• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar anason çayı sütü bayağı bi arttırıyo sizede tavsiye ederim bana çok iyi geldi...:emir_bebek:

ben de ısırgan otu cayı, uyku ve su sut yapıyor.
kızlar benim bebeğimde 44 günlük oldu bende çok çekiyrm bu gazdan bebeğim mahvoluyo bi türlü uykuya dalamıyo uyuduğunda bile ıkınıyo şimdi kimyona başladık bakalım iyi gelecekmi sabaha kadar uyku yok zaten sabah beşe doğru anca uyuyo 1 saat sonra uyanıyo gerçentende annelik zormuş çok sabır gerekiyo...bi yandanda bebeğimin gülümsemesi hergün biraz daha farklılaşması çok güzel bi duygu rabbim her isteyene nasip etsin...

gaz olayından ben de muzdaribim, kimyona basladık derken nasıl kullanıyorsun canım?
ben kolik için mahallenin en mutlu bebegi kitabını aldım,, baya faydasını gordum, aspirator de ise yarıyor, sarmala, sallama, emzik0 ve aspirator ile bas etmeye calısıyoruz. bide masaj yapıyorum arada bir,, ben yesillik yiyince cok gaz oluyo benim bebisimde,,

cok zamanım yok bazı sorular için cvp yazayım hemen :) gaz için acı elma yagı ile karın bölgesine ve ayaklarına masaj yapıyorum ayrıca agızdan metsil damla veriyorum (bu arada zinco nurse harvey vs bi dolu damla kullanmıştım en son metsil denedim ) hepsi her cocukta ayrı etki yapıyormuş ayrıca bunları aynı anda sakın kullanmayın arada en az 12 saat olsun .kaka yapmak bizdede işkence gibi uykudan uyanıyo zavallıcık onun içinde has zeytin yagını popo deliğine sürüyoruz o zaman rahat yapıyor havlu kagıdı falan rulo yapıp içinde sürerseniz daha ii oluyo neyse şi,mdilik bu kadar bye:)

evet su bebişlerin kakasını bnde anlayamadm bır türlü sarı oluo yesıl oluo bazen tanelı oluo içi:52::52: uff allahım bı gün gelıp b.k muhabbetı yapacagımı hiç düşünmemıstm:9::9:

:9::9: hakikaten canım ya oğluşumun kakasını inceliyorum ben de durmadan :9::9: Kayrahanım durmadan üstüme ellerime işiyor.Korkuyorum altını açmaya vallahi.Geçenlerde de altını açar açmaz kakasını yaptı resmen gördü poposundan çıkışını :9::9: kakası artık sarı oğluşumun ama bazen leblebi yemiş gibi oluyor.Babası çorumlu o yüzden sanırım :52::52::52:

Sanırım o oluyor, hani böyle kahverengimsi sütlü kahve gibi bir helva olur ya, marketlerde satılır, ben sevmem pek ama arkadaşım hergün yiyor ve bol süt yaptığını söyledi.

Pomayla sağmak benim de sütümü çok artırdı. Zaten ilk bir hafta oğlum yoğunbakımda kaldığı için sütümü sağıp hastaneye götürüyorduk ve o dönem sütüm artsın, oğluma iyi gelsin diye okumadığım şey kalmamıştı, süt kampı diye bir şey okudum bir yabancı sitede, onu uyguladım. O da şöyle oluyor, anne 2 gün eve kapanıyor, bebeğin tüm hizmetini bir başkası yapıyor neredeyse, annenin tek yaptığı 2 saatte bir pompayla, emzirerek vs beynine "sütüm yok süt üretmem gerek" mesajı vermek. Benim annem yanımdaydı ve eşim de çok yardımcı oluyordu her işime. Ben bütün gün dinleniyordum, ılık duş alıp bol bol sıvı tüketip durmadan sütümü sağdım. Şimdi her gün 2 öğün fazladan süt sağıyorum, buzluğa atıyorum. Her emzirmeden sonra mutlaka kalan sütü sağıp boşaltıyorum ki vücut beyne "süt bitti, hadi çabuk süt üretmeliyiz" mesajı iletsin.
QUOTE]

çok sağol gerçekten çok yararlı bilgiler vermişsin bazılarını hiç bilmiyordum ve çoğunu uygulayacağım inşallah.. ama dediğin gibi can sıkıcı olaylar ve insanlar oldukça sütü arttırmak biraz zor oluyor

benim bebeğim doymuyordu ve göğüslerim çok yumuşaktı tek göğüsümle doymuyordu 4 kere göğüs değiştiriyordum yinede kızımın gönlü olmuyordu maalesef. eğer göğüslerin sertse ağrılar oluyorsa böyle süt inerken göğüslerin sancıyorsa ve tek göğsünle bir öğün doyurabiliyorsan bebeğini sütün yeterli demek bence.

ayy aynı benimkisi annem kızımın sütü artsın diye yayla çorbası yaptım diyor kayınvalidem oradan panikle niye sütü mü yok diyor yaa. yanlarında emzirmekten nefret ediyordum yatak odasına gidiyordum cümbür cemaat peşimden geliyorlardı strestende gitmişti biraz sütüm marmelattenin doktorunun söylediği gibi can sıkıcı insanları postalamak lazım ama mümkün olmuyor maalesef.

evet canım göğsüm sert oluyor genelde ve oğluşum emince yumuşuyor ayrıca emerken sızlama da yapıyor şükür var sütüm.Büyük göğüslülerde sürt pek olmaz derlerdi korkuyotdum sütüm olmucak diye ama şükür yetiyor oğluşuma:26::26:

kızlar benim hiç başım ağrımazdı.iki gündür başım çok ağrıyor dr. sezryandan sonra başın ağrıyabilir kahve iç demişti.şimdi iki gündür nescafe içiyorum bir bardak acaba zararı olur mu oğluşuma??

Birde oğluşum sürekli hapşırıyor ama burnu filan akmıyor sizin de oluyor mu?

Selamun Aleykum arkadaslar, benim bebisim de su an misil misil uyuyor elhamdulillah...
Bir keresinde 3 gun kaka yapamamisti, kizardi bozardi, aglamiyor ama ikinip duruyordu...

sonra beeeen rezene cayi ictim, sallama caylar var ya icinde anasonda var...bardagin icin bayag bi beklettim, ictim...

Biraz sonra bende kabizdim ben de rahatladim, sabahleyin de sutun etkisiyle oglusum cikarda ama gormeliydiniz, guaj boya gibi surekli durmadan akti veee sonrasinda gazla birlikte bir cikaris daha yapti ki gormeliydiniz nerdeyse yuzume geliyordu,kiyafetlerim mahvoldu, gulmekten olduk... Ama oyle rahatladi ki, ikinci kez yine oldu baska zmn, yine bi cay ,veee durum yine ayni...

Yani ben kesinlikle tavsiye ederim, yan etkisi YOK, sute faydasi COK, sindirimi de guclendiriyor...

Son düzenleme:
:9::9: hakikaten canım ya oğluşumun kakasını inceliyorum ben de durmadan :9::9: Kayrahanım durmadan üstüme ellerime işiyor.Korkuyorum altını açmaya vallahi.Geçenlerde de altını açar açmaz kakasını yaptı resmen gördü poposundan çıkışını :9::9: kakası artık sarı oğluşumun ama bazen leblebi yemiş gibi oluyor.Babası çorumlu o yüzden sanırım :52::52::52:

evet canım göğsüm sert oluyor genelde ve oğluşum emince yumuşuyor ayrıca emerken sızlama da yapıyor şükür var sütüm.Büyük göğüslülerde sürt pek olmaz derlerdi korkuyotdum sütüm olmucak diye ama şükür yetiyor oğluşuma:26::26:

kızlar benim hiç başım ağrımazdı.iki gündür başım çok ağrıyor dr. sezryandan sonra başın ağrıyabilir kahve iç demişti.şimdi iki gündür nescafe içiyorum bir bardak acaba zararı olur mu oğluşuma??

Birde oğluşum sürekli hapşırıyor ama burnu filan akmıyor sizin de oluyor mu?

Doktor günde 20 kereye kadar hapşurmaları normal demişti, ateş ya da huzursuzluk huysuzluk, kusma vs yoksa. Benim oğluş hatta her seferinde 3er kez hapşurur :)

Selamun Aleykum arkadaslar, benim bebisim de su an misil misil uyuyor elhamdulillah...
Bir keresinde 3 gun kaka yapamamisti, kizardi bozardi, aglamiyor ama ikinip duruyordu...

sonra beeeen rezene cayi ictim, sallama caylar var ya icinde anasonda var...bardagin icin bayag bi beklettim, ictim...

Biraz sonra bende kabizdim ben de rahatladim, sabahleyin de sutun etkisiyle oglusum cikarda ama gormeliydiniz, guaj boya gibi surekli durmadan akti veee sonrasinda gazla birlikte bir cikaris daha yapti ki gormeliydiniz nerdeyse yuzume geliyordu,kiyafetlerim mahvoldu, gulmekten olduk... Ama oyle rahatladi ki, ikinci kez yine oldu baska zmn, yine bi cay ,veee durum yine ayni...

Yani ben kesinlikle tavsiye ederim, yan etkisi YOK, sute faydasi COK, sindirimi de guclendiriyor...
Rezene ben de her gün 1 fincan içmeye çalışıyorum ama tadı iğrenç yaa :(

kızlar bu bebişimin kolay gaz çıkarması için bi yöntem varmı sırtını sıvazlaya sıvazlaya 30 dakikada ancak çıkıyor üstüne gaz ilacı verdiğim halde siz napıyosunuz :44:

ben de ısırgan otu cayı, uyku ve su sut yapıyor.

gaz olayından ben de muzdaribim, kimyona basladık derken nasıl kullanıyorsun canım?
ben kolik için mahallenin en mutlu bebegi kitabını aldım,, baya faydasını gordum, aspirator de ise yarıyor, sarmala, sallama, emzik0 ve aspirator ile bas etmeye calısıyoruz. bide masaj yapıyorum arada bir,, ben yesillik yiyince cok gaz oluyo benim bebisimde,,

yarım fincan suya yarım çay kaşığı kimyon ile küp şekerin dörtte birini atıp kaynatıyrm ılık olarak veriyorum aç karnına 3 çay kaşığı içiriyorum (tok veremiyorum çünkü hemen kusuyo) sonra gaz çıkarma hareketini yapıyorum bacaklarını karnına çekip indiriyorum her zaman olmasada bazen işe yarıyor

kızlar bu gecemiz yine çok kötü geçti çok ağladı bebeğim dörde kadar uyumadık geceye göre gündüzleri çok daha iyi uyuyo keşke gecesi böyle olsa gece gündüz alışkanlığını nasıl değiştirebilirim acaba:37:

kızlar bu bebişimin kolay gaz çıkarması için bi yöntem varmı sırtını sıvazlaya sıvazlaya 30 dakikada ancak çıkıyor üstüne gaz ilacı verdiğim halde siz napıyosunuz :44:

valla o iş sanırım deneyim meselesi ben de cıkaramıyom,, ama annem cıkarıyo

Bebeğinizi omzunuza doğru yaslayıp popodan yukarıya doğru vurun, beslenme sonrası hemen gark gark çıkarırsınız.

kızlar bu gecemiz yine çok kötü geçti çok ağladı bebeğim dörde kadar uyumadık geceye göre gündüzleri çok daha iyi uyuyo keşke gecesi böyle olsa gece gündüz alışkanlığını nasıl değiştirebilirim acaba:37:

canım zaten gece uyumadığı için gündüz uyuyor . en güzel değiştirme yöntemi gündüz perdeleri açıyorsun bol ışık yapıosun yattığı yeri. sonra gündüzleri tv konuşma vs gibi seslerle bebeğe gündüz olduğu mesajıı veriyorsun. bol bol altını değiştir uyanık kalma süresi uzasın. sonra geceleri bebekle konuşmuorsun ses olmuoyr ve tabi ki gece lambası dışında ışık açmıyorsun. bir dene bakalım ama emin ol gece konuşmamak çok işe yarıyor. gündüz uyanık tutmaya çalış.

beslenme sonrası gaz çıkarmanın en kolay yolu gögüsünüzü kapamadan bile emme bitince hemen dik konuma getirmek pış pışlamak bile gerekmeden gark die çıkarıyor. ama dik konuma geitrme süresini uzatırsanız çıkaramıyor.

kızlar bi gününüz nası geçiyo hayatınızı düzene sokabildinizmi...ben daha hiçbişeyi rayına oturtamadım ya bazen kahvaltı bile yapmaya fırsat bulamıyorum.. bazen çok daralıyorum yemek mutfak temizlik ooffff sizde aynı sorunları yaşıyomusunuz...anneleri yanında olanlar gerçekten çok şanslı keşke annemle aynı yerde olsaydık...

kızlar bebişlerinizi ne sıklıkla yıkıyorsunuz bide 1 günde kaç tane bez değiştiriyorsunuz

Selammm biz ilk haftalar 12 defa falan degistiriyorduk ama simdi ortalama 7..8 oluyor...
Bebek banyosundan bende emin degilim ya nasil yapsam simdilik 2 yada 3 gunde bir yikiyorum aslinda vakit bulsam daha slk yikamak istiyorum...

arkadaslar konuyla alakasi yok ama bana yardimci olabilirmi siniz cizelge yapmaya calistim ama dogum tarihini yasarken 2011 e kadar var tani 2012 yok siz nasil yaptiniz biz 1 yas fazla gorunuyoruz:)))) :26:

Back
X