2012 kasım bebekleri büyüyor..

canım ben hapı aldım bak prospektüsünü okudum, diğer mini haplara göre yüksek kontraseptif etkinlik sağlar diyor, yani normal kombine doğum kontrol hapları gibi yüksek koruyuculuğu varmış, ayrıca kardeşime de sordum o da önerdi ve koruyuculuğu iyi dedi (kardeşim tıp 5 de),
ek korunmaya gerek yok, hapa başlama da adetin ilk günü başlarsak korunmaya gerek yok, ama 2-7. günleri arasında başlarsak ilk 7 gün korunun diyor, tıpkı normal doğum kontrol hapları gibi, bence hapı al evde dursun adetin geldiğin gün başlarsın hemen :)

bu hap iyiymiş gerçekten yaa dr un mu önerdi bunu ?

tam adı ne ilacın ?

kızlar bu arada bizim poyrazın poposu yani biraz iç tarafı sürekli kızarık.nivea pişik kremi kullanıyorum ama fayda etmedi ne öneririsiniz her altını açtığımda demek o yüzden esip gürlüyo çocukum :44:

Benim kızımunda tam makat kısmı kırmızı hep düzelmiyo bende bübchen kullanıyorum şimdi sen öyle diyince şüpheye düştüm değiştirmelimiyim bende acaba, yaramadı demek bumu oluyomuş

Ben dalinin pişik önleyici kremini kullanıyordum hep, makat kısmında minicik çatlak izi gibi bi kızarıklık farkettik, babasına birisi bepanthol önermiş oda almış gelmiş dalini bırak bunu kullanalım dedi. Kullandık ama düzelmediği gibi birde popişi pişik oldu. Bende tekrar dalin kullanmaya başladım iki güne geçti pişiği. Size yararmı bilmem ama bizde yaradı.

kızlar erdem kucaüımda olduğu için çok yazamıcam ma pişik için kesinlikle sudo cram önericem şiddetle tavsiye ederim

kızlar benimde iki kez pişik oldu oğlumda.birincisinde bezden olmuştu.prima yaramadı molfixe geçtik.pişiğide bepanthen+trosyd kremlerini karıştırarak kullandık öyle geçti.ikincisinde doktor fito+prednol_a verdi öyle geçirdik.en önemli şey ne kullanırsak kullanalım yoğun sürmeyecekmişiz kremleri.ince bir tabaka halinde sürüp 1-2dk poyuda havalandıracakmışız.bide bu tarz kremler her alt açıldığında değil günde 2-3 sefer sürülecekmiş.

bu arada bizimde 40 çıktı ama ne kendimi nede çocuğu henüz yıkayamadım.evelki gün komşu gelmişti çocuğu hastaymış oğlumun yanına geldi bi hapşurdu çocuğum ertesi günü hapşurmaya başladı burnu tıkandı.doktora gittik ilaç kullanıyoruz.o yüzden yıkayamadım da.babamızda çok sıkılmış gezmeye gitti.sanki o kapanıyomuş gibi eve.iki gün yanımızda kaldı dayanamadı.biz ne yapcaksak artık 2 aydır evde oturuyorum.erkek olmak varmış valla.oh ne ala ben sıkıldım de çık dışarı.cennet bu yüzden anaların ayakları altında galiba.biz ne olursa olsun sıkıyoruz dişimizi.sorumluluklarımızı biliyoruz.onlar hiç gelemiyo sıkıntıya yada en azında benimki gelemiyo.offfffff canım sıkııııııııııııııııldı fena halde:KK43:(

kızlar benimde iki kez pişik oldu oğlumda.birincisinde bezden olmuştu.prima yaramadı molfixe geçtik.pişiğide bepanthen+trosyd kremlerini karıştırarak kullandık öyle geçti.ikincisinde doktor fito+prednol_a verdi öyle geçirdik.en önemli şey ne kullanırsak kullanalım yoğun sürmeyecekmişiz kremleri.ince bir tabaka halinde sürüp 1-2dk poyuda havalandıracakmışız.bide bu tarz kremler her alt açıldığında değil günde 2-3 sefer sürülecekmiş.

bu arada bizimde 40 çıktı ama ne kendimi nede çocuğu henüz yıkayamadım.evelki gün komşu gelmişti çocuğu hastaymış oğlumun yanına geldi bi hapşurdu çocuğum ertesi günü hapşurmaya başladı burnu tıkandı.doktora gittik ilaç kullanıyoruz.o yüzden yıkayamadım da.babamızda çok sıkılmış gezmeye gitti.sanki o kapanıyomuş gibi eve.iki gün yanımızda kaldı dayanamadı.biz ne yapcaksak artık 2 aydır evde oturuyorum.erkek olmak varmış valla.oh ne ala ben sıkıldım de çık dışarı.cennet bu yüzden anaların ayakları altında galiba.biz ne olursa olsun sıkıyoruz dişimizi.sorumluluklarımızı biliyoruz.onlar hiç gelemiyo sıkıntıya yada en azında benimki gelemiyo.offfffff canım sıkııııııııııııııııldı fena halde:KK43:(

sıkma canını tatlım tüm erkekler aynı :)

kızlar bu arada bizim poyrazın poposu yani biraz iç tarafı sürekli kızarık.nivea pişik kremi kullanıyorum ama fayda etmedi ne öneririsiniz her altını açtığımda demek o yüzden esip gürlüyo çocukum :44:[/QUbi

Duyduğumda banada garip gelmişti, denedim hiç pişik mişik olmadı , hakiki zeytin yağı sürüyorum , deneyin derim bi zararı olmayacağı kesin

kızlar niveayı benim doktorum kesnlkle tavsiye etmiyor aksine pişik bile yapar demişti..en güzeli popolin hiç kızartmadı..hakiki zeytinyağıda çok iyi geliyo

Emin ol hepsi aynı hatta kimisi daha fena, bizimki sabaha kadar horlaya horlaya uyuyo ve her sabah kızım bu gece yine mışıl mışıl uyudu dimi annesi diyo, inan gözüne yumruğu indirmemek için zor tutuyorum kendimi :KK43: ooof of detler ya açtırma kutuyu söyletme kötüyü aynen o durumdayım

kızlar biliyorum bu konuda kaşınıyorum ama sormam lazım:KK9:
bzim poyraz sabah 8 de bi kalkıyor.10 a kadar ayakta sonra uyuyor 2 3 saat arayla uyuyor dün gece 10 da uyanıp 02:30 03:00 gibi uyudu.sonra da 5 de uyandı 7 de uyudu sanki bana çok gibi geliyor gündüz uyanık kalma süresi az ...gibi geliyor bana ben mi dert ediyorum yoksa normal mi e bugün 40 da çıktı babanneye gittik hep uyudu orda :KK53:

kızlar haberleri izleyen varmı doğum izni uzatılıyormuş bir arkadaşım söyledi, bizide kapsarmı acaba ay çok heyecanlandımm ,bilgisi olan varmı ?

Emin ol hepsi aynı hatta kimisi daha fena, bizimki sabaha kadar horlaya horlaya uyuyo ve her sabah kızım bu gece yine mışıl mışıl uyudu dimi annesi diyo, inan gözüne yumruğu indirmemek için zor tutuyorum kendimi :KK43: ooof of detler ya açtırma kutuyu söyletme kötüyü aynen o durumdayım

bugün bende çok kızdım kocama.oğluma kıyabilsem alcam arabanın anahtarını 3-4 saat eve gelmiycem gezcem.ama gel görki oğluşuma kıyamıyorum.ama oğlum şöyle bi büyüsün sorcam ben o gezmeleri.bende senin yerinde olsam gece her kalktığımda gürültü yaparım odada mutlaka uyandırırım.daha olmadı yatakta dakka başı döner elimi kolumu felan çarparım uyku sersemiymiş gibi.maksat gıcıklık değilmi:))

kızlar biliyorum bu konuda kaşınıyorum ama sormam lazım:KK9:
bzim poyraz sabah 8 de bi kalkıyor.10 a kadar ayakta sonra uyuyor 2 3 saat arayla uyuyor dün gece 10 da uyanıp 02:30 03:00 gibi uyudu.sonra da 5 de uyandı 7 de uyudu sanki bana çok gibi geliyor gündüz uyanık kalma süresi az ...gibi geliyor bana ben mi dert ediyorum yoksa normal mi e bugün 40 da çıktı babanneye gittik hep uyudu orda :KK53:

gündüzü bilememde seninki gece ve gündüzü öğrenmemiş henüz bence.gece 2 saat uyanık kalması bunu gösteriyo.benimkide ilk başlarda gece 1 leri felan buluyodu uyumak için bende inat ettim uyku saatini sabitlemek için.şuan 9 da başlıyorum hazırlıklara en geç 11 gibi uyumuş oluyoruz.altını değiştirip karnını doyuruyorum uyumaya niyeti olmasada sallıyorum ayağımda sonra alıştı zaten.gecede 2-3 saatte bir uyanıyo ışığı açmıyorum gözleri kapalı emiyo yatağına yatırıncada uykuya devam ediyo taki sabah 7 ye kadar.

kızlar haberleri izleyen varmı doğum izni uzatılıyormuş bir arkadaşım söyledi, bizide kapsarmı acaba ay çok heyecanlandımm ,bilgisi olan varmı ?

ah cnm keşke uzasa ya.annem söyledi banada eşim internetten baktı.o yasa henüz komisyonda gözüküyo.yeni yıl başında görüşülecekmiş ama bi tarih verilmiyo.ben doğum öncesinden aktarma yapmamıştım inşallah biran evel görüşülür.

ah cnm keşke uzasa ya.annem söyledi banada eşim internetten baktı.o yasa henüz komisyonda gözüküyo.yeni yıl başında görüşülecekmiş ama bi tarih verilmiyo.ben doğum öncesinden aktarma yapmamıştım inşallah biran evel görüşülür.
yok canım yasa kararlaştırılmış.sadece resmi gazetede yayınlanması bekleniyormuş.
umarım bizide kapsar.

yok canım yasa kararlaştırılmış.sadece resmi gazetede yayınlanması bekleniyormuş.
umarım bizide kapsar.

tatlım özellıkle sız calışan arkadaşlarım ıcın dınledım sızlerıde kapsıcakmış doğum yapacak ve doğum yapmış anneler ıcın dedı sılzerıde kapsıyo

kızlar merhaba bikaç şey paylasıp cıkıcam.

sütünü sağmak isteyipte henüz pompa almayan anneler elle sağmayı denesinler.
ben bu şekilde kolayca süt elde edebiliyorum. ilk başta gelmiyor ama bikaç kez çekince gelmeye başlıyo bızzzt bııızzztt :KK9: bu arada süt için uykuda cok önemli iki gece öncebebem kaka problemi yüzünden hiç uyumayınca dün süt müt gelmedi benden aama bugün dinlendim biraz iyiydi.

gecen gün bebeğime mevlüt okuttuk ve o gün yediklerimden midir nedir bilmiyorum ilk ve son kere sütüm göğsümden taşmış gece sütyenim sırılsıklamdı ve bidaha öyle olmadı. menüde etli pilav ayran baklava un helvası şerbet (tarcınlı lahusa sekeriyle yapılmış) vardı gün içinde yedim sürekli bunlardan ve yatmadanda baklavadan ve helvadan azıcık yiyip üsütüne azıcık şerbet ve bi bardakta ayran içmiştim ondan mı oldu bilmiyorum bence bi deneyin derim. tabii biraz kalorili diye tekrarlamadım ama sütü olmayan anneler bebekelri için denesinler.

bebeğim genellikle kaka yapamayınca uyumuyo ve sürekli uyanıp uyanıp duruyo. dün kulak çubugunu zeytinyağına batırıp poposuna hafifce ittim yavrum cubugu bile fırlatarak bi yaptı kakasını üstüm basım battı. sonrada anason içirip sıcak su torbasının üstüne yatırdım karnına denk gelecek şekilde baya rahatladı uyudu. ayaklarının ucuna falanda koydum torbayı sonra iki kere daha yaptı kakasını. o kadar birikmiş ki patlıcakmış nerdeyse.

bebeğini emziğe alıştıramayan anneler önce kaucuk emzik denesinler daha kolay aldı oğlum daha yumuşak çünkü sonrasında silikonada hayır demedi aldı ama pek emmiyor 5 10 dk anca o da keyfi yerindeyse. bi de emziği ağzına tıkmayın üst damagına dağdirip ağzının içinde ucunu sağ sol yapın o kendisi çekiyor bi süre sonra.

herkese kolay gelsin. bebişleri uyusun anneleri oh desin inşallah.. :KK24:

gündüzü bilememde seninki gece ve gündüzü öğrenmemiş henüz bence.gece 2 saat uyanık kalması bunu gösteriyo.benimkide ilk başlarda gece 1 leri felan buluyodu uyumak için bende inat ettim uyku saatini sabitlemek için.şuan 9 da başlıyorum hazırlıklara en geç 11 gibi uyumuş oluyoruz.altını değiştirip karnını doyuruyorum uyumaya niyeti olmasada sallıyorum ayağımda sonra alıştı zaten.gecede 2-3 saatte bir uyanıyo ışığı açmıyorum gözleri kapalı emiyo yatağına yatırıncada uykuya devam ediyo taki sabah 7 ye kadar.

bunu dün gece ilk defa yaptı ama genzi tıkalı o yüzden uyuyamadı galiba

Banada ablam soyledi haberlerde duymus 170 sgk musteri hizmetleri hatti var hemen aradim suan icin onaylanmis birsey yok dediler. 2013 yili icin gorusulecekmis o yasa.

X