canım benim oğlumda çok hassas bir mideye sahip yediğim şeyler onu çok çabuk etkiliyor
mesela geçenlerde kestane şekeri yedim yavrum gaz bombası oldu kaka bile yapamadı ağladı... evdeki gaz gidericilerimiz hiç fayda etmedi rezene yağı demişlerdi onu süte damlatıp verdim 5 dk ya kalmadan çıktı gazlar...
antep fıstıklı tatlı yine ayn sıkıntıyı vermişti..
br akşam boza içtim oğlum iki gün çıldırmış gibi ağladı sadece battaniyede sallarken sustu ama uyumadı hiç. bu da gaz değil huzursuzluk yaptı.
peynir yemiştim birde aynı gün sütlü tatlı yemiştim oğlum yine iki gün geğirdi... uyurken bile kustu.
reflüsü olan bebeklere süt ürünleri ağır gelirmiş. tereyağ dahil tüketmemeliymişiz.
laktozu sindiremiyolarmış
geçende tahin pekmez yedim 3 kaşık o da dokundu.
ne yiyorsun dersen.
kahvaltıda birkaç zeytin ve reçelli ekmek-yumurta.. ama herşeye azda olsa kimyon serpiyoruz.
yemeklerden sadece patates yemeği-patlıcan-pırasa-ıspanak sadece bu yemeklerde dönüp duruyorum. o kadar. kızartmalar yasak et ürünleri baharatlı ürünler yasak...
içecek olarakda bol su. rezene-kimyon ve humana. başka birşey içmiyorum.
meyve hiç yemiyorum. yiyeceksem pişiripte yada komposto şeklinde.. mesela elma püresi yapıyoruz tarçınla rendeleyip azda kimyon atıp pişiyoruz tatlı yeme isteğim geçiyor..
çünkü çiğ sebze ve meyvelerde gaza yol açarmış.
sabahları kuru kayısı ve incir yiyorum birde o kadar...
oğlum epey rahatladı. bu menü dışında birşey yiyeyim. hamur işi falan acayip sıkılıyor. az az pilav ve makarna birde yediğim bunlar.
ilk 3 ay katı bir şekilde dikkat edicem sonra yavaş yavaş menüm zenginleşir.
bazı şeyler gaz yapmasa bile çocuğu çıldırtıyor. mesela boza içtiğimde sadece huzursuz bir bebek olmuştu. sanırım çikolata falanda aynı etkiyi yapar.
birde uykusunda gaz için sıkılıyorsa alıp kendi üzerime yatırıyorum baya gazı çıkıyor.
şuan maşallahı var baya rahatız.
akşam 11.30 gibi uyudu 5 e doğru mıkırdandı...emdi devam etti uykuya..7 de emdi birde 9 da.. şimdi yine uyuyor.
ama kaçak birşey yersem bütün düzeni mahvoluyor. evdekiler bile anlıyor ne yedin içtin dün diye soruyorlar.
bol sütlü az gazlı günler dilerim :)