• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Lys Sınav Sonrası Kritiği

Seneye çalışmazsam diye korkuyorum zaten
Her yıl dahada zorlaşıyo,o da kafamı karıştırıyo dediğin gibi tercih dönemi daha net karar verebilirim canım

evet canım tercih dönemi ve sonuçlar açıklandıktan sonra iyice düşünürsün kararını verirsin. yıl içinde çalşırsan ve çalışman eğer sana yeterli gelirse girersin canım. kararlı olursan yapabilirsin bunu canım emin ol
:34:

İstemediğiniz bölümlerde okumaktansa bir sene daha hazırlanın eğer beklemediğiniz sonuç gelirse.
Yoksa çekilmez olur okuduğunuz bölüm daha da önemlisi istemediğiniz bir iş sizi yıllarca mutsuz eder.
O yüzden istediğiniz bölüm için uğraşın okul hayatınız da eğlenceli geçsin iş hayatında da sevdiğiniz mesleği yapın.

İstemediğiniz bölümlerde okumaktansa bir sene daha hazırlanın eğer beklemediğiniz sonuç gelirse.
Yoksa çekilmez olur okuduğunuz bölüm daha da önemlisi istemediğiniz bir iş sizi yıllarca mutsuz eder.
O yüzden istediğiniz bölüm için uğraşın okul hayatınız da eğlenceli geçsin iş hayatında da sevdiğiniz mesleği yapın.

Lady çok çok haklısın
Bende senin gibi düşünüyorum
Ama bunun birde psikolojik boyutu var,çevremdeki herkes bi yerlere yerleşirken bunu kaldırabilir miyim ?
Kuzenimin 2 senesi bitti ve bölümünü,mesleğini hiç sevmiyo
O da canlı bi örnek önümde kararsızım :44:

Lady çok çok haklısın
Bende senin gibi düşünüyorum
Ama bunun birde psikolojik boyutu var,çevremdeki herkes bi yerlere yerleşirken bunu kaldırabilir miyim ?
Kuzenimin 2 senesi bitti ve bölümünü,mesleğini hiç sevmiyo
O da canlı bi örnek önümde kararsızım :44:

Benim de arkadaşlarım ilk senelerinde kazandı,ben istemediğim bölüm-okul olmasın diye tercih yapmadım.
İlk zamanlar kimseyle görüşmedim kendimi eksik hissettim ama önemli olan başkaları değil nitekim çoğu pişman şuan kiminle konuşsam bu sene tekrar sınava girmiş.
Bunları gördükçe ve 2.senemde istediğim yeri kazanınca yaptığım seçimin çok iyi olduğunu anlıyorum.

Benim de arkadaşlarım ilk senelerinde kazandı,ben istemediğim bölüm-okul olmasın diye tercih yapmadım.
İlk zamanlar kimseyle görüşmedim kendimi eksik hissettim ama önemli olan başkaları değil nitekim çoğu pişman şuan kiminle konuşsam bu sene tekrar sınava girmiş.
Bunları gördükçe ve 2.senemde istediğim yeri kazanınca yaptığım seçimin çok iyi olduğunu anlıyorum.

Mezun olduğum arkadaşlarımla aramızda 2 yıl fark olacak
İyi bi bölüm ve iyi bi okuldan mezun olursam aradaki farkı kapatırım bi şekilde diye düşünüyorum
Bu sene tercih yaparsam seneye bidaha mutlaka hazırlanacağım,puanım kırılacağı için istediğim bölüm imkansızlaşıyor :14:

ben bu sene ozel unıversıte dusunuyorum senem bosa gıtmesın dıye ıkıncı seneyede yatay gecıs yapıcagım artık.Lys kötü gectı umdugumdan kotuydu canım sıkkın ne yapıcagım bılmıyorum

benim de hiç beklediğim gibi değildi edebiyat ve coğrafya en azından iyi olsa da keşke seneye kalmasak..:43:

coğrafyayı ne yapayım kızlar bi fikir verin ya nereye nasıl çalışacağımı bilmiyorum

Sagopam topiğimize gelsene :43:

geldim canım :) :) ya sen bilirsin tercih zamanı insan diyo ki yapmıycam tercih bir yıl daha çalışırım adam gibi istediğim yere giderim o kadar emin oluyosun ki çalışacağına belkide kendini avutuyosun öyle dersane başlıyo ilk bir ay çok güzel çalışıyosun sonra deneme sonuşları geliyo düşük bir sonraki denem yine düşük pes ediyosun bir süre sonra herkes böyle değil sabrı olmayanları diyorum bendede böyle oldu yani çalışcam diyip sene sonuna kadar çalışanda var hayranım onlara kendine güveniyosan eğer çalış ama çok disiplinli çalışman gerekiyo bir yıl fedakarlık yapcaksın her şeyden gözün kesmiyosa bir yıl daha istdeğin gelmezsede aklında olan diğer bölümleri yaz git oku ama milletin lafı içinde hayatına yön verme susmaz öyle insanlar çünkü umrunda olmasın kimse senn hayatın senin geleceğin

Mezun olduğum arkadaşlarımla aramızda 2 yıl fark olacak
İyi bi bölüm ve iyi bi okuldan mezun olursam aradaki farkı kapatırım bi şekilde diye düşünüyorum
Bu sene tercih yaparsam seneye bidaha mutlaka hazırlanacağım,puanım kırılacağı için istediğim bölüm imkansızlaşıyor :14:

canım bir işe girdiğinde kaçıncı yılda kazandığına bakmıyolarki ya arkadaşlarım var 6.senesi kız kafasına koymuş bir bölüm olana kadar diretiyo çalışıyo sonunda olacak yani okulla ygs lys hazırlığı olmaz bir süre sonra bıkarsın birinden birini bırakırsın eğer tekrar hazırlanmaya karar verirsen kulağını kapatcaksın etraftakilere oturup çalışacaksın çok moral bozanlar var takılıp kalırsan bunlara olan emeklerine olur sınav gitgide zorlaşsada çalışınca yapılmıycak bişey yok nasiptede varsa olur mutlaka bir puanlar açıklansında konuşuruz bunları uzun uzun tatlım

Merhabalar,

Buraya yazan tüm arkadaşların benden yaşça küçük olduğunu düşünüyorum, çünkü ben 32 yaşındayım:) Sınav maratonunuz bitmek üzere. Allah hepinizin yardımcısı olsun. Yazılanları okuduktan sonra birşeyler yazmak istedim. Ben de bu sene YGS ye girdim ve işletme lisans mezunuyum. Uygulamalı İngilizce Türkçe çevirmenlik istiyorum.

Naçizane tavsiyelerim;

3 yıl olsun, 5 yıl olsun veya daha fazlası; istediğiniz meslek için emek verin çalışın, sırf üniversite olsun bir yere yerleşeyim derseniz hayatınızın tamamını etkileyecek büyük bir hata yaparsınız ve ileride bunun pişmanlığını sürekli iç huzursuzluğu olarak yaşarsınız. İnsanın sevdiği işi yapması onu hem başarıya götürür, hemde yaşama sevincini artırır, hayata bağlılığını katlar.Bunu yaşayarak öğrendim. Yıllarınız çöpe gitsin istemiyorsanız bu ablanıza kulak verin:)

İkinci olarak etraftaki insanlar, yane çevremizdekiler uzaydan gelmediler:) Bu tarz söylemlerle çok karşılaşıyorsunuz, haklısınız bunları kaldırmakta kolay olmuyor, zaman zaman kederleniyor, üzülüyor kendinizi harap ediyorsunuz.İnanın bu geçici bir durum. Ama eğer sırf bunları duymamak için yerleşeyimde A olsun B olsun farketmez, üniversiteli olayımda insanların ağzını kapatayım moduna geçerseniz hayatınızın en büyük hatasını yapar ve inanın bu pişmanlıkla bir ömür boyu mücadele etmek zorunda kalırsınız. Bu hayat sizin, kendinizi en iyi kendiniz tanırsınız, potansiyelinizi en iyi siz bilirsiniz. O yüzden iç sesinize kulak verin, herkesin burun kıvırdığı bir meslek bile olsa siz onu sevgiyle yapacağınız içi en iyisini yapacaksınız ve başarılı olacaksınız, bu sizi öyle tatmin edecekki aldığınız para geriden gelecek, yaşamınızı döndürecek kadar olsa da yeter zaten:)

Hepinize bol şans.

Kızlar çok çok sağolun
Bu gidişle 3.ye hazırlanacağım sanırım
Puanlar açıklansın daha net karar veririm :14:

canım bir işe girdiğinde kaçıncı yılda kazandığına bakmıyolarki ya arkadaşlarım var 6.senesi kız kafasına koymuş bir bölüm olana kadar diretiyo çalışıyo sonunda olacak yani okulla ygs lys hazırlığı olmaz bir süre sonra bıkarsın birinden birini bırakırsın eğer tekrar hazırlanmaya karar verirsen kulağını kapatcaksın etraftakilere oturup çalışacaksın çok moral bozanlar var takılıp kalırsan bunlara olan emeklerine olur sınav gitgide zorlaşsada çalışınca yapılmıycak bişey yok nasiptede varsa olur mutlaka bir puanlar açıklansında konuşuruz bunları uzun uzun tatlım

Konuşalım canım,özelden rahatsız edeceğim seni :34:

geldim canım :) :) ya sen bilirsin tercih zamanı insan diyo ki yapmıycam tercih bir yıl daha çalışırım adam gibi istediğim yere giderim o kadar emin oluyosun ki çalışacağına belkide kendini avutuyosun öyle dersane başlıyo ilk bir ay çok güzel çalışıyosun sonra deneme sonuşları geliyo düşük bir sonraki denem yine düşük pes ediyosun bir süre sonra herkes böyle değil sabrı olmayanları diyorum bendede böyle oldu yani çalışcam diyip sene sonuna kadar çalışanda var hayranım onlara kendine güveniyosan eğer çalış ama çok disiplinli çalışman gerekiyo bir yıl fedakarlık yapcaksın her şeyden gözün kesmiyosa bir yıl daha istdeğin gelmezsede aklında olan diğer bölümleri yaz git oku ama milletin lafı içinde hayatına yön verme susmaz öyle insanlar çünkü umrunda olmasın kimse senn hayatın senin geleceğin

Bu sene ablam üniversiteden mezun oluyo,geri geliyo eve
O başımda olursa çalışırım gibi geliyo
Evdekilerde bi daha hazırlan diyolar,sanırım tekrar hazırlanacağım

Bu sene ablam üniversiteden mezun oluyo,geri geliyo eve
O başımda olursa çalışırım gibi geliyo
Evdekilerde bi daha hazırlan diyolar,sanırım tekrar hazırlanacağım

canım tekrar hazırlancaksan her zaman çalışman gerektiğini çıkarma aklından baktın gevşiyosun hemen kendine gelmen lazım bir kere toparlamazsan kendini alışırsın rahatlığa hep gideröyle malum her yıl zorlaşıyo çok disiplinli çalışmak gerekiyo kendine güven sabırla çalış eminim istediğin çok üstünde yerler gelir :) :)

esma tatlım sende çok kararlı görünüyosun ama inş. üstesinden gelirsin plan program yap umarım bıkmazsın bir yılın daha heba olmaz hayırlısı hakkımızda :)

esma tatlım sende çok kararlı görünüyosun ama inş. üstesinden gelirsin plan program yap umarım bıkmazsın bir yılın daha heba olmaz hayırlısı hakkımızda :)

amin canım çok saol:16:
şu anda çok kararlıyım canım gerçekten ve inşallah bu kararlılıkla ilerleyeceğime inanıyorum:16:
bu yıl tercihimi yapcam inşallah olsun bir yer bunu çok istiyorum çünkü size anlattım canım daha önce de eğer bu yıl kazanamazsam burada özel bir üni.ye gideceğim ve eğer özel bir üni.ye başlarsam artık ailem tekrar hazırlanmamı istemezler. ama türkiyede olursa bu yıl inşallah tekrar hazırlanmama karşı çıkmazlar asla. babamlara bu konuyu açtım daha önce de babam sen bilirsin demişti bi kaç gün önce gene söyledim eğer üniversite okurken yapabilirim diyorsan gir karar senin kızım dedi. yani onlar da bana bıraktılar seçimi.. sadece tek üzüntüm okul puanım yarıya inecek seneye puanlar açıklanınca ama ben iyi çalışarak bu açığı kapatabilceğime inanıyorum.. sen napcaksın canım istediğin bölüme yetecek kadar puan gelmezse allah korusun?:31::26:

Back