2012 kasım bebekleri büyüyor..

Kıyamam ya
Benimde öyle walla
Bazen 5 cc fazla çıksa seviniyorum inanki
Neden böyle bilmiyorum ama benimde hiç olmadı yani
Bende diyorum böyle az az da olsa en azından 3 ayı doldursak bari
Artacağı yok o belli oldu da tamamen kesilmese bari:26:

akmasa da damlar mantığı ile sağıp veriyorum işte.belki bir an artar diye.En azından anne sütü alsın olduğu kadar faydalansın inşallah faydası oluyordur.
benim büyük 29 gün aldı anne sütü MAŞALLAH'ı var hastalık konusunda
diğeri de 6 ay içti ; çıtkırıldım oldu
:KK9:

Selam hanimlar sutun azalmasindan sikayet etmissiniz ben tamamen tesaduf eseri sut artirici bir tarif buldum. Soyleki, 3gun once burnum akmaya basladi ve grip baslangici oldugunu dusunerek ihlamur, kusburnu, elma kabugu, cubuk tarcin, kimyon, adacayi hepsini suyu icine attim ve kaynattim icerkende seker yerine halis bal koydum icine aksam yatmadan1 su bardagi ictim 2saat sonra bebisim uyandi emzirmek icin kalktim ve masallah goguslerim tas gibi olmustu tabii hangisinin etkisi oldugunu bilmiyorum :-) bu arada asil amacada hizmet etti gribe yakalanmadan atlattim sayilir tabii hala maske ile geziyorum bebegimi koklayamiyorum 3 gundur cok ozledim.

Selam hanimlar sutun azalmasindan sikayet etmissiniz ben tamamen tesaduf eseri sut artirici bir tarif buldum. Soyleki, 3gun once burnum akmaya basladi ve grip baslangici oldugunu dusunerek ihlamur, kusburnu, elma kabugu, cubuk tarcin, kimyon, adacayi hepsini suyu icine attim ve kaynattim icerkende seker yerine halis bal koydum icine aksam yatmadan1 su bardagi ictim 2saat sonra bebisim uyandi emzirmek icin kalktim ve masallah goguslerim tas gibi olmustu tabii hangisinin etkisi oldugunu bilmiyorum :-) bu arada asil amacada hizmet etti gribe yakalanmadan atlattim sayilir tabii hala maske ile geziyorum bebegimi koklayamiyorum 3 gundur cok ozledim.

gülüm haklısın da o 2 saatte sütün dolmuş işte senin .gerçi kimyonu da atmışşsın ıhlamur da süt yapar.
Ya içmedik şey kalmadı.Yok bu iş beni aşar süt hormonları ısriyet vs vs vs diye düşünüyorum ben artık.Diyorum ya diğer 2 tane de doya doya emmedi
:KK53:

akmasa da damlar mantığı ile sağıp veriyorum işte.belki bir an artar diye.En azından anne sütü alsın olduğu kadar faydalansın inşallah faydası oluyordur.
benim büyük 29 gün aldı anne sütü MAŞALLAH'ı var hastalık konusunda
diğeri de 6 ay içti ; çıtkırıldım oldu
:KK9:

Benim ki ilk çocuk
Hamileliğimde sıkıntılıydı benim ve ufak doğdu zaten benim oğlum
O yüzden anne sütü almazsa hep ufak kalcak sanki yaşıtları falan onu ezecekmiş gibi gelio
Narin bi çocuk olcak hep hasta olcak gibi gelio
Ama çok kişi örnek verdler mamayla beslenip taş gii olan çocuklar da var
Anne sütü ile beslenip çıtkırıldım olanlarda diye
Yok sonuçta işte süt
Sağlıklı olsunlarda gerisi boş

Göğüs pompası olarak ne kullanıyordunuz? Birde ne zaman sağıyorsunuz memeyi, ayrıca bebeğinizi emziriyomusınuz? Ben hiç sağmadım nevkadar sütüm var bilmiyorumda

Merhaba sedefcigim bende park yatak kullaniyorum(gerci kizim brsiginde degilde benim yanimfa yatiyor ama bazen kendi besiginde yatiyor) ben alt kisumdaki auaklari kullanmiyorum.sallamam gerektiginde besigin tanlarindan hafifce sallarsan zaten sallaniyor

merhaba canımmm..
o ayakları bizde takmadık henüz, belki dedigin gibi takmadan sallarız..

güle güle kullanın cnm.bende yatak odama ahşap beşiklerden almıştım.bazen pişman oluyorum gündüzleri kuzucum kanepe üstlerinde yatıyo şu günlerde ikinci bir beşik düşünür oldum ama kararsızım.sizin beşik güzelmiş fiyatı ve markası nedir acaba bunun.

bu park yatak kayınvalidemin evine alındı, onlarda kaldıgımız zamanlarda yatsın diye..
benim kendi evimde bebek odası ve ayrıyetten yatak odamda ahşap beşik var dedigin gibi..
dün akşam sordum markası babylife mış, fiyatı 200 civarı
kayınvalidem evine yakın olan bostancı magazasından almış..

slm guzel anneler bız bugun 2.ay asımızı olduk amaaann mahvettıler cocugumu bır omuzundan 2 bacagından tam 3 ası yapıldı tahmın edrsınızkı cok agladık bırdende bu kadar yuklenılmezkı cnm dıyrum ama hersey saglık ıcın artk katlanıcaz napalım bu arada bu ay 800 gram almıs bebegım boyuda 59cm olms sızce kılosu normalmı sızınkıler nsl bana braz az almıs gıbı geldı dogdugundan 1. ayın sonuna kadar 2kılo almıstı ama yegnım daha sonralarda bu kadar cok kılo almıycak daha az alıyorlar demıstı dogrumu acaba

Selam canımmm ahhh ahhh bilirim o aşıları bizde yaptırmıştık yaklaşık 20 gün öncee :KK43:
inşallah aşılardan hemen sonra ateş düşürücü şurubunu vermişsindir
biz hemen verdik hiç ateşlenme olmadı..

kızlr bebegı gunde 5 6 hatta bazen 7 saat uyumadıgı olan varmı? ben artık cıldrcam genelde akşm uzerı 5 yada 6 gıbı uyanıo gece 1 e 2 ye kadar uyumuo ve sureklı aglıo aglamsn dıe emzırıorum o da fazla gelıo snrada lonkk dıe kusuoo kılo alımıda yavaşladııı offf bı akıl werın kzlar dr a goturuoz dr da bebek aglr dıo bıde kakamızda amıp cıktı o da ayrı bı dert ne zormuş cocuk buyutmekk :KK43:((:-)50:

var tabi olmaz mıııııı :)
bende çıldırma evresindeyken sagolsun kayınvalidem yardım etti :) şimdi onda kalıyoruz :)
yoksa tek başıma bakabilecegim bi bebek degil bizimki :)
gercekten cok zormuş ama en zor dönemlerini yaşıyoruz sonra rahatlıcaz emin ol:KK34:

yaa bizimki bi türlü alışmadı alışamadı şu emziğe.. denemediğimiz almadığımız emzik kalmadı ama yok
inat etti almıyorrr nasıl alıştırırız

Canım ben aventin gece için olan emziğini kullanıyorum. ilk verdiğimde öğürecek gibi oldu bikaç defa alamadı. Ama sonra yavaş yavaş ağzına iteledikçe alıştı. Ağzına birden sokarsan kesinlikle alamıyo. Yavaş yavaş itelemeyi denedinmi bilmiyorum ama ben öyle alıştırdım yani bazı bebekler alışmıyor diyorlar ama onu bilemiyorum tabii

bi avent almamıştık onu alalım bi de bakalım sagol cnmmm..

cnm benım yatak odamda duruyo salonda ıse besıgımız var
sallanrak kullanmadım hıc gece uykusunda kullanıyoruz ben yatırıyorum tıtresıme alıyorum muzıgınıde acıyorum aras hoppp uyuyo çok sevıyo yatagını
demek sızın pıtırcı 1 sat uyuyo he ınşaalla duzen3e gırer annesı kv de kalmAYA DEVAM ET UŞUM VALLA 1 SAAT UYUYOSA AC KALIRSIN

evet o titreşim ve müzik olayı cok güzelmiş:KK34:
hiç uyumuo songül yaa bizde kayınvalidede kalmaya devammm:KK34:

Göğüs pompası olarak ne kullanıyordunuz? Birde ne zaman sağıyorsunuz memeyi, ayrıca bebeğinizi emziriyomusınuz? Ben hiç sağmadım nevkadar sütüm var bilmiyorumda

canım merhabaa...
bende yeni aldım philips in avent modeli cok kullanışlı hem pil hem elektrikle kullanılıyor.. ben işe başlayınca kullanıcam
evde denedim cok memnun kaldım sana da bunu tavsiye ederim:KK34:

$fotograf.jpg

Coook geçmiş olsunnn bir an önce iyileşirsinde kavuşursun bebegine inşallahhhh...
benimde sütüm az malesef ama emzirmeye devam, arada mama destegi de yapıyoruz tabiii..
dedigin tarifi yapıyım bakıyım faydası olucak mı..

Kızlarrrrr kocaman günaydın dicem ama kimsecikler yok yine her zaman ki gibiii :)

benim bebişim su an uyuyo babannesiyle :)
bende fırsattan istifade aldım laptopu hemen foruma girdimmmmm,
zaten ancak arada derede girebiliyorum internete, hiç bi şeye vakit kalmıo ki :)

size cok güzel bi oyuncak önericemm
bunu kayınvalidem aldı 0-6 ay için playskool'un bi oyuncagı
beroşum ilk defa yarım saat tek başına durabilio bu oyuncak sayesindeeee :)
müzik çalıo, ışıkları yanıo ve iç kısımda kendini görebildiği bi ayna var bakıp bakıp gülümsüoo :)

$fotograf 1.jpg

bu arada fotoyu instagram'da düzenledigim icin biraz buğulu cıktı sorry:KK34:

kızlr bebegı gunde 5 6 hatta bazen 7 saat uyumadıgı olan varmı? ben artık cıldrcam genelde akşm uzerı 5 yada 6 gıbı uyanıo gece 1 e 2 ye kadar uyumuo ve sureklı aglıo aglamsn dıe emzırıorum o da fazla gelıo snrada lonkk dıe kusuoo kılo alımıda yavaşladııı offf bı akıl werın kzlar dr a goturuoz dr da bebek aglr dıo bıde kakamızda amıp cıktı o da ayrı bı dert ne zormuş cocuk buyutmekk :KK43:((:-)50:[/QUOT

ben varım 7-8 saat hatta 12 saat bile uyumuyordu canım benimkisi de , ağlaya ağlaya bir hal oluyordu onla bende ağlıyordun artık dayanamayıp ,şimdi 1 kaç gündürdaha iyi gibi ama senli anlıyorum çıldırmana az kalmış gibi hissediyorsun , ayrıca uyumayıp sürekli ağlayıncada kilo alımı yavaşlıyor ,oda ayrı bir sıkıntı biz 3 kişi baş edemiyoruz düşün ................

benim sütüm tam 5 gün gelmedi.bir sürü şey denedim.ilk önce şırıngayla çektik damla damla sütümü.el pompaları işe yaramadı.sonra medelanın hastene tipi pompasını kiraladık.2 hafta kullandımo sütümü indirmeye başladı.sonrasında 2 farklı kraft ve medelayı denedim.bi arkadaşım amedayı tavsiye etti ve internetten onu aldım.çift pompası var aynı anda ikisinide 15 dkda sağıyosun.ben bundan memnun kaldım tavsiye ederim.webanne.com.da indirimden almıştım.internette baya bi araştırmıştım.günde en az 4 kere sağmak gerekiyomuş ama ben bir kere sağsam şükrediyorum.çünkü benimki göğsümün dolmasına hiç izin vermiyorki.ama ben sana sütünü sağıp miktarına bakmanı tavsiye ederim.

Kızlarrrrr kocaman günaydın dicem ama kimsecikler yok yine her zaman ki gibiii :)

benim bebişim su an uyuyo babannesiyle :)
bende fırsattan istifade aldım laptopu hemen foruma girdimmmmm,
zaten ancak arada derede girebiliyorum internete, hiç bi şeye vakit kalmıo ki :)

size cok güzel bi oyuncak önericemm
bunu kayınvalidem aldı 0-6 ay için playskool'un bi oyuncagı
beroşum ilk defa yarım saat tek başına durabilio bu oyuncak sayesindeeee :)
müzik çalıo, ışıkları yanıo ve iç kısımda kendini görebildiği bi ayna var bakıp bakıp gülümsüoo :)

Eki Görüntüle 591094

bu arada fotoyu instagram'da düzenledigim icin biraz buğulu cıktı sorry:KK34:

keşke bebişlerimiz bol bol uyusalarda bizde dinlenmeye çekilsek iki lafın belini kırsak ne iyi olurdu ama olmuyo işte neyseeee bunada şükür :))

kızlar benım oglum cok sık emıyor yemek bıle yemege fırsat bırakmıyor bana bazen dogal olarakta guzel beslenemeyncede sut ıyı olmuyor ama ben her fırsatta yanıma tahın helvası alıyorum yıyorum bırde uzerıne kayısı suyu ıcın ben etkısını goruyrm bır yakınım soylemıstı bu arada humana stıl rezene ıcıyrm bazende ıhlamur vakıt bulursam ıcıyrm bnce deneyn bnmde sag gogsum sola gore az uretyr 2kere solu veryrm 1kere sagı ynede az gelıyr amaolsun ynde yetyor arada gunde 2kere mama veryrdum sımdı onuda almıyor

kızlr bebegı gunde 5 6 hatta bazen 7 saat uyumadıgı olan varmı? ben artık cıldrcam genelde akşm uzerı 5 yada 6 gıbı uyanıo gece 1 e 2 ye kadar uyumuo ve sureklı aglıo aglamsn dıe emzırıorum o da fazla gelıo snrada lonkk dıe kusuoo kılo alımıda yavaşladııı offf bı akıl werın kzlar dr a goturuoz dr da bebek aglr dıo bıde kakamızda amıp cıktı o da ayrı bı dert ne zormuş cocuk buyutmekk :KK43:((:-)50:[/QUOT

ben varım 7-8 saat hatta 12 saat bile uyumuyordu canım benimkisi de , ağlaya ağlaya bir hal oluyordu onla bende ağlıyordun artık dayanamayıp ,şimdi 1 kaç gündürdaha iyi gibi ama senli anlıyorum çıldırmana az kalmış gibi hissediyorsun , ayrıca uyumayıp sürekli ağlayıncada kilo alımı yavaşlıyor ,oda ayrı bir sıkıntı biz 3 kişi baş edemiyoruz düşün ................

walla aynen cnm bzde 3 kışıyız evde ınsanın elnden bışıde gelmıo yapılması gerekn ne vrsa yapıoz ama genhede yok bızm delı gıbı uykumz gelıo kızda gram uyku yokk cın gıbı etrafa bakıo yada aglıoo :KK43: bır an once buyuselrde uyku duzenı otursa artkk yaaa :KK43:(

erca maşallah çok güzel çıkmışlar, tavırları nasıl, sürekli gözetimin altındadır herhalde, benim kedim hareket ettiğinde biraz heyecanlanıyor, iki kere de çizik yedi yavrum, şimdi daha dikkatliyim sallanan beşiğinin üzeri kapalı sürekli, zaten gazlı bir bebek olduğu için annemdeyim pek sıkıntı olmuyor

bu arada sorunlar hep aynı, bu bebekler neden uyumuyor, applepay aynı benim gibisin canım, 1 saat uyudu mu şükrediyon sen de, bizim favorilerimiz kucakta zıplama, battaniye ile sallama ve saç kurutma makinası sesi :))

43 günlük oldu bebeğim, dikiş acılarımı hissetmiyorum artık, ayrıca şekil olarak da düzgünleşti :)) ayy ne kabus günlerdi yaa dikiş acıları Sea canım az daha sabret geçicek

aralık 17 de 4240 gelmişti kilosu bez+ bacaksız badi ile 4100 dedi hemşire yani doğumdan bu yana 1200 almış bir ayda 2900 doğmuştu, ocak 17 de 2 aylık aşılar için gidicez kaç gelir bilemiyorum, ben çocuk doktoruna götürmüyorum hiç, Allah da muhtaç etmesin gerek görmüyorum da, bir sıkıntımız yok, sağlık ocağı zaten gerekli takipleri ve ilgiyi gösteriyor

gerdeğe de giremedik daha:KK37: nedense heyecan olduk karı koca, eşim korkuyor biraz daha bekleyelim diyor, korunma için hapa gelince emzirdiğimiz için sadece minipil denilen Carezette markalı bir hap kullanabiliyoruz, türkiye pazarında yeni, ben aldım ama daha kullanmadım, 1 ocakta başlıcam her ne kadar eşim istemese de kararlıyım kullanıcam, riske atamam 2013 kasım annesi olmaya niyetim yok:KK52:

bizimkiler ilgisiz canım hiç yaklaşmıyorlar. hele annemde ki aynı odaya bile girmiyor.
benimkiler de Barlas ağlayınca kaçıyorlar. dururken kokluyorlar o kadar temkinli yaklaşıyorlar. henüz hiç sorun yaşamadık.

ilişki konusunda 54 günlük olduk ama bir kez buluştuk:)))
o da kondomla.. minipil aslında bende düşünüyorum dr.uma sorayım belki olabilir.
çok fazla heyecan yapmıştım ama sıkıntı olmadı. herşey yolunda..

canım merhabaa...
bende yeni aldım philips in avent modeli cok kullanışlı hem pil hem elektrikle kullanılıyor.. ben işe başlayınca kullanıcam
evde denedim cok memnun kaldım sana da bunu tavsiye ederim:KK34:

Eki Görüntüle 591090
canım bende alıcam işe başlıycağım için , araştırıyorum ne alsam diye.sen ne kadara nerden aldın acaba.

bizimkiler ilgisiz canım hiç yaklaşmıyorlar. hele annemde ki aynı odaya bile girmiyor.
benimkiler de Barlas ağlayınca kaçıyorlar. dururken kokluyorlar o kadar temkinli yaklaşıyorlar. henüz hiç sorun yaşamadık.

ilişki konusunda 54 günlük olduk ama bir kez buluştuk:)))
o da kondomla.. minipil aslında bende düşünüyorum dr.uma sorayım belki olabilir.
çok fazla heyecan yapmıştım ama sıkıntı olmadı. herşey yolunda..

aslında sofy de normalde koltukta falan yatırdığımda altını alırken falan kokluyor sadece, temkinli yaklaşıyor, ama işte ana kucağındayken ve yatağında sallanırken ilgisini çekiyor, meraklı meraklı pati atmak istiyor :) yoksa sorun yok, bir de kedim bana aşırı düşkün, emzirirken falan bakıyor kucağım dolu, geliyor yanıma yatıyor, zaten kucağım boş olduğunda direkt kedim geliyor :) benim kucak boş kalmıyor hiç :))

ben de bugun adet oldum, valla demek 40ın içinde ilişkiye girsem hamile kalcakmışım, Allahım 9 ay sonra tekrar doğururdum artık:KK37:, hapa başlıcam bugun, bence sakın bi kereden birşey olmaz demeyelim kalırız valla

aslında sofy de normalde koltukta falan yatırdığımda altını alırken falan kokluyor sadece, temkinli yaklaşıyor, ama işte ana kucağındayken ve yatağında sallanırken ilgisini çekiyor, meraklı meraklı pati atmak istiyor :) yoksa sorun yok, bir de kedim bana aşırı düşkün, emzirirken falan bakıyor kucağım dolu, geliyor yanıma yatıyor, zaten kucağım boş olduğunda direkt kedim geliyor :) benim kucak boş kalmıyor hiç :))

ben de bugun adet oldum, valla demek 40ın içinde ilişkiye girsem hamile kalcakmışım, Allahım 9 ay sonra tekrar doğururdum artık:KK37:, hapa başlıcam bugun, bence sakın bi kereden birşey olmaz demeyelim kalırız valla

cnmmm bana cvp yazmadınn hapla ılgılı arastırmalarını tavsıyelerı

kızlar gunler gectıkce bebek tepkı verdıkce herşey daha guzel oluyo
arasım artık bıze karşı cok tepkılı konuştukca bıze guluyo ay o anda ıcım erıyo
ana kucagına koydugumuzda kendı kendıne bakınıyo oyalıyo konuşuyo
artık kahvaltı yemek yerken uyanıksa eger onuda yanımıza alıyoruz bakınıp duruyo
degışık farklı odalarda bakınıp duruyo bıde bugun tv yıde farkettık teyzelerı
bebışlerınız zamanla cevredekı olayları farkettıkce daha duzene gırcek kızlar

kızlar gunler gectıkce bebek tepkı verdıkce herşey daha guzel oluyo
arasım artık bıze karşı cok tepkılı konuştukca bıze guluyo ay o anda ıcım erıyo
ana kucagına koydugumuzda kendı kendıne bakınıyo oyalıyo konuşuyo
artık kahvaltı yemek yerken uyanıksa eger onuda yanımıza alıyoruz bakınıp duruyo
degışık farklı odalarda bakınıp duruyo bıde bugun tv yıde farkettık teyzelerı
bebışlerınız zamanla cevredekı olayları farkettıkce daha duzene gırcek kızlar

bizim poyraz da daha 1 aylık ama bazen tepkisel sesler veriyor,uçuyorum uçuyorrr:KK52:

X