2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba kızlar sizlerle bişey paylaşmak istiyorum, beni bu konuda en iyi sizin anlıyacağınızı düşünüyorum çünkü..Hamileliğim boyunca yediklerime dikkat etsemde,obur cubur ve karbonhidrattan kaçınmama rağmen tam 23 kilo aldım, 50 kilo ile hamile kaldım ve 73 ile doğuma girdim, doğumdan sonra 11 kilo verdim ve şuan 61-62 kilolarda geziyorum..Allahım bana bu kadar tatlı ve sağlıklı bir bebek verdiği için şükrediyorum ama kilolarımda beni artık inanılmaz üzmeye başladı..Hiçbir kıyafetim olmuyor, ceketlerim ve gömleklerimin önleri bir karış açık kalıyor..Moralim çok bozuk, diyet yapayım dedim sütüm daha da azaldı ne yapacağımı bilmiyorum..Sizde de böyle bir durum var mı? Benim psikolojim çok bozuldu bu yağlar yüzünden.. Benim gb olan var mı aranızda ??

Evet anne sütü çok değerli, çok önemli ancak şunu unutma ki bebeğin senin kollarındayken senin hislerini birebir yaşar. Sen sürekli kendini suçladıkça bebeğinle sağlıklı diyalog kuramazsın.i Boşver mama içen bebekleri askere mi almıyorlar okula mı? Önemli olan senin ona hep güleryüzle, sevgiyle yaklaşman. Onla oyunlar oynaman, zekasını geliştirecek şeyler yapman.

içme syuyla tenerede 10 dk yeter cnm

aynı ben çok tembelim çok

sana fazla gelsede 61-62 yine çok değil kendiniboşuna sıkıp sütünüazaltma derim kendine emzirme dönemi bitene kdr yeni kıyafetler al hem alış veriş yi gelir ,neden bu kadar sıkıyosun ki ben 80 kiloyum yeni alcaklarımda yakışmıcağından alışverşte yapmıyorum aklına beni getir bari böyle düşününe

slm herkese.
yarından snra 2. asımız var
2. asısını olanlar ası snrasında atesı agrısı vs oluyormu
bıde duyduguma gore 3 ası oluyormus dogrumu

bense doğum kiloma ulaştım tekrar. bir ara kızım hastalanıyor diye üzülünce sütüm azalmaya başladı, ben de süt artsın diye ne bulduysam yedim, hepsi de bol kalorili şekerli şeyler, bir haftada 4-5 kilo alarak kilo alma rekoru kırdım, şimdilerde yavaşladı çok şükür ama almaya devam ediyorum. ömrüm boyunca zayıf bir insanken artık large dan aşağısını giyemiyorum ama diyet filan riskine de giremiyorum bizimki çok çabuk hastalandı sütün azalması riskini almak istemiyorum

kettle da su kaynatıp küçük tencereye döküyorum altını açıyorum, içine parçaları atıyorum 3 dakika kaynatıp altını kapatıyorum, parçaları çıkarıyorum.
çay makineleri belki kullanışlı olabilir, hani kaynadıktan sonra da kaynar modda devam ediyor ya, bizdekinin öyle bi özelliği yok olsa kullanırdım.
sterilazörle biraz uzun sürüyormuş galiba, ben pek gerekli bulmadım

Ben de sütüm kesilirse kendimi suçlamayım bahanesiyle ne bulsam yiyorum valla:)
slm herkese.
yarından snra 2. asımız var
2. asısını olanlar ası snrasında atesı agrısı vs oluyormu
bıde duyduguma gore 3 ası oluyormus dogrumu

Bizde ateş yapmadı ancak aşı sonrası 3 gün kadar uykusunda inler gibi oldu yavrucak. O yüzden 3 gün uyanır uyanmaz yanında beni ya da babasını görsün diye dibinden ayrılmadık.

ben de aynı durumdayım başta kayınvalidem sonra annem geldi yardıma şimdi ne yapacağım bilmiyorum

canım kettle da sterilize etmeyi kastetti sanırım süt ısıtmayı değil de:)

bizimki arada kusuyor, penye battaniyesi, yıkanınca havlusu filan yer kaplıyor, bi de kirli beklemesin giyecek kıyafeti olsun diye ben hemen emzirme atletimi ve kendi pijama üstümü de katıp öyle yıkıyorum doluyor. bi de hastaneye gittiğimiz günler üstündekileri ve götürdüğümüz battaniyeleri filan da yıkıyoruz hastane mikrobu olmasın diye

[SUP][/SUP]
haftada 2-3, ama yok aşı oldu, yok dışarı çıkıcaz vs derken gecikiyor bazen, böyle zamanlar direnci düşmesin diye yıkamıyoruz

canım ben ömrüm boyunca en fazla 50-55 arasıydım, 67 ye çıktım, doğumdan sonra 60 a kadar düştüm ama sütüm azalıyor diye yiyip içmekten 68 e çıktım hala da artıyor, bunun geçici bi dönem olduğunu düşünüp moralimi bozmuyorum şu an süt önemli, bu dönemde kilo aldın diye kimse eleştirilmez ama bebeğimizin sağlığı önemli

Canım benim çok sağol desteğin için..Hepimiz emzirdikçe bu kiloları vericez inşallah..

Canım benimde bir ara sütüm çok azalmıştı, anladım ki sadece su içsen bile sütün olur diyenler yanılıyor benim öyle olmadı..Sonra tek tek süt yapan gıdaları araştırmya başladım gereksiz kalori almıyım diye, çünkü elimde değil kiloları çok kafama takıyorum..Yemeyincede süt olmuyor, bu defada sütüm yok diye ağlıyorum, psikolojim allak bullak ne yapacağımı bende bilmiyordum..
Tarhana çorbası, humana stil tea, kayısı- kuru incir kompostosu, rezene-anason çayı, ballı süt, bulgur pilavı ve heybeli çorba ( İzmir'liler bilir isterseniiz tarifini veririm en çokta bu sütümü arttırdı ) ve havuç bunlar benim olmayan sütümü arttırmaya başladı..İstersen sende bunları dene belki sana da faydası olur..

Heybeli çorbayı merak ettim, tarifini verebilir misin? Zaten günde 2 öğün çorba tüketmek gerekirmiş.

Tabi canım.1 su bardağı börülceyi haşlıyorm, suyunu döküp süzüyorum..Sonra tencereye, bir tane soğan doğruyorum 1-2 yemek kaşığı zeytin yağı koyuyorum.Üzerine haşladığım börülceleride koyup ocakta 5 dk kadar suyunu koymadan karıştırıyorum..Sonra kaynattığım suyu döküyorum ve içine bir fincan bulgur koyuyorum bu şekilde pişiriyorum..Sanırım börülce ve bulgur olduğu için benim sütümü arttırdı..

Salça ya da başka bir baharat var mı içinde peki?

Salça ya da başka bir baharat var mı içinde peki?

canım ben de doğumdan önce 34 bedendim.kotlarım filan hep 26-27 beden. ben de 20 kilo aldım doguma kadar . 41.haftada doğurdugum için şiştim de şiştim:) şimdi benim de hiçbişeyim olmuyor montlar vi karış açık. ama yapcak bişey yok diyet yapamayız hattabiraz da kalorili yememiz gerekiyo süt için. benim tek dikkat ettiğim bol komposto içmek. ne oldugu farketmez incir kayısı ayva vişne..yalnız şeker yerine bir bardak pekmez koyuyorum (2-2.5 litre kompostoya piştikten sonra) boylece daha doğl şeker almış oluyorum. benimsütüme çok etki ediyor kompostalar. havalar duzeliyor bebeklerimizle yuruyuslere çıkınca gider hepsi hiç dert etme. 8-9 kilo fazla bende de var. su anda eski kilomA döndüm diyen çok nadir kişi var. yalnız deglsin:)

Heybeli çorbayı merak ettim, tarifini verebilir misin? Zaten günde 2 öğün çorba tüketmek gerekirmiş.
Tabi canım.1 su bardağı börülceyi haşlıyorm, suyunu döküp süzüyorum..Sonra tencereye, bir tane soğan doğruyorum 1-2 yemek kaşığı zeytin yağı koyuyorum.Üzerine haşladığım börülceleride koyup ocakta 5 dk kadar suyunu koymadan karıştırıyorum..Sonra kaynattığım suyu döküyorum ve içine bir fincan bulgur koyuyorum bu şekilde pişiriyorum..Sanırım börülce ve bulgur olduğu için benim sütümü arttırdı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…