2012 Kpss ders çalışma günlüğüm:) bana katılabilirsiniz...


sevgi meleği sende o konuya karşı öğrenilmiş çaresizlik sendromu olmuş :) nasıl dersen kendini o konuyu yapamayacağına inandırmışsın. Benim de başıma gelmişti bi keresinde kendimi bi ders konusunda yapamayacağıma öylesine inandırmıştım ki çalıştığım halde anlayamıyordum. Hem de saatlerce bakıyordum çalışıyordum olmuyordu nitekim o dersten de kaldım :) sonraki sene aldığımda dedim ki ön yargılı olmayacağım bu ders zevkli olabilir sakin sakin adım adım yavaşça çalışırsam anlayabilirim diğer insanlar nasıl yapıyorsa ben de yapabilirim sonuçta benim diğerlerinden farkım yok dedim. Gerekirse biraz daha fazla çalşırım dedim. Gerçekten o derse düzenli bi şekilde çalıştım ikinci aldığımda ve F ile kaldığım dersten A ile geçtim. Üstelik ders benim için kabustu çok zordu bi sürü formül vardı hiç biri aklımda kalmıyordu hangi soruda hangi formülü uygulayacağımı da bi türlü anlamıyordum neye göre karar veriyorduk nasıl yapıyorduk tam bi karmaşa idi. Üstelik hadi anladım diyelim onca formülü nasıl aklımda tutacaktım ki sınava kadar hepsi karma karışık idi. Yani ben öyle sanıyordum düşünüyordum. Nasıl olsa yapamıycam diyerek çalışıyordum ilk sene. İkinci alışım da ise yapacağım bu işi dedim ve küçük parçalara bölerek çalıştım her gün biraz biraz çok yavaş çalıştım. Gerekirse bi soru tipini anlayana kadar bi saat baktım anlamadan geçmedim hiç bi yeri Ney neden nasıl oluyor diye kendime sorular sordum o soruların cevabını bularak ilerledim. VE sonra anladım ki ders aslnda çok basitti ben sadece onun zor olduğuna kafamda inanmıştım. Bi sürü soru çözünce de istemeden tüm formüller aklımda kalmıştı ezberlemeye hiç uğraşmamıştım bile.

Mesela matematikte iyi olana birine olasılık permütasyon kombinasyon çok kolay gelir ama bilmeyen birine sor matematiğin en zor konusudur.
Ya da sözelde iyi olan biri için tarihte akılda tutulması gerken milyonlarca şey varken o hepsini zamanında öğrendiği için basittir. Ne var ki yaa tarih dediğin 3-5 konu der sana. Ama bilmeyen için çok zor karışık ve yüzlerce ezber yapılacak şey vardır. Hangi birini ne zaman nasıl aklında tutacaktır.

Yani zor sanılan aslında bilmediğimiz şeylerdir bence. Bilene sor sana çok basit ne var der. Zor olanı basite çevirmek de bizim elimizde bu da önyargısız verimli şekilde çalışarak olacağına inanıyorum ben. Neden diye sorarsan hareket problemleri matematiğin en kolay konularından biridir bana göre çünkü yapabiliyorum zamanında çalışıp öğrendim. sende öğrenebilrisin benden neyin eksik ki?
 

Haklısın söylediklerinde. Bende üniversiteye başladığım ilk haftalarda üst sınıfların söylediklerine çok önem vermiştim. Şu ders çok korkunçtur aman Allahım şu hoca çıt çıkartmaz vs. o kadar inanmışım ki gül gibi hocaları bile canavar olarak görüyordum. 1. dönemin sonunda 2.98 ortalama yapmıştım baktım benden üstün olamayacak kişiler 3ü geçmiş. Ondan sonra öyle bir hırs yapmışım ki diğer 3 dönemin ikisinde4 birinde 3.93 ortalama yapmıştım. İlk dönemim berbat olduğundan 3,63 ile mezun oldum.
Ön yargılıyım sanırım dediğin gibi. ama tamam sana söz bir soru tipi 2 saatimi alsa yine de pes etmicem. 1 soru 1 sorudur :))
 
aynen biz de coğrafya türkçe matematik görüyoruz bir ay sonra ikisi bitecek tarih vatandaşlık başlayacak. matematik sınava kadar devam edecek. lidere gidiyorum bugün akşam deneme sınavı olacağız. ilkinden 55 aldım. inşallah yavaş yavaş yükseltirim. anca bütün dersler bitince belli olur zaten. vatandaşlık hiç bilmiyorum. bir soru yapmıştım oniki sorudan. ben matematikten iki konu gerideyim şu anda. işe gidiyordum o yüzden çalışamamıştım fazla. artık çalışmadığım için daha rahatım. evde de iş oluyor tabi üç saat oldu dersin başından ayrılalı.
 
Son düzenleme:

sınawda vatandaslıktan kac soru gelıyordu canım..toplam kac soru war we bıze kac sure werıcekler
 
çok teşekkür ederim canım
 
Mutlak değer çok korkulacak bir konu değidlir. Aslında mat 1 zor değil. Hareket problemi problemim oldu. Bende vazgeçtim zaten olmuyorsa olmaz ya.
canım valla uzaydan gelmiş sanki :) yüz tane soru baktım çözümlü test anlamadım da iki gündür videolar biraz işe yaradı hamd olsun biraz öğrendim videoları dene.
 
Son düzenleme:
çöz canım aynen devam ben de bundan sonra senin gibi olacağım inşallah. sabahtan öğlene kadar matematik baktım ben. videoyu izledim soruları çözdüm. yargıdan da birkaç soru çözdüm. birazdan türkçe çalışacağım inşallah. canım sen hangi soru bankalarını bitirdin? ben yargı ve yediiklim kullanıyorum daha çok. bunlar bitince başkalarını çözeceğim.
 
Kızlr şu söz çok hoşuma gitti sizle de paylaşmak istedim
Bir konu öğrenmek iki konu öğrenmiş gibidir, iki konu öğrenmek dört konu öğrenmiş gibidir,dört konu öğrenmek ise sekiz konu öğrenmiş gibidir.
gerçekten de çok doğru bir söz. Ben mesela bi konuya çalışıp tam öğrendiğimde sınavda o konu ile ilgili 2 soru geliyor ve ikisini de yapınca acayip mutlu oluyorum. Çünkü önceden o soruları yapamıyordum ve onun verdiği mutlulukla diğer soruları yapamasam da moralim bozulmuyor. MEsela sözelde kötü olduğum için ilk çözdüğüm denemede her soruya uzaylı gibi bakıyordum çünkü hiç biri hakkında en ufak bi bilgim yoktu ama şimdi en az 20 ile 30 net arasını görüyorum Bir iki ay içinde netlerimi 30un üstüne de çıkaracağım o zamanı hayal edince acayip mutlu oluyorum ders çalışasım geliyor. Bak yine oldu acayip ders çalışasım geldi şimdi başlıyorum çalışmaya
 
kızlar hakan dede nin tarih videolarının linkleri var mı sizde yarısna kadar izledim kaldırlmış sayfadan

evet diğer linkte kaldırmışlar canım, bir de şu linkten dene Ihtiyac uzaktan egitim gk-gy seti

tarih 11. video bozuktu, sağlamı için "denemem" alttaki linki vermişti.
linki resim olarak ekledim olmuştur inşallah :) Elle yazarsınız artık Eki Görüntüle 337917

türkiye geneli deneme sınavı var kızlar haberiniz olsun. benim konuların çoğu bitmediği için girmiycem, moralim bozulsun istemiyorum.
Dikkat! 3.Türkiye Geneli Deneme Sınavı Dışarıdan Katılıma Açıldı! | Tek Lider Eğitim Kurumları | Açıköğretim (AÖF), KPSS, DGS, SMMM, ALES, İdari Hakimlik Kursları Duyuru ve Haberleri
 
ben gireceğim canım birazdan çıkacağım hatta giyindim çünkü sınav heyecanını atmak alışmak kodlama süreye alışmak gibi.. alışmak istiyorum yani. halbuki tarih ve vatandaşlığa hiç başlamadım 55 aldım birinci sınavdan zaten sınıftan kimsenin yüksek değilki bu civarda. 30-40-50-60 civarı yani
 
Ben herkese tavsiye ederim türkiye geneli sınavları, sınav morali bozmak için değildir ki sınav eksiklerinizi görüp kapatmak için inanılmaz bir fırsattır bence. Ben eksiklerimi görerek üzerine gidiyorum. Ben ilk girdiğim sınavda 65 aldım sonra 70 ondan sonrakinde 75 aldım git gide yükseliyor yani. Amaç da o yani eksikleri zamanla kapatmak. Bir dahakinde de hedefim 80 almak. Dersaneye gitmediğim halde internetten araştırıp dersanelerin sınavlarını takip ediyorum sürekli çok da iyi oluyor bence. Adı üstünde deneme gerçek sınav değil ki yüksek puan almak zorunda değiliz yani.
 

cnm ben yargı , irem , karaca , data ve yeni çağ dan çalışıyorum henüz bi soru bankam bitmedi ,
ben konu konu gidiyorum cnm.. mesela tarihten 1.konuyu çalıştım sonrada soru bankalarında o konuyla ilgili
ne kadar soru varsa çözdüm cnm..
sistemim böle çok pekişiyor böle tavsiye ederim..
mesela tarihten 17,18,19 yy ıslahat hareketleri ve osmanlı sisyasi tarih konusunu çalıştım...
sonra datadan :180
yargıdan : 150
karacadan :180
iremden de :150 soru çözdüm... toplamda o konudan 660 soru çözmüş oldum...
şimdi 20.yy da osmanlı siyasi tarihe geçtim..aynen böle devam edicem..

tarihten 4 konum kaldı sonra coğrafyaya dalıcam :)
 
çokta iyi yapıyorsun burda iki dersane var ben de ikincisine sorayım bari dışardan alıyorlar mı diye gitgide yükseldiğini görmek seni mutlu etmiştir çalışmam işe yarıyor diye gayet güzel puanlar maşallah. ben bir kere girdim ikinciye giremedim bugünküde üçüncüydü bakalım kaç gelecek haftaya belli olur.
 
Son düzenleme:
irem yeni çağ bunları ilk defa duydum bak. peki konu çalışırken ezberleri de yapıyor musun? konu çalışınca bol soruda çözünce pekişiyordur tabi. matematikten nasıl yapıyorsun o çok oyalıyor beni. birde bugünkü deneme sınavında geçtiğimiz konulardaki soruları yapamadım çok çalışmam lazım çok.
 

matemetiği en sona sakladım cnm..
tarih coğrafya vatandaşlık ve türkçe bitince mat. yapıcam..
unutmmak için bol tekrar yap cnm..
 
arkadaşlar kpss ye hazırlanmayı düşünüyorum ama çok kararsızım, tercihlerle ilgili net bi bilgim olmadığı için konsantre olamıyorum..dış ticaret mezunuyum önlisans ve sınava hazırlanırsam bi yere atanabilme ihtimalim var mı? nette biraz dolaştım olumsuz konuşmuşlar bu yüzden mümkün diil konsantre olup çalışmam...öğretmenler yada diğer atanan bölümler gibi net bi bilgim olsaydı ona göre karar verirdim kafam karışık...var mı bu konuda bilgili olan bana yardımcı olabilicek yada genel olarak kpss tercih sistemiyle ilgili bilgisi olan
 

DIS TICARET cnm bu linkten bakabilirsin atamalara...

eğer bölümğnden az alım varsa 3001 den tercih yapabiliosun...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…