- 24 Ekim 2007
- 2.985
- 1.453
-
- Konu Sahibi aycaeceberen
- #1.301
İyi geceler arkadaşlar.45 günlük bir bebeğim var.Maalesef hastalandı babasından kaptı bana ve bebeğime bulaştı hepimiz hastayız anlayacağınızöksürüyor Devamlı değil arada,ateşide yok burnu tıkanıyor genzinde bir doluluk var sanki.Doktora götürdüm sağlık ocağına peditus ve klamoks ve serum fizyolojik verdi.Ama içim hiç rahat değil. Tecrubeli annelerden yardım istiyorum sizce ne yapmayılım.
İyi geceler arkadaşlar.45 günlük bir bebeğim var.Maalesef hastalandı babasından kaptı bana ve bebeğime bulaştı hepimiz hastayız anlayacağınızöksürüyor Devamlı değil arada,ateşide yok burnu tıkanıyor genzinde bir doluluk var sanki.Doktora götürdüm sağlık ocağına peditus ve klamoks ve serum fizyolojik verdi.Ama içim hiç rahat değil. Tecrubeli annelerden yardım istiyorum sizce ne yapmayılım.
günaydın annecikler 44 günlük oğlum 40ından sonra uykusuz bir bebek oldu çıktı
ne yapacağımı şaşırdım , dün akşam 19 dan gece 4 e kadar ondan önceki gün akşam 5 ten gece 3 e kadar uyumadı , 40ından beri böyle emerken biraz gözlerini kapatıyor uyudu sanıyorum yerine koyuyorum sanki o gözler hiç kapalı değildi biraz öncesinde gibi kocaman kocaman açıyor . ne yapacağımı şaşırdım başım kopacak sanki ağrıdan uykusuzluktan çok yorgunum
günaydın annecikler 44 günlük oğlum 40ından sonra uykusuz bir bebek oldu çıktı
ne yapacağımı şaşırdım , dün akşam 19 dan gece 4 e kadar ondan önceki gün akşam 5 ten gece 3 e kadar uyumadı , 40ından beri böyle emerken biraz gözlerini kapatıyor uyudu sanıyorum yerine koyuyorum sanki o gözler hiç kapalı değildi biraz öncesinde gibi kocaman kocaman açıyor . ne yapacağımı şaşırdım başım kopacak sanki ağrıdan uykusuzluktan çok yorgunum
aynı sorun bendede var hiç bişey yiyemiyorum gaz olur diye kabız olmuşum ölecem artık esirgemicem alışsın ne yesem gaz oluyo saatlerce ayakta gezdiriyorum bizim 45 günlük allah yardımcımız olsun ne yapalım tek derdimiz gaz sancısı olsunkızlar varmı acaba benim oğlan gibi gazman bir bebek daha merak ediyorum..
dün gece yine saat 2 de bir uyandı sabah saat 10 da yattı , o saate kadar, hopat, zıplat, salla emzir, altını aç , neler yapıyorum ,
yediklerime dikkat edicem diye aç geziyorum desem yeridir.
rezene+ kimyon içmekten içim dışım kimyon oldu.
kahvaltı etmiyorum , meyve yemiyorum ,bulgur pilavı , yeşillik soğan marul , yoğurt, yumurta daha sayamadığım bir çok şeyi yemiyorum herşey gaz yapıyor.
ama karar verdim bundan sonra mercimek, nohut , fasulye vb. dışında herşeyden az az yiycem bir arkadaş uyardı beni sen hiç bir
şey yemiyorsun bu çocuk nerden ne vaitamin alacak diye, gerçektende öyle yemesemde gaz var,
bari biraz yiyeyimde bebeğim vitamin alsın.
kucakta gezdirip hoplatıp zıplatmaktan, ayakta sallamaktan tutun herşey yapıyoruz ,
belimi ve ayaklarımı hissetmiyorum bazen korkuyorum yığılığ bir yere kalıcam diye.
sab simplex, colica , acı elma yağı, kimyonlu tarif, denemediğim şey kalmadı.
yarı kırkı çıktıktan sonra çocuk bir başladı ogün bu gündür hep gaz
2 aylık olmamıza az kaldı belki biraz daha düzelir diye ümit ediyorum.
kızlar siz her emzirmede her iki göğsünüzüde veriyormusunuz
benimki tek göğsümü uzun süre emdiği için çekip diğerine geçirmiyorum.
bir sonraki emmede diğerini veriyorum yanlışmı yapıyorum acaba :44:
internette her iki göğüste 10 ar dakika verilmeli diyor.
ben her göğüsü 2 keez veriyorumAnne sütünün yapısı
Günümüzde anne sütünün 100.000 çeşiten fazla madde ihtiva ettiği tahmin edilmekletdir. Son yıllarda yapılan bilimsel araştırmalar sonucu ise sadece 200′e yakın farklı madde tespit edilmiştir.
Anne sütünün besinsel ve hücresel bileşimi sabit değildir. Yapısı annenin beslenmesinden bağımsız olarak bebeğin değişen fizyolojik özelliklerine ve her anki ihtiyacına göre farklılık göstermektedir.
Doğumu takip eden ilk günlerde kolostrum (ağız sütü) olarak adlandırılan süt salgılanır, daha sonra geçiş sütü şeklini alarak aşağı yukarı onuncu günden itibaren olgun süt (matür) üretilir. Bu süre içerisinde bazı besinler ve immünolojik içeriklerin oranında değişme olur. Bu değişiklikler süt yapan meme bezlerinin fizyolojik ve metabolik olgunlaşması ile de ilgilidir.
Kimyevi yapısı farklı olan 3 çeşit anne sütü vardır:
Kolostrum (Ağız sütü): 1.–5. günler arasında salgılanır
Geçiş anne sütü: 5.–10. günler arasında salgılanır
Olgun anne sütü (Matür): 10. günden itibaren salgılanır
Anne sütünün içeriği bebeğin her anki durumuna ve ihtiyacına karşılık verecek özellikler taşır:
1. Bebeğin doğum ayına göre (miadında/prematüre) değişmektedir:
Gününde (miadında) doğmuş bir bebeğin ile zamanından önce doğmuş (7/8 aylık: prematüre) bir bebeğin anne sütlerin bileşimi farklıdır. Pre-term süt erken doğan bebeklerin özel ihtiyaçlarına ve vücuduna göre tasarlanmıştır.
2. Aylık gelişimine göre değişmektedir:
İlk aylar, hatta ilk yıl çocukların en hızlı gelişme dönemidir, kas, kemik yapımı ve özellikle beyin gelişimi. Bu hızlı gelişimine eşit sadece anne sütü terkibinde değişiklikler göstermektedir.
3. Gün içindeki öğünlerine göre (sabah, öğle, akşam) değişmektedir:
Anne sütündeki yağ oranı akşamları (Prolaktin ve Oksitosin) hormon oranları geceleri en üst düzeydedir) diğer öğünlere göre daha yüksektir. Dolayısıyla bu yağlı süt bebeğin enerji ihtiyacını karşılıyarak kilo almasında ve gelişmesinde yardımcı olmaktadır.
4. Emzirmenin süresine göre (önsüt-sonsüt) değişmektedir:
Önsüt: Emzirmenin başlangıcında laktozdan (karbonhidrat: süt şekeri) zengin, yağdan fakir sulu bir süt salgılanır ve böylece bebeğin ilk önce su ihtiyacı karşılanır ve hipoglisemi önlenir.
Sonsüt: Emzirmenin sonlarına doğru yağ oranı 3 katına artarak koyulaşır. Bu yağlı süt ile bebeğin gerekli enerji ve kalori ihtiyacı karşılanır ve doygunluk hissi vererek memmeyi kendiliginden bırakmasına neden olur. Emme süresi bebeğin kendi denetim altındadır ve böylece bir şekil obesite önlenmiş olur. Diğer suni besleyicilerde bebeğin iştahı ayarlanamaz. Bebeğin bu yağlı sütten yararlanması için emme süresi en az yarım saat olmasında özen göstermek gerekir.
Kolostrum (Ağız Sütü)
Anne sütünün erken şeklidir ve doğumdan hemen sonra sadece ilk 5 gün salgılanır.
Başlangıçta az miktarda üretilir ve kalorisi olgun süte göre düşüktür, ama bebeğin eksizsis tüm ihtiyaçlarını karşılar, susuzluğunu giderir ve de doyurur.
Katıya çalan kıvama ve yoğun sarımsı renğe sahiptir, bu da yüksek beta karoten oranından kaynaklanmaktadır.
Bileşimi yenidoğmuş bebeğin özellikle ilk günlerdeki gereksinmeleri açısından çok büyük önem taşımaktadır. Daha bağşıklık sistemi gelişmemiş bebekler için tam bir korunma sistemi içerir. Dış ortamdan gelebilecek mikroorganizmalara (bakteri, virüs, parazit) karşı protein ve antikor deposu olan kolostrum bebeğin ilk aşısı olarak kabul edilebilir. Bu maddeler, yani immunglobülinler bebeklerin ağzından başlayarak tüm barsaklarını kaplayarak bir koruyucu tabaka oluşturur.
Protein, Vitamin, Minareller ve eser elementler bakımından çok zengindir.
Yüksek oranda akyuvarlar, B ve T lenfositler, makrofajalar, nötrofiller gibi canlı hücreler ve Antikorlar (özellikle sekretuar İgA) içerir, bunlar bebeği birçok enfeksiyon hastalıklardan korur.
Mekonyumun (koyu kıvamlı, yapışkan bir madde) barsaklardan atılmasını kolaylaştırır ve böylece bebeğin sarılık geçirmesini önler.
Dünyaya gelen her bebeğin ilk gıdası mutlaka kolostrum olmalı, çünkü steril (mikropsuz) bir ortamdan (ana rahmi) steril olmayan bir ortama gelen yavruyu enfekfeksiyonlara karşı en iyi koruyan özelliklere sahiptir ve aynı zamanda bebeğin ilk günlerindeki ihtiyaçlarına en mükemmel şekilde cevap veren özel bir süttür.
Kolostrum almayan bebekler hastalıklara karşı korunmasızdır.
Geçiş sütü
Süt akmaya başladıktan sonra yüksek konsantrasyonu protein ve mineraller azar azar düşme gösterir. Enerji düzeyi, yağ ve laktoz azar azar yükselir. Geçiş dönemi yaklaşık iki hafta sürer.
Olgun Sütü
Olgunluk sütü, renk olarak açık ve yoğunluk olarak incedir. Her ne kadar olgun anne sütünün yapısının içeriğinde değişiklikler olsa da, süt üretiminin bu aşaması en sabit basamak olarak dikkate alınır ve bu yüzden anne sütünün içeriği olarak referans kabul edilir.
Mikroskop ile analiz şunları ıspatlamaktadır;
Bir damla (1mm3) anne sütü 4000 canlı hücre ihtiva eder.
Bu canlı hücreler bebeğe zarar verecek mikroorganizmları (bakteri, virüs, parazit) zararsız hale getirme özelliğini taşırlar.
Endüstriyel formül süt = Yapay/hazır mama
Mikrokopun altında görüldüğü gibi hiçbir canlı hücre yada antikorlar ihtiva etmez! Dolayısıyla hiç bir koruyucu fonksiyonu yoktur.
Dün kontrole gittiğimiz doktor kasları çok sert takip edilmesi gerekli diyince bütün gece ağladım uyku girmedi gözüme bende rehberlik araştırma merkezinde çalışıyorum hergün farklı engeli olan onlarca çocuk görüyoruz tabii öyle diyince doktor hemen kafama kötü senaryolar geldi bugün başka bir doktora gitti yok canım ne alakası var der umuduyla ama malesef oda aynısını söylediçok ciddi görümmüyor ama normal bebek gibş değil dedi kafasından ultrason çekilcek şimdi nolur dua edin bize umarım rabbimin bize bir imtihanıdır bu sadece, allah rızası için dualarınızı eksik etmeyin
Dün kontrole gittiğimiz doktor kasları çok sert takip edilmesi gerekli diyince bütün gece ağladım uyku girmedi gözüme bende rehberlik araştırma merkezinde çalışıyorum hergün farklı engeli olan onlarca çocuk görüyoruz tabii öyle diyince doktor hemen kafama kötü senaryolar geldi bugün başka bir doktora gitti yok canım ne alakası var der umuduyla ama malesef oda aynısını söylediçok ciddi görümmüyor ama normal bebek gibş değil dedi kafasından ultrason çekilcek şimdi nolur dua edin bize umarım rabbimin bize bir imtihanıdır bu sadece, allah rızası için dualarınızı eksik etmeyin
aynı enim oğlanı anlatmışsın canım 40 ından sonra aynen böyle oldu. bugün saat sabah 8 debir kalktı akşam 5 ta uyudu 5 e kadar emzirdim yatırdım uyuyor yerine yatırıyorum 5 dk. sonra viyak viyak sanki diken var yatağında.kaç gündür böyle ölüyorum yorgunluktan.günaydın annecikler 44 günlük oğlum 40ından sonra uykusuz bir bebek oldu çıktı
canım ben kesinlikle yaptırmayı düşünüyorum zehirli ishal aşısı. Allah korusun bir arkadaşımın bebeği bu aşıyı olmadığı için hastaneye yatırıldı.Selam kızlar
Yarın 2. Ay aşılarımızı yaptırıcaz ve rota aşısı da var. Siz yaptırmayı düşünüyor musunuz bir de sizîn doktorunuz kaçıncı ayda öneriyor. Bizim doktor 3. Ayda ilk dozu iki ay sonrasında ise ikinci dozu yaptırmamız gerektiğini söyledi. Nette araştırdım çoğu bebişler ikinci aylarında olmuşlar. Sizler kaçıncı ayda yaptırmayı düşünüyorsunuz.
bende artık esirgemiyorum canım baktım dikkat ettiğim günlerden hiç farkı yok yine aynı.aynı sorun bendede var hiç bişey yiyemiyorum gaz olur diye kabız olmuşum ölecem artık esirgemicem alışsın ne yesem gaz oluyo saatlerce ayakta gezdiriyorum bizim 45 günlük allah yardımcımız olsun ne yapalım tek derdimiz gaz sancısı olsun
Allah kousun bebeğini canım dualarımız seninle.Dün kontrole gittiğimiz doktor kasları çok sert takip edilmesi gerekli diyince bütün gece ağladım uyku girmedi gözüme bende rehberlik araştırma merkezinde çalışıyorum hergün farklı engeli olan onlarca çocuk görüyoruz tabii öyle diyince doktor hemen kafama kötü senaryolar geldi bugün başka bir doktora gitti yok canım ne alakası var der umuduyla ama malesef oda aynısını söylediçok ciddi görümmüyor ama normal bebek gibş değil dedi kafasından ultrason çekilcek şimdi nolur dua edin bize umarım rabbimin bize bir imtihanıdır bu sadece, allah rızası için dualarınızı eksik etmeyin