• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

merhaba ben prima care kullanıyorum çokta memnunum sanırım aramızda 1 hafta var ben 2 numaraya geçtim 1 numaradan daha rahat
bir dene istersen birde emzirirken akan göğsünü diğer elinle bastırırsan akmaz ben öyle yapıyorum.

canım ben de prima premium care kullanıyorum 3 numaraya geçeli bayağ oldu 2 numara küçük gelmiyor mu?:26:

kızlar bebeğim 2 gündür huzursuz sürekli emmek istiyor gündüz sık ama kısa uykuları oluyor gece de aynı şekilde normalde 2kere ancak uyanan bebeğim daha sık uyanmaya başladı ve sürekli meme arar durumda. beni aaa bebeğimin huyu değişiyor galiba dedim ama ebemiz bunun büyüme atağı olduğunu endişelenmemem gerektiğini 1haftaya kadar geçeceğini söylüyor. büyüme hormonu neden oluyormuş bu huzursuzluğa sık emmesinin nedeni de beyine sütü artır ben büyüyorum mesajı iletmek içinmiş. ama bilemiyorum siz de yaşadınız mı böyle bir durum. acaba bir sorunu mu var bebeğimin diyorum ama ebe ısrarlı büyüme atağı konusunda. tavsiyelerinizi görüşlerinizi bekliyorum:31:

kızlar bebeğim 2 gündür huzursuz sürekli emmek istiyor gündüz sık ama kısa uykuları oluyor gece de aynı şekilde normalde 2kere ancak uyanan bebeğim daha sık uyanmaya başladı ve sürekli meme arar durumda. beni aaa bebeğimin huyu değişiyor galiba dedim ama ebemiz bunun büyüme atağı olduğunu endişelenmemem gerektiğini 1haftaya kadar geçeceğini söylüyor. büyüme hormonu neden oluyormuş bu huzursuzluğa sık emmesinin nedeni de beyine sütü artır ben büyüyorum mesajı iletmek içinmiş. ama bilemiyorum siz de yaşadınız mı böyle bir durum. acaba bir sorunu mu var bebeğimin diyorum ama ebe ısrarlı büyüme atağı konusunda. tavsiyelerinizi görüşlerinizi bekliyorum:31:

doğru cnm benim oğlumda geçn hafta öyleydi.. güzdüzleri en uzun 45 dk uyudu hatta hiç uyumadığı oldu..
büyüme atağında ya büyüyorlar yada yeni birşey öğreniyorlar.. ve oğlum bu hafta poposunu hoplatıyor :)
hatta hoplata hoplata yatağında aşağı doğru kayıyor:55:

Evet, büyüme atağı:) Belirli aralıkları var hatta, internette bulabilirsin. Mesela benim oğlum 3 hafta önce sağlam bir atak yaşadı, eme eme çürüttü mememi:) Bugün de sinirliydi, memede süt olduğu halde damaklarıyla dişledi mememi, bilmem neden kızgındı bana:)

merhaba ben prima care kullanıyorum çokta memnunum sanırım aramızda 1 hafta var ben 2 numaraya geçtim 1 numaradan daha rahat
bir dene istersen birde emzirirken akan göğsünü diğer elinle bastırırsan akmaz ben öyle yapıyorum.

ben 3 numaraya geçtim zaten 2 ci paket bitmek üzere.o markayı kullanıyorum ama pahalı geliyor bana.başka bez araştırıyorum.

emzirirken ablamda senin dediğini yapmamı söyledi ama ben aksın ve yenisi gelsin,süt üretimi sürekli çalkışsın istiyorum.o şekilde çok birikiyor ve bebeğimin ağzına adeta fışkırıyor.yavrum ozamanda çok tıkanıyor.ben onunla ilgilenirken heryer süt oluyor.ziyan olmasıda cabası :(

huggies sıvı kakayı emiyor mu yani ?

evde bende o pamuktan kullanıyorum ama bazen pamuğu hazırlayıp gelmeme fırsat vermiyor çok ağlıyor.gece ve evin dışında ıslak mendil kullanıyorum. ama dedim belki uygun fiyatta ve bebeğe zaraz vermeyecek ıslak mendil tavsiyeleriniz vardır.ben evde yalnız olduğum içn ıslak mendil pratik oluyor.

peki süt konusu hakkında tecrübelerini paylaşak mısın ?sen de sağıyor musun ?

kalkanı almayı düşünüyordum ama sütü hemen kullanmayacaksam nesıl muhafaza etmeliyim.vereceğim sıra nesıl ısıtmalıyım ?

süt poşetlerine ya da aventin mama ve süt kaplarına koyabilirsin. hemen o gün vereceksen normal buzdolabına, vermeyeceksen dondurucuya koyarsın. ısıtırken kaynar suya filan koymadan, hafif sıcak suya kabı veya poşeti içinde batırarak ısıtabilirsin, aşırı ısıtırsan besin değeri gidiyor sütün. ben çeşmeden akan sıcak suyu kaba koyup ona batırıyorum ısıtırken, yalnız biraz uzun sürüyor.
dondurulmuş sütü eritirsen aynı gün içinde vermen lazım hatta 8 saat içinde galiba, bunu bir araştır ben de emin değilim henüz hiç o kadar bekletmedim sütü.

sağma konusunda ben philips avent kullanıyorum, her gün gaz ilacı ve vitamin veriyoruz ve bunları süte karıştırıp veriyorum, o yüzden bir miktar süt sağmam gerekiyor. emzirmeden önce bi miktar sağıp ona ilacı karıştırıp biberonla veriyorum, sonra emziriyorum. eğer az emmişse kalan sütü de sağmaya çalışıyorum, bir sonraki ilaç saatinde vermek için avent mama ve süt kabıyla dolaba koyuyorum(bunun iyi yanı kapağı çıkarıp emzik ucu takınca biberon olması). bazen de emzirdikten sonra sütüm azalmasın diye sağıyorum. 50 veya daha fazla çıkmışsa, ki pek çıkmıyor maalesef, onu da süt saklama poşetine koyup üstüne tarihi ve miktarı yazıp buzluğa koyuyorum.

İyi aksamlar arkadaslar umarim herkesin bebegi iyidir. Benim kizim biraz rahatsiz grip olmus. İshal olmustu dr. Kakada GAİTA tahlili yaptirdi BOL MİKTARDA ERİTROSİT, BOL MİKTARDA BAKTERİ goruldu Yaziyor surup verdi 2 gun sonra tekrarliycaz tahlili. boyle birseyy yasayan varmi?

internetim kesilmişti mecburi uzak kaldım sizlerden :(
bebek bezi ne alsam diye düşünüyorum.primanın turuncu paketini almıştı eşim.her kaka yapışında belinden çıktı kakası.
hatta okada dikkat ettiğim kıyafetlerinin bazılarında leke kaldı.çıkmıyor :((
primecareyi bırakıp başka bez kullanıp memnun olan var mı ? burada o beze zam geldi.3 numara bez 26 tl.
ıslak mendil hala uni yenidoğan kullanıyorum ama o da pahalı geliyor.haftada 1 paket kullanınca.burada 3lü paketi 15 tl.

bebeğim emerken diğer göğüsümden çok süt akıyor,nerdeyse tamamen boşalıyor. bazı zamanlar böyle olduğu için tek memeyle doymuyor.yada kusunca mide boşalıyor ve yeniden emmek istiyor.
bu yüzden ben de sütümü saklamak istiyorum.ama şimdiye kadar hiç araştırmadım.nasıl sağılır,nezaman sağılır.nasıl nerede saklanır,nasıl ısıtılır,nasıl içirilir??? bunları sizler araştırmış olmalısınız yapanlar beni aydınlatırsa çok sevinirim.

kızımın kakası 10 gündür sümüksü.ama ne burun akıntısı var nede idrarında koku.gayet sağlıklı görünüyor.kilo alımıda iyi.bu kaka kıvamı nedendir.1 kerede macun kıvamında yaptı.
kızlar cevaplarınızı bekliyorum..

primadan bana da gına geldi her kakada taşırıyor.bugun ilk defa huggies aldırdım eşime.bagladım bakalım kaka yapmadı henüz yarına yapar. primadan da daha ucuzmuş, 68 li paket 26.90 a almış.primanın 58lisi öyle.
ıslak mendil olarak da baslarda ben de uni kullanıyodum, son 1 aydır prima hassas ciltler için ıslak havlu kullanıyorum. 3 lüsü 6-7 lira gibi bişey. bence bebegincildi hassassa pisik olacaksa her türlü ıslak mendille olur, olmayacaksa da olmuyor. normal mendil de almam tabi ama prima uygun geldi bana den istersen.
ben de emzirirken akan sütümü kalkana biriktiriyor sonrada bebege kasıkla vermeye calısıyordum. dr a gittiğimizde ordaki hemsire boşver verme o sütü zaten o önsüt bi faydası yok demişti, ben de biriktirmemeye basldım. sütüm çok akıyor diyorsan yetiremiyorsan 2 göğsü, az az ikisini de emzir. 2 dk birini emzirdikten sonra diğerine gecersen diğeri de azalmış olur fazla akmaz böylece. tabi 2 memeyi de tam emziriceksen yap bunu. yoksa sadece önsütleri alır

canım ben de prima premium care kullanıyorum 3 numaraya geçeli bayağ oldu 2 numara küçük gelmiyor mu?:26:

yok canım ya bayağıdır 2 numara kullanıyoruz zaten anca 5 kilo olduk bu ayki kilomuzu düşük buldu doktorumuz 650 gr almışız aslında çok düşük değil ama.Sizin kilonuz bizimkinden fazlaysa 3 numara normaldir herhalde.

Bebeğim artık kafasını çevirebildiği için yan yatmıyor, düz yatıyor, kafasının arkası düzleşmeye başladı:( Ne yapacağımı bilemedim:(
oğlumda epeydir dönüyo yan yatırıyorum sırtüstü yastıktan kaymış bacaklar dizden büklüp beşiğe dayanmış buluyorum örtüsüde başını kapatmış buluyorum çok korkuyorum gece boğulcak diye,ee kafasının arkası son 10 gündür daha düz döndüğünden gündüzde anakucağı ve oyun halısında sırtüstü yatıyo yapcak bişi yok galiba

internetim kesilmişti mecburi uzak kaldım sizlerden :(
okadar merak ettiğim konular varki ama sayfalara bakılırsa siz epey konuşmuşsunuz.sayfaları rasgele açıp okudum ama hepsini okumam imkansız :D

bebek bezi ne alsam diye düşünüyorum.primanın turuncu paketini almıştı eşim.her kaka yapışında belinden çıktı kakası.
hatta okada dikkat ettiğim kıyafetlerinin bazılarında leke kaldı.çıkmıyor :((
primecareyi bırakıp başka bez kullanıp memnun olan var mı ? burada o beze zam geldi.3 numara bez 26 tl.
ıslak mendil hala uni yenidoğan kullanıyorum ama o da pahalı geliyor.haftada 1 paket kullanınca.burada 3lü paketi 15 tl.
kızımın kakası 10 gündür sümüksü.ama ne burun akıntısı var nede idrarında koku.gayet sağlıklı görünüyor.kilo alımıda iyi.bu kaka kıvamı nedendir.1 kerede macun kıvamında yaptı.
kızlar cevaplarınızı bekliyorum..
bizimde epeydir sümüksü ve yeşil dr normal diyo tahlilde temiz alıştım bu kakaya

doğumdan önce alınmış evy baby vardı primadan daha az geçiriyo fiyatı daha uygun ama yan kısımları 2 noda esnek değildi 3 numarası nasıl bilmiyorum eğer esnekse kullanılabilir
2 no huggies büyük mü geldi ne oda kaka taşırdı elimde 2 no prima ve huggies var bitince 3no ne alsam bende bilemiyorum çok şiddetli yaıyo oğlum kakasını belkide sorun bezde değil bizde diyorum bazen :9:
bu arada 5 kiloyuz henüz

bunu yazmak için girdim bende bu akşam ,bizde ataktayız sanırım bi garipeşti kalktı mı yatmıyo yattımı kalkmıyo hep meme arıyo emzik kesmiyo dokunularak uyumak istiyo :((

Son düzenleme:
çok sağolun kızlar. denedim telsizi daha pek birşey anlayamadım:) şimdi oğlum uyuyor ben de telsizi koydum yanına bakalım memnun kalacakmıyım. modelini sevdim ama ben daha büyük tahmin etmiştim küçük olması daha iyi oldu kolay taşırım:) ama eşim acaba kameralı mı alsaydık deyip duruyor hatta bugün deneyelim istersen yarın kameralı modeliyle değiştirelim diyor. üst katta olduğumuz zaman ya da gece daha rahat olur hem üstünü açmış mı diye de görürüz diyor ama ben kararsızım. yani öyle ayrıntılı bir modele ihtiyaç var mı bilmiyorum bu da işimi görür sanki diye düşünüyorum:26:
bu arada bayağ regl olan var ben hala olmadım:31:

ben de daha olmadım...arada bir regl olcakmışım gibi sancım oluyor bir süre sonra geçiyor...telsiz benim de almam lazım :44:

Bebeğim artık kafasını çevirebildiği için yan yatmıyor, düz yatıyor, kafasının arkası düzleşmeye başladı:( Ne yapacağımı bilemedim:(

benimkide sadece sol tarafına bakıyor..yatarken öyle alıştı sanırım...mesela benim yatağıma yatırdığımda sağ yanına uzanıyorum hep kafa öbür tarafta,elimle kafasını çeviriyorum kendime,yine çeviriyor sola doğru...bende yatağını sağa bakacak şekilde çevirdim şimdi yastıklarlada başını sabitliyorum..canım sen denedin mi yastıkla desteklemeyi?

bu ara bizde ataktayız canım,kendini paralıyor ağlarken canı yanıyormuş gibi ağlıyor sıpa ne yapacağımı şaşırtıyor ..gündüz ayakta gece uykuda o sebeple seviniyorum aslında ama öyle deli gibi ağladığında keçiler kaçıyor bende =))

çok sağolun kızlar. denedim telsizi daha pek birşey anlayamadım:) şimdi oğlum uyuyor ben de telsizi koydum yanına bakalım memnun kalacakmıyım. modelini sevdim ama ben daha büyük tahmin etmiştim küçük olması daha iyi oldu kolay taşırım:) ama eşim acaba kameralı mı alsaydık deyip duruyor hatta bugün deneyelim istersen yarın kameralı modeliyle değiştirelim diyor. üst katta olduğumuz zaman ya da gece daha rahat olur hem üstünü açmış mı diye de görürüz diyor ama ben kararsızım. yani öyle ayrıntılı bir modele ihtiyaç var mı bilmiyorum bu da işimi görür sanki diye düşünüyorum:26:
bu arada bayağ regl olan var ben hala olmadım:31:

ben kameralı telsiz kullanıyorum çok memnunum iyiki kameralı almışız diyoruz minik kızım artık tekmeleriyle yorganını tamamen açıyor gündüz bi baktım uyuyor üstü açık şoka girdim resmen heleki dublex evde oturuyorsan al mutlaka şuan olmasa ilerde mutlaka gerekecek. bizim bebek doktorumuz kuzenim kızım saat 9 10 arası yatıyor belki 8de mızırdanıyor ama erken yatırmıyoruz bugünde 10da yattı musafirlerim vardı gece 2de gittiler ve ben kızımı 1 saat arayla uyurken 30dk şeklinde emzirdim yatırdım evimi topladım şimdi bende yatıcam ve 4 saat kuzenimin tavsiyesiyle hiç uyandırmıyorum kendiside uyanmıyor zaten 6da kaldırıp tekrar emzircem uyanasıya kadarda 2 saat arayla 10 gibi uyanıyor uykucu biraz tekrar emziriyorum uyumasına izin vermiyorum oyun oynuyoruz gezdiriyorum 1de bidaha uykuya yatırıyorum 2de kalkıyor5 civarı 1 saatlik bi daha uyku 6dan 9a kadar uyutmuyorum ve uyumadığı heran sürekli sık sık emziriyorum doktorumuzun tavsiyesi üzerine bol bol uyanıkken dk tutmadan zorla kucakta şarkı söyleyerek emziriyorum atak filan kalmıyor ve şükür tamamen düzenliyiz akşam 9dan sonra uyku sabah 10 gibi kalkış 2 kez 1 saatlik uyku ve çok mutlu kuzenim sana en büyük tavsiyem işi gücü bırak emzir emzir diyor bebek emzirmenin saati olmaz heran aldığı sürece ver diyor ve 1 kez bile gaz sorunumuz olmadı kilo alımımızda fazlasıyla güzel 3 aylıkken 8kg çıkmıştı günlük takip ediyorum ve şükürde güzel alıyor şuan aldırdıklarımız bize kalıcak diş çıkarma emekleme yürüme derken zaten kilo alımı ya durucak ya azalacak gündüz uyutma bol bol emzir

benimkide sadece sol tarafına bakıyor..yatarken öyle alıştı sanırım...mesela benim yatağıma yatırdığımda sağ yanına uzanıyorum hep kafa öbür tarafta,elimle kafasını çeviriyorum kendime,yine çeviriyor sola doğru...bende yatağını sağa bakacak şekilde çevirdim şimdi yastıklarlada başını sabitliyorum..canım sen denedin mi yastıkla desteklemeyi?

Ev et, yan yatış yastığı kullanıyorum, yatağı da hep yastıklarla sabitledim ama o zaman da çok sıkılıyor kuzum :(
ben kameralı telsiz kullanıyorum çok memnunum iyiki kameralı almışız diyoruz minik kızım artık tekmeleriyle yorganını tamamen açıyor gündüz bi baktım uyuyor üstü açık şoka girdim resmen heleki dublex evde oturuyorsan al mutlaka şuan olmasa ilerde mutlaka gerekecek. bizim bebek doktorumuz kuzenim kızım saat 9 10 arası yatıyor belki 8de mızırdanıyor ama erken yatırmıyoruz bugünde 10da yattı musafirlerim vardı gece 2de gittiler ve ben kızımı 1 saat arayla uyurken 30dk şeklinde emzirdim yatırdım evimi topladım şimdi bende yatıcam ve 4 saat kuzenimin tavsiyesiyle hiç uyandırmıyorum kendiside uyanmıyor zaten 6da kaldırıp tekrar emzircem uyanasıya kadarda 2 saat arayla 10 gibi uyanıyor uykucu biraz tekrar emziriyorum uyumasına izin vermiyorum oyun oynuyoruz gezdiriyorum 1de bidaha uykuya yatırıyorum 2de kalkıyor5 civarı 1 saatlik bi daha uyku 6dan 9a kadar uyutmuyorum ve uyumadığı heran sürekli sık sık emziriyorum doktorumuzun tavsiyesi üzerine bol bol uyanıkken dk tutmadan zorla kucakta şarkı söyleyerek emziriyorum atak filan kalmıyor ve şükür tamamen düzenliyiz akşam 9dan sonra uyku sabah 10 gibi kalkış 2 kez 1 saatlik uyku ve çok mutlu kuzenim sana en büyük tavsiyem işi gücü bırak emzir emzir diyor bebek emzirmenin saati olmaz heran aldığı sürece ver diyor ve 1 kez bile gaz sorunumuz olmadı kilo alımımızda fazlasıyla güzel 3 aylıkken 8kg çıkmıştı günlük takip ediyorum ve şükürde güzel alıyor şuan aldırdıklarımız bize kalıcak diş çıkarma emekleme yürüme derken zaten kilo alımı ya durucak ya azalacak gündüz uyutma bol bol emzir

Bir bebek gündüz de gece ne zaman isterse uyutulmalı bence, "uyusun da büyüsün" diye boşuna söylenmemiş. Büyüme hormonu uyurken aktif hale geçiyor. En çok da gece karanlığında ama gündüz de uyursa, uyumak isterse uyutuyorum ben. Erken doğum olduğu halde uyuya uyuya toparladı oğlum.

günaydın kızlar

uyku konusundan bahsetmişsiniz biraz geç oldu ama bende yorum yazmak istedim
benim kızımda ilk başlarda hiç uyumuyordu sabahlara kadar nöbet tutturuyordu bana başında sürekli ağlıyordu.
götürmediğimiz doktor kalmadı hepsi gaz problemi dedi bi sürrü gaz damlamız oldu evde hiçbiri de bi işe yaramadı.
daha sonra anladık ki kızımın uykusu olduğundan ve uyuyamadığndan ağlıyormuş ben hiç sessiz ortama alıştırma taraftarı değildim
ama kızım ses istemiyormuş kalabalık istemiyormuş ilk doğum yaptığımda gelen giden çok olmuştu kızımda sürekli ağlıyordu.
şimdi gelenimiz gidenimiz yok gece 12-1 arası yatıyor sabah saat 7 ye kadar bazen ben uyandırıp emziriyorum açıkmıştır diye
gündüzde biraz yoruyorum kendisini kalkınca bölelikle saat 10 da bi yatıyor 3 saat uyuyor kalkınca da 4 e kadar uyutmuyorum artık kendisi yorgun düşüyor
uyuya kalmış oluyor sürekli uyanık olduğunda ilgi istiyor ama uyuyunca da çok rahat ediyorum evimin tüm işlerini yapıorum bu arada uyuduğu zaman tam daldığında
evde top patlasa da duymuyor uykuya tam dalana kadar yalnız çıt sesi bile istemiyor. bebeklerinizi uykuya alıştırmak için kendinizi yormayın bence her bebek farklı oluyor
sadece altı temizse karnı toksa gazı çıkmışsa ve hala huysuzlanıyorsa ben kucağıma alıp kulağına ninni söylüyorum uykusu gelmişse orda zaten esniyor hemen beşiğne yatırıyorum.

birde bez konusunda kızım ağır pişik olmuştu . pişikleri kanadı sürekli teramisinle iyişleştirdim prima kullnmya da devam ettim meğerse prima bize yaramamış.
bimde satılan bezler var çok güzel kremli denemenizi tavsiye ederim bize o bezler çok ii geldi hemde dışarı hiç taşırmıyor ne kakayı ne çişi
hemde fiyatı çok uygun

merhaba ocak anneleri ben subat annelerindenim..

sorularım var size.. sizden 1 ay daha tecrübesiz olaraktan :))

- bebişleriniz hangi sıklıkta emiyor ?
- gaz sancılarınız bitti mi ?
- bebekleriniz artık daha hareketli , daha oyuncudur,yorucu oluyor mu ?
- uyku saatleri nasıl ? gündüzleri artık daha az mı uyuyorlar ?
- bir de bebegin odasını ayıran oldu mu ??? ya da ne zaman ayıracaksınız,fikirleriniz nelerdir ?

doğru cnm benim oğlumda geçn hafta öyleydi.. güzdüzleri en uzun 45 dk uyudu hatta hiç uyumadığı oldu..
büyüme atağında ya büyüyorlar yada yeni birşey öğreniyorlar.. ve oğlum bu hafta poposunu hoplatıyor :)
hatta hoplata hoplata yatağında aşağı doğru kayıyor:55:

Evet, büyüme atağı:) Belirli aralıkları var hatta, internette bulabilirsin. Mesela benim oğlum 3 hafta önce sağlam bir atak yaşadı, eme eme çürüttü mememi:) Bugün de sinirliydi, memede süt olduğu halde damaklarıyla dişledi mememi, bilmem neden kızgındı bana:)

oh biraz rahatladım kızlar ya hiç duymamıştım da büyüme atağı diye birşey. birden böyle olunca nereden çıktı şimdi bu daha yeni düzene giriyorduk diye düşündüm:31: bu gecemiz daha iyi geçti sanırım yavaş yavaş atlatıyor büyüme atağını. huysuzluğu da azalıyor yine gülücükler atmaya başladı oğluş:))) birde kızlar ben bazen sırf bana rahatlık olsun diye oğlumun odasının ışığını iyice kapatmıyorum hani büyüme hormonu gece karanlıkta salgılanır diyoruz bu etkiler mi acaba oğlumun büyümesini:26:

yok canım ya bayağıdır 2 numara kullanıyoruz zaten anca 5 kilo olduk bu ayki kilomuzu düşük buldu doktorumuz 650 gr almışız aslında çok düşük değil ama.Sizin kilonuz bizimkinden fazlaysa 3 numara normaldir herhalde.

anladım canım normal tabi ozaman. ben bezin üstündeki kiloya gelmeden değiştiriyorum zaten ondan da çabuk geçiyoruz bir boy büyüğüne. bebeğin sağlıklıysa çok takılma canım kilosuna süt veriyoruz sonuçta sadece tosun gibi olmalarını bekleyemeyiz:))

oh biraz rahatladım kızlar ya hiç duymamıştım da büyüme atağı diye birşey. birden böyle olunca nereden çıktı şimdi bu daha yeni düzene giriyorduk diye düşündüm:31: bu gecemiz daha iyi geçti sanırım yavaş yavaş atlatıyor büyüme atağını. huysuzluğu da azalıyor yine gülücükler atmaya başladı oğluş:))) birde kızlar ben bazen sırf bana rahatlık olsun diye oğlumun odasının ışığını iyice kapatmıyorum hani büyüme hormonu gece karanlıkta salgılanır diyoruz bu etkiler mi acaba oğlumun büyümesini:26:

Canım ben de tam karanlık yapmıyorum, eşim izin vermiyor:) Geceleri çünkü oğlan hık dese eşim fırlayıp bakıyor ne oldu diye. O yüzden gece lambamız açık oluyor hep.

merhaba ocak anneleri ben subat annelerindenim..

sorularım var size.. sizden 1 ay daha tecrübesiz olaraktan :))

- bebişleriniz hangi sıklıkta emiyor ?
- gaz sancılarınız bitti mi ?
- bebekleriniz artık daha hareketli , daha oyuncudur,yorucu oluyor mu ?
- uyku saatleri nasıl ? gündüzleri artık daha az mı uyuyorlar ?
- bir de bebegin odasını ayıran oldu mu ??? ya da ne zaman ayıracaksınız,fikirleriniz nelerdir ?

merhaba canım,

-oğlum gündüz 2saatte 1 emiyor ama bazen daha fazla süre emmediği de oluyor. ya da şimdi ki gibi büyüme atağı dönemlerinde daha sık emmek istediği de oluyor:) genel olarak 2 saatte 1 emiyor ama..
-aşırı gazman bir oğlan annesi olarak geçecek diyenlere hiiççç inanmadım ama evet geçiyor:)) henüz bitmedi ama azalıyor bu kadarına da şükür:) doktorumuzun da söylediğine göre 4-5 bazen 6 aydan önce geçmiyor ama azalıyor yani iyice hareketlenmeye başlayana kadar ara ara da olsa gaz krizlerimiz tutacak sanırım kabul etmek sabırlı olmak gerekiyor:31:
-evet çok daha hareketli,çok daha oyuncu her annenin fikri değişik olacaktır ama bence yorucu değil çooook eğlenceli. o gülücükleri çığlıkları ömre bedel:16: her gün yeni bir ses öğreniyor değişik sevinç çığlıkları atıyor bizlere kocaman bir gülümseme armağan ediyor bence bu halleri çok daha zevkli. artık karşılıklı sohbet edebiliyoruz:7:
-canım oğlum artık düzenini oluşturmaya başladı ara da huzursuz olduğu gaz sancıları çektiği ya da sadece ilgi istediği zamanlar da olmuyor değil:16: ama genel olarak akşam 8-8buçuk gibi yatıp sabah yine 8-8buçuk gibi uyanıyor. gündüz uykuları da eskiye oranla daha kısa ama yine sık sık şekerleme yapıyor:)) artık etrafa daha fazla ilgili gösteriyorlar ve uyanık olma süreleri de uzuyor sanırım.
-ben ayırdım canım odasını. hem onun için hem bizim için daha rahat olduğunu düşünüyorum. aynı odada olduğumuz zaman daha sık uyanıyordu ya da yeniden uykuya geçmek için bizden yardım alması gerekiyordu. şimdi hem uyamaları azaldı hem de kendine kendine uykuya geçmeye başladı. eşim aynı odadayken senin kokunu alıyordu ondan yapıyordu diyor ama bilemiyorum:1::1:
umarım yardımcı olabilmişimdir:16:

Back