2012 kasım bebekleri büyüyor..

Günaydin herkese..
Normal dogum yapan arkadaşlar bel agriniz varmi??kizim 2 aylık oldu benim,son iki haftadır aşırı bel ağrılarim başladı,özellikle sabahlari tutulmuş halde kalkıyorum,kızımın altını değiştirirken bi an öylece kalıyorum ,yavaş yavaş hareketlerle ancak doğruluyorum,benzer şeyler okudum nette ,kimiside kalıcı diyor,aranızda böyle sorunu olan varmi

Son düzenleme:
:44: dün farkettim de benim oğlumun kafasında hafif bi bombe oluştu zaten bıngıldağı kapandı dediler ama şimdi çocuk dr.u endişelenecek b şey yok diyor beyin cerrahına mı görtürsem nöroloğa mı :26:

şimdi tam gazın çok arttığı zamanlar benim oğlum da ağlama krizlerine giriyordu resmen gaz damlası kullanıyor musun ben herşeyi denemiştim 2 çeşit damla kimyon rezene çayı ancak fayda ediyordu yinede gnelde ağladı. 3 buçuk aydan sonra iyice azalıyor ama dediğim gibi en gazlı zamanı şimdi

evet cnm kullanıyorum bütün damlaları kullandım her sbh kimyon attım ağzıma yine fayda etmedi rezene çayını bizimki maalesef içmior ben içiorum ama oda fayda etmior

Normalde 40i cikmayan bebegin uanina adet kanamaniz varken gidilmez.benim de 3aylik igne nedeniyle 13 gundur kanamam var.ama adet kanamasi degil.bi tanidigimizin bebegi oldu.bebek gormeye gitmem gerekiyor cunku kusecek. Esim de ben annemle gidiyim sen gelme diyor. Ama gitmezsem de kusecek.ne yapmaliyim gitmelimiyim?

ah keşke meme almıyor sütü sağarak veriyorum memeyi beğenmiyo artık benimkisi:KK9:
hımm anladım canım hangi biberon kullandında bıraktı öyle anne memesine yakın biberonlar var gerçi geçmiş seinki ama kendim için soruyorum bnede işe başlayınca mebur sütümü biberonla vericez ama chico nun anne memesine yakın emzikli biberonunu aldım umarım bırakmaz beni.

cnm benım ya öncedende yazmıştım ben aras yavru uyudugunda cok uzun uyuyo gecelerıde maşalla dıyelım
ama gel gelelım derın uykuya dalamıyodu tan yatırıyodum böcuk böcuk bakıyodu mıskokulum
takı su 3 gune kadar önceden ısrarla kabul etmeyen arascık sımdı kollarının baglanmasına sesını cıkarmıyo ayagıma alıyorum kolları sarıp memışıde verıyorum agzına uyuyo memeyı agzındanda attıysa derın uykuda demekkı sımdılık dalamama olayını cözduk gıbı ınşalla sızdede ışe yarar cnm
sağol canım birde öyle deneyeyim., eller kollar sürekli hareketli, bakalım bağlatıcakmı paşamız. bu arada sab damlamız bitmişti.nurse harveys aldık bakalım birde onu deneyelim dedik.geçen gün yazmışsın bende 1 kaşık içtim. oğluma milıupanın gece çayını ve rezenesini almıştım hata nlarıda ben içiyorum çünkü kendisi pek sevmiyordu zorla tkıyordum ağzına :KK1:

Bugün saat 2 de bir uyandı kızım akşam saat 10a kadar uyumadı, ağla bağır görseniz gözleri kıpkırmızı oldu allahım çıldırcam dedim bi ara çocuğun bişeyi var ama anlayamıyorum :KK43:( memeyi veriyorum daha çok ağlıyo sanki mememde iğne var ağzına batıyo gibi canı acıyomuşcasına o bağrışı. Arasında bi parça süt sağıp kaşıkla verdim sakinledi yarım saat sonra yine aynı :KK43: saat 7 gibi annemler geldi ve meleğimin derdi anlaşıldı, sütüm gitmiş ben farkedemedim meğer çocuğum açmış :KK43:( allahtan dolapta sağıp koyduğum vardıda doyurduk :KK43:( çok kötü oldum ama bir anne olarak çocuğumu gözgöre göre açlıktan ağlatmışım resmen :KK43:( siz siz olun var diye ihmal etmeyin buzluğunuza bi parçacıkta olsa sütünüzden koyun, ve bebeğiniz memeye direniyosa bu ihtimali düşünün benim gibi çocuğunuzu aç bırakmayın :KK43:(
ahh canım çok aç kalmış çocuk ama o hatayı 1. ayındayken bende yapmıştım çocuk akşama kadar ağladı meğersem sütüm az geliyormuş akşam bir mama yaptım çocuk rahatlayıp uyumuştu.

Normalde 40i cikmayan bebegin uanina adet kanamaniz varken gidilmez.benim de 3aylik igne nedeniyle 13 gundur kanamam var.ama adet kanamasi degil.bi tanidigimizin bebegi oldu.bebek gormeye gitmem gerekiyor cunku kusecek. Esim de ben annemle gidiyim sen gelme diyor. Ama gitmezsem de kusecek.ne yapmaliyim gitmelimiyim?
canım madem öyle git görmeye ama arkadaşına söylersin bakmazsın bebeğin yüzüne.

telefon ile durumunu açıkla daha sonra git bence , 40ımız çıkmadan bizede öyle misafir geldi oğlumun yüzü kıpkırmızı oldu çok kızmıştım hiç gelmeseydi daha iyiydi diye =)

peki adet kanaması size aitse o zaman ne yapacaksınız bebeği :26:

Kızlar ara ara girip okuyorum sizi
Ama yazmaya fırsatım olmuyor
O kadar gazlı ki oğlan çıldırma noktasına geldim
Yarım saati geçmiyor uykuları
İkinci ayımız bitçek
Gazımız azalır derken aksine artıyo
Ne zaman bitçek bu ya:26:
Elleri aykları inanılmaz terlio ve buz gibi
Kalında giydirsem ince de giydirsem aynısı
Düzen istiyorum artık
Bebekleri rahatsız olanlar vardı allahan şifa diliyorum
Bir an önce iyilişelirler inşallah:emir_bebek:

kızlar mrb okuyorum hep ama oğlandan bende yazamıyorum bişey sorcam kızlar ya göğüsleriniz sızlıyormu veya süt akıyor mu durduk yere benim hiç öle şeyler olmuyor ama kilo alması iyi ağlıyor sürekli ama gazdan diye düşündüm hep gecede iyi uyuyor maşallah arkadaş sızlamıyosa akmıyosa yeterli değildir dedi de sizlerin nasıl diğer oğlumdada hatırlamıyorum sızladığını aktığını kafam karıştı anlıcanız

çok sagolun arkadaşlar inşallah bir an önce toparlanır kuzum akşam aradım biz bıraktıktan sonra tekrar solunum sıkıntısı yaşamış küvezde fanus başında nasılda rahatsız oluyodu ondan ama yapacak kalmadı işte antibiyotik ve öksürükle alakalı şuruplarımız var onlar artı solunum destegi soguk hava buharı çok küçük oldugu için fazla ilaçta veremiyolar herşey sınırlı

canım Rabbim acil şifalar versin inş.çok geçmiş olsun.Tesbih olarak ya şafi çekebilirsin şifa için.

telefon ile durumunu açıkla daha sonra git bence , 40ımız çıkmadan bizede öyle misafir geldi oğlumun yüzü kıpkırmızı oldu çok kızmıştım hiç gelmeseydi daha iyiydi diye =)
ben de cocuga zarar vermwmek icin gitmek istemiyorum. Benim kizim fa 38 gunlukken mevlit okuttum ve afetli birisi gelmisti ve cok korkmustum kizima bisey olacak diye

peki adet kanaması size aitse o zaman ne yapacaksınız bebeği :26:

Canim zaten 40 in cikincaya kadar adet gormiyorsun ki. Lohusayken olan kanama adet degil

kızlar mrb okuyorum hep ama oğlandan bende yazamıyorum bişey sorcam kızlar ya göğüsleriniz sızlıyormu veya süt akıyor mu durduk yere benim hiç öle şeyler olmuyor ama kilo alması iyi ağlıyor sürekli ama gazdan diye düşündüm hep gecede iyi uyuyor maşallah arkadaş sızlamıyosa akmıyosa yeterli değildir dedi de sizlerin nasıl diğer oğlumdada hatırlamıyorum sızladığını aktığını kafam karıştı anlıcanız[/QUOTE

benim de aynı canım. hiç sütü akmaz, acımaz da. geceleri sertleşir. ama bebişimin kilo alımı iyi. -zaten anne sütünden başka alternatif yok. mama yasak bizi.-uyuyorsa hiç dert etme. bebeğin aç olsa uyumaz. bizim göğüsler böyle herhalde. hem akmaması daha iyi, süt kokmayız en azından.:)

selam guzel anneler ve bebıslerı bende gırıyrm arada yazıyrm arada okuyrm vakıt olmuyr herzaman bugun kalca fılmımızı cektrdık sukur bısey cıkmadı boyumuz kılomuz ıyı doktor oyle dedı 800gram almıs kaksında balgam var bıde hırıltısını soyledım normal dedı ama kktugunu soylemeyı unuttum oda normmaldır herhalde sızlerın nasıl sanırım benden gecıyor bebegıme o koku :)sut olayına gelınce yeme ıcmeyle ılgısı cok bazen duzgun yıyemıyrm sutum azalıyor dun pek yoktu bugun ıyı bol bol su cay rezene ıcıyrm o doluluk sızlama gıbı sey sut bırıkınce oluyor ama herzaman omuyr malesef bende gaz sıkıntımız bazen cok oluyr ama bırkac gundur daha ıyı sankı bol bol bakınmaya basladık bız gulucukler atıyoruz ve arada aaauuu aauu anlatıyrz cok guzel bsy ya gun gectkce dahada guzellesıyor hergun yenı bsy degıyor zamanla işte bızde durumlar boyle kızlar:KK9::KK9::KK9::KK9::nazar::nazar:

ben de cocuga zarar vermwmek icin gitmek istemiyorum. Benim kizim fa 38 gunlukken mevlit okuttum ve afetli birisi gelmisti ve cok korkmustum kizima bisey olacak diye

Canim zaten 40 in cikincaya kadar adet gormiyorsun ki. Lohusayken olan kanama adet degil

bızım burdada oyle derler ama ben ınanmıyorum ayrıca adetlı bırısı derken kızlar ıcın gecerlı derler bızım burda kadınlar ıcın degıl benım kuzenım bakmıstı bebgıme hıcte bısy oolmadı sadce annen gıbıyım dersın oyle bakarsın dedıler oyle yaptı ınanmayın boyle seylere ınanıyrsanızda dedıgımgıbı soyleyın bakarken hem ayrca 40gunluk kanama adet yerıne gecmıyorkı

doğum yapan teyzoşlar huu huuu gelin buraya da arada:KK34:
fikir verin bizlere de..
iyiki şunu da almışım yanıma dediğiniz şeyler neler oldu?
bebek için kaç takım koydunuz?
kendiniz pijama mı gecelik mi tercih ettiniz?

merhaba ben 20 kasımda doğum yaptım bebeğim şu an 45 günlük.
hastane çantama 2 pijama koydum ama hastanede tek bir pijama giydim diğerine gerek kalmadı bir gece yattım sadece.
bebiş içinde hastane çıkışının tamamını koydum çantaya birde bi alt üst takım ama onada gerek yokmuş, zaten hemşireler gelip bebeğin kıyafetlerini alıyorlar doğuma girerken,alt üs takımını,zıbın birde battaniyelerini alıyorlar o kadar.

bu arada tüm annelere merhaba

ben doktor kontorlüme gittiğimde doğum yaptım, 32. haftada plasenta kireçlenmeye başlamıştı, erken doğum olacağı belliydi sürekli kontrol altındaydım sık sık gidiyordum doktora, 36. haftada yine kontrolüm vardı gittim doktor bebeği hemen almam lazım dedi ve 36. haftada doğum yaptım, bebeğim 2.750 gr doğdu daha doğrusu öyle söylediler ama fotoğraf çekimlerinde bebeğin kilosu 2.735 olarak çıkmış. çok küçüktü yavrum tutmaya korkuyordum kulakları incecik bir tül gibiydi. Allahıma binlerce şükürler olsun biraz toparlandı şimdi. 45 günlük şu anda. yarın doktor kontrolü var bakalım kaç kilo almış çok merak ediyorum.20 gün önce tartıldığında 3.560 gr dı. umarım beslenmesi iyidir. birde kalbinde delik var dedi doktor üfürüm duydu şüphelendi baktı anne karnındaki deliğin haricinde bir delik daha var dedi ama büyüdükçe kapanırmış inşallah. beslenmesi iyiyse kapanır demekmiş. inşallah kilo alımı düzenlidir.

kızlar mrb okuyorum hep ama oğlandan bende yazamıyorum bişey sorcam kızlar ya göğüsleriniz sızlıyormu veya süt akıyor mu durduk yere benim hiç öle şeyler olmuyor ama kilo alması iyi ağlıyor sürekli ama gazdan diye düşündüm hep gecede iyi uyuyor maşallah arkadaş sızlamıyosa akmıyosa yeterli değildir dedi de sizlerin nasıl diğer oğlumdada hatırlamıyorum sızladığını aktığını kafam karıştı anlıcanız

cnm ne akıyo ne sızlıyo yarendeydı butun yaşananlar
1 kutu gögus pedım bıel bıtmedı ama maşalla aras 2 aydırda 1400 gr aldı ortalama
benımde endişem son buldu

Kızlar günaydın herkese
Bebekler için olan humananın rezene çayını kullanan var mı acaba
Benim oğlan emmediği için benim içmemin bi faydası yok
Haftaya doktora gidicez o zamn da sorabiliim
Ama kullanan varsa ne zamandan itibaren kullanmaya başladı ve işe yaradı mı acaba:26:

Kızlar ara ara girip okuyorum sizi
Ama yazmaya fırsatım olmuyor
O kadar gazlı ki oğlan çıldırma noktasına geldim
Yarım saati geçmiyor uykuları
İkinci ayımız bitçek
Gazımız azalır derken aksine artıyo
Ne zaman bitçek bu ya:26:
Elleri aykları inanılmaz terlio ve buz gibi
Kalında giydirsem ince de giydirsem aynısı
Düzen istiyorum artık
Bebekleri rahatsız olanlar vardı allahan şifa diliyorum
Bir an önce iyilişelirler inşallah:emir_bebek:
al bendende o kadar canım 2. ayda biraz azalır diye beklerken tavan yaptı gaz.

doktorumuz 3. ayda geçevcekdiyor ama ekim annelerine bakıyorumda bazılarının çocukları sabaha kadargazdan ağlayan varmış . ne yapalım canım sağlıklı olsunlarda .

sadece anneler yıpranıyor işte biraz. bazen ayaklarım belim sızlıyor kopacak gibi ölüyorum yorgunluktan.

benim akıyor canım ama sızlama çok nadir oluyor bazende emzirirken diğer göğsümde oluyor.kilo alımı da güzelmiş canım takma o zaman kafana. önemli olan kilo alımı .

Kızlar günaydın herkese
Bebekler için olan humananın rezene çayını kullanan var mı acaba
Benim oğlan emmediği için benim içmemin bi faydası yok
Haftaya doktora gidicez o zamn da sorabiliim
Ama kullanan varsa ne zamandan itibaren kullanmaya başladı ve işe yaradı mı acaba:26:

canım ben milupanın kini almıştım.ama pek meemnun kalmadım.hatta anasonlu gece çayını bile aldım , bieaz uyku yapsaydı bari am malesef zaten pekte sevmedi.

ilk hafatadan beri vermiştim .

şimdi onları ben içiyorum. bebeğede kimyonlu çay içiriyorum her gün.

yinede gazı bitmiyo ne gazlı çocukmuş. :KK53:

X