2012 Kpss ders çalışma günlüğüm:) bana katılabilirsiniz...

ayy bu ekolhoca.com süper kıslar bütün tarihi ordan tekrar yaptım çok güsel anlatio..

denemem cim burdan muhakak faydalan cnm..konular kısa ve öz...

teşekkür ederim elkocum. Ben sizden çok duydum o siteyi ama hiç bakmadım bugün kesin bakcam.


Mezun durumunda olursan girebilirsin, kim ne biliyor bilmiyorum ama belki bende yanlış biliyorumdur.
Ama mantıklı olanı mezun durumda olanların ve mezunların girmesidir.


Arkadaşlar ben önceden tercih yapan biri olarak çevremdeki arkadaşlarımdan da bildiğim üzere durum şöyle. MEzun olmadan herkes sınava girebilior. Hiç sorun değil ama 2 yıl geçerli ve de mezun olmayan arkadaşlar tercih yapamıyor. Zaten tercih yaparken de mezuniyet tarihini mutlaka girmen gerekiyor. MEzun olmadan tercih yapamıyorsun yani. Eğer sinavdan B ye girecekseniz sevgi meleğinin dediği gibi 2 sene beklemenin bi mantığı yok. Bu sene girin.
 
bugun artık toparlanma zmanı geldı benım ııcn bır haftadır resmen sallıyorum derslerı bugun 200 soru cozucem bıtmedende nete gırmıycem nete baglandım bu arlar dersı ıhmal edıyorum boyle gıdersede ccalısma ıle bır sey yapamam emekelrım bosa gıder emekelrım bosa gıtmesın bugune kadar emek ettım sonucta ne akdar erken konu bıtırsem benım ıcın daha ıyı olucak soru cozumunue zamn kalır hazıaranda tamamlanması lazım tayınde gırerse araya cok kotu bır zman boslugu olusucak gorumcemın dugunu var hazıranda offf allahım her sey ust uste ya
 
mrb arkadaşlar kpss b ye girmeyi düşünüyorum online kurs gören varmı varsa hangi siteyi önerirsiniz. ben ilk defa giricem. aynı zamanda aöf okuyorum ikisini bir idare etmeye çalışcam. matematikten çok ders görmem lazım kendim çalıştığımda olmuyor.
 

ihtiyaç yayınlarının online dersleri oluyor hocalarda iiyi anlatıyor tavsiye ederim hatta
ilk sayfalarda linkler vardı ordan indirebilirsin
 
Hoşuma gitti sizle de paylaşmak istedim
Çalışma hayatının genel prensipleri:
Her işin ve mesleğin kendi bünyesine mahsus çalışma ve işleme usul ve kuralları vardır. Bunları meslek sahipleri bilir. Bir de, bedeni ve fikri her çeşit iş ve çalışma hayatının ve başarılı olmanın bazı genel ve gerçekçi kuralları vardır. Bunlardan bazıları şöyledir:

* Çalışmak için müsait vakit bekleme. Her zamanı çalışmak için müsait bil. Kendine göre müsait vakit beklersen, o hiçbir zaman gelmez.

* Çalışmak için müsait yer arama. Her yeri çalışmak için müsait bil. Kendine göre müsait yer beklersen, o yeri hiç bulamayabilirsin.

* Bir günde ve bir zamanda yapman gereken bir işi, bir dersi, bir vazifeyi [ibadeti] yarına erteleme. Çünkü her günün işi kendine yeter. [Hadis-i şerifte (Yarın yaparım diyenler helak oldu) buyuruluyor.]

* Bir zamanda yalnız tek bir işi yap, yalnız bir ders, bir kitap, hatta bir konu üzerinde çalış. Tâ ki, dikkatin ve kuvvetin yayılıp zayıflamasın. Bir zamanda birden fazla işi yapayım diyen hiçbirini tam ve temiz yapamaz. Dünyaca tanınmış, en büyük İslam âlimlerinden biri olan İmam-ı Gazali’ye İhya-i Ulum adlı muazzam eserini nasıl bir çalışma ile vücuda getirdiğini sormuşlar: “Bir zamanda yalnız bir konu, bir mesele üzerinde çalıştım” demiş.

* Başladığın bir işi bitirmeden başka bir işe başlama. Yarıda kalan iş başlanmamış demektir.

* Bir günün işini (dersini, vazifesini) bitirdikten sonra ertesi günü ne iş yapacağına karar ver,
yahut hiç olmazsa çalışmaya başlamadan evvel, hangi iş (ders, kitap) üzerinde çalışacağını düşünüp kararlaştır ve çalışmaya bu kararla otur.

* Bir işe başlamadan, bir dersi öğrenmeye, bir kitabı okumaya oturmadan önce düşün ve çalışman için gereken şeyleri yanında ve elinin altında bulundur.
Tâ ki, ikide bir kalem, kağıt aramaya kalkıp da dikkatin dağılmasın.

* Çalışmaya oturduğun zaman tıpkı ateş hattında düşmanı gözetleyen bir asker gibi uyanık ol, ve dikkat kesil ve bütün ruhi ve bedeni kuvvetinle kendini işe ver, o işe konsantre ol. [İşi kendine düşman bil, sen onu güzel bitirmezsen, o seni kötü şekilde bitirir.]
* Bir işe başlamadan önce, o işi en kısa bir zamanda, en kolay ve en temiz bir surette nasıl yapmak, nasıl öğrenip etüt etmek mümkün olduğunu iyice düşünüp hesapla. [Plansız programsız projesiz işe başlayana ahmak denmez mi? İslam âlimleri, (Doğru sebebe yapışan, doğru netice alır) buyuruyorlar.]

* Çalıştığın bir iş üzerinde herhangi bir güçlüğü yenmeden bir adım bile gerileme. İyi bil ki, yılgınlık maskeli bir tembelliktir. Yine bil ki, çalışma sevgisi, güçlükleri yenmekten doğar ve kuvvetlenir. Güçlüğü yenmekten hasıl olan manevi zevk, eşsiz bir zevktir. Emin ol ki, savaşta zafer ve işte başarı yılmadan sabırla devam edenindir. Sebat önünde güçlükler erir ve imkansız görünenler imkanlı hâle gelir.

* İşinde rastladığın bir güçlüğü önce parçala. Her parçayı birer birer ve sıra ile yenmeye çalış. Bunun için, mesela, bir dersi, bir kitabı en basit elemanlarına, kısım ve konularına ayır. Sıra ile konuyu iyice ve noksansızca anlayıp öğrenmeden öbür konuya geçme. [Aynısını zaten her gün yemek içmek de yapıyorsun. Lokma lokma yiyor, yudum yudum içiyorsun. Bir elma birden yutulur mu? Bunu iş hayatında da uygula.]

* Devamlı ve intizamlı çalış. Her gün aynı saatlerde çalışmaya otur. Çalışmayı uzun aralıklarla kesip terk etme. Hasta ve yorgun değilsen tatiller de bile yavaş ve az da olsa çalış. Tâ ki çalışma alışkanlığın körlenmesin ve tekrar çalışmaya koyulmak için zahmet çekmeyesin.

* Bir iş üzerinde yorulursan dinlenmek için işini değiştir ve çalışma hızını yavaşlat. Fakat dinlenme bahanesi ile, asla boş oturma. Boş oturanın içi, işlemeyen demir gibi, pas tutar. [Akan su pislik tutmaz, durgun su pislik tutar, hastalık yapar.]

* Çok düşün.
İyi bil ki, çalışmak mutlaka hareket etmek ve okumak, yazmak demek değildir. Düşünen bir insan, maden kuyularında kazma sallayan işçiden daha çok çalışıyor demektir.

* Verimli çalışmayı sakın iş üzerinde geçirdiğin zamanla ölçüp de, eh bugün şu kadar saat çalıştım, yetişir deme. Çalışmanın neticesine ve öğrendiğine bak. [Faydalı çalışmak, vakti doldurmak değildir, vakti kıymetlendirmektir, yani, dünya ve ahirette faydasını göreceğimiz neticeleri elde etmektir.]

* Fikri çalışmalar için, aynı saatlerde devamlı ve tertipli bir surette, günde iki üç saat bile kâfidir. Büyük filozof İbni Sina, dünyaca meşhur olan (Kitab-üş-şifa) sını, her gün, sabah namazından sonra Bağdat’taki bir caminin büyük kandili altında oturarak, kuşluk vaktine kadar, yani takriben iki saat çalışmak suretiyle vücuda getirmiştir. Meşhur İngiliz filozofu Spencer, muazzam eserlerini, günde iki saat çalışarak yazmıştır. Her sene, bin, bin iki yüz sayfalık eser veren Fransız edibi Emil Zola’ya başarısının sırrını sormuşlar: Her gün yalnızca üç saat çalışır ve yazarım demiş.

* Sebat et, damlaya damlaya göl olur ve aynı noktaya düşen damlacıklar, zamanla mermeri bile deler.

*Bir işe, bir derse, bir kitaba başladığın zaman, telaş edip sabırsızlanma. Sakin ve metin ol. Yol al, fakat acele etme. Sindirerek çalış ve öğren.

* İşinde ve dersinde herhangi bir fikri ve noktayı küçümseyerek ihmal edip geçme.
Küçük ihmalden, bazen büyük zararlar doğduğunu unutma.

* Gece yatağa girince, kendini hesaba çek, o gün ne yaptığına bak, yarın ne yapacağına karar vermeden uyuma.

* Her gün iyi bir eserden sesli olarak beş on sayfa oku. Bu sayede konuşma ve söz söyleme yeteneğin gelişir.

* Rastladığın hikmetli bazı güzel ifadeleri ezberle. Bu sayede hem kelime ve ifade haznen zenginler hem de hafızan kuvvetlenir.

* Çalıştığın bir dersin, bir kitabın konularını bitirdikçe, kitabı kapayıp, okuduğunu ezberden özet halinde not et. Bir dersi, bir kitabı en iyi anlayıp öğrenmenin yolu, yazarak, not tutarak çalışmaktır.

* Bir dersten öğrendiğin, bir kitaptan okuduğun konuları arkadaşlarınla ezberden müzakere et. Bu suretle hem zekan işler ve öğrendiğin sindirilmiş olur, hem hafızan kuvvetlenir; hem de düzgün konuşma ve düşüncelerini açıkça ifade etme alışkanlığı kazanırsın.

* Dikkat et! Sözlerin ve yazıların kısa, açık ve anlamlı olsun.

* Okuduğun bir kitapta rastladığın güzel bir parçayı ve orijinal bir fikri -yerini ve sayfasını işaret ederek- not et.
Bu suretle biriktirdiğin notları, bir dosyaya, bir fiş kutusuna sırası ile yerleştir. Bir yazı yazmak veya bir eser yapmak istediğin zaman, bu notlar senin için zengin bir malzeme hazinesi olur.

* Bir konu hakkında bir yazı veya bir eser yazmaya karar verdiğin zaman, önce, bu konu üzerinde yazılmış eserleri oku. Tâ ki, herkesin bildiği şeyleri tekrar edip ömrünü israf etme.

* Fikri çalışmanın herkesin mizacına göre değişen verimli ve kıymetli saatleri vardır.
Bu saatler şahıslara göre değişebilir. Sabahın erken saatleri olabilir, kiminde gündüz kiminde gece olabilir. Kendine bak, senin kıymetli saatlerin hangileri ise, bunları hiçbir eğlenceye feda edip kaçırma.
[Tertip ve düzen sahibi olmak için namazları aksatmadan kılmak gerekir. Namaz alışkanlığın, diğer işlerini de düzenli hâle sokar.]
 
............................Tekrar................................
 
Son düzenleme:
Baya mantıklı şeyler söylemiş gerçekten, şu işi yarın yaparım dediğinde kalıyor valla
 
Kızlar zorlandığınız dersten başarılı olmak istiyorsanız inatla üzerinde gidin. Ben tarihten müzdaripim ama çok yavaş çalışıyorum bazen ufacık konu tüm günümü alıyor aşırı yavaş ilerliyorum, yoksa aklımda kalmıyor. Öğrenme aşamasında yavaş olmak çok doğal konuyu kavranınca sınavda hızlanırsınız artık.


canım ben de matematiği her gün çalışıyorum inanki. inşallah yaparım sorunun çözümü var ya mesela ondan bakıyorum ama hemen hemen aynısı testte olsa bile yapamıyorum ben de örneğine baka baka yapıyorum artık napayım. galiba aynı soruyu dört beş kere çözersem anca öğrenirim. canım sen kaç puan aldın bu deneme sınavından onu anlayamadım ben?
 
yukarıdaki yazıyı kısmen okudum güzelmiş yarına bırakmamak lazım. ben sabah önce konu tekrar ettim. elli tane coğrafya sorusu çözdüm. mat.tanda elli olmuştur. hadi ben biraz daha soru bakayım. köklü sayılardayım.
 

73 aldım puanım iyi değil. Doğal olarak ama 60 sözel sorudan 30 net yapıp da yüksek almayı bende beklemiyordum
Matematikte bende ilk öğrendiğimde şakır şakır çözmüyordum soruları. Hiç unutmam denklem kuramıyordum ben bi türlü orta okulda o denklemler konusunu öğrenmem 2-3 haftamı almıştı. Hergün saatlerce denklem çalışıyordum. soruları çözmeye çalışıyordum yapamıyordum kafayı yemiştim niye anlayamıyorum ben bunu diye. Karşıya artı olan eksi diye geçiyor diyorum. Eksi olan artı olunca kafam karışıyordu. Çarpım bölü falan da girince işin içine acayip kafam karışmıştı Ama pes etmeden çalıştım sonunda öğrendim. Şimdi hatırlayınca gülüyorum en basit konuyu niye anlayamamışım diye Yapamıyorsanız özellikle çözümlü soruları çözün ya da aynı tip soruların çözümünü inceleyip sonra çözümü kapatıp kendiniz çözmeyi deneyin. Olmuyorsa yapamıyorsanız pes etmeyin inatla çalışın. Bende osmanlı kültür uygarlığı bi türlü kafamda tutamıyordum geçen canım baya sıkılmıştı. Şimdi hepsi aklımda yaa ne kadar kolaymış dedim inatla devam ettim sürekli tekrarladım çalıştıklarımı bakmadan anlattım. Yine kitaba bakmadan özet çıkardım şimdi tüm konuya hakimim Tabi tüm kitaplar bitmedi o ayrı
Bugün saydım tüm dersleri içeren soru bankaları da dahil olmak üzere tarihten 24 tane kitabım varmış Yetişmemesi normal sanırım, 2 sini tekrar günlerinde çözmek için ayırdım. Hala bitiremedim tüm kitapları ama yarın bitircem hepsini inşallah çalışmaya devam pes etmek yok
Şimdi benim çözdüğüm denemelerde türkçe ve matematik tamam, sıra tarihte işte tarihten de 27 netin üstünü bi göreyim, sıra coğrafyaya gelecek, sonra vatandaşlık
 
Şimdi yürütmeden 140 soru çözdüm. 10 yanlışım var toplamda :84::84:
Belki tarih çözerim belki yargı çalışırım. Yargıda baya karışık gibi duruyor.
Ya da ben bugün aöf ye mi siftah atsam :26:
 


verilen en kötü bir karar bile kararsızlıktan iyidir derler, cidden öyle Plan yap bi önce ona göre çalış sevgi meleği ben aylarımı kaybettim kararsızlıktan neye nasıl çalışsam bi türlü karar veremiyordum hatta bu bende stres bile yaratmıştı. Şimdi neye çalışcam hep belli. SAdece hangi konuyu ne zaman bitireceğim belli değil, onu da bilerek öyle yapıyorum. Bi aksilik çıkıyor yetişmiyor falan o zaman aşırı moralim bozuluyor. Ben de zaman atamıyorum hiç bi işe.
 

Çalışmam gerekenler belli zaten de. Acaba aöf ye bu hafta mı başlasam mart başı mı onu hesaplayamadım. Gerçi günde 4 ünite rahatlıkla çalışsam sınavlara 3 hafta kala bile yetişir.
 
canım bizim sınıftan bir arkadaş dediki bu puanlara okul puanı eklenmemiş o yüzden böyleymiş. bir ara soracağım. ben de sabahtan beri öyle sorularla boğuşurken dersaneden etüt randevusu almayı unutmuşum dolmuş. şimdi kime soracağım bilmiyorum suratım on karış inan. epey sorum oluyor birikiyordu. bir hafta daha birikecek. canım ne kadar çok kitap almışsın büyük emek doğrusu. ben de birkaç tane kitap aldım. yargının konu anlatımlı kitabını ve soru bankasını çözüyorum daha kolayı var mı acaba ondan başlasam onun harici üç tane daha kitabım var aslında olmazsa bu hafta onlara da bakayım olmazsa. bir konuya iki haftamı vermiş olacağım. hayırlısı olsun. canım ne dikkatimi çekti senin denemende tarihin otuzunu da işaretlemişsin mesela ben otuzunu da işaretlemiyorum. yarısını anca. yanlışlar doğruları götürüyor ya o yüzden. benimde bir denemeye girdim zaten tarihten 11 netim vardı. önümüzdeki ay tarihe başlayacağım inşallah.
 
aynen canım benim de aöf sınavım var gittim işletmeye yazıldım ama daha başlamadım. haftaya başlamak istiyorum. bir deftere özet çıkaracağım. az az. bir koltuğa iki karpuz sığmazmış ama dört yıllık bitirenler her yıl giriyor sınava diye gittim yazıldım doğrusunu da pek bilmiyorum aslında. inşallah öyledir yoksa boşa gider hem harç parası hem vakit.
 

Okul puanı benim bildiğim eklenmiyor yaa en azından kpss b de öyle bi şey yok. Öğretmenlikte var mı bilmiyorum ama hiç öyle bi şey duymadım valla ben. Benim bildiğim puanları 2011 de standart sapmaları falan kullanıp hesaplıyor. Hatta bir sitede yıllara göre puan hesaplayan bi hesaplayıcı var.Evet kitap aldıkça gaza geliyorum çalışasım geliyor diye bi de çok kaynaktan soru çözmenin çok faydası olduğunu bildiğim için aldım. Ben tarihte evet hepsini işaretliyorum çünkü eski bilgilerimi kullanıyorum 2-3 şıkka indiriyorum çoğu soruyu gerisini tahmin yeteneğim işte o piti piti şeklinde
Çalıştığım yerlere bakarsan tarihte 4-5 soru anca yapmam lazım ama bilmediğim konularda bazı yorum soruları oluyor mesela onlarda hiç bilmeden de rahat yapabileceğin sorular oluyor yani onları boş geçmiyorum artı Atatürk ilkelerini falan da iyi biliyorumçalışmadığım halde eski temelden kalma. Onları da yapıyorum. Bi tek anayasa bilgi sorusu olduğu için şıkları eleme şansım pek olmuyor bilgi sorularında hiç blmiyorsam eğer tarih coğrafya dahil direk boş geçiyorum. Bunlar deneme olduğu için çok da sallamıyorum açıkçası yanlış doğruyu götürse ne olacak ki biraz cesaretli olmak lazım iki şıkka indiriyorsan sallamakta mahsur yok %50 şansın var çünkü.

Ayrıca sana tavsiyem yargıyı en sona bırak yargı cidden kasmış yani tüm derslerde. Ben onu en son çözüyorum. Tüm kitapları taramama rağmen de yargı da bilmediğim yanlış yaptğım bi sürü soru çıkıyo çünkü anayasa tarihi aşırı ayrıntı.Konu anlatımını bilemeyeceğim ama.
 
Yargı bana basit geliyor. Gerçi diğer yayınlarda tarihi fulluyorsam, yargının denemesinde 25 den inmedim ama 30 u da göremedim
 

Evet lisanslar her yıl giriyor ama A grubundan Yani B ye giriceğimiz için aynı hesap oluyor. B sınavı 2 yılda bir çünkü.
Bende sonradna pişman oldum kayıt olduğuma. Şu dar zamanda para boşuna gitmesin diye çalışacağım. Hem bizim yararımıza sonuçta.
Bugün başladım. Pazarlama yönetiminden başladım bildiğim için. 1 üinte bitti şimdi. Yarın 2 ünite çalışırım öyle öyle biter artık.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…