- Konu Sahibi antidepresif
-
- #28.561
Canım ben de tam karanlık yapmıyorum, eşim izin vermiyor:) Geceleri çünkü oğlan hık dese eşim fırlayıp bakıyor ne oldu diye. O yüzden gece lambamız açık oluyor hep.
merhaba ocak anneleri ben subat annelerindenim..
sorularım var size.. sizden 1 ay daha tecrübesiz olaraktan :))
- bebişleriniz hangi sıklıkta emiyor ?
- gaz sancılarınız bitti mi ?
- bebekleriniz artık daha hareketli , daha oyuncudur,yorucu oluyor mu ?
- uyku saatleri nasıl ? gündüzleri artık daha az mı uyuyorlar ?
- bir de bebegin odasını ayıran oldu mu ??? ya da ne zaman ayıracaksınız,fikirleriniz nelerdir ?
Eylülcüm korkma, benim de öyle oldu ama adetim bitince yine arttı sütüm. Sen bol bol sıvı almaya devam et.
nispeten tabi daha az cnm.. biraz daha fazla yiyip içmeli sanırım regl dönemlerinde
bende gazını rahat çıkarsın diye yüzüstü yatırıyordum.. ona alıştı şuanda sırtüstü uyuyamıyor..
nasıl alıştırıcam bilmiyorum..
Bebeğim artık kafasını çevirebildiği için yan yatmıyor, düz yatıyor, kafasının arkası düzleşmeye başladıNe yapacağımı bilemedim
merhaba canım,
-oğlum gündüz 2saatte 1 emiyor ama bazen daha fazla süre emmediği de oluyor. ya da şimdi ki gibi büyüme atağı dönemlerinde daha sık emmek istediği de oluyor:) genel olarak 2 saatte 1 emiyor ama..
-aşırı gazman bir oğlan annesi olarak geçecek diyenlere hiiççç inanmadım ama evet geçiyor:)) henüz bitmedi ama azalıyor bu kadarına da şükür:) doktorumuzun da söylediğine göre 4-5 bazen 6 aydan önce geçmiyor ama azalıyor yani iyice hareketlenmeye başlayana kadar ara ara da olsa gaz krizlerimiz tutacak sanırım kabul etmek sabırlı olmak gerekiyor
-evet çok daha hareketli,çok daha oyuncu her annenin fikri değişik olacaktır ama bence yorucu değil çooook eğlenceli. o gülücükleri çığlıkları ömre bedelher gün yeni bir ses öğreniyor değişik sevinç çığlıkları atıyor bizlere kocaman bir gülümseme armağan ediyor bence bu halleri çok daha zevkli. artık karşılıklı sohbet edebiliyoruz
-canım oğlum artık düzenini oluşturmaya başladı ara da huzursuz olduğu gaz sancıları çektiği ya da sadece ilgi istediği zamanlar da olmuyor değilama genel olarak akşam 8-8buçuk gibi yatıp sabah yine 8-8buçuk gibi uyanıyor. gündüz uykuları da eskiye oranla daha kısa ama yine sık sık şekerleme yapıyor:)) artık etrafa daha fazla ilgili gösteriyorlar ve uyanık olma süreleri de uzuyor sanırım.
-ben ayırdım canım odasını. hem onun için hem bizim için daha rahat olduğunu düşünüyorum. aynı odada olduğumuz zaman daha sık uyanıyordu ya da yeniden uykuya geçmek için bizden yardım alması gerekiyordu. şimdi hem uyamaları azaldı hem de kendine kendine uykuya geçmeye başladı. eşim aynı odadayken senin kokunu alıyordu ondan yapıyordu diyor ama bilemiyorum
umarım yardımcı olabilmişimdir
merhaba aslında her bebek aynı değildir diyerek başlamak istiyorum ben her ağladığında emzirmeye çalışıyorum(aslında 2 saatte bir emzirmek gerekiyormuş)gaz sancılarımız ise 15-20 gün sonra bitti diyebilirim fakat kaka yapamama gibi bi sorunumuz var genelde bebeklerde olurmuş diye duydum,bizde uyku saati diye bişey yok yani canı ne zaman uyumak isterse o zaman uyuyo kalkma saatide değişiyo. bizimki genelde gündüzleri uyuyan geceleri bize kök söktüren bi bebekti taki 2.ay aşılarımızı olana dek ne olduysa artık gündüzleri sık ama kısa kısa uyuyo geceleri iyi çok şükür hatta dün tam 14 saat uyudu ben aralarda uyandıp emzirmesem hala uyurdu galiba uykularımız düzene giriyo. biz kızımla aynı odada yatıyoruz havalar ısınınca ayırıcam odasını(bu arada yatağımı çook özledim)
simarik34 arkadaşım bişey daha eklemek istiyorum inşallah bebeğini sallayarak uyutmuyorsundur ben çünkü ilk kızımda böyle bir hata yaptım 5 yaşına kadar ayağımda salladım çünkü ilk deneyimim bişey anlamamıştım e birden düzeniniz değişiyo rahata alışık oluyorsunuz bebek olunca bütün düzeninizi onun üzerine kuruyorsunuz zordu yani ama bu kızımda daha deneyimli olduğumu düşünüyorum karyolasını sallanan model almıştım ona rağmen çoook gerekmedikçe sallamıyorum hatta bi yandan şu anda onunla mücadele ediyorum inat ettim sallamıcam diye emzikle oyalamaya çalışıyorum aslında emziğide almıyo ağzında geveliyo elimle tutuyorum o ittiriyo yani biraz sabırlı ve fedakar olursak aşamayacağımız sorun yoktur
kızlar bebeğiniz bezinde sadece idrarı olduğunda kokuyormu?
bizimkinde baya oluyor özellikle altını açmayı geciktirince, bazen gazındada koku oluyor..
bizimkinde baya oluyor özellikle altını açmayı geciktirince, bazen gazındada koku oluyor..
Bizimkinin doğduğu günden beri kokuyor gazı.bende soracaktım gazında çok koku var ya öyle böyle degil çok kokuyorbu ara çok yeşillik yiyorum bol taze sogaanlı kıvırcık salatası ondan oluyor sanıyorum ama bilemiyorrumda, idrarıda üst üste yapmışsa idrar kokusu hissediliyor bazen.
İyi aksamlar arkadaslar umarim herkesin bebegi iyidir. Benim kizim biraz rahatsiz grip olmus. İshal olmustu dr. Kakada GAİTA tahlili yaptirdi BOL MİKTARDA ERİTROSİT, BOL MİKTARDA BAKTERİ goruldu Yaziyor surup verdi 2 gun sonra tekrarliycaz tahlili. boyle birseyy yasayan varmi?
- bir de bebegin odasını ayıran oldu mu ??? ya da ne zaman ayıracaksınız,fikirleriniz nelerdir ?
cok tesekkürler anneler..öncelikle maşallah bebişlerinize,artık sokakta kedi gorsem masallah diyorum :))oda ayırma konusunda da cesaret verdiniz ,özellikle lymonata kararlı olman etkiledi beni... bende o zaman 3. ayı da beklemicem bir daha ki ay ayırayım ..
ama emzirme saatleriniz hala cok sık yahu.. bizimki gündüzleri 3 saatte bir gecede bir seans 4 saat uyuyor.. bende 4 saatte bire düşecek mi diye merak ettim emzirme saatleri,ama gözümü korkuttunuz.. gazın azalmasına sevindim.. lymonatacıgımm bebişinin şen şakrak halini cok güzel anlatmıssın,bir an once büyüsün diye içlendim birden :))
murhul kakayı bizde zor yapıyoruz,sırtımdayken yapıyor,serenomisiz kaka yapmıyoruz..
kızlar sevgili kaynanam üstün bilgeliğini tekrar gösterdi sodaiçmeyecekmişim, oğluşumun (gayet normal olan tükürükleri) ağzı köpürüyomuş, her kustuğunda ise midesini üşütmüşüm oluyo... pufff
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?