırsak bizimkinede uyku bulaşır mı acaba :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…