- Konu Sahibi antidepresif
-
- #28.541
merhaba ben prima care kullanıyorum çokta memnunum sanırım aramızda 1 hafta var ben 2 numaraya geçtim 1 numaradan daha rahat
bir dene istersen birde emzirirken akan göğsünü diğer elinle bastırırsan akmaz ben öyle yapıyorum.
kızlar bebeğim 2 gündür huzursuz sürekli emmek istiyor gündüz sık ama kısa uykuları oluyor gece de aynı şekilde normalde 2kere ancak uyanan bebeğim daha sık uyanmaya başladı ve sürekli meme arar durumda. beni aaa bebeğimin huyu değişiyor galiba dedim ama ebemiz bunun büyüme atağı olduğunu endişelenmemem gerektiğini 1haftaya kadar geçeceğini söylüyor. büyüme hormonu neden oluyormuş bu huzursuzluğa sık emmesinin nedeni de beyine sütü artır ben büyüyorum mesajı iletmek içinmiş. ama bilemiyorum siz de yaşadınız mı böyle bir durum. acaba bir sorunu mu var bebeğimin diyorum ama ebe ısrarlı büyüme atağı konusunda. tavsiyelerinizi görüşlerinizi bekliyorum
kızlar bebeğim 2 gündür huzursuz sürekli emmek istiyor gündüz sık ama kısa uykuları oluyor gece de aynı şekilde normalde 2kere ancak uyanan bebeğim daha sık uyanmaya başladı ve sürekli meme arar durumda. beni aaa bebeğimin huyu değişiyor galiba dedim ama ebemiz bunun büyüme atağı olduğunu endişelenmemem gerektiğini 1haftaya kadar geçeceğini söylüyor. büyüme hormonu neden oluyormuş bu huzursuzluğa sık emmesinin nedeni de beyine sütü artır ben büyüyorum mesajı iletmek içinmiş. ama bilemiyorum siz de yaşadınız mı böyle bir durum. acaba bir sorunu mu var bebeğimin diyorum ama ebe ısrarlı büyüme atağı konusunda. tavsiyelerinizi görüşlerinizi bekliyorum
merhaba ben prima care kullanıyorum çokta memnunum sanırım aramızda 1 hafta var ben 2 numaraya geçtim 1 numaradan daha rahat
bir dene istersen birde emzirirken akan göğsünü diğer elinle bastırırsan akmaz ben öyle yapıyorum.
huggies sıvı kakayı emiyor mu yani ?
evde bende o pamuktan kullanıyorum ama bazen pamuğu hazırlayıp gelmeme fırsat vermiyor çok ağlıyor.gece ve evin dışında ıslak mendil kullanıyorum. ama dedim belki uygun fiyatta ve bebeğe zaraz vermeyecek ıslak mendil tavsiyeleriniz vardır.ben evde yalnız olduğum içn ıslak mendil pratik oluyor.
peki süt konusu hakkında tecrübelerini paylaşak mısın ?sen de sağıyor musun ?
kalkanı almayı düşünüyordum ama sütü hemen kullanmayacaksam nesıl muhafaza etmeliyim.vereceğim sıra nesıl ısıtmalıyım ?
internetim kesilmişti mecburi uzak kaldım sizlerden
bebek bezi ne alsam diye düşünüyorum.primanın turuncu paketini almıştı eşim.her kaka yapışında belinden çıktı kakası.
hatta okada dikkat ettiğim kıyafetlerinin bazılarında leke kaldı.çıkmıyor(
primecareyi bırakıp başka bez kullanıp memnun olan var mı ? burada o beze zam geldi.3 numara bez 26 tl.
ıslak mendil hala uni yenidoğan kullanıyorum ama o da pahalı geliyor.haftada 1 paket kullanınca.burada 3lü paketi 15 tl.
bebeğim emerken diğer göğüsümden çok süt akıyor,nerdeyse tamamen boşalıyor. bazı zamanlar böyle olduğu için tek memeyle doymuyor.yada kusunca mide boşalıyor ve yeniden emmek istiyor.
bu yüzden ben de sütümü saklamak istiyorum.ama şimdiye kadar hiç araştırmadım.nasıl sağılır,nezaman sağılır.nasıl nerede saklanır,nasıl ısıtılır,nasıl içirilir??? bunları sizler araştırmış olmalısınız yapanlar beni aydınlatırsa çok sevinirim.
kızımın kakası 10 gündür sümüksü.ama ne burun akıntısı var nede idrarında koku.gayet sağlıklı görünüyor.kilo alımıda iyi.bu kaka kıvamı nedendir.1 kerede macun kıvamında yaptı.
kızlar cevaplarınızı bekliyorum..
canım ben de prima premium care kullanıyorum 3 numaraya geçeli bayağ oldu 2 numara küçük gelmiyor mu?:26:
oğlumda epeydir dönüyo yan yatırıyorum sırtüstü yastıktan kaymış bacaklar dizden büklüp beşiğe dayanmış buluyorum örtüsüde başını kapatmış buluyorum çok korkuyorum gece boğulcak diye,ee kafasının arkası son 10 gündür daha düz döndüğünden gündüzde anakucağı ve oyun halısında sırtüstü yatıyo yapcak bişi yok galibaBebeğim artık kafasını çevirebildiği için yan yatmıyor, düz yatıyor, kafasının arkası düzleşmeye başladıNe yapacağımı bilemedim
bizimde epeydir sümüksü ve yeşil dr normal diyo tahlilde temiz alıştım bu kakayainternetim kesilmişti mecburi uzak kaldım sizlerden
okadar merak ettiğim konular varki ama sayfalara bakılırsa siz epey konuşmuşsunuz.sayfaları rasgele açıp okudum ama hepsini okumam imkansız
bebek bezi ne alsam diye düşünüyorum.primanın turuncu paketini almıştı eşim.her kaka yapışında belinden çıktı kakası.
hatta okada dikkat ettiğim kıyafetlerinin bazılarında leke kaldı.çıkmıyor(
primecareyi bırakıp başka bez kullanıp memnun olan var mı ? burada o beze zam geldi.3 numara bez 26 tl.
ıslak mendil hala uni yenidoğan kullanıyorum ama o da pahalı geliyor.haftada 1 paket kullanınca.burada 3lü paketi 15 tl.
kızımın kakası 10 gündür sümüksü.ama ne burun akıntısı var nede idrarında koku.gayet sağlıklı görünüyor.kilo alımıda iyi.bu kaka kıvamı nedendir.1 kerede macun kıvamında yaptı.
kızlar cevaplarınızı bekliyorum..
bunu yazmak için girdim bende bu akşam ,bizde ataktayız sanırım bi garipeşti kalktı mı yatmıyo yattımı kalkmıyo hep meme arıyo emzik kesmiyo dokunularak uyumak istiyokızlar bebeğim 2 gündür huzursuz sürekli emmek istiyor gündüz sık ama kısa uykuları oluyor gece de aynı şekilde normalde 2kere ancak uyanan bebeğim daha sık uyanmaya başladı ve sürekli meme arar durumda. beni aaa bebeğimin huyu değişiyor galiba dedim ama ebemiz bunun büyüme atağı olduğunu endişelenmemem gerektiğini 1haftaya kadar geçeceğini söylüyor. büyüme hormonu neden oluyormuş bu huzursuzluğa sık emmesinin nedeni de beyine sütü artır ben büyüyorum mesajı iletmek içinmiş. ama bilemiyorum siz de yaşadınız mı böyle bir durum. acaba bir sorunu mu var bebeğimin diyorum ama ebe ısrarlı büyüme atağı konusunda. tavsiyelerinizi görüşlerinizi bekliyorum
çok sağolun kızlar. denedim telsizi daha pek birşey anlayamadım:) şimdi oğlum uyuyor ben de telsizi koydum yanına bakalım memnun kalacakmıyım. modelini sevdim ama ben daha büyük tahmin etmiştim küçük olması daha iyi oldu kolay taşırım:) ama eşim acaba kameralı mı alsaydık deyip duruyor hatta bugün deneyelim istersen yarın kameralı modeliyle değiştirelim diyor. üst katta olduğumuz zaman ya da gece daha rahat olur hem üstünü açmış mı diye de görürüz diyor ama ben kararsızım. yani öyle ayrıntılı bir modele ihtiyaç var mı bilmiyorum bu da işimi görür sanki diye düşünüyorum:26:
bu arada bayağ regl olan var ben hala olmadım
Bebeğim artık kafasını çevirebildiği için yan yatmıyor, düz yatıyor, kafasının arkası düzleşmeye başladıNe yapacağımı bilemedim
çok sağolun kızlar. denedim telsizi daha pek birşey anlayamadım:) şimdi oğlum uyuyor ben de telsizi koydum yanına bakalım memnun kalacakmıyım. modelini sevdim ama ben daha büyük tahmin etmiştim küçük olması daha iyi oldu kolay taşırım:) ama eşim acaba kameralı mı alsaydık deyip duruyor hatta bugün deneyelim istersen yarın kameralı modeliyle değiştirelim diyor. üst katta olduğumuz zaman ya da gece daha rahat olur hem üstünü açmış mı diye de görürüz diyor ama ben kararsızım. yani öyle ayrıntılı bir modele ihtiyaç var mı bilmiyorum bu da işimi görür sanki diye düşünüyorum:26:
bu arada bayağ regl olan var ben hala olmadım
benimkide sadece sol tarafına bakıyor..yatarken öyle alıştı sanırım...mesela benim yatağıma yatırdığımda sağ yanına uzanıyorum hep kafa öbür tarafta,elimle kafasını çeviriyorum kendime,yine çeviriyor sola doğru...bende yatağını sağa bakacak şekilde çevirdim şimdi yastıklarlada başını sabitliyorum..canım sen denedin mi yastıkla desteklemeyi?
ben kameralı telsiz kullanıyorum çok memnunum iyiki kameralı almışız diyoruz minik kızım artık tekmeleriyle yorganını tamamen açıyor gündüz bi baktım uyuyor üstü açık şoka girdim resmen heleki dublex evde oturuyorsan al mutlaka şuan olmasa ilerde mutlaka gerekecek. bizim bebek doktorumuz kuzenim kızım saat 9 10 arası yatıyor belki 8de mızırdanıyor ama erken yatırmıyoruz bugünde 10da yattı musafirlerim vardı gece 2de gittiler ve ben kızımı 1 saat arayla uyurken 30dk şeklinde emzirdim yatırdım evimi topladım şimdi bende yatıcam ve 4 saat kuzenimin tavsiyesiyle hiç uyandırmıyorum kendiside uyanmıyor zaten 6da kaldırıp tekrar emzircem uyanasıya kadarda 2 saat arayla 10 gibi uyanıyor uykucu biraz tekrar emziriyorum uyumasına izin vermiyorum oyun oynuyoruz gezdiriyorum 1de bidaha uykuya yatırıyorum 2de kalkıyor5 civarı 1 saatlik bi daha uyku 6dan 9a kadar uyutmuyorum ve uyumadığı heran sürekli sık sık emziriyorum doktorumuzun tavsiyesi üzerine bol bol uyanıkken dk tutmadan zorla kucakta şarkı söyleyerek emziriyorum atak filan kalmıyor ve şükür tamamen düzenliyiz akşam 9dan sonra uyku sabah 10 gibi kalkış 2 kez 1 saatlik uyku ve çok mutlu kuzenim sana en büyük tavsiyem işi gücü bırak emzir emzir diyor bebek emzirmenin saati olmaz heran aldığı sürece ver diyor ve 1 kez bile gaz sorunumuz olmadı kilo alımımızda fazlasıyla güzel 3 aylıkken 8kg çıkmıştı günlük takip ediyorum ve şükürde güzel alıyor şuan aldırdıklarımız bize kalıcak diş çıkarma emekleme yürüme derken zaten kilo alımı ya durucak ya azalacak gündüz uyutma bol bol emzir
doğru cnm benim oğlumda geçn hafta öyleydi.. güzdüzleri en uzun 45 dk uyudu hatta hiç uyumadığı oldu..
büyüme atağında ya büyüyorlar yada yeni birşey öğreniyorlar.. ve oğlum bu hafta poposunu hoplatıyor :)
hatta hoplata hoplata yatağında aşağı doğru kayıyor
Evet, büyüme atağı:) Belirli aralıkları var hatta, internette bulabilirsin. Mesela benim oğlum 3 hafta önce sağlam bir atak yaşadı, eme eme çürüttü mememi:) Bugün de sinirliydi, memede süt olduğu halde damaklarıyla dişledi mememi, bilmem neden kızgındı bana:)
yok canım ya bayağıdır 2 numara kullanıyoruz zaten anca 5 kilo olduk bu ayki kilomuzu düşük buldu doktorumuz 650 gr almışız aslında çok düşük değil ama.Sizin kilonuz bizimkinden fazlaysa 3 numara normaldir herhalde.
oh biraz rahatladım kızlar ya hiç duymamıştım da büyüme atağı diye birşey. birden böyle olunca nereden çıktı şimdi bu daha yeni düzene giriyorduk diye düşündümbu gecemiz daha iyi geçti sanırım yavaş yavaş atlatıyor büyüme atağını. huysuzluğu da azalıyor yine gülücükler atmaya başladı oğluş:))) birde kızlar ben bazen sırf bana rahatlık olsun diye oğlumun odasının ışığını iyice kapatmıyorum hani büyüme hormonu gece karanlıkta salgılanır diyoruz bu etkiler mi acaba oğlumun büyümesini:26:
merhaba ocak anneleri ben subat annelerindenim..
sorularım var size.. sizden 1 ay daha tecrübesiz olaraktan :))
- bebişleriniz hangi sıklıkta emiyor ?
- gaz sancılarınız bitti mi ?
- bebekleriniz artık daha hareketli , daha oyuncudur,yorucu oluyor mu ?
- uyku saatleri nasıl ? gündüzleri artık daha az mı uyuyorlar ?
- bir de bebegin odasını ayıran oldu mu ??? ya da ne zaman ayıracaksınız,fikirleriniz nelerdir ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?