2012 kasım bebekleri büyüyor..

günaydın herkese,

bizde bugün 64 günlük olduk. oğlum eğer gaz sancısı yok ise çok keyifli özellikle sabahları gülerek uyanıyor.altı kuru karnıda tok ise dönencesine bakıp bakıpsanki birşeyler anlatıyor.onlara tutmak istercesine atılıyor.

aguları ve auuu demeleri dahada bir arttı.bayılıyorum onun bu halerine .

fitil konusuna gelince bizim doktorumuz gaz sancısından çok sıkıştığında nadir olarak yarım atabilirsin demişti.

aşıya gitmedende atmayı düşünüyorum.ayrıca evet benim annemde bize hep vermiş.

çocuğu gaz sancısından veya başka bir durumdada çok aşırı ağlatmanın doğru olmadığını düşünüyorum.

çocuktur ağlayacak deyip bebekelrini ağlamaya terk edenleri biliyorum, böyle bir durumda çocukta güvensizlik oluşur, ben oğlumu kucağıma alıp konuştuğum zaman bile hissediyorum çocuğum ayrı bir güven duyup sakinleşiyor.sonuçta onlar için eğer zararlı olsa sanırım doktor gaz sancıısnda bile ver demezdi.aşırıya kaçmadığımız süre içerisinde tabi .

uykuda onlar için çok büyük bir gıda , huzursuzluktan uyumasa kıvransa daha mı iyi.

Sizlerin tavsiyeleriyle dün aventin pompasını aldım allahım mucize gibi geldi resmen :) ben bi süredir arkadaşımdan aldığım bebedor marka pompa kullanıyodum ama yaparken Ağlamamak için dişimi sıkıyodum resmen, aventi ilk takınca ve hiç acı olmayınca bu çekmiyo heralde sütü dedim bi baktımki biberona şok :)) tavsiye edenlerden allah razı olsun, ben bu aleti çok sevdim :) almayı düşünüpte kararsız olan varsa bence mutlaka alsın derim :KK66:

ay çok sevindim.ben normalde aralık annesiydim ama kızım aceleci davrandı.
canım ben de çok kararsız kaldım.ilk ay oğlumu hastalanınca götürdüğümüz ilgi çocuk sağlığındaki ömer beye götürdük.çok iyi bir doktor teşhisleri ve tedavileri hep doğru çıkmıştı.ama kızım küçük şöyle takibini ve tetkiklerini birlikte yapabileceğim bir yer olsun istiyorum. osmde doğum yaptım çok memnun kaldım ama iyi bir çocuk doktoru denk gelmedi bir türlü. academiada 24 saat uzman doktoru olması çok iyi.sanırım oraya gidicez bu ay.kalça ultrasonu falan çekilecek.

hankar sen çektirdin mi.fark aldılar mı.

bende aralık annesiydim bizimkide erken davrandı.doktor arayışına devam.

Cnm sen Siverekte mısın ben de siverekteyim. Biz Academia ve siverekte Gulhayat tıp merkezi , Dicle tıp merkezi arasında mekik dokuyoruz. Henüz hala icime sinen bir yer bulamadım. Şimdilik bunlardan memnunum cok tatmin olmasam da bir nevi mecburuz gecenin bir vaktinde hastalansalar bebişler Urfa uzak kalıyor mecburen burada iyi bir doktor arayışı içindeyim.

evet canım siverekteyiz.bende bir kere medline gittim üfürüm var dedi 15 gün sonra tekrar gelin dedi.pek güvenmedim ama yine gidecez galiba.iyi doktor bulursan banada haber verirsen sevinirim.teşhisi ve tedavisi doğru olan birine ihtiyacımız var.

kızlar hepinizin kafası karışmış sanırım devit 3 günde 3 kere 5 damla veriliyor... 5 kere 3 damla diyen arkadaşımız sanırım yanlış anladınız..

yanlış anlamam mümkün değil çünkü yanlışmı anladım diye tekrar sordum üstelik eşimde vardı yanımda.belki doktorun kafası karışmıştır bilmiyorum.Allah tan ailede doktor var onlara güveniyorum ve onların dediğini yapıyorum.günde 1 kere 3 damla kullanıyoruz.

Sizlerin tavsiyeleriyle dün aventin pompasını aldım allahım mucize gibi geldi resmen :) ben bi süredir arkadaşımdan aldığım bebedor marka pompa kullanıyodum ama yaparken Ağlamamak için dişimi sıkıyodum resmen, aventi ilk takınca ve hiç acı olmayınca bu çekmiyo heralde sütü dedim bi baktımki biberona şok :)) tavsiye edenlerden allah razı olsun, ben bu aleti çok sevdim :) almayı düşünüpte kararsız olan varsa bence mutlaka alsın derim :KK66:

güle güle kullan cnm.ben tavsiyede bulunmuştum.memnun kaldığına sevindim.aklında bulunsun iki göğsü aynı anda sağarsan beyne ikiz bebek msjı gidiyomuş zamanla süt artıyormuş.

bizde böle kullanıyoruz 1kere3damla

bu pütürtü ve küçücük kırmızı sivilcemsi seyler bizdede var
:KK1:

merhaba benim bebişim 2 aylık oldu o pütürlü sivilcelerden bizde de çıkmıştı ilk ay buradaki konulardan birinde gülsuyuyla silerseniz geçiyor diyorlardı 2*3 gün sildim azalarak kayboldu deneyebilirsiniz:KK34:

düzenli olarak takip edemiyorum onun için bilmiyorum aranızda bebeğine hem anne sütü hem mama veren var mı benim kızım uterin arterlerimdeki yiksek rezonans teşisiyle 39. haftasında 2360 kg olarak dogdu sarılık olmasın diye*cünkü o kadar kücüktü ki ememiyordu biraz mama verdik su anda 2 aylık günde 90ml mama takviyesi alıyor günde sadece 1 kere akşamları veriyorum yatmadan önce..onun dıiında gün içinde emiyor. fakat ben azaltmaya çalışıyorum bu mama olayını gecen hafta 150 ml takviye alıyordu bu hafta 90 ml ye düştü. merakım şu ki eger siz de mama takviye ediyorsanız nasıl kullanıyorsunuz bebişleriniz nasıl kilo alıyor ve de sütümü arttırmak için ne yapabilirim simdiden cevaplarınız için teşekkürler yardımınıza ihtiyacım var

düzenli olarak takip edemiyorum onun için bilmiyorum aranızda bebeğine hem anne sütü hem mama veren var mı benim kızım uterin arterlerimdeki yiksek rezonans teşisiyle 39. haftasında 2360 kg olarak dogdu sarılık olmasın diye*cünkü o kadar kücüktü ki ememiyordu biraz mama verdik su anda 2 aylık günde 90ml mama takviyesi alıyor günde sadece 1 kere akşamları veriyorum yatmadan önce..onun dıiında gün içinde emiyor. fakat ben azaltmaya çalışıyorum bu mama olayını gecen hafta 150 ml takviye alıyordu bu hafta 90 ml ye düştü. merakım şu ki eger siz de mama takviye ediyorsanız nasıl kullanıyorsunuz bebişleriniz nasıl kilo alıyor ve de sütümü arttırmak için ne yapabilirim simdiden cevaplarınız için teşekkürler yardımınıza ihtiyacım var

canım merhaba, ben mama vermiyorum ama sütümün artması için neler yaptıklarımı anlatayım. günde iki defa humana steel tee içiyorum. bir tane "maltana" isimli bir içecek var ülkerin onu içiyorum. her gün bir kase komposta içiyorum. ayrıca çorba her gün yapmaya çalışıyorum. meyve ve sebze ağırlıklı yiyorum. ve en önemlisi günde 3 litre su içiyorum. şükür bebeğime yetiyor sütüm ve bayağı da iyi kilo alıyor. ayrıca bana bütün süt ürünleri ,içine süt giren her şey yasak. beslenmeme dikkat ediyorum. haftada 2 defa balık, bir kez tavuk yiyorum. dana eti de yasak. ayrıca her gün yumurta. bol bol sıvı almaya çaolış. en önemlisi bol bol emzir. dr. bana saat dedi ama ben uygulamadım. bebeğim ne zaman isterse emziriyorum.o da sütü artırıyor.inşallah sütün artar. kilosunu da takma. küçük kilolu bebekler daha iyi alır.

yardım lütfen bu kalça filmi dedikleri seyle kalça ultrasonu ayrımı birinde malum radyasyon var yaptıranlar nasıl yaptırdı acil cevap ltfn

merhaba kızlar uzun bir hastane sürecinden sonra tekrar evimize dönebildik durumumuz kötüleşince yogun bakıma alınan minik kızım bugun taburcu oldu dünü serviste kontrelde gecirdik artık evimizdeyiz allahım kimseyi evledıyla sınamasın kimseyide düşürmesin oralara çok zor tamamen yıpranmış durumdayım 1 gece yogun bakıma aldılar beni kızına bakabilirsin bizim çok hastamız var diye ama ömrümden ömür gitti yavrum sabaha kadar agladı meger kolundaki damar yolu şişmeye başlamış berbat bir geceydi agladı kucagıma bile alamadım oksijen alması gerektiği için küvezden çıkarmadılar 3 saatte bir onada minik kızım nasıl dayansın hem açıklık hem serum yolu hem başındaki huk mahvetti yavrumu şükürler olsun allahım daha beterinden saklasın bebişleri koruyun salgın varmış hastane minik bebişlerle dolu üst solunum yolu enfeksiyonlarından pek kalabalık ortamlara girmeyin derim kendinize ve kuzulara iyi bakım dilerim herkes iyidir...

sagol canım radyolojiden vermişler randevuyu korktum bende film milm ise diye yarın çekılecek sehre 2 saatlık mesafedeyım kar yolları kapadı ınsallah sorun cıkmaz

radyoloji bölümü çekiyo zaten orda bakıyolar sorun yoksa doktor bile bakmasına gerek yok onlar söylüyo zaten iyi diye degerleri

merhaba kızlar uzun bir hastane sürecinden sonra tekrar evimize dönebildik durumumuz kötüleşince yogun bakıma alınan minik kızım bugun taburcu oldu dünü serviste kontrelde gecirdik artık evimizdeyiz allahım kimseyi evledıyla sınamasın kimseyide düşürmesin oralara çok zor tamamen yıpranmış durumdayım 1 gece yogun bakıma aldılar beni kızına bakabilirsin bizim çok hastamız var diye ama ömrümden ömür gitti yavrum sabaha kadar agladı meger kolundaki damar yolu şişmeye başlamış berbat bir geceydi agladı kucagıma bile alamadım oksijen alması gerektiği için küvezden çıkarmadılar 3 saatte bir onada minik kızım nasıl dayansın hem açıklık hem serum yolu hem başındaki huk mahvetti yavrumu şükürler olsun allahım daha beterinden saklasın bebişleri koruyun salgın varmış hastane minik bebişlerle dolu üst solunum yolu enfeksiyonlarından pek kalabalık ortamlara girmeyin derim kendinize ve kuzulara iyi bakım dilerim herkes iyidir...

yukarıyı yenı okudum ALLAH acılarını yasatmasın cok gecmıs olsun miniğine acıl sıfalar

geçmiş olsun dumanoğlu rabbim bir daaha yaşatmasın kimseyi evladıyla sınamasın rabbim..

herkese merhaba, herkes iyi inşallah bebekler büyüyor,
oğlum ayın 16 sında 2 ayını doldurcak ama gazlar tavan yapmış durumda, kolik bebek oldu iyice, her zaman gazlı ama fena olduğu zamanlar akşam 9 da bir başlıyor 1.30a kadar çığlık çığlığa, valla annem olmasa çok bağırır da annem sakinleştiriyor tecrübeli tabi, 1 aydır annemdeyiz evde tek başıma olsam çıldırırım herhalde

bu arada d3lereden bahsedilmiş, biz sağlık ocaklarında ücretsiz dağıtılan monovit d3 kullanıyoruz, günde 3 damla şeklinde demişti hemşire o şekilde veriyorum

ayrıca ateş düşürücülerden bahsedilmiş, henüz 2. ay aşılarını olmadık ama ben ilaç verme taraftarı değilim, ateş vücudun mikroplara karşı savaşması demektir, belli bir dereceye kadar ateşin çıkması iyi birşeydir, hemen baskılamak gereksiz, kaldı ki aşıdan önce vermek çok mantıksız, bir arkadaşımız karaciğere yük demiş tamamen katılıyorum, ufacık bebeğe gereksiz yere ilaç vermek mantıksız, ben metsil ve türevlerini bile vermiyorum, bebek bu dünyaya adepte olana kadar gazlanacak da ağlayacak da
2. ay aşımızı olalım da bakalım ateş çok yükselirse vericem , o da calpol veririm fitile hiç hiç gerek yok

birde kızlar bezde kaç numara kullanıyorsunuz, ben hala 1 numara yenidoğandayım, küçük geldiğini nasıl anlayabilirim? gerçi kiloya bakıyorum, şu an huggies kullanıyorum, diğerlerine göre daha küçük gibi, bundan sonra 2 numaraya geçerim herhalde

birde foto ekleyelim bakalım teyzeleri maşallah bize :):nazar:
Eki Görüntüle 597285

canım ben yenıdogan takmadım hıc 4 9 kg buyuk bez ıyıymıs kalça sorunları olusturmuyormus hatta dr cift bez takın 5 aylığa kadar dedi

cnm çok geçmiş.Allah hastaneyi hayatımızdan eksik etmesin ama düşürmesinde.inşallah kızınla bu son ayrılışınız olur.sen burda kızımdan ayrıyım diyince çok üzüldüm.kızınla sana evde mutlu günler dilerim

Dumanoğlu geçmiş olsun
Allah hiç birimizi evladımzla sınamasın
Bir daha da hastanelere düşürmesin

X