2012 kasım bebekleri büyüyor..

Hanimlar merhaba. Benim sol gogsum emzirmeden dolayi yara oldu lansinohun kremini kullaniyorum gecenlerde doktora gittim doktor limon sur kremden daha etkili dedi, 1 haftadir her emzirmeden sonra limon suruyorum. Simdi kahverngi kismin tamami acayip kasiniyor ve aciyor. Kasimadan duramiyorum biyle birseyle karsilastinizmi? Cildiricam bu kasintidan.

Hepiniz sağolun kızlar ultrason sonucunda bişey çıkmadı çok şükür bu bi nebze rahatlattı içimizi ama takip edicez dedi doktor yinede net bişey demedi. Şuan 1 aylık 2. Ay nasıl gelir bu psikolojiyle bilmiyorum :KK43:

Hanimlar merhaba. Benim sol gogsum emzirmeden dolayi yara oldu lansinohun kremini kullaniyorum gecenlerde doktora gittim doktor limon sur kremden daha etkili dedi, 1 haftadir her emzirmeden sonra limon suruyorum. Simdi kahverngi kismin tamami acayip kasiniyor ve aciyor. Kasimadan duramiyorum biyle birseyle karsilastinizmi? Cildiricam bu kasintidan.
benim hiç yara olmadı göğüslerim. garmastan ve lanisoh kullandım.sürekli kullandım her emzirmeden sonra hatta ara ara tekrarladım.
bence krem sür. limon yakar. çok geçmiş olsun.
Hepiniz sağolun kızlar ultrason sonucunda bişey çıkmadı çok şükür bu bi nebze rahatlattı içimizi ama takip edicez dedi doktor yinede net bişey demedi. Şuan 1 aylık 2. Ay nasıl gelir bu psikolojiyle bilmiyorum :KK43:

herşeyin hayırlısı olsun canım. bence içini ferah tut. Rabbim neyi yazdıysa onu yaşıycaz.

ben bu doktorları anlamıyorum.. herşey normalken bile insanın içine kurt düşürmeseler olmuyo takip edilecekse de içini rahat tut bak bişey çıkmamış.. seni anlıyorum kendine anlatamıyosun ben emzirirken aklıma geliyo göbeğinin düşmediği ağlıyorum gizli gizli dudağım falan uçukladı.. ama sabrımızı hemen tüketmeyelim rabbim daha kötülerinden korusun üzülme bebeğin hissediyomuş çünkü daha çok huzursuz oluyomuş

son bir kaç gündür bebişin altını açtığımda basıyo çığlığı ağlıyo kucağıma alıp sustuyorum sonra tekrar giydirmeye çalışıyorum üzerini yine çğlık çığlığa hayır baktım pişik falan da yok niye böyle yapıyo anlamadım

Merhaba hanımlar cici anneler. ben kasım ayının sonuna kaln annelerdenim. 40+5 de 21 kasımda normal doğum yaptım.kızım 3 günlükken kan kustu ve hastanelik olduk. özel hastane bişey bulamadı cerrahpaşa çocuk cerrahisine gittik ve 4 gün kaldık her yönlü araştırdılar orda tekrarladı kusması ağız dolusu ve pıhtılı kan.bişey bulamyınca doğum sırasında yutmuş olabilir dediler. kendi çocuk dr.umda olabileceğini söyledi kadın doğumcum kabul etmedi olamaz dedi. bir süre bekledik tekrarlasaydı yenidoğumcu dr.lar varmış ona gösterecktik sonuçları ama çok şükür tekrarlamadı. zor günlerdi ben lohusa kızım 3 günlük devlet hastanesi yanına kimse gelemiyo tuvaletler felaket mikrop kapacağımdam çok korktum çünkjü doğum yaralarım bile iyileşmemişti.neyse bişey çıkmadı.dr. bana yastıksız yatırma dik ve yan yatır dedi kusma ihtimaline karşılık hatta anakucağında yatır mümkünse dedi. öyle yapıyorum gündüzleri gece park yatağında ve yastıkla yatırıyorum.göğsümden olabileceğini düşündüler sağdım ama kan gelmedi yarada yoktu.dr. sağ dedi hastanede kızım ağlıyor onu susturamadan sağamıyorm göğsümü o açlıktan ağlıyo bende onunla birlikte başladım ağlamaya.en sonunda bi hastadan mama buldum verdim ve sağdım göğsümü.ay zor günlerdi ama benim psikolojimi etkiledi ve depresyona girdim.şimdi daha iyiyim. kızımda iyi.uykularımızda daha iyi eskiye nazaran.yalnız yüzümüz sivilcelendi pıtır pıtır oldu.ama ablamız var 4 yaşında kreşe gidiyor ellerini yıkmadan bazen seviyor kardeşini ondan kaynaklı olabilir diyorum.öyle işte.sürekli girip takip edemiyorum sizi.biraz daha büyüyelim düzenimizi oturtalım daha sıkı takipçiniz olurum sanıırm.

hepiniz sağolun kızlar ultrason sonucunda bişey çıkmadı çok şükür bu bi nebze rahatlattı içimizi ama takip edicez dedi doktor yinede net bişey demedi. şuan 1 aylık 2. Ay nasıl gelir bu psikolojiyle bilmiyorum :KK43:

oh cnm benım ya cok sevıdnım hep uzel habaerlerle gel ınşalla cnm ya

merhaba hanımlar cici anneler. Ben kasım ayının sonuna kaln annelerdenim. 40+5 de 21 kasımda normal doğum yaptım.kızım 3 günlükken kan kustu ve hastanelik olduk. özel hastane bişey bulamadı cerrahpaşa çocuk cerrahisine gittik ve 4 gün kaldık her yönlü araştırdılar orda tekrarladı kusması ağız dolusu ve pıhtılı kan.bişey bulamyınca doğum sırasında yutmuş olabilir dediler. Kendi çocuk dr.umda olabileceğini söyledi kadın doğumcum kabul etmedi olamaz dedi. Bir süre bekledik tekrarlasaydı yenidoğumcu dr.lar varmış ona gösterecktik sonuçları ama çok şükür tekrarlamadı. Zor günlerdi ben lohusa kızım 3 günlük devlet hastanesi yanına kimse gelemiyo tuvaletler felaket mikrop kapacağımdam çok korktum çünkjü doğum yaralarım bile iyileşmemişti.neyse bişey çıkmadı.dr. Bana yastıksız yatırma dik ve yan yatır dedi kusma ihtimaline karşılık hatta anakucağında yatır mümkünse dedi. öyle yapıyorum gündüzleri gece park yatağında ve yastıkla yatırıyorum.göğsümden olabileceğini düşündüler sağdım ama kan gelmedi yarada yoktu.dr. Sağ dedi hastanede kızım ağlıyor onu susturamadan sağamıyorm göğsümü o açlıktan ağlıyo bende onunla birlikte başladım ağlamaya.en sonunda bi hastadan mama buldum verdim ve sağdım göğsümü.ay zor günlerdi ama benim psikolojimi etkiledi ve depresyona girdim.şimdi daha iyiyim. Kızımda iyi.uykularımızda daha iyi eskiye nazaran.yalnız yüzümüz sivilcelendi pıtır pıtır oldu.ama ablamız var 4 yaşında kreşe gidiyor ellerini yıkmadan bazen seviyor kardeşini ondan kaynaklı olabilir diyorum.öyle işte.sürekli girip takip edemiyorum sizi.biraz daha büyüyelim düzenimizi oturtalım daha sıkı takipçiniz olurum sanıırm.

cnm benım gecmış olsun ya rabbım beterınden saklasın
acaba neden öle oldu doğum sırasında böyle şeyler mı oluyo
yanakta benım pıtırcıktada oldu dr krem verdı bıde bol bebek losyonu kullanıyorum

arkadaşlar, oğlumun yüzü önce sivilceliydi, sonra kabuk bağladı kızardı. dr. gittik egzama dedi. sebebi de benim yediğim süt ürünleri.
bütün süt ürünleri, sütün ve süt tozunun girdiği her yiyecek yasaklandı:KK43: dana eti bile.
yüzü için krem verdi. ayrıca yıkama yağı ve losyon yazdı. bayağı pahalı.aldık. ayrıca çok huzursuz ve gazlıydı. bu yüzdenmiş. oğlum inek sütü ürünlerini hazmedemiyor ve gaz yapıyormuş. dr. emzirme arası en az iki saat olacak. devamlı emerse gaz yapar dedi. oğlum memeye yapışıktı uyanıkken. bugn uygulama başladım. çıldırdı. hep emmek istiyor. güç bela oyaladım. ayrıca egzama kaşıntı yaparmış.
böyle süt egzaması duyan var mı? sanırım 4 - aylıkken geçiyormuş. ben yoğurtsuz nasıl yaşarım. çok seviyordum. neyse bebeğim huzurlu olsun da.

arkadaşlar, oğlumun yüzü önce sivilceliydi, sonra kabuk bağladı kızardı. dr. gittik egzama dedi. sebebi de benim yediğim süt ürünleri.
bütün süt ürünleri, sütün ve süt tozunun girdiği her yiyecek yasaklandı:KK43: dana eti bile.
yüzü için krem verdi. ayrıca yıkama yağı ve losyon yazdı. bayağı pahalı.aldık. ayrıca çok huzursuz ve gazlıydı. bu yüzdenmiş. oğlum inek sütü ürünlerini hazmedemiyor ve gaz yapıyormuş. dr. emzirme arası en az iki saat olacak. devamlı emerse gaz yapar dedi. oğlum memeye yapışıktı uyanıkken. bugn uygulama başladım. çıldırdı. hep emmek istiyor. güç bela oyaladım. ayrıca egzama kaşıntı yaparmış.
böyle süt egzaması duyan var mı? sanırım 4 - aylıkken geçiyormuş. ben yoğurtsuz nasıl yaşarım. çok seviyordum. neyse bebeğim huzurlu olsun da.

tatlım gecmış olsun beysalında bebegınde egzama varmış ama bu kadar detayını bılmıyorum
bızım kuzu uykudayken 2 saatte emıyoda uyanıkken cok zor

tatlım gecmış olsun beysalında bebegınde egzama varmış ama bu kadar detayını bılmıyorum
bızım kuzu uykudayken 2 saatte emıyoda uyanıkken cok zor

evet canım geçen dün o da yazmıştı. başka dr. götürecekti. ne yaptı acaba?. ben bu dr. güveniyorum. ilk oğlumun da dr. ve teşhisleri doğru çıkıyor.
emme konusu bizimde aynıydı. sıkıldıkça emmek isterdi. bakalım nası alışacağız.
bu arada iki saat derken
mesala 9. 00 da emmeye başladık, 9.15 de bitti. diğer emme saati 11 mi olacak 11. 15 mi? yani 15 dakika bile önemli.

Dün kontrole gittiğimiz doktor kasları çok sert takip edilmesi gerekli diyince bütün gece ağladım uyku girmedi gözüme bende rehberlik araştırma merkezinde çalışıyorum hergün farklı engeli olan onlarca çocuk görüyoruz tabii öyle diyince doktor hemen kafama kötü senaryolar geldi bugün başka bir doktora gitti yok canım ne alakası var der umuduyla ama malesef oda aynısını söyledi :KK43: çok ciddi görümmüyor ama normal bebek gibş değil dedi :KK43: kafasından ultrason çekilcek şimdi nolur dua edin bize umarım rabbimin bize bir imtihanıdır bu sadece, allah rızası için dualarınızı eksik etmeyin

Allah korusun canım benim....aklına getirme olumsuz şeyleri.bebeğin ne kadarlık ki kasları çok sert de ne demek ?

canım çok geçmiş olsun evet süt ürünlerinin hazmı çok zormuş bende hiç tüketmiyorum.
benim doktorumda 2 satten önce emzirme sürekli emdiği için bu kadar gazlı demişti.

uyuyorsa osrun yok bazen 2 bazen 3 saatte bir emiyor ama uyanıkken ben bunu uygulayamadım malesef. uyanık olduğu sürelerde uzun olunca çocuk ehp emmek istiyor. bende artık her istediğinde emziriyorum ne yapalım çünkü anlıyor aranıyor 2 dk. geçsin vermediysem çok farklı bir ağlama moduna giriyor katılarak bile ağladığı oluyo.
hele ki emme pozisyonunda yalnışlıkla tutupta eğer mememi vermezsem kıyamet kopuyo.tek eğelncesi o çocuğumun zaten işe başalyınca bu kadarda sık ememiycek bende kıyamayıp veriyorum.
birde canım sanırım benimki iştahlı bir bebek çok iyi takip ettim.1 satte bir emmek istiyor.

Son düzenleme:
iyi geceler arkadaşlar kaç gündür oglumun gribiyle ugraşıyoduk bir türlü yazma fırsatım olmadı 2 gündürde kızım hasta doktora götürdük akşam doktor aman diyeyim naptınız dedi bu yüzden 2 tane bebegi yogun bakıma aldık zatüreye çevirmiş deyince ödüm koptu muayene etti ilaç yazdı gripmiş dikkat edin dedi oglumada igne yazdı onun durumu daha vahimmiş ah dışarı çıkmadık grip olmayalım diye görümcenin kızı aldı geldi grip illetini aman diyeyim ne olur ne yaklaşın ne üşüttürün...

canım yazmıştım benim kuzununda öle olmuştu doktor süt ürünlerini yasaklamamıştı ama ogluşum ilerleyen aylarda yogurda alerjisi olmaya başladı ve 2 yaşına kadar süt ürünlerini kabul etmedi verdiğimizdede aynı şekilde olmuştu çok kaşınır yazık elinin üstüyle kaşımanı tavsiye ederim

canım çok geçmiş olsun dilerim bişey çıkmaz gönlünü ferah tut herkesinde ayrı ayrı dertleri var rabbim dermansız dert vermesin

Kizlar nasil korunuyorsunuz?40fun sonra dr kontrolune gittigimde spiral istermisin 9dedi.istemedigimi soyledim.emzirdigim icin 3aylik ignelerden yapti.3ay sonra tekrar igne vurunursun sonrada hapa gecersin dedi.igne vurunali 15 gun oldu.1haftadir kanamam var.siz hangi yontemleri kullaniyorsunuz?

Kizlar ben izmire yeni tasindim.izmirli arkadaslar bana hastane ya da bebegim icin dr tavsiye edebilirmissiniz

Kizlar nasil korunuyorsunuz?40fun sonra dr kontrolune gittigimde spiral istermisin 9dedi.istemedigimi soyledim.emzirdigim icin 3aylik ignelerden yapti.3ay sonra tekrar igne vurunursun sonrada hapa gecersin dedi.igne vurunali 15 gun oldu.1haftadir kanamam var.siz hangi yontemleri kullaniyorsunuz?

Fundacım merhaba.. nasılsın ?
uzun zamandır görüşemedik seninle..

soruna gelecek olursam ben spiral taktıracagım canım ama adetin 4. günü gel dedi doktorum...
henüz adet olmadım bekliyorum... Hap olayını baştan beri hiç denemedim, en iyisi spiral gibi geliyor bana..

iyi geceler arkadaşlar kaç gündür oglumun gribiyle ugraşıyoduk bir türlü yazma fırsatım olmadı 2 gündürde kızım hasta doktora götürdük akşam doktor aman diyeyim naptınız dedi bu yüzden 2 tane bebegi yogun bakıma aldık zatüreye çevirmiş deyince ödüm koptu muayene etti ilaç yazdı gripmiş dikkat edin dedi oglumada igne yazdı onun durumu daha vahimmiş ah dışarı çıkmadık grip olmayalım diye görümcenin kızı aldı geldi grip illetini aman diyeyim ne olur ne yaklaşın ne üşüttürün...

Coook geçmiş olsun... cok üzüldüm :KK43:
bende cok korkuyorum tam grip ve hastalık havası bu zamanlar, cok dikkat etmek lazım..
İnsanlarında biraz anlayışlı olması lazım yaa minicik bebege gripli niye yaklaşırlar ki hiç düşünmeden..!
inşallah iyileşir bir an önce..

Selam kızlar

Yarın 2. Ay aşılarımızı yaptırıcaz ve rota aşısı da var. Siz yaptırmayı düşünüyor musunuz bir de sizîn doktorunuz kaçıncı ayda öneriyor. Bizim doktor 3. Ayda ilk dozu iki ay sonrasında ise ikinci dozu yaptırmamız gerektiğini söyledi. Nette araştırdım çoğu bebişler ikinci aylarında olmuşlar. Sizler kaçıncı ayda yaptırmayı düşünüyorsunuz.

Selam canım... evet bende yaptıracagım rotavirüs aşısı, hastalıklara karşı koruyormuş...
bizim doktorumuzda 3. ayda dedi..

Dün kontrole gittiğimiz doktor kasları çok sert takip edilmesi gerekli diyince bütün gece ağladım uyku girmedi gözüme bende rehberlik araştırma merkezinde çalışıyorum hergün farklı engeli olan onlarca çocuk görüyoruz tabii öyle diyince doktor hemen kafama kötü senaryolar geldi bugün başka bir doktora gitti yok canım ne alakası var der umuduyla ama malesef oda aynısını söyledi :KK43: çok ciddi görümmüyor ama normal bebek gibş değil dedi :KK43: kafasından ultrason çekilcek şimdi nolur dua edin bize umarım rabbimin bize bir imtihanıdır bu sadece, allah rızası için dualarınızı eksik etmeyin

nergisce;
canım cok üzüldüm... nasıl bi rahatsızlık bu kas sertliği bilmiyorum..dualarım senin ve bebeginle..
ultrason sonucunda birşey cıkmamış ama doktorun şüpheli konuşmuş.. başka bi doktora gitsen ?

Limon mu...? cok tuhaf geldi.. ben bi çok krem kullanıyorum lansinoh, garmastan pomad, nisavit, gold lanolin...
şükür göğüslerimde yara ve benzeri hiç bişey olmadı ama hergün bir kaç kez sürüyorum...
garmastan pomad cok etkili onu bi denesen..? ama güzelce silmeden bebegini sakın emzirme organik degil cünkü.

geçmiş olsun canım.. ben süt ürünlerinin hiç birini yemiyorum gaz yapıyor bebegime..
yogurt hastasıyımdır bende ama bebegim icin mecburum yememeye..

X