Merhabalar,
Buraya yazan tüm arkadaşların benden yaşça küçük olduğunu düşünüyorum, çünkü ben 32 yaşındayım:) Sınav maratonunuz bitmek üzere. Allah hepinizin yardımcısı olsun. Yazılanları okuduktan sonra birşeyler yazmak istedim. Ben de bu sene YGS ye girdim ve işletme lisans mezunuyum. Uygulamalı İngilizce Türkçe çevirmenlik istiyorum.
Naçizane tavsiyelerim;
3 yıl olsun, 5 yıl olsun veya daha fazlası; istediğiniz meslek için emek verin çalışın, sırf üniversite olsun bir yere yerleşeyim derseniz hayatınızın tamamını etkileyecek büyük bir hata yaparsınız ve ileride bunun pişmanlığını sürekli iç huzursuzluğu olarak yaşarsınız. İnsanın sevdiği işi yapması onu hem başarıya götürür, hemde yaşama sevincini artırır, hayata bağlılığını katlar.Bunu yaşayarak öğrendim. Yıllarınız çöpe gitsin istemiyorsanız bu ablanıza kulak verin:)
İkinci olarak etraftaki insanlar, yane çevremizdekiler uzaydan gelmediler:) Bu tarz söylemlerle çok karşılaşıyorsunuz, haklısınız bunları kaldırmakta kolay olmuyor, zaman zaman kederleniyor, üzülüyor kendinizi harap ediyorsunuz.İnanın bu geçici bir durum. Ama eğer sırf bunları duymamak için yerleşeyimde A olsun B olsun farketmez, üniversiteli olayımda insanların ağzını kapatayım moduna geçerseniz hayatınızın en büyük hatasını yapar ve inanın bu pişmanlıkla bir ömür boyu mücadele etmek zorunda kalırsınız. Bu hayat sizin, kendinizi en iyi kendiniz tanırsınız, potansiyelinizi en iyi siz bilirsiniz. O yüzden iç sesinize kulak verin, herkesin burun kıvırdığı bir meslek bile olsa siz onu sevgiyle yapacağınız içi en iyisini yapacaksınız ve başarılı olacaksınız, bu sizi öyle tatmin edecekki aldığınız para geriden gelecek, yaşamınızı döndürecek kadar olsa da yeter zaten:)
Hepinize bol şans.