• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
Acı vermeyen kasılmalar yaişayan var mı? İki gündür karnım geriliyor ve taş gibi oluyor. Bebişimin hareketlerini aynı yoğunlukta hissediyorum ama.

Acı vermeyen kasılmalar yaişayan var mı? İki gündür karnım geriliyor ve taş gibi oluyor. Bebişimin hareketlerini aynı yoğunlukta hissediyorum ama.

çekilme gibi bir his var bende 2 3 hafta oluyor sanırım. içten içe bir şey yırtılıyormuş gibi ara ara karnım sertleşiyor. korkulacak bir şey değilmiş, geliştikçe büyüdükçe son aylarda böyle olabiliyormuş. eğer çok fazlaysa tabi doktorunuzla paylaşın ne olur ne olmaz.

merhaba hamişler oğluşla gezmeye çıkmadan bir bakayım dedim topiğe, geçen cuma doktorumuz her şey yolunda demişti ama dün aklıma takıldı , benim oğlan sık sık gövdesini karnımın soluna , ayaklarınıda karnımın sağ kısmına dayıyo, bu çocuk doğum posizyonunu aldı mı almadı mı anlayamıyorum, yani baş aşağıda değilde sanki karnımda yan duruyo gibi hissediyorum :S siz nasıl hissediyorsunuz?

ikisininde eksileri artıları var ama ben çok kararsızım
hemen ayaga kalkmak istiyorum ama sezeryandada ayaga kalkan var normal doğumda çok acı çekende var ne yapacagımı bilmiyorum yaa

merhaba güzel anneler ben ocak annesiyim sizlere bakarken yazdıklarınızı gördüm. hamileliğimi öğrendiğimden beri hep normal doğum istedim bunun için de ne gerekiyorsa yaptım şansıma normal doğumu destekleyen bir doktorum vardı herşey güzel gidiyordu ancak 40.haftamda bebeğimin hareket etmediğini farkettim acile gittik nstde sorun çıktı ama fazla değildi ertesi gün tekrar çağırdı dr bu sefer doğumun başladığını öğrendik bebek bu yüzden hareket etmiyordu muhtemelen ve çok şanslıydım sancılarım çok şiddetli olmasına rağmen hiçç hissetmiyordum çok kolay olacak dedi doktorum eve git en geç yarın geliyor bebek dedi çok sevindim sonunda kolay bir normal doğum yapacaktım ancak bir sorun vardı bebeğim bugün de hiç hareket etmemişti bunu dr a söylediğimde cidden panik yaptı çünkü 3 gündür bebeğimi hissetmiyordum hemen ayrıntılı ultrasona girdim ve bebeğimin boynuna birkaç kere kordon dolandığını ve bebeğin hareketlerinin neredeyse olmadığı gördük doktorum malesef acil sezeryan çok üzgünüm dedi o an ne hissettiğimi anlatamam sizlere 1 saat beni hazırlamak için ikna edemediler çok büyük bir hayal kırıklığıydı yaşadım kendimi aylarca normal doğum için hazırlamıştım sezeryanı hiç düşünmemiştim bile üstelik doğum da başlamıştı. sonunda e.sezeryan ile bebeğime kavuştum biraz oksijen desteği alması gerekti ama şükürler olsun şuan çok çok iyi. çook uzun yazdım biliyorum ama anlatmak istediğim nolur kendinizi bir doğum şekline göre şartlandırmayın son anda olacak bir sorunda yaşadığınız hayal kırıklığı çok yıkıcı oluyor ben hala keşke diyorum ama şükrediyorum bebeğime her baktığımda. son olarak çok rahat bir ameliyat geçirdim hemen emzirdim 7saat sonra ayağa kalktım ve bir daha yatmadım lohusa yatağı bile yapmadım ertesi gün tüm işimi kendim yapıyordum kolay toparlandım herkesin ameliyatı zor olacak diye bişey yok kötü düşünmeyin ama normal doğum gibisi de yok adı üstünde normal doğum benimle aynı anda n. doğum yapan birisi güzel güzel yemeklerini yerken ben baktım mesela:)) her ikisinin de zorluğu var mutlaka ama normal doğum ilk tercihiniz olsun derim ben bir sezeryanlı olarak. hepinize kolay doğumlar diliyorum umarım sağlıkla alırsınız meleklerinizi kucağınıza

merhaba güzel anneler ben ocak annesiyim sizlere bakarken yazdıklarınızı gördüm. hamileliğimi öğrendiğimden beri hep normal doğum istedim bunun için de ne gerekiyorsa yaptım şansıma normal doğumu destekleyen bir doktorum vardı herşey güzel gidiyordu ancak 40.haftamda bebeğimin hareket etmediğini farkettim acile gittik nstde sorun çıktı ama fazla değildi ertesi gün tekrar çağırdı dr bu sefer doğumun başladığını öğrendik bebek bu yüzden hareket etmiyordu muhtemelen ve çok şanslıydım sancılarım çok şiddetli olmasına rağmen hiçç hissetmiyordum çok kolay olacak dedi doktorum eve git en geç yarın geliyor bebek dedi çok sevindim sonunda kolay bir normal doğum yapacaktım ancak bir sorun vardı bebeğim bugün de hiç hareket etmemişti bunu dr a söylediğimde cidden panik yaptı çünkü 3 gündür bebeğimi hissetmiyordum hemen ayrıntılı ultrasona girdim ve bebeğimin boynuna birkaç kere kordon dolandığını ve bebeğin hareketlerinin neredeyse olmadığı gördük doktorum malesef acil sezeryan çok üzgünüm dedi o an ne hissettiğimi anlatamam sizlere 1 saat beni hazırlamak için ikna edemediler çok büyük bir hayal kırıklığıydı yaşadım kendimi aylarca normal doğum için hazırlamıştım sezeryanı hiç düşünmemiştim bile üstelik doğum da başlamıştı. sonunda e.sezeryan ile bebeğime kavuştum biraz oksijen desteği alması gerekti ama şükürler olsun şuan çok çok iyi. çook uzun yazdım biliyorum ama anlatmak istediğim nolur kendinizi bir doğum şekline göre şartlandırmayın son anda olacak bir sorunda yaşadığınız hayal kırıklığı çok yıkıcı oluyor ben hala keşke diyorum ama şükrediyorum bebeğime her baktığımda. son olarak çok rahat bir ameliyat geçirdim hemen emzirdim 7saat sonra ayağa kalktım ve bir daha yatmadım lohusa yatağı bile yapmadım ertesi gün tüm işimi kendim yapıyordum kolay toparlandım herkesin ameliyatı zor olacak diye bişey yok kötü düşünmeyin ama normal doğum gibisi de yok adı üstünde normal doğum benimle aynı anda n. doğum yapan birisi güzel güzel yemeklerini yerken ben baktım mesela:)) her ikisinin de zorluğu var mutlaka ama normal doğum ilk tercihiniz olsun derim ben bir sezeryanlı olarak. hepinize kolay doğumlar diliyorum umarım sağlıkla alırsınız meleklerinizi kucağınıza

bende hep normal doğum olsun istiyorum ama son anda bir sıkıntı olursa sezaryan da olabilirim diye kendimi hazırlıyorum, ama çevremdeki herkesde bi normal doğum baskısı var, sanki olurda sezaryan olursam benden çok onlar hayal kırıklığı yaşıycaklar gibi:))

bende hep normal doğum olsun istiyorum ama son anda bir sıkıntı olursa sezaryan da olabilirim diye kendimi hazırlıyorum, ama çevremdeki herkesde bi normal doğum baskısı var, sanki olurda sezaryan olursam benden çok onlar hayal kırıklığı yaşıycaklar gibi:))

illa normal doğum olacak diye birşey yok tabi ki ama bence ilk tercihiniz olsun. ikisinin de zorlukları var farkındayım bunun ama normal doğumun artıları çok daha fazla bence eğer herşey yolundaysa vücudunuza ve bebeğinize güvenin bence onlara bu şansı verin derim ben. sonuç olarak 9 aydır bu doğum için hazırlanıyor bebeğiniz ve vücudunuz hiç bir sorun yokken sezeryanı tercih etmek onlara haksızlıkmış gibi geliyor bana tabi ki yinede herkesin kendi tecihi bana karışmak düşmez. umarım sağlıkla alırsın bebeğini kucağına. ve evet birşeye şartlamayın sakın kendinizi benim gibi yapmayın:))

Evet kesinlikle katılıyorum normal doğumdan herkes korkuyor ve çok normal korkulması çünkü sancı çekmek acı çekmek kolay değil
ama normal doğum sonrasında vücut çok kolay eski haline dönüyor ve daha sağlıklı vücuttan pis kan atılıyor ve yerini temiz kan alıyor.
dr. lar neden sezeryanda ısrar ediyor çok açık ekstra para almak için tabi bana kalırsa
Ama illaki şartlar normali kabul etmiyorsa yapacağımız ne var
Rabbim herkese hayırlı,sağlıklı ve de kolay doğum nasip etsin hiç kolay değil çünkü

Evet kesinlikle katılıyorum normal doğumdan herkes korkuyor ve çok normal korkulması çünkü sancı çekmek acı çekmek kolay değil
ama normal doğum sonrasında vücut çok kolay eski haline dönüyor ve daha sağlıklı vücuttan pis kan atılıyor ve yerini temiz kan alıyor.
dr. lar neden sezeryanda ısrar ediyor çok açık ekstra para almak için tabi bana kalırsa
Ama illaki şartlar normali kabul etmiyorsa yapacağımız ne var
Rabbim herkese hayırlı,sağlıklı ve de kolay doğum nasip etsin hiç kolay değil çünkü

evet saatlerce hamile bir bayanı beklemektense planlı bir ameliyat çok daha kolay olsa gerek. sezeryanda en fazla 1 saat sonra çayını içebilecekken neden ne kadar süreceği belli olmayan bir normal doğum süreciyle uğraşsınlar ki.. haklısın ağrı çekmek kolay değil ama bebeğin çıktığı anda herşey bitiyor diyorlar ve en güzel kısmı başlıyor ama sezeryanda en güzel kısım olması gereken yerde en zor süreç başlıyor işte. bebeğine bakamamak onunla ilgilenememek okadar can yakıcı ki özellikle de başkasına muhtaç olma durumu ben hiç alışık değilimdir başkasından bişey istemeye ama sezeryandan sonra özellikle ilk gün tamamen başkasına muhtaç oluyorsun sakın yanlış anlamayın bunları illa normal doğum olsun diye anlatmıyorum ama eğer herşey yolundaysa zor olanı seçmeyin derim inanın bebeğinizin ilk anlarında sezeryanlı olmak istemeyeceksiniz. ama bir sorun varsa tabi ki sezeryan iyi ki var diyorum.. ben sezeryan oldum çok da kolay toparlandım ama hala arada dikişlerimde bir sızlama oluyor ve daha çoook uzun bir zaman arada bunu yaşayacağımı biliyorum.

Selam canlar:54::54:

hadi gelmiş geçmiş olsun canım :48: kesinlikle katılıyorum hiç bi dogum birbirine benzemezmiş:32:

sağol lollym:54:

kızlar selammm
nasılsınızzz?

bu da kim diyceksiniz,
zeynepmeynep ben rumuzumu değiştirdim bende....

uyku tutmuyorrrr beni
çünkü yarın sabah doğuma gireceğim
heyecanlıyım

bayansucummmmmmmm canımmmmmmm
ve facede olmayan diğer arkadaşlarım
dualarınızı eksik etmeyinnnnnnn.......

:54:zeynooommm,Allah yardımcın olsun canım arkadaşım...dualarım seninle:29:

günaydın herkese benim için yazan herkese çok teşekkür ederim nete fazla giremiyorum oğlumla vakit geçirios bol bol oğluşum bu allah sizede göstersin maşallah deyin emi teyzecikleri:nazar::nazar::nazar::nazar:Eki Görüntüle 372464

:nazar::nazar::nazar:
cemileee bebişini ısırabiirmiyimmmm,maşallah ona yaaa:54:

bayansucum Pnr34 nickli arkadaşımız dün doğum yaptı canım spinal sezeryan ile onuda listeye eklermisin :48::48::48::48:

Pnr Sağsaglim kucagına aldı bebegini allah analı babalı buyutsun bebişini uzun omurler saglık mutluluk versin inş kutlarım arkadaşımı ... :46::46::46::46::49:

:46:tebrik ediorus pnr'ı,ekledim listeye canım

lymonata
canım öncelikle bebeğin hayırlı olsun sağlıkla büyüsün inşallah :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek: darısı başımıza :1::1:
bu arada doğumla ilgili tecrüben içinde teşekkür ederiz, varsayımlarla konuşmaktansa tecrübeli birinden dinlemek çok daha rahatlatıcı oluyo,tabi herkesin yaşadıkları ,yaşayacakları farklı ama olsun, bende normal doğum istiyorum ama tabi herşeye hazırım benimki bi diretme değil, normal olabiliyosa niye olmasın şeklinde, söylediğin şeyde çok doğru, normal doğumda herşey doğumla birlikte bitiyo, sezeryanda doğumla birlikte başlıyo, hepimiz için hayırlısı neyse o olsun :16::16::16:

ya kızlar bişey dikkatimi çekti.doğum listemize baktım da erken doğmuş bebişlerin çoğu erkek aceba erkekler gelmek için daha mı aceleci oluyor??:emir_bebek:

evet saatlerce hamile bir bayanı beklemektense planlı bir ameliyat çok daha kolay olsa gerek. sezeryanda en fazla 1 saat sonra çayını içebilecekken neden ne kadar süreceği belli olmayan bir normal doğum süreciyle uğraşsınlar ki.. haklısın ağrı çekmek kolay değil ama bebeğin çıktığı anda herşey bitiyor diyorlar ve en güzel kısmı başlıyor ama sezeryanda en güzel kısım olması gereken yerde en zor süreç başlıyor işte. bebeğine bakamamak onunla ilgilenememek okadar can yakıcı ki özellikle de başkasına muhtaç olma durumu ben hiç alışık değilimdir başkasından bişey istemeye ama sezeryandan sonra özellikle ilk gün tamamen başkasına muhtaç oluyorsun sakın yanlış anlamayın bunları illa normal doğum olsun diye anlatmıyorum ama eğer herşey yolundaysa zor olanı seçmeyin derim inanın bebeğinizin ilk anlarında sezeryanlı olmak istemeyeceksiniz. ama bir sorun varsa tabi ki sezeryan iyi ki var diyorum.. ben sezeryan oldum çok da kolay toparlandım ama hala arada dikişlerimde bir sızlama oluyor ve daha çoook uzun bir zaman arada bunu yaşayacağımı biliyorum.

benim de henüz doğum şeklim belli değil bu yüzden biraz stresliyim doğrusu,normal doğumdan korkuyorum ama daha sağlıklı biliyorum..senin anlattıkların gerçekten çok faydalı oldu..mantıklı düşünmemi sağladı..teşekkürler..yani son ana kadar neyin ne olacağı çok da belli olmuyor o yüzden boşuna stres yapmamak lazım bizim için ve bebeğimiz için hangisi en doğruysa o şekilde olsun diye dua etmek lazım..

evet garanti vermiyorlar ama neden anlatıyorlar ki normal doğuma adapte olmuştum birden hayallerimi yıktı. şimdi çok kararsızım... ikisinin de artıları eksileri var ama ben hangi yöne gideceğimi bilmiyorum donmuş bir haldeyim
canım o zaman normal istiyorsan normal yap gonlunden ne geciyorsa onu yap herseyin riski var riskleri dusunme hakkında hayırlısı olsun son ana kadar belli olmaz normal diye gidersin sezeryan olursun hayırlısını dile bence...Ama ilk tercihini normal olrak tut
gunaydin kizlar:49::49:canim cok tatli oglusun:nazar::nazar:allah anali babali buyutsun.

hadi yaa pnr dami dogurdu,masallah ya.en sona ben kalicam heralde.bellide olmaz yaa.

canim olabilir.daha 1,2 gun once okudum kk da.bitanesi cok hurma yemis erken dogum yapmis hic bir sorun yokken.belli olmaz yani.doguma cok yakin bir zamanda ye bence...

bence haklisin lolipop.herkeze gore degisir bu durum.kiminin nrmal dogumu cook zor olur kiminn kolay.kimisi sezeryan cok rahat diyo cevremde.cok goreceli bence bu durum.ama su vajen genislemesi benimde kafama takildi.:44::44:bu arada isim geregi demissin ya merak ettim saglik sektorundemi calisiyosun
evet saglık sektorundeyim estetik plastik cerrahi asistanıyım cnm oradan biliyorum...
inşallah canım inşallah hepimiz sağ salim alırız bebeklerimizi kucağımıza :54::54::54:
amin cnm bnm :48:
oncelikle bebegine allah uzun omurler versin saglık versin hayırlı olsun.. çok ta güzel ifade etmişsin bnm ilk tercihim hamileligimin en basından beri sezeryan bir suru nedenleri var detaya girmeyecegım ama eger gerekirse cok erzem bişi olursa şartlar ole gerektirirse mecburen normal yapmak zorunda da kalırsam ayılıp bayılmam e moral bozmam yaparım...madem bu yola cıktık sonucunda normal veya sezeryan bu bebek bi sekilde dogacak yani kacar yok...ve sana katılıyorum dogum sekliyle ilgili cok katı bi şekilde şartlandırmak yanlış.... hayırlısı dilemek daha iyi
bende buna kızıyorum bu kadar normal dogum baskısı olmasına tamam anladık biliyoruz normal adı ustunde olması gerektıgı sekılde elbette dogal yolu bu ama aksılık varsa veya kişi istemiyorsa zorlamanın da anlamı yok bu kararı kesınlıkle anne ve dr kendi aralarında vrmeli hamılelıgın gidişatına gore de degısebilir elbette çevremde var benım de ole tipler normal diye tutturmus uygun mu degilmi bebek normal dogum icin bi haberdarlar inatlarına zevkime sezeryan olucam dedikçe sinir oluyorlar boyle komediler de var yani :27::27::27:
sağol lollym:54:

:54:zeynooommm,Allah yardımcın olsun canım arkadaşım...dualarım seninle:29:

:nazar::nazar::nazar:
cemileee bebişini ısırabiirmiyimmmm,maşallah ona yaaa:54:

:46:tebrik ediorus pnr'ı,ekledim listeye canım
:48::48::48:

selam guzel anneler evdeyım dınlenıyoruz kızımla calısıyorken daha cok vakıt gecırıyodum forumda sımdı bı turlu gıremıyorum ama aklım hep sızde bısey sorucam ben daha dogum cantamı hazırlamadım bızım bı lıstemız vardı ama bulamıyorum yardımcı olur musunuz

kızlar baş ağrısı yaşan var mı ? iki gündür başım çatlıycak

Back
X