2012 kasım bebekleri büyüyor..

canım ben doktora sordum günde yarım çay bardağını geçmemek gerekiyormuş.ben ikinci ay kontrolümüzde sormuştum.bence çok da işe yaramadı.sub sımplex kullanıyorum bide en son bitkisel bir şurup aldım eczaneden sanki en çok onun faydası oldu adı:nurse herways.

kullanabilirsin canım zaten üzerinde yazıyor ne kadar kullanman gerektiği yanlış hatırlamıyorsam 100 ml idi günde.. ben günde 2 kez 50 şer verdim 4 aylık olana kadar, bizi en çok bu rahatlattı, sap simpleks işe yaramadı bizde, her bebeğin gazına farklı şeyler iyi geliyor, deneyerek bulmalısın..

Biz bugun 70 gunümüzü bitirdik cok şükür. Bizim de gaz sorunumuz tavan yapmış durumdaydı. Dört ayrı doktora götürdük ve dört ayrı gaz ilacı denedik uç tanesini bitirmeden çöpe attım biz de hiç bir ise yaramadı metsil , zinco , colica. En son gittiğimiz doktorumuz biogaia verdi ve muhteşem derecede iyi geldi. Cok şükür gaz sorunumuz kalmadı. Gazını kendisi rahatlıkla çıkarıyor bazen zorlanıyor ama eski günleri düşününce buna şükrediyorum. Rezene cayı milupanin kullanıyoruz ben gece uykusuna bir saat kala 30 cc veriyorum toplamda 100 cc ye kadar veriliyor. Biz de cok ise yaradı. Onu icer icmez rahatlıyor sakinlesiyor maşallah. Ben bir de masaj yapıyorum karnına saat yönünde dairesel hareketlerle masaj yapın ve bacaklarını karnına doğru giturup altı sn tutun bu işlemi on kere yap faydasını göreceksin. Doktora bu işlem zarar verir mı bacak kaslarına veya karnına dediğimde aksine rahatlatır ve cok iyi gelir demişti. İnsallah sen de faydasını görürsün.
Kızlar yardımlarınız için sağolun
Ben ayrı ayrı sab simplex ve zinco vermiştim
Şimdi günde 3 kere sap 3 kere de zinco veriyorum
Çok şükür biraz rahatladı gibi
Biogaia benim en son denediğim ilaç bizde de o işe yaramadı
Onu verdiğim gece ağlamaktan çatlıycak zanettim çocuk ve çokta korktum
Çok enteresan hangi ilacın iyi geleceği hiç belli olmuo
Rezeneyi ilk fırsatta alıcam en azından gece daha da rahat eder
Gaz masajınını günde 3 kere falan yapıyorum
Doğuma hazırlık kursunda öğrenmiştim
Evt kesinlike işe yaradığını düşünüyorım bende

Bunların yanı sıra 2 ayda yapılan aşı sonrası bebekleriniz nasıldı
Ateş falan çıktı mı
Ben gitmeden önce ateş düşürücü fitil vermeyi planlıyorum
Bu uygulamayı yapan anneler yardımcı olabilir mş acaba
Ne kadar zaman önce kaç tane ve hangi ilacı önerirsiniz

Ateş falan çıktı mı

tatlım merhaba
biz 2.ay asımızı olduk gıtmeden yarım fıtıl attım 1 saat önce falan bıde 8 saat sonra yıne attımateş huzursuzluk hıc bışey yaşamadık dr umuz sööylemıştı
cnm gaz damlaya gelınce gercketen her bebekte farklı etkı gösterıyo yarende nurse harveys kullandıgımız gece cocuk gazdan bıı hal oldu zınco derdımızı derman oldu ama ablamdada tam tersı etkı oldu

Kızlar bugün kızım 10 dk bir mememi emdikten sonra uyudu kaldı bende kalanları sağdım 90 cc çıktı bu koşullarda sütüm yetiyomudur sizce? off hep doymuyo gibi geliyo :KK43: kızım 41 günlük bu arada

tatlım kg alımı guzelse sutun yetıyo demektır
bıe kg alması bebısın uyku duzenıylede ılgılıymış
ebe arasın kg alımını fazla buldu uykucu oldugundandır dedı

kızlar benımoğlan mızır mızır genelde, sütmü yetmiyo dicemama.. en son 5 kıloydu 30 günlukken şuan 49 günlük ffalanız galıba .. şöyyle bi adam gibi durupda bakınması yokk,,hep mızır mızır,arada duryo hiç ellemiyorum ozamanlar azcık bakınsın kendi kendine diye,, burnuda biraz tıkanmış azcık onu nasıl açcam damlamı alıyım..

Ateş falan çıktı mı

Cnm biz asımızı gecen hafta olduk ve doktorumuz ateş yaparsa calpol vermemi söyledi çünkü biz de fitil durmuyo kixim anında atiyo etkisi olmadan. Bizim hiç ateşimiz çıkmadı gece biraz huzursuzluğu olunca yarım çay kasığı calpol verdim hemen agrişi sızısı bitti cok şükür. İgneden sonra uç gun yıkanmıyor bebekler. Ası vurulurken bnm kuzum cok ağladı bir ası bitiyor digeri başlıyor kuzum hangi birine ağlayacağına şaşırdı :KK43:

hankar merhabalar.hatırlarsan ben de urfadaydım.24 kasımda kızımı kucağıma aldım çok şükür.sizde iyisiniz anladığım kadarıyla.çok sevindim.hangi doktora gidiyorsunuz diye soracaktım

Cnm merhaba hayırlı olsun bebisiniz biz de sizden bir aya yakın büyuguz. Ben Academia da Mehmet bey vardı ona gidiyordum sonra bize uzak olunca bebegim de huzursuz olunca yollarda Siverek de yaşadığım yerde yani doktorumuza gidiyorum. Uç ayda bir istanbula geldigimiz için burada da medicine Hospital Erdal beye gidiyoruz. Yani bizim uç yerde doktorumuz var :)

Cnm merhaba hayırlı olsun bebisiniz biz de sizden bir aya yakın büyuguz. Ben Academia da Mehmet bey vardı ona gidiyordum sonra bize uzak olunca bebegim de huzursuz olunca yollarda Siverek de yaşadığım yerde yani doktorumuza gidiyorum. Uç ayda bir istanbula geldigimiz için burada da medicine Hospital Erdal beye gidiyoruz. Yani bizim uç yerde doktorumuz var :)

canım teşekkür ederim.ben seni merkezde saıyordum.bu arada bi şey daha sorayım rota aşısı yaptırdın mı.biliyorsun urfa mikrobu bol bir şehir .ben kararsız kaldım da.

Kızlar benim kız iki göğsümü 5er dak emip ağlamaya başlıyo süt azalıyo anlıyorum ama o 5 dk baya iyi geliyo tıkanıyo bile ama sonrasında sürekli ağlıyo ya ayakta kucakta gezcez yada ayağımda sallıcam öyle susuyo, acaba o 5er dak da doymuyo olabilirmi, 40 günlük bebeğim bugün acaba bir öğünde kaç cc anne sütü alması lazım????

bu sendeki dert son iki gündür bende ve korkmaya başladım sütüm yetmiyo diye tedirgin oldukça daha beter gidiyosanki bu süt benim da 40 günlük oldu bugün büyüdükçe doymuyolar mı acaba ya :KK43:(((

canım teşekkür ederim.ben seni merkezde saıyordum.bu arada bi şey daha sorayım rota aşısı yaptırdın mı.biliyorsun urfa mikrobu bol bir şehir .ben kararsız kaldım da.

Yok cnm ben merke de değilim. Rota aşısını bu ayın 27 sinde Academia da yaptırcam :)

Selam kızlar nasıl gidiyor bebişlerimiz nassıl ?
Biz 2 gündür uyku eğitimi verioruz poyraz beye gece 2 3 kere kısa aralıklarla uyanıyor karanlıkta ve hiç konuşmadan sütünü içiyor biraz gaz sorunu olduğu için mızırdanıyor ama .
gündüz daha uzun süre uyanık kalmasına dikkat ediyoruz.Biraz daha etrafla ilgilensin diye.Baba ile arası iyi de Beni görünce ağlıyor
:KK9:

kızlar fitil çok güçlü bir ateş düşürücüdür, sakın aşı öncesi falan vermeyin ne gerek var, eğer aşı sonrası ateş çıkarsa 1 çay kaşığı calpolü verirsiniz, şimdiden ,ilaçlara karşı direnç geliştirmesinler. verdiğimiz her ilaç karaciğerine yüktür, ateş ve huzursuzluk olup olmayacağını bilmeden ilaç verilir mi..

kızlar fitil çok güçlü bir ateş düşürücüdür, sakın aşı öncesi falan vermeyin ne gerek var, eğer aşı sonrası ateş çıkarsa 1 çay kaşığı calpolü verirsiniz, şimdiden ,ilaçlara karşı direnç geliştirmesinler. verdiğimiz her ilaç karaciğerine yüktür, ateş ve huzursuzluk olup olmayacağını bilmeden ilaç verilir mi..

tatlım sen böyle söyluyosun fakat dr um senınle aynı fıkırde degıl gıtmeden yarım 8 saat sonra yenıden ver dedı
yanı dr unda bı bıldıgı vardır dımı

Son düzenleme:
tatlım sen böyle söyluyosun fakat dr um senınle aynı fıkırde degıl gıtmeden yarım 8 saat sonra yenıden ver dedı
yanı dr unda bı bıldıgı vardır dımı

cnm doktorlarda farklı görüşlerdeler.bazı doktorlar çıkabilecek sorunların ortaya çıkmasını önleme düşüncesindeler bazılarıda bu görüşte değil.ortada bir sorun olursa müdahale edilmeli diyorlar.benim doktorumda ateş olmadan ateş düşürücü verilmemeli diyor.bakarsın ateşi olursa öyle verirsin kesinlikle öncesinde verme dedi.tıpki gaz olayındaki gibi bebeklerin tepkileri farklı.herkes farklı markalardan memnun.bazı bebeklerin ateşleri ya hiç çıkmıyor yada çok az oluyor.ateş düşürücü mvermeyin demelerinin nedeni ilk aşımız olacağı için çocuğumuzun tepkisini görmemizi istiyorlar.ben şahsen 2.ay aşıları için çocuğumun tepkisini görmek istiyorum.deniycem.ateşi olursa evimde şurupta var fitilde.eğer olursa bir dahaki aşıda önceden tedbirimi alırım.olmazsa hiçbişiy vermem.

Kızlar bugün kızım 10 dk bir mememi emdikten sonra uyudu kaldı bende kalanları sağdım 90 cc çıktı bu koşullarda sütüm yetiyomudur sizce? off hep doymuyo gibi geliyo :KK43: kızım 41 günlük bu arada

emdikten sonra 90cc çıkması bence iyi bişey.arkadaşlarında dediği gibi kilo alımıda iyiyse bence senin sütün bebişine yetiyodur.kasma kendini.benim okadar sütüm olsa bayram etcek benim oğlan:))

cnm doktorlarda farklı görüşlerdeler.bazı doktorlar çıkabilecek sorunların ortaya çıkmasını önleme düşüncesindeler bazılarıda bu görüşte değil.ortada bir sorun olursa müdahale edilmeli diyorlar.benim doktorumda ateş olmadan ateş düşürücü verilmemeli diyor.bakarsın ateşi olursa öyle verirsin kesinlikle öncesinde verme dedi.tıpki gaz olayındaki gibi bebeklerin tepkileri farklı.herkes farklı markalardan memnun.bazı bebeklerin ateşleri ya hiç çıkmıyor yada çok az oluyor.ateş düşürücü mvermeyin demelerinin nedeni ilk aşımız olacağı için çocuğumuzun tepkisini görmemizi istiyorlar.ben şahsen 2.ay aşıları için çocuğumun tepkisini görmek istiyorum.deniycem.ateşi olursa evimde şurupta var fitilde.eğer olursa bir dahaki aşıda önceden tedbirimi alırım.olmazsa hiçbişiy vermem.

cnm ben dr uma cok guvenıyorum o ne derse o
her dr ayrı fıkırlerde olabılıyo o yuzden herkez nasıl huzurlu olucaksa o şekılde yapmalı

tatlım merhaba
biz 2.ay asımızı olduk gıtmeden yarım fıtıl attım 1 saat önce falan bıde 8 saat sonra yıne attımateş huzursuzluk hıc bışey yaşamadık dr umuz sööylemıştı
cnm gaz damlaya gelınce gercketen her bebekte farklı etkı gösterıyo yarende nurse harveys kullandıgımız gece cocuk gazdan bıı hal oldu zınco derdımızı derman oldu ama ablamdada tam tersı etkı oldu

Cnm biz asımızı gecen hafta olduk ve doktorumuz ateş yaparsa calpol vermemi söyledi çünkü biz de fitil durmuyo kixim anında atiyo etkisi olmadan. Bizim hiç ateşimiz çıkmadı gece biraz huzursuzluğu olunca yarım çay kasığı calpol verdim hemen agrişi sızısı bitti cok şükür. İgneden sonra uç gun yıkanmıyor bebekler. Ası vurulurken bnm kuzum cok ağladı bir ası bitiyor digeri başlıyor kuzum hangi birine ağlayacağına şaşırdı :KK43:

Kızlar dediklerinizi aklımda tutucam:KK34:
Ama aşı öncesi fitil veren bi çok arkadaşım var
Yine de doktorumuzu arayıp onada sorarım
Aşı olacağımızı biliyor aslında ama bişey dememişti bununla ilgili
Fikir almakta fayda var
Her doktorun önerisi farklı nedense
Neden tek bi doğru yok ki:26:
Ona göre hareket etsek bizde:KK19:

Kızlar dediklerinizi aklımda tutucam:KK34:
Ama aşı öncesi fitil veren bi çok arkadaşım var
Yine de doktorumuzu arayıp onada sorarım
Aşı olacağımızı biliyor aslında ama bişey dememişti bununla ilgili
Fikir almakta fayda var
Her doktorun önerisi farklı nedense
Neden tek bi doğru yok ki:26:
Ona göre hareket etsek bizde:KK19:

doğru dıyosun tatlım nasıslın bakalım mınık uyudumu
benımkıler uyudu pc keyfı yapıyorum ınsanın sakınlıge ıhtıyacı oluyo

doğru dıyosun tatlım nasıslın bakalım mınık uyudumu
benımkıler uyudu pc keyfı yapıyorum ınsanın sakınlıge ıhtıyacı oluyo

Kusura bakma canım ya
Yazmışsın ama ben çıkmıştım
Şimdide ben ayaktayım
Benim velet dakika şaşmıo
Saat 3 mama vakti ve biz ayaktayız:KK9:
Ah o sakinliğe benim de öyle ihtiyacım varki
İşte onu yakaladığım an bende uyuyorum hemen:KK1:

Yok cnm ben merke de değilim. Rota aşısını bu ayın 27 sinde Academia da yaptırcam :)

kızlar merhaba.bende kasım annesiyim ve urfadayım.uzak bir ilçesindeyiz.size bi sorum olacak.çocuk doktoru olarak hangi hastane ve doktora gidiyorsunuz.kızımı bir kere osm de bi doktora götürdük.devit 3 damlasını günde 5 kere 3 damla ver deyince şok oldum bi daha kimseye götürmedim.doktorlarada güven olmuyor.kalça usgsini çektirmedik hala haftaya 2 ay bitecek.

X