2012 Kpss ders çalışma günlüğüm:) bana katılabilirsiniz...

geçmiş olsun herkese,
sevgi meleği anlattığına göre bizim sınv gibiymiş sizin sınav da,
türkçe nasıldı zor muydu?

Türkçe çok kolaydı ilköğretim soruları gibi öyle sayfalarda paragraf filan bekliyordum ama yoktu
o kadar dil bilgisi çalıştım bide üstüne :)
 
Son düzenleme:
amin inşallah doğuya bile gitmeye razıyım
balım öle deme alllahtan hayırlısını iste inş mutlu olacağın huzurlu olacağın biryere atanırsın öle dua et cnm istemediği biryerde çalışmak kadar kötü bişi yok insan sürüne sürüne gidiyor işe öle olmaktansa hiç atanmamak daha ii bence hayırlısını iste balım
 
Türkçe çok kolaydı ilköğretim soruları gibi öyle sayfalarda paragraf filan bekliyordum ama yoktu
o kadar dil bilgisi çalıştım bide üstüne :)
demek ki sağ gösterip sol vurdular sizin sınavda :)) Herkes Türkçeyi zor bekliyordu çünkü :))
Elimizden geleni yaptık bir sene boyunca çok çalıştık burda beraber inşallah hepimiz güzel yerlere atanırız :))
 
çok kötü bir sınav geçirdim sizlerin nasıl geçti bir yıl boyunca dıdın et sonucu elde var sıfır yetişmedi bir tane dahi matetik çözemedim son yarım saat panık oldum elım ayaygım tıtremeye basladı heryeyı feda ettım yerı geldı oglumla ılgılenmedım ama sonuc felaket malesef 2014 hazırlık gozuktu bende sanırım cografya nasıldı oyle tamamen ben sordum yorumla kendın demıs kahretsın boyle sıstemı lısan bıle daha kolaken bızde celıskı ıcınde bırakmıs guncel bır tane gelmedı
 
İnşallah denemem kafam allak bullak netteki soru cevaplara bakarsak yerlerde olma ihtimalim yüksek
 

lisansa girsem yaparmışımda ben böyle soru tarzı görmedim
türkçe tam bi dalga geçiyorum sizinle der gibiydi tek kelimeyle
o genel kültürü hazırlayanlara beddua etmek istiyorum ama etmicem
 

İnşallah denemem kafam allak bullak netteki soru cevaplara bakarsak yerlerde olma ihtimalim yüksek

Şimdiden moralinizi bozmayın hiç belli olmaz, bende sınavdan çıktığımda çok kötü gelecek diye üzülmüştüm bir sürü yanlış çıkmıştı falan, beklediğimden iyi gelmişti zaten tüm soruları doğru hatırlayamıyor insan, bir de önemli olan puandan çok sıralama bence, tercih edeceğiniz bölümler içindeki sıralama çok önemli. Netlerin ve puanın pek önemi olmuyor atamada.
 
Geçmiş olsun kızlar..

Nasıldı sınav

Sevgi meleği yazdıklarından anlayamadım türkçe zormuydu kolaymıydı:44:
 
Geçmiş olsun kızlar..

Nasıldı sınav

Sevgi meleği yazdıklarından anlayamadım türkçe zormuydu kolaymıydı:44:

Öyle beklendiği gibi değildi uzun uzun paragraflar yoktu kolaydı yani ama içinde bir iki eleyici soru vardı çok değildi
dalga geçer gibi dediğim gerçekten formattan uzak ilköğretim kitaplarındaki sorular gibiydi
en dandik yayınevinin bile böyle dandik soruları yok diyim anla
diğer dersleri zaten hiç söylemiyim
nete verilen cevaplara bakarsak yerlerde sürünebilirim
diğer türlü çıkabilirimde
ortada kaldım
 
genel kültürden internetteki sorulara baktım bizim bu seneki lisans ayarında idi. Çalışanla çalışmayanı ayırt etmekten çok genel kültürü iyi olanları ayırt etmeye yönelik geldi bana. Matematik sorularını çok merak ettim ama bulamadım herkes matematikten tökezlemiş.
 
Tarihte 2 3 sorum yanlış işte diğerleriyle beraber bi 10 vardır
Türkçem iyiydi
Mat çok oyalayıcıydı sen sizin grafiği çözemeyip sonra dönüp çözmüşsün ya bu soruyu es geçerdin muhtemelen
nerden baksan 5 7 dk alırdı bi soru içinde iki grafik falan ilginçti
sınav psikolojisi ile anlaşılacak bişi değildi en azından benim için :/
Tüm işaretlediklerimden 20 yanlış çıksa yine razıyım 90 net idare eder beni:26:
 
Son düzenleme:

evet sınav psikolojisi çok önemli sınava girmeyen birinin soruyu çözmesiyle sınava girenin o anda o soruyu çözmesi kesinlikle bir değil. Sınavda süre kısıtlı kafa yorgun oluyor bir sürü soruya bakmaktan. Bazen basit bir soru bile görülemeyebiliyor sınav anında. Bir soruda iki grafik varsa eğer o soruyu ben anladım sanırım ihtiyacın bi denemesinde çıkmıştı bir soruda iki grafik var ve baya karışık üstelik 3 tane soru şıkkı vardı tam 10-15 dkmı almıştı onu çözmek ve herkes küfretmişti o soruya :)) Sanırım o tarz bir şey sordular ve herkes böyle soru sorulmaz kpss de abartmışlar iyice diye kızıyorlardı o denemedeki soruya bizim lisansta öyle çıkmadı demek ki size denk geldi o soru.

Daha yüksek de gelebilir netler sevgi meleği ben mesela 90-95 net arası bekliyordum 98,75 net gelmişti. Ama hiç emin değildim Türkçe sorularında iki şık arasında kaldıklarımdan hangisini işaretlediğimi falan pek hatırlamıyordum kaba taslak çıkarmıştım o netleri. Sizin de öyle gelebilir. Herkes zorlanmış sınavda bu iyi bir şey sıralamalar iyi gelir yani Şimdiden moral bozmayın bende çok üzülmüştüm sınav sonrası puanım kesin kötü gelir ya daha fazla yanlışım çıkarsa ya atanamazsam diye boşu boşuna kendimi yedim aylarca. Sınav sonucunu görene kadar moralinizi bozmayın benim gibi boş yere.
 
Bir de atamalar gerçekten kısmet işi, bazen önünde yüksek puan alan bir sürü kişi oluyor ama hiç birinin tercih etmediği bir yer oluyor, bazen açıkta kalıyor o yer, bazen de puanı düşük bu puanla hayatta atanamaz denilen bir kişi o yeri tercih edip atanabiliyor. O yüzden gerisi kısmet nasip artık bence.
 

bende bugün girdim sınava kızlar..
tarih inanılmaz kolaydı hiç zorlanmadan fulledim..
türkçede full ama vat ve coğ biraz zorladı ..
hayırlısı inşş..
 
günaydın kızlar buraya bile yazasım gelmedi hayal kırıklığına uğradım doğrusu. matematiğe çok emek vermiştim günde yedi sekiz saat çalıştığım günler olmuştu netlerim yükselmişti dersanede ama sınavda yapamadım yapamayınca heyecanım kaygım arttı. matematiğe harcadığım vakte acıdım doğrusu. otuz tane boşum vardır daha da fazla olabilir diye düşünüyorum vakit yetmedi zaten. bir ara soruları görmez oldum anlama seviyem sıfıra düştü. genel kültürden birkaç soru yaptım ama bilmiyorum. bilmediklerimi boş bıraktım. ev evlikten çıktı son bir ay zaten hep çalıştım belki günde sekiz on saat. güncel bilgiler kitabımı deniz kıyısına bile götürdüm neler ezberledim hiç çıkmadı. liselere Aslı Çakır Alptekini sormuşlar bari bize de bir tane sorsalardı o tarz. bu yıl soruları hazırlayanlar değişmiş çok belliydi zaten 2006 da girenler ne kadar şanslıymış mat soruları çok kolaydı. son günlerde hem konu okudum, hem deneme yaptım, hem dersanenin denemelerine gittim. beş günde bir kitap bitirdiğim oldu ama o heyecan beni mahvetti. şimdi evimi temizliyorum. kendime bir haftada anca gelicem galiba. herkes biliyor soruyorlar soracaklar iyi geçti diyemem yalan söyleyemem. aptal gözüyle bakacaklar o kadar çalıştı dersaneye gitti diyecekler desinler napayım artık. hakkımızda hayırlısı olsun geride işim de iş imkanımda yok. Allahım hayırlı kapılar açsın.
 


Grafiği yapamayan tek değilmişim iyi bari.. En çokta grafik sorularına güveniyordumm :2:
 
Günlükgüneslik, üzülme bende kendimi harap ettim 2 gündür ama yapacak bişey yok artık
beklemek zorundayız
deli gibi çalışıp böyle sorularla karşılaşmayı düşünmemiştim
en azından bir kaç yorum sorsalarmış ama 1 tane bile yoktu
hakkımızda hayırlısı olsun
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…