2012 Kpss ders çalışma günlüğüm:) bana katılabilirsiniz...

ben ilk Türk Vergin Sisteminden başladım zaten hatırlıyorsan çok yakınıyordum üç saat falan sürüyordu bir ünite. ilk not alıyordum ben karıştırıyorum hep. iş ve sosyal güvenlik hukuku daha zevkli mesela ona göre şimdi t.v.s geçen yılın ara sınavını çözeceğim çıkardım netten
 

Sayısal derslere çalışmayacak mısın? Aslında 4 dersle bir üst sınıfa geçiliyor onları bu sene veremesemde dert etmem seneye memur olunca çalışır veririz.
 
Sayısal derslere çalışmayacak mısın? Aslında 4 dersle bir üst sınıfa geçiliyor onları bu sene veremesemde dert etmem seneye memur olunca çalışır veririz.
inşallah. hepsine bakıcam canım ama göz ucuyla olacak artık. ybs var maliyet m. var finansal yönetim var daha hiç bakmadım.
 
coğrafya nın diğer konuları tamam da, coğrafi bölgeler konusunda hiç iyi değilim.. bir sürü yanlışım çıkıyor ne yapsam , nasıl bir çalışma yöntemi izlesemki acaba??
 
coğrafya nın diğer konuları tamam da, coğrafi bölgeler konusunda hiç iyi değilim.. bir sürü yanlışım çıkıyor ne yapsam , nasıl bir çalışma yöntemi izlesemki acaba??
canım galiba konuyu iyi bilmek gerekiyor. mesela bildiklerimden sana biraz yazayım:
*marmara bölgesinde yüzel şekilleri sade olduğu için ulaşım gelişmiştir. sanayi kuruluşları yaygındır.
*marmara bölgesi Türkiyenin ortalama yükseltisi en az bölgesidir.
*marmara bölgesi Türkiyenin turizm gelirleri en yüksek bölgesidir.
*marmara bölgesinde yerşekilleri sade olduğu için hidroelektrik enerji üretimi azdır.
*marmara bölgesinde özellikle ergene bölümünde ekili dikili arazi oranı geniştir.
*marmara bölgesinde iklim çeşitliliği fazla olduğu için tarım ürünü çeşitiliğide fazladır. buğday pirinç ayçiçeği keten gibi.
*marmara bölgesinde yıldız dağları bölümünde biga yarımadasında nüfus seyrektir.
*marmara bölgesinde tarım alanları geniş olmasına karşın diğer bölgelerden alım yapar sebebi ise tüketici nüfusun fazla olmasıdır.

canım sen bunları iyice birkaç kere oku sonra testini çöz bakalım faydası olacak mı? ben de bu hafta coğrafi bölgeleri okuyup testlerini çözeceğim. ve coğrafyam bitecek inşallah. tabi bilgi eksikliğim var konu tekrarı yapmaya vakit kalmıyor işte inşallah aöf nin sınavı bir geçsin konu tekrarımı yapıp baştan itibaren test çözeceğim.
 


canım çok sağol yardımın için...bölgeleri genel anlamda biliyo gibiyim..ama olay bölgenin bölümlerine geldi mi işin içinden çıkamıyorum..hangi dağ hangi bölüme denk geliyo, hangi plato hangi bölüme denk geliyo ayırdedemiyorum..bi de fabrikalar kısmında işin içinden çıkamıyorum..ülkede bir sürü fabrika var..hangi fabrika hangi bölümde..off yapamıyorum işte
 
Bu haftaya çok kötü başladım dün nerdeyse hiç çalışmadım 18 tane matematik sorusu çözdüm sadece
Tarihi bitirdim tüm konuları okudum çalıştım ama az test çözdüm her konudan birer test falan çözdüm o yüzden hala havada konular. Kurtuluş Savaşını tekrar ettim bugün dünü telafi etmek için 30 tane de soru çözdüm, Daha da çözcem bakalım. Bu aralar burda pek takılan olmuyor bende dahil olmak üzere sanırım Napıyorsunuz nasıl gidiyor kızlar?
Gördüğüm kadarıyla günlükgüneşlik ve sevgi meleği aöf'ye çalışıyo,valeri coğrafyayla boğuşuyo
Fattum,elkocum ortalıkta yok büyük ihtimalle tozu dumana kattılar, haftada 2000 soru çözüyorlar
Bu arada geçen hafta ben 1800 soru çözdüm :)) Rekordu benim için hiç o kadar çözmemiştim çok çalışalım bugün :) Akşam herkesten ne kadar ne çalıştı bekliyorum ona göre
 

Merak etme canım son 2 ay öyle bı kasıyosunkı kendıne bıle sasırsın. Ben 2010da son ıkı ay sabah kalkar gune bir denemeyle baslardım. Sonra konu calısması karısık testler esım bıle şaşırmıstı nasıl bu kadar calısıyosun dıye. Yumurta kapıya dayanında çalışmayı sevıyorum. Bir de ben sanırım soruyla daha ıyı öğrenıyorum konuyu. Konu bir an önce bitsin test çözeyim istiyorum:))
 
Aöf den sonra öyle bir gircem ki sorulara...

Şu kısmı dinlenme süresi olarak kabul ediyorum. Yoksa kpss askıda filan değil.
Zaten son zamanlarda full time çalışırız.
 
Doğru söylüyorsunuz kızlar son zamanlarda insan deli gibi çalışıyor
bende öyleyim sınava bir ay falan kalınca deli gibi çalışıyorum hangi sınav olursa olsun panikten sanırım daha verimli oluyor bir de
şimdi çalıştığım 4 saati o zaman 1 saatte hallediyorum bir de
 
Son düzenleme:
selam kızlar ben aöfden çok sıkıldım dün bugün coğrafya baktım bölgelerden ikişer ikişer. eşim bugün ameliyat oldu hastanedeydik tüm gün oh valla ev gibisi yok. hamd olsun. yarın sabah tekrar gideceğim hastaneye. şimdi bir saat kadar aöf bakıcam sonrada karadeniz bölgesi akdeniz bölgesinden soru çözeceğim. konuyu yargıdan okuyorum. sorularıda yediiklimden çözüyorum .
 
Son düzenleme:

denemem gelıp 2000soru cozdum demek ısterdım ama malesef gecen haftam cok kotu ıdı hıc ders calsımadım desem yerıdır hastalıkla bogusuyordum o bıttı sımdıde canım 20lık dıs mahvedıyor benı sorma nazara geldım snaırımmm
 

negızcım kaç aldın pekı ıkı ay yeterlı geldımı calısmalrına
 

gecmıs olsunnnn
 


hepinize geçmiş olsun kızlar.
Ben bugün tarihten 320 soru çözdüm günü kapatıyorum herkese iyi çalışmalar
 
iktisat mezunuyum ve vhki için en az 86 - 88 puan almam gerekiyor. matematik ve çoğu derste temelim yok. daha konuları bitiremedim. tarihten 3 ünite anayasadan 4 ünite matematikten 10 ünite kaldı. coğrafya ve türkçe bitti gibi. hatasız soru çözene kadar üniteleri bitirmemeye gayret ediyorum bu yüzden uzun sürüyor.

moralim bozuldu kızlar. matematiği üniteyi iyi çalışınca yapıyorum ama aradan bir kaç gün geçince sorunun nasıl çözüldüğünü UNUTUYORUM ! baya unutuyorum yani.. geriye dönüp çözdüğüm yerlere bakıyorum vızır vızır işlem yapıp çözmüşüm bir güzel. ama şimdi bakıyorum çözüme nerden başlanacağını hatırlayamıyorum.

niye böyle oluyor

+

sizce iktisat mezunu vhki yada işletmen olarak atamalarda en düşük kaç puana kadar inebilir ?
 

memurlar nette vardır puanlar canım oraya bi bak istersen
Matematik olayına gelince benim matematik temelim çok sağlamdır ama bazı formülleri temel şeyleri unuttuğum oluyor arada açıp göz gezdiriyorum sende ara ara geri dönüşler yapıp bakmanı tavsiye ederim ya da şu şekilde yapabilirsin matematik soru bankası al bi tane ve en baştan her konudan bir test çöze çöze ilerle. Şu şekilde mesela bugün sayılar konusundan bir test çöz yarın bölünebilme öbür gün problemler falan derken tüm ünitelerden birer test çözmen bitince en başa dön bu sefer ikinci testleri çöz çözemediğin unuttuğun soru tipi gördükçe de ilk çalıştığın kitabı aç incele bu şekilde hem tüm konuları belli aralıklarla tekrarlamış olursun hem de bi tane soru bankası bitirmiş olursun en son da deneme çözerken zaten kaçırdığın soru tiplerini görürsün daha iyi aklında kalır.
Panik yapmana gerek yok konular yetişmeyecek diye benim coğrafya anayasa duruyor önceden bakmıştım ama hepsini unuttum tekrar etmeyince tarihi bitirdim ama o da tam oturmadı daha, senin matematikteki sıkıntın unutma sorunun benimde tarih için geçerli sürekli unuttukça kitabı açıp bakıyorum bıkmadan usanmadan. 2 haftaya bir de tekrar ediyrum konuları işte. En iyi ilaç tekrar yani.
 
negızcım kaç aldın pekı ıkı ay yeterlı geldımı calısmalrına

81 aldım canım. Yeterli gelmedi çünkü anayasa çalışmadan girmiştim. Anayasa ve coğrafya kötü geldi ki cografya soruları gerçekten zordu. Haziran atamalarında tercih yapıcam bakalım kadro ne kadar açılcak
 
ya bende de bi kararsızlık baş gösterdi.zaten aöf sınavları yaklaştıkça kpss ye fazla zaman ayıramıyorum.konularım bitmesine rağmen acaba eksik kalan yerler var mı die bakıp duruyorum.bu yıl sınıf tekrarı yapıyorum ya yine kalırsam diye galiba oluyo bu. zaten 3.sınıfta kpss ye girilmez diyo bazı yerlerde girilse de puan geçerli olmaz diyolar.bazıları da girilir diyo.kafam karışık olduğundan kpss ye çalışamıyorum pek.aslında son aöf sınavlarından sonra bi konu anlatımlı kitap alıp kpss ye sil baştan mı çalışmaya başlasam seneye hazırlık için.yazın gk gy yi bitirsem alan dersleriyle aöf de dönem içine mi kalsa.yani çok kararsızım.ama şu 7 nisandaki sınavlar geçene kadar kpss kitabı açamıcam kesin.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…