2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

merhaba kızlar.. bugün oğluşla komşu ablamıza gittik değişiklik oldu ikimiz içinde. şimdi uyumaya çalışıyor oğlum ben de bir bakayım dedim ne var ne yok diye ama fazla konuşulmamış bugün. sizler nasılsınız?

merhaba canlar bu kasvetli hava bana yaramadı dışarı çıkıyım dedim arabanın sağ tarafını çizdirdim ya keşke çıkmasaydım:14:

arada olur o kadar annesi :16:gündüz sıkıntımız var büyümücek diye korkuyorum artık :(

canım ya aynı korku bende de var dün eşim kilo almış büyümüş de sanki diyor ben de inatlaşıyorum yok yok kilo almadı sanki bu ay hiç ay sütüm de var niye böyle oldu diye baktım ciddi ciddi dert yanıyorum:53: ne bileyim ya endişeliyim bu ay:31: ah bu kuzular dertli yaptı bizi:1:

anneler bana yardım edin kırkım çıktıktan 12-13 gün sonra adet oldum yani 8 martta ama bu aydaha olmadım o iğrenç gebelk testlerinden de yapmak istemiyorum ne zaman yapsam pozitif çıkıyor:(
kırkı çktıktan sonra adet olanarkadaşlar bir sonrakini tam günündemi oldunuz
Bazen olabilirmiş öyle, sütün arttıysa bu ara o adeti engelleyebilirmiş. Ama sen yine de test yap :)
benim oğlan dengesiz canım pek güvenme inadı bir tuttumu sabahlatır valla sen iyisi marmelatteenin yakışıklı oğluyla tanıştır:))
Şeytan kulağına kurşun babası gibi tertipli düzenli oğlum:) Bugün ilk kez ana oğul gezmeye gittik Kızılay'a, taksiye bindik, 3. dakikada uyudu!! Bütün Kızılay'ı kucağımda uyuyarak gezdi! Kollarım koptu, eve geldik, uyandı :)

Bu arada bişey sormak istiyorum, normal doğum sonrası aşırı gaz sıkıntısı çeken var mı? Ay bebeğimin yerine ben çatlıyorum gazdan yaa:(((

canım, şimdi sütünü sağdın, amacın dondurmaksa hiç miktarına falan bakmadan üzerine "tarih ve miktar" yazıp buzluğa at hemen. Ama amacın dondurmak değil, akşam babası/teyzesi/halası gelince ben biraz dinleneyim, o biberonla beslesin demekse, gün boyu sağdığın sütleri birleştirip dolapta tutabilirsin, ama kapak kısmında değil de iç kısımda. Ama birleştirmeden önce aynı sıcaklıkta olmalılar. Yani ilk sağdığın ve dolapta bekleyenin üzerine boşaltmadan önce biberonla bi 15-20 dakika dolapta bekletip sonra birleştir. Ve bu birleştirdiğin sütleri en geç ilk sağımdan sonraki 16-18 saat içinde bebeğe içir. Kimisi 48 saate kadar dolapta durur diyor ama bence vakit geçtikçe besin değeri de azalabilir. Hiç riske atma, sabah 9da ilk sütü sağdın diyelim ki, gece 11-12 gibi ver o birleştirdiğin sütleri.

Seni seviorummm:71: tenkk uu bebeim

Bazen olabilirmiş öyle, sütün arttıysa bu ara o adeti engelleyebilirmiş. Ama sen yine de test yap :)

Şeytan kulağına kurşun babası gibi tertipli düzenli oğlum:) Bugün ilk kez ana oğul gezmeye gittik Kızılay'a, taksiye bindik, 3. dakikada uyudu!! Bütün Kızılay'ı kucağımda uyuyarak gezdi! Kollarım koptu, eve geldik, uyandı :)

Bu arada bişey sormak istiyorum, normal doğum sonrası aşırı gaz sıkıntısı çeken var mı? Ay bebeğimin yerine ben çatlıyorum gazdan yaa:(((

Benim ilk 2.5 ay çok fazla gazım vardı ama son günlerde azaldı. Hatta bugün ben de oh ne güzel azaldı diye düşünmüştüm.

Bu arada Ankaralı anneler bebeklerinizi gündüz saatlerinde nerelere çıkarıyorsunuz? Ben hava güzel olduğu müddetçe hergün Kuğuluya götürüyorum. Benim gibi sürekli oraya gelen varsa tanışmak isterim. Ben de tek başıma bebeğime baktığım için gündüzleri çok sıkılıyorum. Öyle gidip gelebileceğim konu komşu da yok. Herkes işinde gücünde.

Arkadaşlar ne sürebilirim??
Bebeğimin boynu,kulak arkası,diz kıvrımları,koltuk altı hep kızarık ne yapsam geçmiyor?

Back