• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Canım ben de tam karanlık yapmıyorum, eşim izin vermiyor:) Geceleri çünkü oğlan hık dese eşim fırlayıp bakıyor ne oldu diye. O yüzden gece lambamız açık oluyor hep.

aslında ben kendi rahatım için hafif açık bırakıyorum ama eşimin de etkisi oluyor oğlumun odasına öyle bir fırlıyor ki hemen eli ışığa gidiyor çocuğun uyanmayacağı varsa o şokla uyanıyor zaten:19: bu yeni nesil babalar ne kadar meraklı bebeklerine böyle:1::1:

merhaba ocak anneleri ben subat annelerindenim..

sorularım var size.. sizden 1 ay daha tecrübesiz olaraktan :))

- bebişleriniz hangi sıklıkta emiyor ?
- gaz sancılarınız bitti mi ?
- bebekleriniz artık daha hareketli , daha oyuncudur,yorucu oluyor mu ?
- uyku saatleri nasıl ? gündüzleri artık daha az mı uyuyorlar ?
- bir de bebegin odasını ayıran oldu mu ??? ya da ne zaman ayıracaksınız,fikirleriniz nelerdir ?

merhaba aslında her bebek aynı değildir diyerek başlamak istiyorum ben her ağladığında emzirmeye çalışıyorum(aslında 2 saatte bir emzirmek gerekiyormuş)gaz sancılarımız ise 15-20 gün sonra bitti diyebilirim fakat kaka yapamama gibi bi sorunumuz var genelde bebeklerde olurmuş diye duydum,bizde uyku saati diye bişey yok yani canı ne zaman uyumak isterse o zaman uyuyo kalkma saatide değişiyo. bizimki genelde gündüzleri uyuyan geceleri bize kök söktüren bi bebekti taki 2.ay aşılarımızı olana dek ne olduysa artık gündüzleri sık ama kısa kısa uyuyo geceleri iyi çok şükür hatta dün tam 14 saat uyudu ben aralarda uyandıp emzirmesem hala uyurdu galiba uykularımız düzene giriyo. biz kızımla aynı odada yatıyoruz havalar ısınınca ayırıcam odasını(bu arada yatağımı çook özledim)

Son düzenleme:
Eylülcüm korkma, benim de öyle oldu ama adetim bitince yine arttı sütüm. Sen bol bol sıvı almaya devam et.

Tamam canım, çok teşekkürler içimi rahatlattın:16:

nispeten tabi daha az cnm.. biraz daha fazla yiyip içmeli sanırım regl dönemlerinde

bende gazını rahat çıkarsın diye yüzüstü yatırıyordum.. ona alıştı şuanda sırtüstü uyuyamıyor..
nasıl alıştırıcam bilmiyorum..

Evet canım, çok sinir bozucu bir durum şopur şupur akan sütün birden azalması yani benim öyle oldu.İnşallah bir an önce biterde eski halime geri dönerim.

Bebeğim artık kafasını çevirebildiği için yan yatmıyor, düz yatıyor, kafasının arkası düzleşmeye başladı:( Ne yapacağımı bilemedim:(

Canım benim bebeğimde sırt üstü yatıyor ama kafasını yan çeviriyor, o çevirmezse ben çeviriyorum..Eğer yan duruyorsa kafası korkma bişey olmaz.

simarik34 arkadaşım bişey daha eklemek istiyorum inşallah bebeğini sallayarak uyutmuyorsundur ben çünkü ilk kızımda böyle bir hata yaptım 5 yaşına kadar ayağımda salladım çünkü ilk deneyimim bişey anlamamıştım e birden düzeniniz değişiyo rahata alışık oluyorsunuz bebek olunca bütün düzeninizi onun üzerine kuruyorsunuz zordu yani ama bu kızımda daha deneyimli olduğumu düşünüyorum karyolasını sallanan model almıştım ona rağmen çoook gerekmedikçe sallamıyorum hatta bi yandan şu anda onunla mücadele ediyorum inat ettim sallamıcam diye emzikle oyalamaya çalışıyorum aslında emziğide almıyo ağzında geveliyo elimle tutuyorum o ittiriyo yani biraz sabırlı ve fedakar olursak aşamayacağımız sorun yoktur

merhaba canım,

-oğlum gündüz 2saatte 1 emiyor ama bazen daha fazla süre emmediği de oluyor. ya da şimdi ki gibi büyüme atağı dönemlerinde daha sık emmek istediği de oluyor:) genel olarak 2 saatte 1 emiyor ama..
-aşırı gazman bir oğlan annesi olarak geçecek diyenlere hiiççç inanmadım ama evet geçiyor:)) henüz bitmedi ama azalıyor bu kadarına da şükür:) doktorumuzun da söylediğine göre 4-5 bazen 6 aydan önce geçmiyor ama azalıyor yani iyice hareketlenmeye başlayana kadar ara ara da olsa gaz krizlerimiz tutacak sanırım kabul etmek sabırlı olmak gerekiyor:31:
-evet çok daha hareketli,çok daha oyuncu her annenin fikri değişik olacaktır ama bence yorucu değil çooook eğlenceli. o gülücükleri çığlıkları ömre bedel:16: her gün yeni bir ses öğreniyor değişik sevinç çığlıkları atıyor bizlere kocaman bir gülümseme armağan ediyor bence bu halleri çok daha zevkli. artık karşılıklı sohbet edebiliyoruz:7:
-canım oğlum artık düzenini oluşturmaya başladı ara da huzursuz olduğu gaz sancıları çektiği ya da sadece ilgi istediği zamanlar da olmuyor değil:16: ama genel olarak akşam 8-8buçuk gibi yatıp sabah yine 8-8buçuk gibi uyanıyor. gündüz uykuları da eskiye oranla daha kısa ama yine sık sık şekerleme yapıyor:)) artık etrafa daha fazla ilgili gösteriyorlar ve uyanık olma süreleri de uzuyor sanırım.
-ben ayırdım canım odasını. hem onun için hem bizim için daha rahat olduğunu düşünüyorum. aynı odada olduğumuz zaman daha sık uyanıyordu ya da yeniden uykuya geçmek için bizden yardım alması gerekiyordu. şimdi hem uyamaları azaldı hem de kendine kendine uykuya geçmeye başladı. eşim aynı odadayken senin kokunu alıyordu ondan yapıyordu diyor ama bilemiyorum:1::1:
umarım yardımcı olabilmişimdir:16:

merhaba aslında her bebek aynı değildir diyerek başlamak istiyorum ben her ağladığında emzirmeye çalışıyorum(aslında 2 saatte bir emzirmek gerekiyormuş)gaz sancılarımız ise 15-20 gün sonra bitti diyebilirim fakat kaka yapamama gibi bi sorunumuz var genelde bebeklerde olurmuş diye duydum,bizde uyku saati diye bişey yok yani canı ne zaman uyumak isterse o zaman uyuyo kalkma saatide değişiyo. bizimki genelde gündüzleri uyuyan geceleri bize kök söktüren bi bebekti taki 2.ay aşılarımızı olana dek ne olduysa artık gündüzleri sık ama kısa kısa uyuyo geceleri iyi çok şükür hatta dün tam 14 saat uyudu ben aralarda uyandıp emzirmesem hala uyurdu galiba uykularımız düzene giriyo. biz kızımla aynı odada yatıyoruz havalar ısınınca ayırıcam odasını(bu arada yatağımı çook özledim)

cok tesekkürler anneler..öncelikle maşallah bebişlerinize,artık sokakta kedi gorsem masallah diyorum :))oda ayırma konusunda da cesaret verdiniz ,özellikle lymonata kararlı olman etkiledi beni... bende o zaman 3. ayı da beklemicem bir daha ki ay ayırayım ..
ama emzirme saatleriniz hala cok sık yahu.. bizimki gündüzleri 3 saatte bir gecede bir seans 4 saat uyuyor.. bende 4 saatte bire düşecek mi diye merak ettim emzirme saatleri,ama gözümü korkuttunuz.. gazın azalmasına sevindim.. lymonatacıgımm bebişinin şen şakrak halini cok güzel anlatmıssın,bir an once büyüsün diye içlendim birden :))
murhul kakayı bizde zor yapıyoruz,sırtımdayken yapıyor,serenomisiz kaka yapmıyoruz..

simarik34 arkadaşım bişey daha eklemek istiyorum inşallah bebeğini sallayarak uyutmuyorsundur ben çünkü ilk kızımda böyle bir hata yaptım 5 yaşına kadar ayağımda salladım çünkü ilk deneyimim bişey anlamamıştım e birden düzeniniz değişiyo rahata alışık oluyorsunuz bebek olunca bütün düzeninizi onun üzerine kuruyorsunuz zordu yani ama bu kızımda daha deneyimli olduğumu düşünüyorum karyolasını sallanan model almıştım ona rağmen çoook gerekmedikçe sallamıyorum hatta bi yandan şu anda onunla mücadele ediyorum inat ettim sallamıcam diye emzikle oyalamaya çalışıyorum aslında emziğide almıyo ağzında geveliyo elimle tutuyorum o ittiriyo yani biraz sabırlı ve fedakar olursak aşamayacağımız sorun yoktur

yok sallamıyorum canım,gece uykusuna yatarken biraz asabi oluyor kaka saatine denk geldiginden o yüzden gogsumde uyuyor,emerek..
ama gündüzleri kendi halinde uyuyorr.. hatta demin uyumustu sucu geldi uyandı,şimdi suratıma bakıyor bönn bönn gitmek üzereee :)) ama artık cok sıcrar oldu yaa... 1 haftadır sıcrıyorr..kollarından kendi korkuyorr...

kızlar bebeğiniz bezinde sadece idrarı olduğunda kokuyormu?
bizimkinde baya oluyor özellikle altını açmayı geciktirince, bazen gazındada koku oluyor..

bizimkinde baya oluyor özellikle altını açmayı geciktirince, bazen gazındada koku oluyor..

bende soracaktım gazında çok koku var ya öyle böyle degil çok kokuyor:52: bu ara çok yeşillik yiyorum bol taze sogaanlı kıvırcık salatası ondan oluyor sanıyorum ama bilemiyorrumda, idrarıda üst üste yapmışsa idrar kokusu hissediliyor bazen.

bende soracaktım gazında çok koku var ya öyle böyle degil çok kokuyor:52: bu ara çok yeşillik yiyorum bol taze sogaanlı kıvırcık salatası ondan oluyor sanıyorum ama bilemiyorrumda, idrarıda üst üste yapmışsa idrar kokusu hissediliyor bazen.
Bizimkinin doğduğu günden beri kokuyor gazı.

kızllaaar kızımın 30martta 2.ayı bitti bugün 3 aşı birden olduk kuzum nasıl ağladı içim parçalanıyo yardım et der gibi bakıyodu dayanamıyorum onu öyle görmeyeeeee :(

İyi aksamlar arkadaslar umarim herkesin bebegi iyidir. Benim kizim biraz rahatsiz grip olmus. İshal olmustu dr. Kakada GAİTA tahlili yaptirdi BOL MİKTARDA ERİTROSİT, BOL MİKTARDA BAKTERİ goruldu Yaziyor surup verdi 2 gun sonra tekrarliycaz tahlili. boyle birseyy yasayan varmi?

geçmiş olsuncanım bizimki de hastalanmıştı ama derdi bu değildi biz yaşamadık

- bir de bebegin odasını ayıran oldu mu ??? ya da ne zaman ayıracaksınız,fikirleriniz nelerdir ?

Selam canım;bebişin hayırlı olsun....

-benim oğlan canı ne zaman isterse emiyor valla o konuda bir düzen tutturamadım henüz bazen yarım saat arayla eğer uyuyorsa 3-4 saat bekliyoruz ki uyansında karnını doyursun diye...2-3 gündür bizde atak geçiriyoruz o sebeple mütemadiyen emiyor...
-gaz sorunumuz azaldı ama devam ediyor...çıkarsın diye yapmadığımız kalmamıştı ama öğrendi şimdi,poposunu hafif kaldırıyor ve başlıyor saydırmaya =))
-hareketlide lafmı oy oyyyy kolu bacağı 1 sn durmuyor...sürekli ilgi istiyor sürekli kendisiyle konuşulsun istiyor...yorgunluğu sorarsan evet bir zaman sonra pilin bitiyor ama hiç umursamıyorsun =))
-gündüz uyumamak için resmen savaşıyor benimle...önceleri uğraşıyordum uyutmak için şimdi beşiğine bırakıyorum biraz ,uykusu varsa kendi kendine uyuyor...uykusu yoksa bütün gün anakucağında sağa sola bakıyor , oyunlar ,şarkılar derken akşamı ediyoruz...gece 6-7 saat uyuyor maşallah...
-ben henüz odamızı ayırmadım,daha küçük diye düşünüyorum..eşimde istemiyor 6 ayını doldursun hele bir dedi geçende bakıcaz işte az daha büyüsün

-2 saatte bir, gece 3 saatte bir. gündüz daha sık versem daha sık da emer ama doktor vermeyin demişti
-bitmedi, ama azaldı, kendiliğinden mi ilaçtan mı bilmiyoruz, bu bitince biraz ara vereceğiz bakalım ne olacak
-daha hareketli, uykusunu aldığı ve ağlamadığı sürece bence yorucu değil, çünkü henüz yuvarlanmaya filan başlamadı, o zaman ya yatağına bırakmak ya da başından hiç ayrılmamak filan lazım, şimdi ne olur ne olmaz diye yanına yastık koyuyor gidiyorum bazen
-evet bizimki artık gündüzleri daha az uyuyor
-biz ayırmadık, hamileyken bir yerlerde 2 ayda ayırın diyordu ben de öyle yaparım herhalde diyordum ama öyle demekle olmuyormuş daha çok küçük, bi de ona ayarladığımız oda biraz soğuk oluyor sanki. başka yerlerde de 6. ay uygun yazıyordu şimdilik ona uyacağız gibi, 6. ay geldiğinde neye karar veririz bilmiyorum

Merhaba, benim oğlum erken doğdu, aralık bebeğiyiz yani, şimdi 3 ay 10 günlük bir anne olarak yazaıyorum sana:)

- gündüz ve gece olarak değişiyor. Aslında acıkmasına bakarsak 3 saatte bir falan acıkıyor ancak ben daha emzik kullanmadım hiç, memelerin sık sık uyarılsın diye ne zaman istese emziriyorum. Bir de 2600 doğunca, kilo alsın diye sürekli emzirdim, zor gelmiyor yani artık :) Ayakta yatarken, tv izlerken, çorba karıştırırken, ortalığı toplarken tek elimle emzirebiliyorum.
- Bizim gaz sancımız hiç olmadı.
- Yorucu diyemem de, ilgi istiyor tabi. Oyuncakları falan bir yere kadar, onla hep konuşulsun, dans edilsin, şarkı söylensin istiyor. Bazen bunaldığını hissediyorum, camın önünden dışarıyı izliyoruz o zaman, bir iç çekişi var, sanırsın hapisteyiz:)
- ben odasını ayıracağım ama istediğim yatak daha gelmedi, gelsin hemen :)

-Ha bir de benim bebeğim tüm düzenini kendi kurdu, şimdi akşam 7 dedin mi yatıyor, sabah 6ya kadar. Karışmıyorum ben de.

Son düzenleme:

koku varsa idrarda mutlaka tahlil yaptır benim kızmda koku vardı pamukla siliyırdum kaka yapınca yıkıyordum ama yinede idrarda mikrop çıktı kültürdede 10 gün antbiyotik kullanıp tekrar kültür yapcaz dikkat et ihmale gelmez çok pis bi hastalıkmış

cok tesekkürler anneler..öncelikle maşallah bebişlerinize,artık sokakta kedi gorsem masallah diyorum :))oda ayırma konusunda da cesaret verdiniz ,özellikle lymonata kararlı olman etkiledi beni... bende o zaman 3. ayı da beklemicem bir daha ki ay ayırayım ..
ama emzirme saatleriniz hala cok sık yahu.. bizimki gündüzleri 3 saatte bir gecede bir seans 4 saat uyuyor.. bende 4 saatte bire düşecek mi diye merak ettim emzirme saatleri,ama gözümü korkuttunuz.. gazın azalmasına sevindim.. lymonatacıgımm bebişinin şen şakrak halini cok güzel anlatmıssın,bir an once büyüsün diye içlendim birden :))
murhul kakayı bizde zor yapıyoruz,sırtımdayken yapıyor,serenomisiz kaka yapmıyoruz..

canım bebeğini ve kendini en iyi sen tanırsın. eğer odayı ayırma konusunda her ikinizin de hazır olduğunu düşünüyorsan ayır derim ben. hem sen kendi düzenine dönersin hem de bebeğin biran önce kendi düzenine alışır. anne olarak en uygun zamanı sen bilirsin:)) ben en başından beri odasını olabildiğince erken ayırma yanlısıydım hatta doğsun atıcam odasına diyordum şaka yollu ama işin aslı öyle değilmiş doğumunda 2 gün hiçç uyumadan gözünün içine baktım:)) ama artık odası konusunda hazır olduğunu düşündüm ve umduğum gibi de oldu. bebeğinin huyunu sen bilirsin dediğim gibi ama bence erken değil o da alışsın odasına biran önce kursun düzenini:)
ahhh bu kakayı biz de seremoniyle yapıyoruz yapınca çok mutlu oluyor basıyor çığlığı bir gülücük bir gülücük ne kıymetli kakası varmış:19: :1:

kızlar sevgili kaynanam üstün bilgeliğini tekrar gösterdi soda:20: içmeyecekmişim, :19:oğluşumun (gayet normal olan tükürükleri) ağzı köpürüyomuş, her kustuğunda ise midesini :19:üşütmüşüm:20: oluyo... pufff :41:

Son düzenleme:
kızlar sevgili kaynanam üstün bilgeliğini tekrar gösterdi soda:20: içmeyecekmişim, :19:oğluşumun (gayet normal olan tükürükleri) ağzı köpürüyomuş, her kustuğunda ise midesini :19:üşütmüşüm:20: oluyo... pufff :41:

ah ah... ben bu ve bezeri her türlü saçma yorumu ,birşey olmaz ona, diyerek cevaplıyorum artık. yapıştı yani ağzıma kim ne derse desin bişey olmaz ona diyorum:27:

Son düzenleme:
Back