2012 kasım bebekleri büyüyor..

Mama veren annelere benimde bi sorum olucak,biz kızıma 7 günlük olduğundan beri aptamil 1 manasıni veriyoruz,sanırım aptamil pre. Ile baslamamiz gerekiyordu ben yurt dışında yaşıyorum buradaki doktorlarda bu saatten sonra mamayi değiştirmemizi uygun bulmuyorlar ama kızım zaman zaman kabızlık yaşıyor,bugün aptamilin comfort mamasini aldim bu biraz daha sindirimi kolay bir mama ama bunuda sürekli iciremiyorsun kabızlık döneminde iciriliyor,sizler hangi mamayi veriyorsunuz,kabızlık sorunu yaşıyormusunuz??[/QUOTE]

biz sma gold kullanıyoruz.bikaçgün önce bende mama değiştirsemmi diye düşünüyodum küçük bi araştırma yaptım smayı tavsiye eden çok oldu.sma anne sütüne en yakın mamaymış.kabızlık sorunu hiç yaşamadık.

Zinco,iberogas,sap simplex,kimyon yağı
Ya hepsii denedim sap simplex ve kimyon birazişe yaramış gibiydi
Ama c.tesi gününden beri uyukusu yarım saati geçmio
Artık çıldırcam uykusuzluktan başım ağrıdan çatlıo
Ne zormuş gazlı bebek
Kucakta pışpışlamaktam belim ve kollarım koptu

kızlar varmı acaba benim oğlan gibi gazman bir bebek daha merak ediyorum..

dün gece yine saat 2 de bir uyandı sabah saat 10 da yattı , o saate kadar, hopat, zıplat, salla emzir, altını aç , neler yapıyorum ,

yediklerime dikkat edicem diye aç geziyorum desem yeridir.

rezene+ kimyon içmekten içim dışım kimyon oldu.

kahvaltı etmiyorum , meyve yemiyorum ,bulgur pilavı , yeşillik soğan marul , yoğurt, yumurta daha sayamadığım bir çok şeyi yemiyorum herşey gaz yapıyor. :KK50:

ama karar verdim bundan sonra mercimek, nohut , fasulye vb. dışında herşeyden az az yiycem bir arkadaş uyardı beni sen hiç bir

şey yemiyorsun bu çocuk nerden ne vaitamin alacak diye, gerçektende öyle yemesemde gaz var,

bari biraz yiyeyimde bebeğim vitamin alsın.

kucakta gezdirip hoplatıp zıplatmaktan, ayakta sallamaktan tutun herşey yapıyoruz ,

belimi ve ayaklarımı hissetmiyorum bazen korkuyorum yığılığ bir yere kalıcam diye.

sab simplex, colica , acı elma yağı, kimyonlu tarif, denemediğim şey kalmadı. :KK19:

yarı kırkı çıktıktan sonra çocuk bir başladı ogün bu gündür hep gaz

2 aylık olmamıza az kaldı belki biraz daha düzelir diye ümit ediyorum.

canım benim oğlumda çok hassas bir mideye sahip yediğim şeyler onu çok çabuk etkiliyor
mesela geçenlerde kestane şekeri yedim yavrum gaz bombası oldu kaka bile yapamadı ağladı... evdeki gaz gidericilerimiz hiç fayda etmedi rezene yağı demişlerdi onu süte damlatıp verdim 5 dk ya kalmadan çıktı gazlar...
antep fıstıklı tatlı yine ayn sıkıntıyı vermişti..
br akşam boza içtim oğlum iki gün çıldırmış gibi ağladı sadece battaniyede sallarken sustu ama uyumadı hiç. bu da gaz değil huzursuzluk yaptı.
peynir yemiştim birde aynı gün sütlü tatlı yemiştim oğlum yine iki gün geğirdi... uyurken bile kustu.
reflüsü olan bebeklere süt ürünleri ağır gelirmiş. tereyağ dahil tüketmemeliymişiz.
laktozu sindiremiyolarmış
geçende tahin pekmez yedim 3 kaşık o da dokundu.

ne yiyorsun dersen.

kahvaltıda birkaç zeytin ve reçelli ekmek-yumurta.. ama herşeye azda olsa kimyon serpiyoruz.
yemeklerden sadece patates yemeği-patlıcan-pırasa-ıspanak sadece bu yemeklerde dönüp duruyorum. o kadar. kızartmalar yasak et ürünleri baharatlı ürünler yasak...
içecek olarakda bol su. rezene-kimyon ve humana. başka birşey içmiyorum.
meyve hiç yemiyorum. yiyeceksem pişiripte yada komposto şeklinde.. mesela elma püresi yapıyoruz tarçınla rendeleyip azda kimyon atıp pişiyoruz tatlı yeme isteğim geçiyor..
çünkü çiğ sebze ve meyvelerde gaza yol açarmış.

sabahları kuru kayısı ve incir yiyorum birde o kadar...

oğlum epey rahatladı. bu menü dışında birşey yiyeyim. hamur işi falan acayip sıkılıyor. az az pilav ve makarna birde yediğim bunlar.
ilk 3 ay katı bir şekilde dikkat edicem sonra yavaş yavaş menüm zenginleşir.
bazı şeyler gaz yapmasa bile çocuğu çıldırtıyor. mesela boza içtiğimde sadece huzursuz bir bebek olmuştu. sanırım çikolata falanda aynı etkiyi yapar.
birde uykusunda gaz için sıkılıyorsa alıp kendi üzerime yatırıyorum baya gazı çıkıyor.

şuan maşallahı var baya rahatız.
akşam 11.30 gibi uyudu 5 e doğru mıkırdandı...emdi devam etti uykuya..7 de emdi birde 9 da.. şimdi yine uyuyor.
ama kaçak birşey yersem bütün düzeni mahvoluyor. evdekiler bile anlıyor ne yedin içtin dün diye soruyorlar.:KK31:

bol sütlü az gazlı günler dilerim :)

2 gündür biz de mahfolduk gündüz uykumuz yarım ssaati geçmiyordu şimdi 3 saattir uyuyor bakalım:KK52::KK55:
valla ben boza aldım eşim içmiyor sadece ben içiyoırum 1 lt 4 gündür ondan mı ki ya:18::18:

hamileyken üst kattaki komşu mutfak taki balkonda paspas yıkardı pis suları bütün benim balkona
hemde çamaşır asılıyken bile..,
neyse önemsemedim annem yaşında kadın dedim oraya çamaşır asmadım ön balkona astım bu sefer de haftalardır süren yıkama seansı bitti halıları silkelemeye başladı bnm çamaşırların üzerine
neyse dedim hamilesin otur bak yanında kimse yok hoşgör bilerek yapmıyordur hamilelikten sana öyle geliyordur:KK1:
neyse o iş görmeye başlayınca (nedense hep bnm çamaşır yıkadığım zaman a denk geliyordu) ben içeri taşıyordum balkonlarda ne var ne yok
en son artık 37 38 haftalık oldum bu sefer de nasıl döktüyse pis suyunu benim çuvalla patates soğanın üzerineeeee:KK47::KK47::KK47::KK47:

çıktım yukarı
teyze dedim aylardır yanlışlıkla olmuştur sudur gelir dedim bak bi balkonu kullanmıyorrum artık halimi de görüyorsun niye böyle yapıyorsun dedim
bir değil 2 değil dedim

neyse aşağı indim........

sonra doğum oldu gelmedi neyse zaten gelmesinnnnnnn

amaaa 1 senedir koltukları hareket ettirmeyen kadın hergün halıları kaldırmaya koltukları günboyu ileri geri yapmaya başladı
birde nasıl oluyorsa 2+1 ev ve kocaman holde her yerden ses yapıyor
e ebeğimde daha 55 günlük uyuduğunda ilk yarım saat bir saat ses olmaması lazım ses oldumu bu sefer akşam sabah uyumuyorr
zaten yalnızım :KK52::KK52::KK52:

BioGaia Damla 36,00 TL fiyatı en ucuz BioGaia Probiyotik yorumları
bu gaz ilacını duyan varmı aranızda çok iyi diyorlar,
probiyotik ler sayesinde sindirim sitemini düzenliyormuş,
zaten benim doktorum çok emip sindidirmediği için bu kadar gazlı diyor,
geçen gece acillik olduk
acaba birde bunumu denesem
kullanan varmı

Eşime reprezant vermiş o damladan çok iyi olduğunu söylemiş hatta bizim bebiş doğmadan önce kadın doğumcunun biri doğar doğmaz o damladan başlayın demiş. Eşim getirdi anlattıda bende pek oralı olmamıştım. İlaçmı ne kullanmam ben bilmediğim şeyi dedim. Oda koydu buzdolabına duruyor. hatta adına bile bakmamıştım şimdi burda görünce o mu diye gittim baktım :) Biz zinco kullanıyoruz şimdilikte memnunum ondan. Zinco sonuçta doğal bişey diye öbürüne itimat etmedim. Gazı oluyor ama ıkına ıkına çıkartıyor bebeğim bende yardım ediyorum tabi.
Şimdi bu biogaia gazı tamamenmi ortadan kaldırıyo yoksa çıkartmasınamı yardımcı oluyo acaba ?

Şimdi birde bağırsak florası deyince aklıma geldi. Geçenlerde doktorum programında bi dr insanların bağırsaklarındaki sindirime yardımcı mikroorganizmaların bir kısmını anne karnındayken, bir kısmını doğum sırasında doğum kanalından, bir kısmını anne sütünden vs.. Vs... Aldığını söylemişti. Bu durumdada benim aklıma takıldı, sezaryenle doğan bebekler doğum kanalında alması gerekeni almamış oluyor o zaman. Eşime sordum oda onayladı bu durumu. Bu damlayla onun düzene girdiğini söylemişler ona bende oralı olmamıştım. Burda kullananlar olduğunu görünce bende kullanmayı düşünüyorum şimdi.

Selam tazecik annelerrr :KK16:
Nasıl gidiyor “annelik” ?
Muhteşem bi duygu oldugu kesin ama bi o kadar da emek ve fedakarlik gerektiriyor..
Bizim gaz sorunumuz devam ediyor… yine sab damla’ya devam…
Havalar epey sogudugu icin banyo olayını üc günde bir yapıyoruz…
Bu arada banyodan sonra bebe yagı kullanıyor musunuz ? Biz henüz baslamadık ama…?
2 ay 13 günü geride bırakırken bebegim artık kocaman gülücükler atmaya basladı
İste o gülücük benim bittigim an :KK69:
Gecen haftayı annemde gecirdim ve yine kayınvalideme geri döndüm yaklasık 1 aydır kayınvalidemde kalıyorum,
sanırım artık evi oraya tasıcaz :) ama cok rahat oluo :) evde tek kaldıgım zamanlarda yemek bile yiyemiodum cünkü..
Sonunda heves ettigimiz anakucagını aldık pille calışan kendi kendine sallanan müzik çalan bi ana kucağı
ama nafile bizim minik hatun hic sevmedi boşuna mı aldık bilmiyorum…
Bizimkinin en sevdigi şey, babasının kucagında horon tepmek :) ve tabi ki emmekkkk :)

Yeni yıla girerken hepinize sağlıklı, mutlu, huzurlu ve tabi bebişler ve eşlerle güzel bir yıl diliyorummm..

:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:
$bersed.JPG
:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:
Beroşumda hepinize mutlu yıllar dilerrrrrr:KK16::KK54:

Arkadaşlar bişey soracam, benim kanamam 27. Gün gibi tamamen kesildi ve ondan sonra sarı bi akıntım oldu oda sonradan açıla açıla beyaz akıntıya dönüştü. Ama 37. Günümde tekrar kanamam olmaya başladı ve bugün 41. günüm hala devam ediyor. Adet kanaması mıdır acaba bu ? Gerçi benim adet kanamalarıma göre bu daha fazla ama :S Aranızda başına böyle bişey gelen var mı?

benimde aynısı oldu bende adet diye düşündüm ama benim 2 gün sürdü ve miktarı fazla değildi

benimki konuşunca çok dinler mırıltılarla karşılık vermeye çalışıyo 4-5 gündür.bikaç kerede anakucağında yatarken odada beni takip ettiğini gördüm.parmaklarımı hareket ettirincede takip ediyor.yanlız takipte sağ-sol takip ediyor kafasının üstüne bakamıyor.yani kısıtlı.
herşeyi şarkı gibi veya konuşarak anlatman bence çok iyi.o dinlemese bile duyuyor.ben anaokulu öğretmeniyim.hocalarımız bebeklerle düzgün kelimeler kurarak konuşmanın beyin gelişimi için çok faydalı old.söylerlerdi.gerek velilerimden gerekse meslektaşlarımın çocuklarından edindiğim gözlemlerden çok konuşulan çocukların diğerlerinden daha farklı old.gördüm.kelime dağarcıkları daha geniş oluyor.yaşıtlarına nazaran daha uzun cümleler kuruyorlar ve düzgün konuşuyorlar.ben bebeğimle karnımdayken bile çok konuşurdum.karnımdayken başladık klasik müziğe ve şarkı söylemeye.eşim hikaye okudu.şuan bebeğim seslere karşı çok ilgili.dinlettiğim müzikleri tanıyo.söylediğim şarkılarla sakinleşiyo.eşim her gece hikaye okur bundan çok hoşlanıyo.bebek bu ne anlar deyip geçmemeli bence.

Maaşallah bebeğine canım.
Hepsi bir değil işte bebeklerin, benim büyük 3 aylıkken anne demeye başladı hala da susmuyor.onunla anneannesi ve dedesi çok ilgineldiler hep konuştular.Demek ki o yüzden çok konuşuyor benim oğlusum
:KK9:
ortanca 2,5 yaşında konuştu ,bakalım poyraz bey ne yapacak.sürekli bıdı bıdı bişeyler anlatıyorum hoşuma gidiyor eğleniyorum ben de

bizim de 27. günümüz ve 3 gündür kırmızılıklar var yüzümüzde sarı sarı sivilcelerde var malesef canım benim bakınca üzülüyorum. süt yarayınca et önü deniyormuş eskilerden bu şekilde yorumlar geldi.. ama sizlerden okuduğum kadarıyla başka yorumlarda olmuş... aradaki farkı nasıl anlayacağım acaba? ve neden oluşuyormuş bilgisi olan?

benimkiside 3 haftadır isilik gibi sık yıkıyorum ama geçmedi gitti şimdi de kaşlarında kumakmı neyse o cıktı yüzü ne hale geldi kuzumun cildi kuru dedi dr ilaç verdi ben zeytinyağı sürüyorum inşallah gecer bakınca moralim bozuluyor bebeğime iyi bakamıyormuyum diyorum :KK43:

Selam tazecik annelerrr :KK16:
Nasıl gidiyor “annelik” ?
Muhteşem bi duygu oldugu kesin ama bi o kadar da emek ve fedakarlik gerektiriyor..
Bizim gaz sorunumuz devam ediyor… yine sab damla’ya devam…
Havalar epey sogudugu icin banyo olayını üc günde bir yapıyoruz…
Bu arada banyodan sonra bebe yagı kullanıyor musunuz ? Biz henüz baslamadık ama…?
2 ay 13 günü geride bırakırken bebegim artık kocaman gülücükler atmaya basladı
İste o gülücük benim bittigim an :KK69:
Gecen haftayı annemde gecirdim ve yine kayınvalideme geri döndüm yaklasık 1 aydır kayınvalidemde kalıyorum,
sanırım artık evi oraya tasıcaz :) ama cok rahat oluo :) evde tek kaldıgım zamanlarda yemek bile yiyemiodum cünkü..
Sonunda heves ettigimiz anakucagını aldık pille calışan kendi kendine sallanan müzik çalan bi ana kucağı
ama nafile bizim minik hatun hic sevmedi boşuna mı aldık bilmiyorum…
Bizimkinin en sevdigi şey, babasının kucagında horon tepmek :) ve tabi ki emmekkkk :)

Yeni yıla girerken hepinize sağlıklı, mutlu, huzurlu ve tabi bebişler ve eşlerle güzel bir yıl diliyorummm..

Eki Görüntüle 586923
Beroşumda hepinize mutlu yıllar dilerrrrrr:KK16::KK54:

annesı gıbıde kokoşmı ne rabbım nazarlardan saklasın bu guzellıge ne kadar huysuzlk yapsada hakkıdı annesı
cnm benım maşalla beroşa cok tatlı annesı :nazar::nazar:

Bizim bugün 1.ay kontrolümüz vardı doktor oturtuyo gibi yaptı ayağını ileri geri falan sonra kasları çok sert takip etmemiz lazım dedi 3 ay geçmezse fizik tedavi falan dedi eve geldiğimizden beri kendimde değilim resmen böyle birşey yaşayan bilen fikri olan varmı acaba? :KK43:

cnm merhaba ben mama kullanmıyorum ama kk da ıkı arkadaşımızın bebgınede aptamıl kabız yaptı bebeloca gectıler rahat ettıler
sagol cnm :44: Keske kizimda emseydide böyle sorunlarimiz olmasaydi:KK50:

Merhaba vanim.ben once emziriyorum sutum yetmefigi icin ardindan mama veriyorum.gunde 1kere comfort veriyorum diger ogunlerde aptamil veriyorum.hem kakasini zorlanmadan yapiyor hem de doyuyor.butun ogunlerde cimfort verirsen cok cabuk acikir hemde lakasini biriktirmesi baya zaman alir
ben hic emziremiyorum Malesef emmiyor kizim,comfort bugun kizimi baya rahatlatti ama sürekli veremem onuda,Gun icinde bir ögün Vermek rahatlatir ins kizimida:44:

biogaia ben kullanıyorum burda seydam yazmıştı doktoruma sordum o da deneyebilirsiniz gaz ilacının hangisinin kime fayda edeceği belli olmaz dedi bende denedim ve diğerlerine göre daha iyi sab da fayda etmişti ama bi süre sonra sanırım bağışıklık kazandıyolar bide domates ve salatalıkta gaz yapıyomuş been onların gaz yaptığını öğrendiğimden beri yemiyorum gaz problemimiz biraz daha azaldı ve bende artık ne yiyeceğimi şaşırmış durumdayım bişey yerken 10 dk düşünüyorum malesef:KK43:
selam cnm sevindim sizdede ise yaramis ne guzel,özelden yazmissin cnm bi kac Gun Sonra ancak fark Ettim hemen cevap yazmistim okudunmu bilmiyorum,Pasamiz nasil cok cabuk buyuyorlar degilmi:KK9:

Ben daha önce de yazmıştım sma kullanıyorum ben anne sütüne en yakın ve yağlı olan mama bu imiş.
Danıştığımız birçok doktor ve eczacı bunu önerdi
Kabızlık için bişey diyemiycem bazen hergün yapıo bazen 3 günde bir yapıo
canim Burada varmi bilmiyorum ama arastiricam cok Sagol

Son düzenleme:

ben hic emziremiyorum Malesef emmiyor kizim,comfort bugun kizimi baya rahatlatti ama sürekli veremem onuda,Gun icinde bir ögün Vermek rahatlatir ins kizimida:44:

selam cnm sevindim sizdede ise yaramis ne guzel,özelden yazmissin cnm bi kac Gun Sonra ancak fark Ettim hemen cevap yazmistim okudunmu bilmiyorum,Pasamiz nasil cok cabuk buyuyorlar degilmi:KK9:

okudum canım hatta geri msj da yazdım ama msj kutun doluymuş teşekkür ederim ilacın adını paylaştığın için bizimle:KK1:

sorma canım hatta yeni doğan bebek gördüğümde ne kadar küçük demişim geçen gün eşimde bana garip bi şekilde bakıp sanki bizimki çok büyük dedi ama 2 aylık olduk:)yarın aşılarımız var onun telaşı sardı inşallah ateş yapmaz senin prensesin nasıl o da büyümüştür şimdi:nazar:

sorma canım hatta yeni doğan bebek gördüğümde ne kadar küçük demişim geçen gün eşimde bana garip bi şekilde bakıp sanki bizimki çok büyük dedi ama 2 aylık olduk:)yarın aşılarımız var onun telaşı sardı inşallah ateş yapmaz senin prensesin nasıl o da büyümüştür şimdi:nazar:
:KK9:evet yorucu ama bi okadarda cabukca Gecen bi 2 ay:KK9:inanilir gibi degil..ins olmaz annesi, bizde vurulmadik daha:18: iyi teyzesi Mamadan dolayi kabizlik yasiyoruz zaman zaman ,onun disinda cok sükür iyiyiz :nazar: öpüyoruz sizi:KK54:

okudum canım hatta geri msj da yazdım ama msj kutun doluymuş teşekkür ederim ilacın adını paylaştığın için bizimle:KK1:
Rica ederim cnm faydasi oluyorsa ne mutlu bize:KK34:Cepten giriyorum sürekli kizimdan dolayi Simdide hatta kucagimda:KK9:nasil yazip cikiyorum anlamiyorum bile,hemen bosaltiyorum cnm..

Aynı ben işte artık belim koptu kucakta pışpışlamaktan
Sinirim bozulmadı değil hani
Bende artık bu çocuğun neyi var bi tarafımı ağrıyo die doktorunu aradım
Şikayetler gaz olduğunu gösterio dedi
3. Aydan sonra geçmesini umuyorum dedi
Bende artık sadece umabiliyorum

Bende gördüm internette ama nasıl olduğu ile ilgili bi fikrim yok ne yazık ki
aynen canım şu 3. ayı dört gözle bekliyorum ama şimdi başka bir yerde okudum 4. ayda bile gaz sorunu yaşayanlar varmış. neyse hoplat zıplat zayıflıyoruz işte biraz.

canim ben buraya yazmıştım geçen haftalar icinde bende kızıma kullanıyorum zaten çok gazlı bi bebek degil kızım çok şükür bizim mama ictigimiz icin tuvalet sorunumuz vardı onun icin önermişti doktorumuz ben kakasini zorlanmadan yaptığı zaman vermiyorum eğerki.huzursuzsa veriyorum zaten günde 5 damladan fazla veremiyorsun....

Mama veren annelere benimde bi sorum olucak,biz kızıma 7 günlük olduğundan beri aptamil 1 manasıni veriyoruz,sanırım aptamil pre. Ile baslamamiz gerekiyordu ben yurt dışında yaşıyorum buradaki doktorlarda bu saatten sonra mamayi değiştirmemizi uygun bulmuyorlar ama kızım zaman zaman kabızlık yaşıyor,bugün aptamilin comfort mamasini aldim bu biraz daha sindirimi kolay bir mama ama bunuda sürekli iciremiyorsun kabızlık döneminde iciriliyor,sizler hangi mamayi veriyorsunuz,kabızlık sorunu yaşıyormusunuz??
teşekkürler canım. mama için golden goat mamasını tavsiye ediyorum.anne sütüne en yakın keçi sütü.bu mamada keçi sütünden.Keçi sütünün özel protein yapısı ve daha küçük yağ kürecik çapı sayesinde kolay bir sindirim sağlıyor ve bebeklerin sindirim esnasında daha rahat olmalarına yardımcı oluyor.

cnm ben bu sitede gaz sorunu için nar suyunu okumuştum ve bebeğime uyguladım ondarmıdır bilmem ama bebeğimin gerçekten gaz problemi çok az.doğunca 1 çay kaşığı nar suyu verdik.denermisin bilmiyorum ama bir sabah aç karnına ver istersen.hatta birkaç gün denenebilir diye düşünüyorum sonuçta doğal bişey.denemekten bişey çıkmaz bence.birde yemediklerini saymışsın baya bir kısıtlamışsın kendini.bidefa kahvaltı günün en önemli öğünü atlamamalısın.yumurta protein deposu atlarsan nerden alcak vücudun.ben her sabah yerim.sadece meyvelerden mandalina ve portakalı yemiyorum birde pilav ve fasulye.bunun dışında herşeyi yiyorum .sende abartmadan ye bence.birde bişey sorucam.sütünün yettiğinden eminmisin.sağıp miktarına bakmanı tavsiye ederim.bazaen gazla açlık belirtileri karışabiliyo birbirine.bebeğin ne kadarlık bilmiyorum ama 2.ayda 90ml içilmesi gerekiyomuş
bende okumuştum onu canım doğar doğmaz yapıcam diyordum ama korktum hazmedemez filan yapmadım.şimdi yapsam olurmuki.
kilo alımı çok iyi vanım hep alması gerekenin üstünde bu yüzden sütüm yetiyor zaten anlıyorum artık canım açlıkmı gazmı.
canım benim oğlumda çok hassas bir mideye sahip yediğim şeyler onu çok çabuk etkiliyor
mesela geçenlerde kestane şekeri yedim yavrum gaz bombası oldu kaka bile yapamadı ağladı... evdeki gaz gidericilerimiz hiç fayda etmedi rezene yağı demişlerdi onu süte damlatıp verdim 5 dk ya kalmadan çıktı gazlar...
br akşam boza içtim oğlum iki gün çıldırmış gibi ağladı sadece battaniyede sallarken sustu ama uyumadı hiç. bu da gaz değil huzursuzluk yaptı.
peynir yemiştim birde aynı gün sütlü tatlı yemiştim oğlum yine iki gün geğirdi... uyurken bile kustu.
reflüsü olan bebeklere süt ürünleri ağır gelirmiş. tereyağ dahil tüketmemeliymişiz.

ne yiyorsun dersen.

kahvaltıda birkaç zeytin ve reçelli ekmek-yumurta.. ama herşeye azda olsa kimyon serpiyoruz.
yemeklerden sadece patates yemeği-patlıcan-pırasa-ıspanak sadece bu yemeklerde dönüp duruyorum. o kadar. kızartmalar yasak et ürünleri baharatlı ürünler yasak...
meyve hiç yemiyorum. yiyeceksem pişiripte yada komposto şeklinde.. mesela elma püresi yapıyoruz tarçınla rendeleyip azda kimyon atıp pişiyoruz tatlı yeme isteğim geçiyor..

oğlum epey rahatladı. bu menü dışında birşey yiyeyim. hamur işi falan acayip sıkılıyor. az az pilav ve makarna birde yediğim bunlar.
bazı şeyler gaz yapmasa bile çocuğu çıldırtıyor. mesela boza içtiğimde sadece huzursuz bir bebek olmuştu. sanırım çikolata falanda aynı etkiyi yapar.
birde uykusunda gaz için sıkılıyorsa alıp kendi üzerime yatırıyorum baya gazı çıkıyor.

akşam 11.30 gibi uyudu 5 e doğru mıkırdandı...emdi devam etti uykuya..7 de emdi birde 9 da.. şimdi yine uyuyor.
ama kaçak birşey yersem bütün düzeni mahvoluyor. evdekiler bile anlıyor ne yedin içtin dün diye soruyorlar.:KK31:

maşallh canım sen bayağa dikkat ediyormuşsun.reflü için bir ilaç verdimi doktorunuz benim oğlumda çok kusuyor.çingene beşiğimniz işe yaradımı rahatlattımı yani bebeği.

teşekkürler canım. mama için golden goat mamasını tavsiye ediyorum.anne sütüne en yakın keçi sütü.bu mamada keçi sütünden.Keçi sütünün özel protein yapısı ve daha küçük yağ kürecik çapı sayesinde kolay bir sindirim sağlıyor ve bebeklerin sindirim esnasında daha rahat olmalarına yardımcı oluyor.
.
canim cok tesekkurler Burda verdiginiz mama isimlerini yazip doktorumuza sorucam bakalim ins kizim icin enuygununu ,en rahat edecegi mamayi buluruz ..:KK34:

kızlar siz her emzirmede her iki göğsünüzüde veriyormusunuz

benimki tek göğsümü uzun süre emdiği için çekip diğerine geçirmiyorum.

bir sonraki emmede diğerini veriyorum yanlışmı yapıyorum acaba :44:

internette her iki göğüste 10 ar dakika verilmeli diyor.

Son düzenleme:

ne yiyorsun dersen.

biogaia ben kullanıyorum burda seydam yazmıştı doktoruma sordum o da deneyebilirsiniz gaz ilacının hangisinin kime fayda edeceği belli olmaz dedi bende denedim ve diğerlerine göre daha iyi sab da fayda etmişti ama bi süre sonra sanırım bağışıklık kazandıyolar bide domates ve salatalıkta gaz yapıyomuş been onların gaz yaptığını öğrendiğimden beri yemiyorum gaz problemimiz biraz daha azaldı ve bende artık ne yiyeceğimi şaşırmış durumdayım bişey yerken 10 dk düşünüyorum malesef:KK43:

cnm ben bu sitede gaz sorunu için nar suyunu okumuştum ve bebeğime uyguladım ondarmıdır bilmem ama bebeğimin gerçekten gaz problemi çok az.doğunca 1 çay kaşığı nar suyu verdik.denermisin bilmiyorum ama bir sabah aç karnına ver istersen.hatta birkaç gün denenebilir diye düşünüyorum sonuçta doğal bişey.denemekten bişey çıkmaz bence.birde yemediklerini saymışsın baya bir kısıtlamışsın kendini.bidefa kahvaltı günün en önemli öğünü atlamamalısın.yumurta protein deposu atlarsan nerden alcak vücudun.ben her sabah yerim.sadece meyvelerden mandalina ve portakalı yemiyorum birde pilav ve fasulye.bunun dışında herşeyi yiyorum .sende abartmadan ye bence.birde bişey sorucam.sütünün yettiğinden eminmisin.sağıp miktarına bakmanı tavsiye ederim.bazaen gazla açlık belirtileri karışabiliyo birbirine.bebeğin ne kadarlık bilmiyorum ama 2.ayda 90ml içilmesi gerekiyomuş

kızlar bakın bu üstteki gönderdiğim linkten alıntı annenin beslenmesi ve sütün kalitesi ile ilgili . bence biraz daha dayanalım gaz olayına kaliteli beslenmek önemli.

Önemli olan bir konu da anne sütünün vitamin içeriğinin yediği yiyeceklerin cinsine göre artması ya da azalması. Kötü beslenen annelerin sütleri de kalitesiz olmakta. Bir yeşil meralarda otlayan ineklerin sütünü, bir de saman ya da küspe yiyen hayvanların sütünü düşünün, tatları ve kaliteleri ne kadar farklı değil mi?
Bu dönemde annenin inek sütü tüketmesi gerekli değil. Çünkü süt yüksek kalsiyum içermesine rağmen bu kana yeteri kadar geçmiyor. Yeşil yapraklılar süte oranla çok daha iyi kalsiyum kaynakları.

Çok süt yapacağı gerekçesiyle annenin daha fazla yemesi sütü artırmadığı gibi
şişmanlamasına neden oluyor. Annenin günde 2 litreden az su içmesi süt yapımının azalmasına neden olabiliyor.

Annenin yediği içtiği de sütün kalitesini etkiliyor. Undan şekerden fakir, taze sebze-meyve, doğal et, esüt ürünleri yumurta gibi besinleri yiyen annelerin sütü daha besleyici ve lezzetli oluyor.

Birçok kadında demir, omega-3 yağ asiti, B12 vitamini ve D vitamini eksikliği var, tabii bu durum anne sütüne de aynen yansıyor. Bu besi eksikliklerin yerine konması hem annenin hem de bebeğin sağlığı açısından önemli.

X