2012 kasım bebekleri büyüyor..

Kız bebeklerde mutlaka önden arkaya doğru temizlemek gerekiyor, kakası öne gelirse enfeksiyon riski, sadece bunu biliyorum, bizlerde ayak üşütmeside yapıyo ama bebeklerdede aynısı oluyomu bilmiyorum :)

önden arkaya doğru temizliyorum ben . ama pişik kremi sürdkten sonra iç kısımlara kaçıyo bzen. bakıyorum iç kısım beyaz beyaz . onları ıslak pamulka almaya çalışıyorum zarar vermedn.ama korkuyorum bişey yapıcam diye :) çok fazla temizleyemiyorum.
birde ben bebeğime bir sürü çorap aldım ama hç giydiremiyorum. giydirrsem ayak bilekleri kızarmış oluyo sıkıyo lastikleri diye çıkarıyorum.ayaklarını üşütüyormuyum acaba çorap giydirmedğim içn.?

kızlar ne çok şey yazmşsınız okuduğum kadarıyla bakıorum da yaşadıklarımız falan ne kadar birbirine benziyo. burda pylaşmak da güzel. yalnız olmadığını görüosun ne güzel. Allah hepimizin yardımcısı olsun, bebeşlerimize sağlık sıhhat versin

canım ben çorabı pijamanın en altında giydiriyorum. lastikli kısmını kıvır üstüne dışa doğru yani kıvır. onun üstüne tulum pijama ne giydiriyosan giydir ozaman kızarmıyo. ben de bu yolu buldum

cnm benımkıde zor dalı uyudummu cok uzun uyuyodu
sorun daldrımaktı şimdi alıyorum ayagıma kollarıda sarıyorum uyuyo uyuduktan sonra 10 dk daha sallıyorum daldıgına emın olup yatroyorum kalkmıyo hıc
evet cnm sorun dalana kadar bizdede,bende sariyorum canim ama ayagimda degilde anakucaginda uyumayi seviyo ,saatlerce salliyorum taki guzel bi horlama sesi duyana kadar

Ayni sorun bizde de var öyle uykum varki
Evet cnm cok zor Allah yardimcimiz olsun...

sizin durumunuzla alakalı değil ama genede söylemek istedim bilginiz olsun diye..
benm oğlumda idrar yolu enfeksiyonu geçirdi ve doktor enfeksiyon kusmada yapar dedi
antibiyotik kullanıp enfeksiyon geçince kusmalarda azaldı

kızlar bebeklerınız kusuyosa mutlaka ıdrar tahlılı ısteyın kızımda bol mıktarda ıdrar yollarında enfeksıyon cımıştı

bir ay kadar önce yapılmıştı idrar tahlili ama bişey çıkmamıştı. kusma bayadır var ama acaba o tahlilden sonra enfeksiyon olabilir mi bilmiyorum.. bu enfeksiyonun bi belirtisi var mı acaba?

denedim canım da pek bi faydası olmadı. bakalım kontrole gittiğimizde tekrar söylicem artık. allah şifa versin hepimizin bebişlerine inş.

gerçekten bzimkiler kardeş gibi herşeyleri aynı gidiyo bakalım.

denedim canım da pek bi faydası olmadı. bakalım kontrole gittiğimizde tekrar söylicem artık. allah şifa versin hepimizin bebişlerine inş.

gerçekten bzimkiler kardeş gibi herşeyleri aynı gidiyo bakalım.

Sağlıklı olsunlar da insan başka bısey istemiyor ben yarın Dr a götüreceğim bugun de asiri kustu bakalım ne diyecek

slm guzel anneler yatmadan yazayım dedım oglumu yıkadık babasıyla uyuyr sımdı rahatladı cnm ya sızlere bsy sorucam yıkarken kulagına su kacmamasına dıkkat edıyrmusunuz ben okudum oyle bsy yokmusyanı zararı yokmus ama ynede korkuyr ınsan ben kacırıyorum valla dıkkat etsemde bırde bebklerınıze su verıyormusunuz ben verıyrum anne sutunde gerek yokmus ama bıkere verınce vermen gerekıyrmus oyle dedıler benım bebısede verdıler bende verıyrum sımdı hıc sevmıyor ama aldıgı kadar artık

Büyük ihtimalle çünkü ben yünlü çorap giydirdiğim halde ayakları buz gibi oluyo bide kız çocuklar sıcağı sever derler ya bizim kızın ayskları sıcak oldumu allaha şükür eziyeti olmuyo, giydirmeden önce iyce bi gerdirip esnetiyorum ben kayıyo ayağından o kadar bollaştıtıyorum ama zaten ayaklı tulum olduğu için üstünde kaçacak yeti yok çorabın :))

evet cnm sorun dalana kadar bizdede,bende sariyorum canim ama ayagimda degilde anakucaginda uyumayi seviyo ,saatlerce salliyorum taki guzel bi horlama sesi duyana kadar

Evet cnm cok zor Allah yardimcimiz olsun...

canım benim allah yardımcınız olsun benimkide bizim ayaklarımızı kopartıyordu sallamaktan bi kalkıyodum ayaklarım nasıl uyuşmuş hemde ayağımdan aldığım anda tekrar uyanıyodu hamak aldım rahat ettim gündüz orda yatırıyorum tavsiye ederim ayaklarım dinlendi:)

Sağlıklı olsunlar da insan başka bısey istemiyor ben yarın Dr a götüreceğim bugun de asiri kustu bakalım ne diyecek

benim oğlumda çok kusuyırdu reflü dedi doktorumuz 2 ilaç kullandım daha iyi eskisi gibi kusmuyor bi de emip gazını çıkardıktan sonra bi süre yatırıyorum çıkartmasın diye onunda faydası oldu sanırım

ben en alta çorap üste ayaklı tulum onun üstüne bi çorap daha giydiriyorum ayakları sıcak oluyoda benimkininde eller buz gibi sürekli

Bende dikkat ediyorum su kaçmasın diye büyük insan bile rahatsız oluruz kulağımızdan su olunca ama tıbbi olarak zarar-yarar bilemiyorum.Ben hiç su vermedim gerek yok diye kendim içiyorum bol bol.

hep sağlıktan konuşulmuş birazda gelişimlerinden bahsetsek olur mu. benim kızım 9 kasım doğumlu. ses çıkarmaya başladı ama günde bir kez veya iki kez o da canı isterse. konuşurken çok güzel dinliyor takip ediyor. oyuncaklarına bakıyor ama henüz uzanma eğilimi yok, yani elini falan yönlendirmiyor. sizlerinki nasıl??

kızlar benim oğlumd aşırı derecede kusuyor ve yattığında kusmuğu ağzına geiyor hatta şimdi bu aralar sanki sakız çiğniyormuş gibi yapıyor daha yeni doktora gittik sordum
bebeklerde 6 aya kadar reflü olur normal dedi.yüksek yastıkta yatıracaksın , kilo alımında sorun yoksa bir problem değil dedi.

yıkarken kulağına su kaçmasını sormuştum önlem almana gerek yok demişti doktorumuz.çünkü su kaçsada ileri gitmez deyip kulak zarının yapısını anlatmıştı. çıkmaz sokak gibi düşün ileriye gidemez demişti.

agularımız arttı ,biz konuştukça cevap verir gibi hep söyleniyor bağırıp çığlıklar atıyor,oyuncalarını takip ediyor, fakat daha eliyle uzanıp tutamıyor ellerini keşfedip uzanması 3 aydan sonra olurmuş.

bu arada yaren ne yaptın canım oğlanı götürdünmü doktora?

cvr tatlım bende tam yazmak uzere gelmıştım
KIZLAR BEBEKLERINIZIN UFACIK ÖKSURUGU HIRLAMASI OLSUN HEMEN KAPIN DR A GÖTURUN
ARAS 4 GUNDUR HAFIF ÖKSURUYODU
ATEŞ YOK HUYSUZLUK YOK SADECE GUNDE 6 7 ÖKSURUK VE HAFIF HIRILTI VARDI
DUN OLABILDIGINCE IYI OLMASINA RAGMEN GÖTURMEK ISTEDIM VE GÖTURDUM BRONŞİT BAŞLANGICI DEDI
20 DK ARAYLA 3 KEZ BUHAR VERDILER DR DINLEDI HAFIFLEDI DEDI
1 ANTIBIYOTIK 2 SURUP VERDI CARŞAMBA YINE KONTROL
DEDIM USUTTUKMU TERLETTTIKMI ONDAN OLMAZ DEDI GRIP MIKROBUNDANMIŞ
ABLAMIZ OKULA GIDIYO SIK HASTA OLUYO ONDAN GECTI BIZDEN BU KADAR KIZLAR

çok geçmiş olsun canım iyii gtürmüşsün .off bizimkindede hırıltı var şu 3 ayı atlatsak diyorum hasta olmadan .3 ay dolmadan antibiyotikde verilmiyormuş, seninki artık 3 ay dolmak üzere ondan vermiştir.

slm canım benmki 2 kasım doğumlu bn bugun park yatağına yatırıp o üstündeki ayıcıklı süsüleri ellerinin uzanacagı sekilde ayarladım ve ayıcıkları salladım onlara dikkatle baktı ve sonra elleriyle dokundu onlar sallandıkça dikkatlice baktı :)) kızımı seyretmekten çok keyif aldım. ben konusunca bna karsılık veriyo ses çıkarıyo aaauu aaoo gbi sesler çıkarıyo. çok guzel bir duyguu :) eline yumurtalardan çıkan oyuncakları verdim tutuyo sonra bırakyo falan. şimdiden alıştırıyorum el kasları kol kaslarını çalıştırmaya çaışıyorum :)elini ağzına götürebiliyor benmki . seninki neler yapabiliyor?

canım geçmiş olsun.. bu genelde bebislerin sumugunu ATamamasindan kaynaklana biliyor..
Benimde vardı hirilti öksürük malum bende griptim bebisede geçti...

Otri bebe nazal asprator şiddetle tavsiye ederim canım ben serum fizyolojik döküp onla çektiriyorum süper temizliyor burnunu ne hirilti kaldı ne öksürük...

Son düzenleme:

selam canım, ben burnuna hava kaçırıırm diye korktuğum için burun aspiratörü almadım.fakat bir kaç yerde daha okumuştum bu serum fizyolojik ile nasıl temizliyorsun burnu rica etsem açık bir şekilde anlatırmısın.

bu arada senin oğlan nasıl oldu ağlamalrı düzeldimi ?

Benim oğlum 14 tane antibiyotik iğneyi yiyince düzeldi şükür bakteriler tenizlenince rahatladı kuzum...

Hava kaçıracak bi durum Yokki çünkü hava uflemiyorsun...

Önce serum fizyolojik damlatiyorum yatar vaziyetteyken otri bebe nazal aspratorun tek kullanimlik değiştirilen uçları var onu Bebegin burnuna koyuyorum diğer ucu ağzıma ve dışarı üfleme değil içeri cekiyorsun çekince burun salgısı uca doluyor çok basit bir kullanımı var...
Serum fizyolojik tek başına tam tenizlemiyor bu şekilde güzel tenizleniyor suan hiç tikanmiyor burnu bir sabah bide gece yatmadan yapıyorum ben..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…