2012 kasım bebekleri büyüyor..

Kızlar benim kız iki göğsümü 5er dak emip ağlamaya başlıyo süt azalıyo anlıyorum ama o 5 dk baya iyi geliyo tıkanıyo bile ama sonrasında sürekli ağlıyo ya ayakta kucakta gezcez yada ayağımda sallıcam öyle susuyo, acaba o 5er dak da doymuyo olabilirmi, 40 günlük bebeğim bugün acaba bir öğünde kaç cc anne sütü alması lazım????

Kızlar günaydın herkese
Bebekler için olan humananın rezene çayını kullanan var mı acaba
Benim oğlan emmediği için benim içmemin bi faydası yok
Haftaya doktora gidicez o zamn da sorabiliim
Ama kullanan varsa ne zamandan itibaren kullanmaya başladı ve işe yaradı mı acaba:26:

cnm ben kimyonlu rezenesini aldım ama kendim içtim.üzerinde 1.haftadan itibaren kullanılır diyor.kaç kişiden duydum doktorları bir sakıncası yok demişler.bu topiktede kullanan arkadaşlar vardı yanlış hatırlamıyorsam.faydasına gelince herkeste aynı sonuç vermeyebilir.senin denemen lazım.bence bi dene işe yaramadığını düşünürsen kendin içersin.emzirmesende geceleri içmek insana iyi geliyor rahatlatıyor.benim tavsiyem kimyonlusunu almandır.

Kızlar benim kız iki göğsümü 5er dak emip ağlamaya başlıyo süt azalıyo anlıyorum ama o 5 dk baya iyi geliyo tıkanıyo bile ama sonrasında sürekli ağlıyo ya ayakta kucakta gezcez yada ayağımda sallıcam öyle susuyo, acaba o 5er dak da doymuyo olabilirmi, 40 günlük bebeğim bugün acaba bir öğünde kaç cc anne sütü alması lazım????

cnm ben bu memede kalma süresini nette çok araştırdım. çocuklar göğüsteki sütün büyük bir kısmını ilk 5 dkda çekerlermiş.yani bu bir ölçüt değil asıl ölçüt senin göğsün.birkaçkez göğsünü bebeğini emzirmeden önce sağ.bakalım nekadar süt çıkacak.bir göğüsten en az 40ml gelmeli.gelmiyorsa çocuğuna yetmiyodur.eğer sağma imkanın yoksa bebeği emzirdikten sonra bir miktar mama ver eğer susuyorsa aç kaldığını ablarsın.bu arada biz 45 günlüğüz benim sütümde az yetmiyo.ben sağıyorum iki göğüsten sağdığımda en az 70 ml çıkıyo.ilk ay 600 gr aldı doktor günde 3 kez 60 ml mama vermemi istedi.çocuk düzene girdi.uykuları arttı sakinleşti ve toparlanmaya başladı.doktora bir öğünde kaç ml içmeli diye sorduğumda 2.ayda 90 ml olmalı dedi.bunları bideğerlendir bir seçenek daha var memede az kalmasıyla ilgli.benim oğlumda memede çok debeleniyor meğer dili bitişikmiş.bu emmesini etkilermiş ve sinir yaparmış.ağlarken dilinin altını kontrol et.sen anlayamazsan doktora gittiğinde bi sor arkadaşım

al bendende o kadar canım 2. ayda biraz azalır diye beklerken tavan yaptı gaz.

doktorumuz 3. ayda geçevcekdiyor ama ekim annelerine bakıyorumda bazılarının çocukları sabaha kadargazdan ağlayan varmış . ne yapalım canım sağlıklı olsunlarda .

sadece anneler yıpranıyor işte biraz. bazen ayaklarım belim sızlıyor kopacak gibi ölüyorum yorgunluktan.

benim akıyor canım ama sızlama çok nadir oluyor bazende emzirirken diğer göğsümde oluyor.kilo alımı da güzelmiş canım takma o zaman kafana. önemli olan kilo alımı .

canım ben milupanın kini almıştım.ama pek meemnun kalmadım.hatta anasonlu gece çayını bile aldım , bieaz uyku yapsaydı bari am malesef zaten pekte sevmedi.

ilk hafatadan beri vermiştim .

şimdi onları ben içiyorum. bebeğede kimyonlu çay içiriyorum her gün.

yinede gazı bitmiyo ne gazlı çocukmuş. :KK53:

cnm ben kimyonlu rezenesini aldım ama kendim içtim.üzerinde 1.haftadan itibaren kullanılır diyor.kaç kişiden duydum doktorları bir sakıncası yok demişler.bu topiktede kullanan arkadaşlar vardı yanlış hatırlamıyorsam.faydasına gelince herkeste aynı sonuç vermeyebilir.senin denemen lazım.bence bi dene işe yaramadığını düşünürsen kendin içersin.emzirmesende geceleri içmek insana iyi geliyor rahatlatıyor.benim tavsiyem kimyonlusunu almandır.

Sağolumn kızlar
Bi sakıncası yoksa madem bende alayım da şu çayı bi deniyim bari
Bakalım bizde nasıl sonuç verecek
Gözünden yaş gelio ağlarken
Hem ona üzülüyorum kıyamıyorum
Hemde gerçekten sinirlerim dayanmıyo artık
Allah hepimize kolaylık versin

cnm ben bu memede kalma süresini nette çok araştırdım. çocuklar göğüsteki sütün büyük bir kısmını ilk 5 dkda çekerlermiş.yani bu bir ölçüt değil asıl ölçüt senin göğsün.birkaçkez göğsünü bebeğini emzirmeden önce sağ.bakalım nekadar süt çıkacak.bir göğüsten en az 40ml gelmeli.gelmiyorsa çocuğuna yetmiyodur.eğer sağma imkanın yoksa bebeği emzirdikten sonra bir miktar mama ver eğer susuyorsa aç kaldığını ablarsın.bu arada biz 45 günlüğüz benim sütümde az yetmiyo.ben sağıyorum iki göğüsten sağdığımda en az 70 ml çıkıyo.ilk ay 600 gr aldı doktor günde 3 kez 60 ml mama vermemi istedi.çocuk düzene girdi.uykuları arttı sakinleşti ve toparlanmaya başladı.doktora bir öğünde kaç ml içmeli diye sorduğumda 2.ayda 90 ml olmalı dedi.bunları bideğerlendir bir seçenek daha var memede az kalmasıyla ilgli.benim oğlumda memede çok debeleniyor meğer dili bitişikmiş.bu emmesini etkilermiş ve sinir yaparmış.ağlarken dilinin altını kontrol et.sen anlayamazsan doktora gittiğinde bi sor arkadaşım

Çok çooook sağol

Kızlar günaydın herkese
Ama kullanan varsa ne zamandan itibaren kullanmaya başladı ve işe yaradı mı acaba:26:

slm kızlar bende geldım 2erkek annesıyım buyuk oglumda gaz sorunu fazlaydı ve bundada sıze tavsıyem humana rezene kuklnın ayaklara sıcak su torbası ve acı alma yagı topuklara suruluyo ve nurse harveys kullanın cok ıllet bısı gaz sancısı ve masaj yapın bız kurtulduk cok sukur

benim oğlum geçen hafta hafiften geçirdi.doktora gittik pedutus şurupla xlclear burub damlası verdi çok şükür atlattık.ama biraz burnumuzda hırıltı kaldı.seninkide grip mi oldu.

pedıdıs 1yas öncesıne sakıncalı dıye bılıyorum ama bazı doktorlar verıyo burun hırıltısı ıcın ortı bebe ılk bebenden tecrube serum fızyolojık ve ortı bebeyle cektırın derın canlar

benim oğlum geçen hafta hafiften geçirdi.doktora gittik pedutus şurupla xlclear burub damlası verdi çok şükür atlattık.ama biraz burnumuzda hırıltı kaldı.seninkide grip mi oldu.

kızlar mrb okuyorum hep ama oğlandan bende yazamıyorum bişey sorcam kızlar ya göğüsleriniz sızlıyormu veya süt akıyor mu durduk yere benim hiç öle şeyler olmuyor ama kilo alması iyi ağlıyor sürekli ama gazdan diye düşündüm hep gecede iyi uyuyor maşallah arkadaş sızlamıyosa akmıyosa yeterli değildir dedi de sizlerin nasıl diğer oğlumdada hatırlamıyorum sızladığını aktığını kafam karıştı anlıcanız

rahat ol benımde sızlamıyo sutun yeter ve malt ıcecegı ıc sutun artsın

Kızlar günaydın herkese

canım ben doktora sordum günde yarım çay bardağını geçmemek gerekiyormuş.ben ikinci ay kontrolümüzde sormuştum.bence çok da işe yaramadı.sub sımplex kullanıyorum bide en son bitkisel bir şurup aldım eczaneden sanki en çok onun faydası oldu adı:nurse herways.

Kızlar günaydın herkese

kullanabilirsin canım zaten üzerinde yazıyor ne kadar kullanman gerektiği yanlış hatırlamıyorsam 100 ml idi günde.. ben günde 2 kez 50 şer verdim 4 aylık olana kadar, bizi en çok bu rahatlattı, sap simpleks işe yaramadı bizde, her bebeğin gazına farklı şeyler iyi geliyor, deneyerek bulmalısın..

Kızlar bugün kızım 10 dk bir mememi emdikten sonra uyudu kaldı bende kalanları sağdım 90 cc çıktı bu koşullarda sütüm yetiyomudur sizce? off hep doymuyo gibi geliyo :KK43: kızım 41 günlük bu arada

kızlar sütünüz teip yetmediğini bebeğinizin aylık kılo alımından anlayabılırsınız aylık en az 800gr alması lazım eger altındaysa mama takvıyesi yapın gercı ben dogdugundan berı süreklı mama takvıyesı yapıyorum ıcım rahat oluyor en azından..

Kızlar günaydın herkese

Biz bugun 70 gunümüzü bitirdik cok şükür. Bizim de gaz sorunumuz tavan yapmış durumdaydı. Dört ayrı doktora götürdük ve dört ayrı gaz ilacı denedik uç tanesini bitirmeden çöpe attım biz de hiç bir ise yaramadı metsil , zinco , colica. En son gittiğimiz doktorumuz biogaia verdi ve muhteşem derecede iyi geldi. Cok şükür gaz sorunumuz kalmadı. Gazını kendisi rahatlıkla çıkarıyor bazen zorlanıyor ama eski günleri düşününce buna şükrediyorum. Rezene cayı milupanin kullanıyoruz ben gece uykusuna bir saat kala 30 cc veriyorum toplamda 100 cc ye kadar veriliyor. Biz de cok ise yaradı. Onu icer icmez rahatlıyor sakinlesiyor maşallah. Ben bir de masaj yapıyorum karnına saat yönünde dairesel hareketlerle masaj yapın ve bacaklarını karnına doğru giturup altı sn tutun bu işlemi on kere yap faydasını göreceksin. Doktora bu işlem zarar verir mı bacak kaslarına veya karnına dediğimde aksine rahatlatır ve cok iyi gelir demişti. İnsallah sen de faydasını görürsün.

kızlar sütünüz teip yetmediğini bebeğinizin aylık kılo alımından anlayabılırsınız aylık en az 800gr alması lazım eger altındaysa mama takvıyesi yapın gercı ben dogdugundan berı süreklı mama takvıyesı yapıyorum ıcım rahat oluyor en azından..

Benim sutum cok cok az ve günde yaklaşık on kere 60 cc mama veriyorum sutu uç kere emiyo ve doymuyor ağlamaya baskıyı öyle bir ağlama ki kendini parçalıyor.onceden anne sütü ve mama ile yarı yarıya doyuyordu şimdi %90 mama ile doyuyor. Cok üzgünüm ama yapacak bırsey yok malesef. Cok şükür aylık gelişimimiz guzel. 67 günlükken 59 cm 5430 gr olmusuz. Bizim kızımız uzun ve ince olacağa benZiyor :) yanakları tam ısırmalik oldu ama kıyamıyoruz öpmeye kaldı ki ısırmak :).

Bu arada doktorumuz minimum 600 maksimum 1000 gr aylık alması gerektiğini söyledi.

Selam kızlar

Bugun 70 günlük olduk. Gelişimimiz cok şükür iyi gidiyor. 59 cm 5430 gramiz. Gaz sorunlarımız rezene cayı ve biogaia sayesinde minimum seviyeye indi. Arada kendini zorlasa da eskiye oranla cok iyi seviyedeyiz

20 gun onceye kadar gece gündüz ayrımını yapamıyordu neyse ki öğrendi ve ben cok rahatladım. Dünya varmış diyorum onceden birkaç saat yarın yamalak uyku ile gunu bitiriyordum. Kızımda iyi uyuyamadigi için kilo iyi alamıyordu. Su an uyku nazar değmesin maşallah düzene girdi. Gündüz cok az yatıyor ama gece cok iyi uyuyor maşallah. Öyle korkuyorum ki nazar değmesinden o yüzden kimseye diyemiyordum. Kızlar sabr edin yoluna girmeyecek diye düşünmeyin hersey zamanla rayına oturuyor Dünyaya adapte olmaları en aşağı iki ayı buluyor sonrası ise keyifli günler başlıyor.

Hep derdim ki bir sabah da ağlamanla degıl gülmenle uyanacak miyiz diye şimdi bir haftadır gülerek uyanıyor :) hele bir agulari var ki sormayın nasıl guzel bir sey ya.

Ve asıl size önermek istediğim bir sey var. Ben anakucağı aldığımda sık olsun diye bir sürü para verip hiç kullanıssiz bırsey almışım sadece one arkaya sallaniyordu ve salla salla uyumuyordu. Bir tane ana kucağı keşfettik kuzenim önerdi ve aldığım günden eri kuzenime dua ediyorum. Hem fiyatı ucuz hem de bebegim icinde saatlerce kaliyo ihih yapmaya başladığı an yan yan sallıyorum anında susuyo. Anne dizi beşiği diye geçiyor. Adı üzerinde anne dizi gibi yan sekilde sallıyor artık ayağımda saatlerce sallamıyorum beşiğine koyup gözünü de mendille kapıyorum ve on dk icinde uyuyo. Kesinlikle tavsiye ederim.

hankar merhabalar.hatırlarsan ben de urfadaydım.24 kasımda kızımı kucağıma aldım çok şükür.sizde iyisiniz anladığım kadarıyla.çok sevindim.hangi doktora gidiyorsunuz diye soracaktım

X