- Konu Sahibi antidepresif
- #28.341
Evet yazıyı ben eklemiştim, baktım ki herkeste bir kilo endişesi var, bulmuşken sizinle de paylaşayım demiştim. Benim bildiğim kadarıyla 300 gr ın altındaki kilo alımları az kabul ediliyor. Senin oğlun 1 ayda 1050 gr almış aslında, yani çok çok iyi. Doktorun neye dayanarak mama takviyesi vermiş ki? Sütün mü yoktu acaba?
Biz bu ay 900 gr aldık, doktor "süper gidiyorsun, devam et" dedi. Doğduğu günden bu yana da hiç mama vermedim (ilk geceki ilk beslenmesi hariç). Gerçi doktor mama ver deseydi de sütüm kesilmediği sürece mama vermezdim. Diyelim ki kilomuz 500 gr ın altına düştü, bir 15 gün daha sütümün oğluma ne kadar yaradığını ölçer, ona göre mama takviyesi yapardım. Her çocuk bıngıl bıngıl et olacak diye birşey yok. Zaten ay ilerledikçe bebeklerin kilosu da yavaşlıyor, çünkü hareketlenmeye başlıyorlar. Yani bebek 1 yaşındayken doğum ağırlığının 3 katına ulaşabiliyorsa gelişimi iyi demekmiş.
hayatım bence drunu değiştir maşallah bebeğin ne kadar iyi kilo alıyor 20 günde 700 gr ne demek. benim kız bir ayda 600 aldı dr mama verdirmedi 500ün altına düşerse ancak verebilirsin dedi. hiç mama kullanmana gerek yok canım ama sıkma canını yine de sonuçta anne sütünüde bolca almış bebeğin o da atıştırmalık olmuş aralarda.
çokkk teşekkür ederim kızlar içimi rahatlattınız
drumu değişicem sağolunnn